פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  הסדנא (תחזוקת ציוד + "עשה זאת בעצמך") (אחראי: צור.)
   בניית דמוי ראשון |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בניית דמוי ראשון (נקרא 4066 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם אז הסגר נותן אותותיו ולמען האמת אני לא יודע מדוע עד עכשיו לא בניתי דמויים. החלטתי להעתיק דמוי אולטרה לייט שנותן לי המון תוצאות אבל להפוך אותו לדמוי לייט כדי לאפשר מרחקי זריקה ארוכים יותר. ברור לי שאותו הדמוי בתוספת משקל יתנהג שונה לגמרי ואולי לא יתפוס הרבה דגים, אם בכלל. אבל לא איכפת לי, העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס. החלק הראשון של הסרטון כאן: https://drive.google.com/file/d/15zeNlIQeT0vHGQzcg-KBFVPptHkmbjMW/view?usp=sharingבחלק השני אני אצבע את הדמוי ואבדוק אותו במים, לאחר הסגר כמובן. נ.ב. העבודה הזאת הייתה כולה ידנית (כמעט). כשאני עובד עם כלים חשמליים העבודה הרבה יותר מדוייקת. לאחרונה המסור נימה שלי התחיל לעשות בעיות וגם רציתי קצת שקט ולקחת את הזמן אז עבדתי ידנית. עבודות עץ ומתכת עדינות לא חדשות לי בכלל. מי שרוצה מוזמן להציץ בדף הפייסבוק שלי ולראות חלק מעבודות העץ שאני עושה במסור נימה. את עבודות המתכת אין לי מקום אחיד בו אני מפרסם כי יש לי פחות עבודות אבל גם זה ישתנה בעתיד. https://www.facebook.com/zingercraftworkSent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
נראה מעניין מאוד יפתח 
|
-------------------------------
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מעניין מאוד, יפתח. אני גם בונה דמויים מדי פעם, סטיקבייטים ופופרים, יש בזה סיפוק נהדר והסיפוק האמיתי הוא כשתופסים דג על דמוי מבניה עצמית תודה על השיתוף!
|
|
|
|
|
אשמח לראות דמויים שלך. אני רוצה לבנות כמה טופווטרים גם. אתה שם משקולת?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בהחלט מוסיף משקולת, גם כדי להעלות את יחס נפח/משקל, גם כדי לקבוע את מקדם הציפה וגם את מרכז הכובד. מצרף כמה תמונות:
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
בהחלט מוסיף משקולת, גם כדי להעלות את יחס נפח/משקל, גם כדי לקבוע את מקדם הציפה וגם את מרכז הכובד. מצרף כמה תמונות:
וואו קובי, רמה גבוהה ממש!! 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
קובי, דמויים יפים 
|
|
|
|
|
קובי רק עכשיו הצלחתי לראות את התמונות. דמויים ממש יפים ועבודה מקצועית! עכשיו הפלת את עצמך, תתכונן להמון שאלות... מאיפה אתה מזמין את העיניים? כיצד אתה צובע? האם יש צבע בסיס ועליו צבע רגיל? מה הגימור? איזו משקולת אתה שם ואיך? אתה משתמש במתקן ייבוש? כיצד אתה שם את חוט המתכת ובאיזה חוט מתכת אתה משתמש? באיזה עץ אתה משתמש והיכן אתה משיג אותו?
תודה מראש
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
שלום לכולם אז הסגר נותן אותותיו ולמען האמת אני לא יודע מדוע עד עכשיו לא בניתי דמויים. החלטתי להעתיק דמוי אולטרה לייט שנותן לי המון תוצאות אבל להפוך אותו לדמוי לייט כדי לאפשר מרחקי זריקה ארוכים יותר. ברור לי שאותו הדמוי בתוספת משקל יתנהג שונה לגמרי ואולי לא יתפוס הרבה דגים, אם בכלל. אבל לא איכפת לי, העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס. החלק הראשון של הסרטון כאן: https://drive.google.com/file/d/15zeNlIQeT0vHGQzcg-KBFVPptHkmbjMW/view?usp=sharingבחלק השני אני אצבע את הדמוי ואבדוק אותו במים, לאחר הסגר כמובן. נ.ב. העבודה הזאת הייתה כולה ידנית (כמעט). כשאני עובד עם כלים חשמליים העבודה הרבה יותר מדוייקת. לאחרונה המסור נימה שלי התחיל לעשות בעיות וגם רציתי קצת שקט ולקחת את הזמן אז עבדתי ידנית. עבודות עץ ומתכת עדינות לא חדשות לי בכלל. מי שרוצה מוזמן להציץ בדף הפייסבוק שלי ולראות חלק מעבודות העץ שאני עושה במסור נימה. את עבודות המתכת אין לי מקום אחיד בו אני מפרסם כי יש לי פחות עבודות אבל גם זה ישתנה בעתיד. https://www.facebook.com/zingercraftworkארבע דקות של מלאכת מחשבת  כשמציצים בדף הפייסבוק שלך מבינים מאיפה זה מגיע... לא ידעתי יפתח, שאתה אמן עץ  כפי שציינת - " העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס." רק דבר אחד לא הבנתי... אם לבדוק שחייה של הדמוי - למה בגיגית קטנה ולא באמבטיה היכן שתוכל לתת משיכות ארוכות יותר ולבחון טוב יותר? 
|
|
|
|
|
 |
|
|
שלום לכולם אז הסגר נותן אותותיו ולמען האמת אני לא יודע מדוע עד עכשיו לא בניתי דמויים. החלטתי להעתיק דמוי אולטרה לייט שנותן לי המון תוצאות אבל להפוך אותו לדמוי לייט כדי לאפשר מרחקי זריקה ארוכים יותר. ברור לי שאותו הדמוי בתוספת משקל יתנהג שונה לגמרי ואולי לא יתפוס הרבה דגים, אם בכלל. אבל לא איכפת לי, העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס. החלק הראשון של הסרטון כאן: https://drive.google.com/file/d/15zeNlIQeT0vHGQzcg-KBFVPptHkmbjMW/view?usp=sharingבחלק השני אני אצבע את הדמוי ואבדוק אותו במים, לאחר הסגר כמובן. נ.ב. העבודה הזאת הייתה כולה ידנית (כמעט). כשאני עובד עם כלים חשמליים העבודה הרבה יותר מדוייקת. לאחרונה המסור נימה שלי התחיל לעשות בעיות וגם רציתי קצת שקט ולקחת את הזמן אז עבדתי ידנית. עבודות עץ ומתכת עדינות לא חדשות לי בכלל. מי שרוצה מוזמן להציץ בדף הפייסבוק שלי ולראות חלק מעבודות העץ שאני עושה במסור נימה. את עבודות המתכת אין לי מקום אחיד בו אני מפרסם כי יש לי פחות עבודות אבל גם זה ישתנה בעתיד. https://www.facebook.com/zingercraftworkארבע דקות של מלאכת מחשבת  כשמציצים בדף הפייסבוק שלך מבינים מאיפה זה מגיע... לא ידעתי יפתח, שאתה אמן עץ  כפי שציינת - " העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס." רק דבר אחד לא הבנתי... אם לבדוק שחייה של הדמוי - למה בגיגית קטנה ולא באמבטיה היכן שתוכל לתת משיכות ארוכות יותר ולבחון טוב יותר?  תודה רפי לא בדקתי באמבט כי אין לי בבית. אבל יש לי בריכת שחייה בבניין ובוודאי שבדקתי שם וגם צילמתי סרטון. חלק מהדמויים שוחים יפה, חלק פחות. האמת שעכשיו די נטשתי את זה בגלל חוסר זמן. תקופת מבחנים באוניברסיטה ואני קצת לחוץ. מה שעוד עזר לי לנטוש את זה זמנית הוא עניין הצבע. עובד עם מברשת אוויר כבר שנים אבל הפעם רציתי משהו פשוט יותר. בניתי מתקן סיבובי וניסיתי לצבוע עם מברשת. לא הייתי סבלני מספיק ויישמתי גימור לפני הייבוש הסופי מה שהרס לי שני דמויים שעבדו יפה. זה בר תיקון אבל מצריך זמן, השקעה וחשק. מתישהו אמשיך. הצבע זה החלק הכי פחות אהוב עלי בבנייה, תמיד היה כך. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
קובי רק עכשיו הצלחתי לראות את התמונות. דמויים ממש יפים ועבודה מקצועית! עכשיו הפלת את עצמך, תתכונן להמון שאלות... מאיפה אתה מזמין את העיניים? כיצד אתה צובע? האם יש צבע בסיס ועליו צבע רגיל? מה הגימור? איזו משקולת אתה שם ואיך? אתה משתמש במתקן ייבוש? כיצד אתה שם את חוט המתכת ובאיזה חוט מתכת אתה משתמש? באיזה עץ אתה משתמש והיכן אתה משיג אותו?
תודה מראש
יפתח, איכשהו פיספסתי את ההודעה הזו (מתנצל). אשתדל לענות על הכל, אני לא יודע אם השיטות שלי הן הנכונות ביותר בהכרח, זה מה שעובד לי ובטוח שיש עוד דרכים להגיע לתוצאות טובות לא פחות וכנראה שגם יותר.... מאיפה העיניים? פשוט מאוד, איביי.... יש המון סוגים ואיכויות במחירים מצחיקים. קניתי פעם טבלה של 100 יחידות, עין מפלסטיק שקוף קשיח עם רפלקטור נחמד שנותן ברק צבעוני, מאז כל הדמויים שאני בונה "עונדים" את אותן עיניים איך אני צובע? שילוב של טבילה (בסיס), התזה (הגיוון) והברשה (פיניש אפוקסי). אני מתחיל אחרי כל תהליך הגילוף, ליטוש, השתלת חוט ומשקולות ומילוי במרק ואז ליטוש סופי, צובע בצבע פוליאורטיני או לכה פוליאוריטנית מדוללים מאוד, בטבילה ממושכת על מנת לאפשר לעץ "לשתות" כמה שיותר ולאטום אותו. ליטוש, ואז שכבה נוספת באותה שיטה. את הגיוון אני עושה בהתזה פשוט בתרסיסים איכותיים, ומעל הכל מריחה של אפוקסי שקוף דו רכיבי, שכבה אחת עד 5 שכבות, תלוי בתוצאה שאני מחפש, כשבין השכבות אני מלטש בנייר מים עדין משקולת/חוט אני משתמש בחוט ריתוך נירוסטה לחוט העובר, לפעמים עם סביבל לקרס הבטן ולפעמים טבעות קשורות מהחוט. משקולות עופרת, או כאלה מוכנות (משקולות קליע) לדמויים הקטנים, או חתיכות עופרת שקולות ומעוצבות לצורה הרצויה לכבדים יותר. קובר את הכל בתוך החללים שחפרתי בגוף הדמוי בעזרצ מרק פחחים של צביעת מכוניות. איזה עץ? כמעט תמיד אני משתמש באורן, עץ זמין ונגיש, יש לי ממנו כל הזמן חומר חדש וזמין. הוא קל לעיצוב וגילוף, לעומת מהוגוני שניסיתי לעבוד איתו בעבר, עץ קשה לעיבוד וכבד יותר סגולית. מקווה שעניתי על כל השאלות, אם יש עוד- שאל בכיף
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
שלום לכולם אז הסגר נותן אותותיו ולמען האמת אני לא יודע מדוע עד עכשיו לא בניתי דמויים. החלטתי להעתיק דמוי אולטרה לייט שנותן לי המון תוצאות אבל להפוך אותו לדמוי לייט כדי לאפשר מרחקי זריקה ארוכים יותר. ברור לי שאותו הדמוי בתוספת משקל יתנהג שונה לגמרי ואולי לא יתפוס הרבה דגים, אם בכלל. אבל לא איכפת לי, העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס. החלק הראשון של הסרטון כאן: https://drive.google.com/file/d/15zeNlIQeT0vHGQzcg-KBFVPptHkmbjMW/view?usp=sharingבחלק השני אני אצבע את הדמוי ואבדוק אותו במים, לאחר הסגר כמובן. נ.ב. העבודה הזאת הייתה כולה ידנית (כמעט). כשאני עובד עם כלים חשמליים העבודה הרבה יותר מדוייקת. לאחרונה המסור נימה שלי התחיל לעשות בעיות וגם רציתי קצת שקט ולקחת את הזמן אז עבדתי ידנית. עבודות עץ ומתכת עדינות לא חדשות לי בכלל. מי שרוצה מוזמן להציץ בדף הפייסבוק שלי ולראות חלק מעבודות העץ שאני עושה במסור נימה. את עבודות המתכת אין לי מקום אחיד בו אני מפרסם כי יש לי פחות עבודות אבל גם זה ישתנה בעתיד. https://www.facebook.com/zingercraftworkארבע דקות של מלאכת מחשבת  כשמציצים בדף הפייסבוק שלך מבינים מאיפה זה מגיע... לא ידעתי יפתח, שאתה אמן עץ  כפי שציינת - " העיקר הבנייה והניסיון, הדגים זה בונוס." רק דבר אחד לא הבנתי... אם לבדוק שחייה של הדמוי - למה בגיגית קטנה ולא באמבטיה היכן שתוכל לתת משיכות ארוכות יותר ולבחון טוב יותר?  תודה רפי לא בדקתי באמבט כי אין לי בבית. אבל יש לי בריכת שחייה בבניין ובוודאי שבדקתי שם וגם צילמתי סרטון. חלק מהדמויים שוחים יפה, חלק פחות. האמת שעכשיו די נטשתי את זה בגלל חוסר זמן. תקופת מבחנים באוניברסיטה ואני קצת לחוץ. מה שעוד עזר לי לנטוש את זה זמנית הוא עניין הצבע. עובד עם מברשת אוויר כבר שנים אבל הפעם רציתי משהו פשוט יותר. בניתי מתקן סיבובי וניסיתי לצבוע עם מברשת. לא הייתי סבלני מספיק ויישמתי גימור לפני הייבוש הסופי מה שהרס לי שני דמויים שעבדו יפה. זה בר תיקון אבל מצריך זמן, השקעה וחשק. מתישהו אמשיך. הצבע זה החלק הכי פחות אהוב עלי בבנייה, תמיד היה כך. Sent from my iPhone using Tapatalk 
|
|
|
|
|
 |
|
|
תודה מראש
יפתח, איכשהו פיספסתי את ההודעה הזו (מתנצל). אשתדל לענות על הכל, אני לא יודע אם השיטות שלי הן הנכונות ביותר בהכרח, זה מה שעובד לי ובטוח שיש עוד דרכים להגיע לתוצאות טובות לא פחות וכנראה שגם יותר.... מאיפה העיניים? פשוט מאוד, איביי.... יש המון סוגים ואיכויות במחירים מצחיקים. קניתי פעם טבלה של 100 יחידות, עין מפלסטיק שקוף קשיח עם רפלקטור נחמד שנותן ברק צבעוני, מאז כל הדמויים שאני בונה "עונדים" את אותן עיניים איך אני צובע? שילוב של טבילה (בסיס), התזה (הגיוון) והברשה (פיניש אפוקסי). אני מתחיל אחרי כל תהליך הגילוף, ליטוש, השתלת חוט ומשקולות ומילוי במרק ואז ליטוש סופי, צובע בצבע פוליאורטיני או לכה פוליאוריטנית מדוללים מאוד, בטבילה ממושכת על מנת לאפשר לעץ "לשתות" כמה שיותר ולאטום אותו. ליטוש, ואז שכבה נוספת באותה שיטה. את הגיוון אני עושה בהתזה פשוט בתרסיסים איכותיים, ומעל הכל מריחה של אפוקסי שקוף דו רכיבי, שכבה אחת עד 5 שכבות, תלוי בתוצאה שאני מחפש, כשבין השכבות אני מלטש בנייר מים עדין משקולת/חוט אני משתמש בחוט ריתוך נירוסטה לחוט העובר, לפעמים עם סביבל לקרס הבטן ולפעמים טבעות קשורות מהחוט. משקולות עופרת, או כאלה מוכנות (משקולות קליע) לדמויים הקטנים, או חתיכות עופרת שקולות ומעוצבות לצורה הרצויה לכבדים יותר. קובר את הכל בתוך החללים שחפרתי בגוף הדמוי בעזרצ מרק פחחים של צביעת מכוניות. איזה עץ? כמעט תמיד אני משתמש באורן, עץ זמין ונגיש, יש לי ממנו כל הזמן חומר חדש וזמין. הוא קל לעיצוב וגילוף, לעומת מהוגוני שניסיתי לעבוד איתו בעבר, עץ קשה לעיבוד וכבד יותר סגולית. מקווה שעניתי על כל השאלות, אם יש עוד- שאל בכיף קובי, תודה רבה על התשובה המפורטת. מתישהו כשיהיה לי יותר זמן וכשתשב עלי שוב המוזה, אתפנה ואמשיך לייצר דמויים. כרגע אני עסוק מידי.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|