פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   הדבקת עינית לקיאק |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הדבקת עינית לקיאק (נקרא 5337 פעמים) |
הדפסה |
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה קורה חברים מישהו יודע אם אפשר להדביק את העינית בתוך הקיאק על ידי דבק דו צדדי ולא סיליקון? עיניית של גרמין 4
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 24, 2020, 08:11:50 AM על ידי Moro
|
|
|
|
|
מקסים.
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
47
|
|
לא חושב שזה רעיון טוב היו לך הפרעות במסך בגלל כיסי אוויר, כי גם כאשר אתה מדביק עם סיליקון אתה חייב לסלק בועות אוויר לפני
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
מה קורה חברים מישהו יודע אם אפשר להדביק את העינית בתוך הקיאק על ידי דבק דו צדדי ולא סיליקון? עיניית של גרמין 4
היי, קודם כל, האוייב שלך הוא אוויר, לכן הסיליקון תפקידו לא להדביק אלא לשמש מדיה מבודדת. ישנם כאלו שמכינים עריסה מאפוקסי, סיליקון וכו וממלאים במים. אז דו"צ ברור דלא וגם לא יחזיק. סיליקון גם יחפרד בהמשך ואז יהיו לך שעות של עבודת ניקוי מהעינית, לא כיף. ההמלצה שלי: בנה מסגרת מפלציב בגודל של העינית+2 מילימטר, תדביק אותה עם סופר7 הייטק, חכה יום שיתייבש, מלא במעט גריז, שכבה של כ3-5 מילימטר, לא יותר, ודחוף את העינית בכח. השאריות יעלו לצדדים והאוויר הכלוא ייצא, תנגב מה שעולה למעלה. יתרונות: מחזיק חזק מאוד, אין אוויר. ממליץ על גריז אדום, חפש גריז שמחזיק במי מלח, יש בחנויות חומרי בניין הרציניות או בחנויות של החומרים לסירות.
|
|
|
|
|
אם יש לך אפשרות תחפש סרטון ביוטיוב שמתאים לקיאק שלך, העדיפות מספר 1 היא להוציא את העינית דרך חור ניקוז, שתבוא במגע ישיר עם המים, לא כל קיאק מתאים לזה , אבל יש מספר פתרונות יצירתיים, יתר השיטות טובות פחות או יותר , אבל זמניות ומצריכות התעסקות שוטפת לתחזוקה והקריאות הרבה פחות טובות.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
|
|
|
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה על ההסברים
|
|
|
|
מקסים.
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
47
|
|
אם אנחנו כבר מדברים על זה, תגיד השיטה הזו טובה גם לעין של SIDESCAN (או TRIPLESHOT)? תודה מה קורה חברים מישהו יודע אם אפשר להדביק את העינית בתוך הקיאק על ידי דבק דו צדדי ולא סיליקון? עיניית של גרמין 4
היי, קודם כל, האוייב שלך הוא אוויר, לכן הסיליקון תפקידו לא להדביק אלא לשמש מדיה מבודדת. ישנם כאלו שמכינים עריסה מאפוקסי, סיליקון וכו וממלאים במים. אז דו"צ ברור דלא וגם לא יחזיק. סיליקון גם יחפרד בהמשך ואז יהיו לך שעות של עבודת ניקוי מהעינית, לא כיף. ההמלצה שלי: בנה מסגרת מפלציב בגודל של העינית+2 מילימטר, תדביק אותה עם סופר7 הייטק, חכה יום שיתייבש, מלא במעט גריז, שכבה של כ3-5 מילימטר, לא יותר, ודחוף את העינית בכח. השאריות יעלו לצדדים והאוויר הכלוא ייצא, תנגב מה שעולה למעלה. יתרונות: מחזיק חזק מאוד, אין אוויר. ממליץ על גריז אדום, חפש גריז שמחזיק במי מלח, יש בחנויות חומרי בניין הרציניות או בחנויות של החומרים לסירות.
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 24, 2020, 14:17:18 PM על ידי מקסים.
|
|
|
|
|
mushmush
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 ...נדמה לי )מניסיון של שנים( שמתקן לעינית חיצונית לקיאק יעשה את העבודה יותר טוב ויעיל...  ואפילו יש לי אחד חדש שלא שומש למכיר או החלפה .... 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 ...נדמה לי )מניסיון של שנים( שמתקן לעינית חיצונית לקיאק יעשה את העבודה יותר טוב ויעיל...  ואפילו יש לי אחד חדש שלא שומש למכיר או החלפה ....  מתקן חיצוני זה רעיון נחמד אבל יש חסרונות 1. צריך לזכור להעלות אותו מהמים לפני עליה לחוף 2.יוצר חיכוך במים
|
|
|
|
mushmush
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נכון אבל.....חיכוך זניח ותנועה קלה אחת להעלות את העינית למעלה....ביחס של עלות תועלת תוצאות שווה ומועיל. לפני האדוונטר איילנד הייתי עם אחד כזה על פרו אנגלר 14 דור ראשון ולפניו על פראולר 15 קילשון ....תענוג!
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 25, 2020, 07:41:14 AM על ידי mushmush
|
|
|
|
|
mushmush
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מתקן חיצוני זה רעיון נחמד אבל יש חסרונות 1. צריך לזכור להעלות אותו מהמים לפני עליה לחוף 2.יוצר חיכוך במים
נכון אבל.....חיכוך זניח ותנועה קלה אחת להעלות את העינית למעלה....ביחס של עלות תועלת תוצאות שווה ומועיל. לפני האדוונטר איילנד הייתי עם אחד כזה על פרו אנגלר 14 דור ראשון ולפניו על פראולר 15 קילשון ....תענוג!
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 25, 2020, 07:42:41 AM על ידי mushmush
|
|
|
|
|
|
Moro
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 ...נדמה לי )מניסיון של שנים( שמתקן לעינית חיצונית לקיאק יעשה את העבודה יותר טוב ויעיל...  ואפילו יש לי אחד חדש שלא שומש למכיר או החלפה ....  בכמה?
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
אם אנחנו כבר מדברים על זה, תגיד השיטה הזו טובה גם לעין של SIDESCAN (או TRIPLESHOT)? תודה
כן, אם אין לך אפשרות בקאייק שלך לשים בדיוק מתחת לקאייק (צורת הקאייק מאפשרת את זה וכשתצא לחול לא תגרור על העינית, וכמו כם יש לך התקן להעברת החוט), אז זו האופציה המומלצת.
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
 ...נדמה לי )מניסיון של שנים( שמתקן לעינית חיצונית לקיאק יעשה את העבודה יותר טוב ויעיל...  ואפילו יש לי אחד חדש שלא שומש למכיר או החלפה ....  אני לא אוהב את זה בגלל החיכוך, מצד שני, אין לי שעות עם זה במים (אבל אני מכיר את הגרר שכל דבר קטן יוצר בחתירה/פידול ואין לי הרבה ספק שגם זה יציק מאוד אם אין לך מנוע) אבל אשמח מאוד לנסות אותו ליצאה אחת ! אני תמיד אהב להכיר דברים חדים, להבין יותר טוב בעצמי לפני שאני מדבר. אני רוצה לראות גם את הגרר וגם האם יש שיפור משמעותי בתמונה.
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 25, 2020, 23:01:39 PM על ידי Eldad79
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה