פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   בתקופת הקורונה רפי ואני תורמים לצימצום האבטלה(עידכון יצאתי זכאי במשפט) |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בתקופת הקורונה רפי ואני תורמים לצימצום האבטלה(עידכון יצאתי זכאי במשפט) (נקרא 6704 פעמים) |
הדפסה |
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
בשנת 2018, קבעו פקחי הרט"ג שאני עובר עבירה בכך שאני דג עם טפפים. קיבלתי הודעת קנס וביקשתי להישפט.
רפי הנהדר, התגייס למלאכה והגשנו כתבי הגנה וכתבי טיעונים שונים, המשפט מתנהל בעצלתיים ולא רואים את סופו.
והנה הגיעה לה הקורונה, ומאז בערך כל יומיים הדוור מצלצל בבוקר ושואל: אתה בבית? יש לי דואר רשום עבורך. ומה אני מקבל? מסמך שהגשנו לבית המשפט, לפני כשלושה שבועות, והשופטת שמה חותמת (יעני החלטה) "לידיעת המאשימה"
עוד יומיים והמאשימה (המדינה) נותנת תגובה (הזויה) והדוור מצלצל עם מסמך עם חותמת לידיעת הנאשם וכך הלאה וכך הלאה, כבר יש לי שני קלסים תפוחים מההודעות האלו.
ועכשיו תבינו איך הפורום הצנוע והאיכותי הזה תורם לכלכלת ארצנו היקרה.
1. רפי מכין נייר טיעון, אני מדפיס אותו בשני עותקים(לפעמים רפי שולח ישירות בפקס), כבר פרנסתי את חנות הדפוס
2. אני ניגש לבית המשפט (קרוב אלי ואני רוכב על אופניים) להגיש את המסמך, שומר בשער בודק אותי בכניסה, עוד שניים בודקים אותי במגנומטר כבר פרנסנו שלושה עובדים.
3. מגיע למודיעין לשאול איפה להגיש, פרנסה לעוד עובדת.
4. מגיע לשירות לקהל לוקח מספר ממתין לתורי, ניגש לפקידה שמקבלת ממני את כתב הטיעון ומדפיסה לי אישור ושמה לי חותמת על העותק שבידי, הנה פרנסה לעוד עובדת ציבור וגם לספק הנייר והדיו של המדפסות.
5. הבקשה מגיעה לשופטת, לשופטת יש קלדן ועוזרת משפטית, השופטת מקבלת את החומר מהעוזרת המשפטית מחליטה ומעבירה לקלדן לכתוב את ההחלטה. הנה בבת אחת פרנסנו שלושה עובדים.
6. כאן העיניין מתפצל, הקלדן מעביר למזכירות את החלטת השופטת וזו מכינה מכתב מלווה (עוד פקיד עוד הדפסה), ושולחים אלי בדואר רשום עוד פרנסה לבולים או תחליף בולים ולדואר ישראל שממיין את המכתבים.
7. הפיצול השני מוביל למשרד החקלאות, מגיע אליהם כתב הטיעונים שניסח רפי בצירוף החלטת השופטת והם אמורים להכין תגובה, וכמו במשרד ממשלתי יש דואר פנימי, (עוד עובד) יש פרקליט שמנסח תשובה (עוד עובד) מדפיסים ושולחים לבית המשפט (עוד נייר עוד דיו עוד ספק ממשלתי מאושר)
8. הנייר שלהם מגיע לבית המשפט , שוב אישור על קבלת מסמך (הפעם מבית המשפט למשרד החקלאות) שוב מגיע לשופטת (עוזרת מינהלית, קלדן ושופטת) שוב החלטה לידיעת הנאשם, שוב עובר למזכירות בית המשפט, שוב הדפסה+מכתב מלווה (עוד עובדת מזכירות, עוד ספק דיו ונייר מאושר, כשבליבי אני מקווה שזה ספק אחר כי יש צורך לפרנס מה שיותר)
9. אחרי יומיים שלושה, שוב הדוור מצלצל, אתה בבית? יש לי דואר רשום עבורך.
10. ועכשיו תשמעו בדיחה, רפי ביקש בשמי שהשופטת תורה למדינה להגיש חמרי חקירה שונים, חמרים שלפי דעתו המקצועית יעזרו להגנתי. והשופטת כתבה החלטה, שאין להגיש את הבקשה הזו בתיק הראשי אלא בתיק (תחזיקו חזק) בע"ח.
אני שואל את רפי מה זה בע"ח ומה עושים עכשיו? ורפי לא ממש בטוח מה לעשות, אני מתקשר למרכז המידע של בית המשפט וגם הם לא כל כך יודעים (עוד פקידה שאנחנו מפרנסים)
למזלי יש לי חבר נוסף דייג שהוא עו"ד פלילי ואני שואל אותו מה זה בע"ח? והוא אומר לי זה בירור חומרי חקירה, אם מבקשים חמרי חקירה השופטת בתיק העיקרי לא דנה בזה אלא זה מועבר אקראית לשופט אחר שהוא מחליט בעיניין הבקשה.
טוב מה לעשות, צריך להמשיך ולפרנס את עם ישראל, לקחתי את המכתב של רפי, מחקתי את מספר התיק ופשוט כתבתי בע"ח מרץ 2020 ושוב ניגשתי לבית המשפט.
ועכשיו חברים יקרים יש כבר שני תיקים, שני שופטים, שתי עוזרות משפטיות שני קלדנים.
תכפילו את כל מה שכתבתי לעיל בשניים ותבינו איך אני ורפי מפרנסים קהילה שלמה בישראל בעת צרה זו של מחלת הקורונה.
והכל בגלל פאקינג ארבעה טפפים.
תחי מדינת ישראל
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 24, 2022, 14:38:21 PM על ידי ruviva
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ואני לתומי חשבתי ששר המשפטים ירום הודו סגר את בתי המשפט 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
בית משפט חלם 
|
-------------------------------
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חייב להודות ראובן, לא חשבתי בכיוון היצירתי הזה, של מתן פרנסה להרבה עובדים...  מומי, העניין כאן ממש לא הקנס - העניין הוא בעקרון! לא לאפשר לפקחים ליצנים להמציא איסורים יש מאין... וזה מה שקרה - המציאו איסור הזוי לפיו דיג עם תפאף איננו דיג בחכה... ואם התנכלויות הזויות כאלו לא תעצור היום - תהיה בבעיה מחר... להמחשה - קבל מומי משהו מקריית ים ד'  מגיע אליך עבריין ומבקש 10 שקלים כדי לשמור לך על המכונית עם רמז שהמכונית צפויה להנזק... 10 שקל לא שווים התעסקות - אך אם שילמת יבקש בעוד שבוע 500 שקלים כדי לשמור לך על הבית וכו'.. אז עדיף לשבור לו את העצמות ביום הראשון...  מה שהיה כאן זה פרוטקש'ן - המצאת איסורי דיג יש מאין... וחייבים לעצור זאת כאשר ה"מפלצת" עוד קטנה... לפני שיגיעו עוד כאלה...
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
חייב להודות ראובן, לא חשבתי בכיוון היצירתי הזה, של מתן פרנסה להרבה עובדים...  מומי, העניין כאן ממש לא הקנס - העניין הוא בעקרון! לא לאפשר לפקחים ליצנים להמציא איסורים יש מאין... וזה מה שקרה - המציאו איסור הזוי לפיו דיג עם תפאף איננו דיג בחכה... ואם התנכלויות הזויות כאלו לא תעצור היום - תהיה בבעיה מחר... להמחשה - קבל מומי משהו מקריית ים ד'  מגיע אליך עבריין ומבקש 10 שקלים כדי לשמור לך על המכונית עם רמז שהמכונית צפויה להנזק... 10 שקל לא שווים התעסקות - אך אם שילמת יבקש בעוד שבוע 500 שקלים כדי לשמור לך על הבית וכו'.. אז עדיף לשבור לו את העצמות ביום הראשון...  מה שהיה כאן זה פרוטקש'ן - המצאת איסורי דיג יש מאין... וחייבים לעצור זאת כאשר ה"מפלצת" עוד קטנה... לפני שיגיעו עוד כאלה... רפי לצערנו המפלצת כבר לא כזאת קטנה היא כבר גדלה וקיבלה תיאבון גדול 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מעת לעת, מתפרסמים באתרים השונים באינטרנט, צילומי טבע יפים של יצורי ים, שחפים דואים, דולפינים מקפצים, כרישים באשדוד, כרישים בחדרה, שחרור צבי ים ועוד ועוד. מאוד התלהבתי מהצילומים היפים, עד ששמתי לב מיהו הצלם, הצלם הוא עובד ביחידה הימית של רט"ג שתפקידה לאכוף את פקודת הדיג.
בום...הפיוזים קופצים..הצלם הנכבד הוא פקח/חוקר של רט"ג הממונה על אכיפת פקודת הדיג 1937, תפקידו למנוע דיג בלתי חוקי, למנוע דיג בתקופת הרביה. ככל שידוע לי מפרסומים בעיתונות, משרד החקלאות מתקצב את היחידה הימית של פקחי רט"ג על מנת שיבצעו את המטלות שבמקור הינם מטלות של משרד החקלאות.
אז מה פתאום, אותו עובד, מנצל את שעות העבודה ואת כלי העבודה שהועמדו לרשותו (סירה, מצלמה, רחפן, איש צוות, דלק לסירה, בטוח לסירה, כושר שיט לסירה, זמן עבודה) כדי להפוך לצלם טבע שזה כלל אינו תפקידו.
וכל זאת במטרה להאדיר את רט"ג כשומרי הטבע בים ותוך כדי זה גם להאדיר את שמו הפרטי.
אמר כבר היועץ המשפטי לממשלה, סיקור חיובי הוא שוחד.
שימוש בעובדים ובכלי עבודה בזמן העבודה או בכלי עבודה שגם לא בזמן העבודה למטרה אחרת זוהי עבירה חמורה על הוראות התקשי"ר וגם גובלת בגניבה.
ואלו באים להטיף לנו מוסר?
אלו באים לאכוף את החוק? בעוד שלכאורה הם בעצמם עוברים על החוק ועל הוראות התקשי"ר?
מה תפקידכם בדיוק? להיות צלמי טבע או עובדים המסורים למטרה שבגינה אתם מקבלים משכורת?
תארו לעצמכם, שכל שוטר יתחיל לפרסם צילומי וידאו שהוא עושה בזמן עבודתו. מה תאמרו אז?
בושה, בושה, בושה.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אתה ממש צודק, ראובן, תאוות הפירסום הזו היא ברשות ובסמכות האירגון המסואב הזה, מערך הדוברות אוסף את הצילומים האלה, לפעמים מבשל אותם לכדי סרטונים שהוצאו מהקשרם, ומפמפם אותם לגופי התקשורת כחלק ממערך הסברה מגמתי ברור. בנוסף, יש מס' כתבים בתקשורת המתפקדים הלכה למעשה בתור כותבים מטעם ובשירות הרט"ג, כותבים או מצלמים כמעט ואך ורק כתבות שהוכתבו מפי דוברות הרט"ג, ללא אימות העובדות וללא מתן אפשרות תגובה מפי הצד השני (לדוגמה-כתבת ידיעות אחרונות ו-ynet, אילנה קוריאל, ממליץ לגגל את השם ולפגוש בתמצית הרפרטואר שלה). עבודתם קלה- הם מקבלים את הצילומים עד הידיים, את הטקסט מוכן, מעלים כתבה "ירוקה" ו"סביבתית" מבלי לצאת מהבית.... דרך אגב, פקחי הרט"ג לפעמים עוברים על החוק גם בהטסת רחפנים בשטחי שמורת טבע, שנאסרה לפני כשנה בחוק, שם הוטלו הגבלות ודרישות דרקוניות, כמו חובת רישיון מטעם הרשות לתעופה אזרחית, ביטוח בתוקף, אישור בכתב מטעם מנהל השמורה הנושא את תאריך ההטסה, והטסת הרחפן אך ורק בשטח פנוי מאדם... אבל מי יאכוף את קיום ההוראות ע"י הרט"ג, בזמן שהגוף האמון על האכיפה הוא הרט"ג?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
אנחנו יכולים להמשיך ולהעלות כאן מגילות על מעלליהם של אנשי רט"ג הם ימשיכו בשלהם ואנחנו נמשיך ונכתוב עליהם ועולם כמינהגו נוהג כל זה ייפסק כשיתחילו לעוף באויר כתבי אישום על כל פיפס שהם עושים אבל בשביל כתבי אישום צריך כסף וכמו שרפי אומר אותם יש מי שיממן ואותנו לו הם עושים את הכל תוך כדי עבודה כי זאת העבודה שלהם, ואנחנו צריכים לצאת מהעבודה מהבית והילדים ולמצוא את הזמן כדי לתבוע אותם עד שלא נמצא ספונסר רציני שיש לו גם את הזמן לזה, אנחנו נמשיך להתלונן ולומר אכלו לי לקחו לי שתו לי 
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אנחנו יכולים להמשיך ולהעלות כאן מגילות על מעלליהם של אנשי רט"ג הם ימשיכו בשלהם ואנחנו נמשיך ונכתוב עליהם ועולם כמינהגו נוהג כל זה ייפסק כשיתחילו לעוף באויר כתבי אישום על כל פיפס שהם עושים אבל בשביל כתבי אישום צריך כסף וכמו שרפי אומר אותם יש מי שיממן ואותנו לו הם עושים את הכל תוך כדי עבודה כי זאת העבודה שלהם, ואנחנו צריכים לצאת מהעבודה מהבית והילדים ולמצוא את הזמן כדי לתבוע אותם עד שלא נמצא ספונסר רציני שיש לו גם את הזמן לזה, אנחנו נמשיך להתלונן ולומר אכלו לי לקחו לי שתו לי  לצערי, אני כבר נמצא במלחמה פרטית עימם המתנהלת בבית המשפט. אולם יש דרכים שונות מלבד תביעות משפטיות להעמיד אותם במקומם. תלונות במשטרה תלונות בפני מבקר המדינה תלונות לנציב שירות המדינה מכתבים למשרד החקלאות ועוד ועוד, לא חייבים לנקוט בצעדים משפטיים יזומים כנגדם, צריך להפנות אליהם את הגורמים הממונים עליהם. שהם יתגוננו בפני רמה מעליהם. תביעות משפטיות יגרמו לכל המערכת להתלכד מאחוריהם ולממן את הגנתם. תלונות לממונים עליהם, יגייסו את המערכת נגדם. כמו בג'ודו אנחנו צריכים לנצל את כח היריב כמנוף כנגדו.
|
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
דקל כנראה שאתה לא מכיר את הנושא של תלונות במשטרה 99.9% מהתלונות במשטרה נסגרים בגלל אי עניין לציבור למרות שלפעמים יש המון עניין בציבור נשים נרצחו בגלל זה עבריינים חוסלו בגלל זה סכסוכי משפחות ורציחות בגלל זה נשים נאנסו בגלל זה ילדות נאנסו ע"י פדופילים בגלל זה והרשימה עוד ארוכה אלה היו רק דוגמאות למה שיכול לקרות בגלל תלונות שנסגרו בגלל חוסר עיניין לציבור אז אתה מצפה שיחקרו דווקא בגלל פקח סורר? כנראה שאתה יותר מידי נאיבי חוקים טובים נגד ראשי ממשלות אלופי צה"ל ואנשי ציבור חוץ מזה לא יחקרו אף אחד גם אם זה יוביל לרצח!!! לצערנו זאת האמת העגומה של המשטרע בארץ
|
|
|
|
|
אלון אני חושב שאתה טועה והמשטרה חייבת לחקור על פי חוק כל תלונה שאזרח מגיש תוצאות החקירה זה שאלה אחרת אבל אני חייב לשאול אותך ואת חברי הפורום מישהו פעם הגיש תלונה נגד עובד ציבור שחרג מסמכותו  אני מנחש שהתשובה היא לא והכי מרתיח אותי זה מעשים ששמעתי על הפקח באילת לדעתי לא יתכן שעובד ציבור יתנהג כמו שהוא מתנהג אבל זו דעתי וכנראה שלדייגים באילת לא אכפת
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|