בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דיג בורי - מאמר מדריך (נוספו תמונות)
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דיג בורי - מאמר מדריך (נוספו תמונות)  (נקרא 8265 פעמים) הדפסה
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

דיג בורי - מאמר מדריך (נוספו תמונות)
« ב- : אפריל 10, 2020, 20:31:54 PM »
דייג בורי בבוס ובולונז - מדריך

בימים האלה שאין אפשרות לצאת לים , אני מנצל את הזמן בקריאת מאמרי דיג באנגלית עברית רוסית בעיקר כדי ללמוד ולהשתפר , חשבתי לעזור גם לשאר החברים המידע שלמדתי בים ולנסות לכתוב מאמר על דיג הבורי .
במאמר הזה אני אתמקד בעיקר בדיג הבורי בעזרת הבוס , אבל אשלב גם טיפים לדיג בורי הבולונז .אתמקד בסקירה החל מחוטים ועד  מקומות מתאימים ותנאי ים .
נתחיל-

בחירת מקל הבוס :

יש הרבה שמתחילים בדיג בוחרים להתחיל מדיג הבוס, מדובר בסגנון דיג זול שדורש מינימום השקעה ומביא תוצאות יפות . הטעות שחלקם עושים זה לקנות את הבוס הכי זול שיש , בוס מפיברגלאס . נכון, מדובר בחומר מאוד חזק אבל , וזה אבל גדול הוא כבד ולא רגיש. בוס פיברגלס מוריד לחלוטין את האופציה לדוג על רגש ,וזה חלק חשוב מאוד הדייג בורי כי לא תמיד אפשר או נוח לדוג עם מצוף . בוס הפיבר מקשה על הדיג מפאת משקלו דבר שיגרום לכם להתעייף מהר בדיג .
ההוקסט בבוס מפיבר יהיה יותר איטי ומגושם מהוקסט בבוס קרבון קליל , הוקסט מהיר הוא דבר שהכרחי בדיג בורי .

הבהרה: אני מדבר על דיג בורי בים , במאגרים ואגמים שמשתמשים בבוס של 4 מטר אפשר להתפשר גם על פיבר , אבל בים משתמשים בבוסים של 6 7 מטר כך שמומלץ לוותר על הפיבר.

אין צורך להשקיע המון כסף על בוס קרבון , אפשר ורצוי להסתפק בבוס קרבון בסיסי של 300 שח . דוגמה לבוס מומלץ maya latigo 600 מדוגית בתל אביב.

אורך הבוס - האורך האופטימלי לדיג בורי בים הוא 6 מטר . 7 ו 8 מטר יהיה מגושם מידי ופחות מ6 מטר יהיה קצר מידי למטרתנו.

קיצור קצה הבוס : למי שלא מנוסה בדיג בורי עם בוס עלול לשבור את קצה המקל במלחמה עם בורי גדול ,כדי למנוע זאת ניתן לקנות בוס של 6.5 מטר ולקצר את הבוס ל6 מטר.

הכל על חוטים -

חוט ראשי - העובי המומלץ לחוט הראשי הוא חוט ניילון 0.30 /0.25 לא יותר ולא פחות. דייגי בורי שדגים על רגש ללא מצוף לעיתים מחברים לקצה הבוס 30 ס''מ של חוט בד ואליו בעזרת סביבל או קשר מחברים את חוט הניילון הראשי , עושים זאת בשביל שהטקטוק במקל באכילה של הבורי יורגש יותר טוב . ( עושים זאת רק מי שדג בורי על רגש)

חוטי קרסים - כידוע בורי דג חשדן ,אבל - הוא חשדן ביותר בים רגוע ונמוך ( פלטה) כך שעובי הקרסים של הבניות נקבע יחסית למצב הים.  בים פלטה יורדים עד 0.14 פלורו קרבון . בים גלי אפשר לוותר על הפלורו קרבון ולעלות עד 0.20 . ניתן גם להעלות עד 0.25 , אבל אני לא ממליץ לעלות מעל עובי 0.20 .

קשירת הבנייה (התלאי) -
שאלה שעולה הרבה איך הכי נכון לקשור את שני הקרסים יחד למוביל. הצורה המומלצת לקשירה  -
לוקחים חוט ניילון (0.14-0.20 ) של מטר אחד . קושרים קרס מכל צד של החוט . באמצע עושים לולאה . חשוב לעשות את הלולאה לא ממש באמצע אלא כך שקרס אחת תהיה מעל השנייה.
את החוט המוביל קושרים ללולאה ומעל הלולאה שמים את משקולות הפקמן.

קרסים -

בדיג הבורי נהוג להשתמש מקרס 12 ( פחות מומלץ יכול לגרום לאיבוד בורים גדולים ) עד קרס 8
ההמלצה שלי היא להשתמש בקרס משולשת מספר 16  . משולשת קטנה תגרום לאיבוד דגים מינימלי.
אם בוחרים להשתמש בקרס יחידה ההמלצה שלי היא תמיד להשתמש בקרס מסוג קריסטל, בקרסים האלה זיז האל חזור הוא גדול יותר ,דבר שיעזור למנוע איבוד דגים.

מצופים -

זה מאוד מאוד תלוי במצב הים בסגנון הדיג כעת מדבר על דיג הבוס ולא הבולונז . בדיג בוס בים פלטה המצוף האופטימלי הוא 1 גרם . ניתן לעבוד גם עם מצופים של 0.5 גרם . בים של גלים עד 50 ס''מ ניתן לעבוד גם עם מצוף 2 גרם , מעל 2 גרם לדיג מתחיל יהיה בעייתי לזהות את האכילה .
בבולונז המצופים האופטימליים אלה המצופים שהמשקולת מקובעת בתוך המצוף , מה שיוצא מצוף 2 גרם + משקולת 2 גרם = 4 גרם בסהכ.
במקומות מוגנים מגלים כמו נמלים ומרינות המצופים האופטימליים הם מצופים ארוכים .

מיקומים מומלצים -

ריפים עמוקים הם המקום האופטימלי לדיג בורי ובית הגידול הטבעי שלו . הכוונה לריפים ( פלטות סלעים) עם ירידה מהירה וחדה לעומק , שעומק המים בהם עומד משלושה עד חמישה מטרים עם קרקעית מעורבת בין חול לסלעים . ( ח'רף)

שוברי גלים גם מיקום מומלץ צריך לחפש בור בטווח הגעה של הבוס . הכוונה בבור היא לנפילת עומק חדה בין הסלעים.
לא מומלץ לחפש את הבורים בריפים רדודים שם נמצאות החתיכות הקטנות יותר   מאשר בריפים העמוקים שהם בית הגידול הטבעי שלהם.

באיזה עומק לחפש אותם-
(בדיג בוס)
על הקרקעית . מודדים את העומק באזור הדיג ומכוונים את המצוף כך שהקרסים יהיו כ20 סמ מהקרקעית  .

ריסוס - בדייג בורי בבוס כאשר אנחנו מחפשים אותם על הקרקעית אנו חייבים שהריסוס יגיע לקרקעית . מה שעושים הוא אחרי שערבבנו את הלחם עם המים מוסיפים כמות מכובדת של חול ומערבבים בשביל שכל הריסוס ישקע לקרקעית.

הדבר הכי חשוב שיקבע עם הדיג יהיה מוצלח או לא הוא התחשבות בזרמים. לא משנה כמה לחם נזרוק אם לא התחשבנו בזרמים הזרם ייקח את כל הריסוס והבורים ילכו אחריו. אנו צריכים למצוא את הנקודה אליה הזרם מתנקז ושם להתחיל את הדיג. לרוב זה יהיה סלע או ריף כלשהו.

שעות - שעות הדיג המוצלחות לדיג בורי הם החל מהשקיעה ועד הזריחה .

הבהרה - יש האומרים שבים פלטה אין מה לנסות לדוג בורי . אני לא מסכים עם הטענה הזאת . מניסיוני כאשר הדיג מתבצע בעומק על הקרקעית אין שום הבדל בדיג הבורי בין ים פלטה לים עובד כאשר משתמשים בחוטים מתאימים כמובן.

מהלך הדיג -

הגענו לריף העמוק או שובר הגלים יש בידינו חכה , כל הציוד בתיק ,דלי לריסוס , דלי לדגים . מצאנו את הנקודה המתאימה מבחינת הזרמים באותו יום , התמקמנו. זורקים ריסוס בכמות של שתי זריקות עם היד וזהו . אסור לרסס יותר מידי , אנו רוצים להרגיל את הבורים לאכילה.

הורדנו את את הריג למים ומחכים לתזוזה על המצוף . התזוזה במצוף לעתים תתבטא בהורדה מלאה של המצוף למים ולעיתים תתבטא ובשאיבת מים בצידי המצוף ( כמו הניקוז באמבטיה ) בשתי המקרים יש לתת הוקסט חד ומהיר . כאשר אנו מרגישים את משקל הבורי בחכתנו צריכים לנהוג במלוא הזהירות , כיוון שלבורי גדול יש כוח לא קטן . אם הבורי רוצה לצדדים אנו צריכים לזרום איתו להזיז את החכה לכיוון שהוא רוצה לשחות עד שהתייעף. אסור בשום אופן להרים אותו מהר לפני המים , כיוון שהוא יתחיל להשתולל על המים וברגע הזה יש סיכוי גדול שהוא ישתחרר . צריך לשחק איתו ולדאוג שיהיה מתחת למים כל הזמן . ההרמה מתבצעת עם רשת הרמה , אם אין בידינו רשת הרמה כאשר הבורי קרוב לפני המים ( אבל עדיין מתחת למים) מבצעים הרמה חדה ומהירה למשטח הריף , ותופסים את הבורי בידיים כאשר הוא על משטח הריף . לא מרימים אותו אלא קורעים מהר את הזימים שהוא לא יברח . הכי טוב שיהיה מגבת בכיס שניתן יהיה להרים אותו אם לא קרענו את הזימים.

בצק -
הכנת בצק מסטיק ניתן לראות מדריכים ביוטיוב כי מסובך להסביר את המרקם בכתב . מה שחשוב לציין שבים פלטה ניתן לעבוד עם בצק מסטיק דליל יותר ובים עובד וגלי לעבוד עם בצק מסטיק קשה יותר
עריכה אחרונה: אפריל 15, 2020, 18:11:21 PM על ידי הנהלת ISF
 IP: [ מחובר ]
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

בעניין: דיג בורי מדריך
« הגיב #1 ב- : אפריל 11, 2020, 00:32:25 AM »
מקס תודה ענקית על המאמר המושקע
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 11, 2020, 01:21:29 AM »
מאמר מדהים מושקע ומפורט מאוד!!
כל הכבוד על הכתיבה ההשקעה והנכונות לשתף.
בימים כאלו שאף אחד לא יוצא לדוג הכי כייף לקרוא איזה מאמר מעניין.

תודה רבה  בירה
אייל וייס

חבר פורום
*

מנותק מנותק

050-9020301

« הגיב #3 ב- : אפריל 11, 2020, 02:39:06 AM »
תודה על המאמר המושקע הגזעי
-------------------------------
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס

Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אפריל 11, 2020, 12:31:34 PM »
יפה מאוד ותודה רבה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אפריל 11, 2020, 12:42:55 PM »
שאפו ענק, מקס. עשית עבודת נמלים של איסוף הפרטים לכדי מאמר מפורט ומוקפד. כל הכבוד, מאוד נהניתי לקרוא, ואני בטוח שהרבה דייגי בורי יעשו שימוש טוב באינפורמציה שסיפק המאמר שלך.
מאמר נהדר, תודה על השיתוף!
נ.ב. צירוף של כמה תמונות יהפוך את המאמר לצבעוני ואטרקטיבי יותר....
עריכה אחרונה: אפריל 11, 2020, 12:43:56 PM על ידי Kobiarava
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אפריל 11, 2020, 15:24:04 PM »
מאמר מעולה, תודה מקס. כשאני התחלתי לדוג לפני יותר משלושים שנה, לא היה עדיין ציוד קרבון. לפחות לא זמין וזול כמו היום. מעניין לגלות כמה התחום הזה התקדם. עשית לי חשק עכשיו לתפוס איזו פינה שקטה על האגם בין העצים ולדוג למברי (הבורי הברזילאי). על חכת בוס מקרבון כמובן. תודה!

Sent from my iPhone using Tapatalk
avihow
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אפריל 11, 2020, 19:24:07 PM »
וואו באמת כל הכבוד..
מאוד מושקע
מאוד מקצועי ויסודי
מאוד מסודר
רואים שכתבת בהרבה רצון

שאפו
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

בעניין: דיג בורי מדריך (נוספו תמונות)
« הגיב #8 ב- : אפריל 11, 2020, 20:16:46 PM »
תודה מקס, איזו השקעה!
מעולם לא דגתי בורי בבוס וזה מתחיל לגרד לי...
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אפריל 12, 2020, 11:20:43 AM »
מקס, יופי של מאמר והסבר בראוו

תודה על השיתוף  אתה בסדר

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #10 ב- : אפריל 12, 2020, 22:08:13 PM »
 תודה לכולם בהחלט אם זה יעזור למישהו , זכיתי
עריכה אחרונה: אפריל 12, 2020, 22:08:38 PM על ידי Max
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אפריל 13, 2020, 22:43:42 PM »
אין מה לומר מקס, שאפו גדול  בירה
ומתנצל מראש -
"ערכתי" את המאמר רק מבחינת הדגשות בקו ובמרקור של הכותרות....
יותר מידי אהבתי והתרשמתי - אז גירד לי  מגניב
מקווה שזה בסדר מבחינתך - ואם לא תמיד תוכל לשנות בחזרה.. קריצה

חשבתי לעזור גם לשאר החברים המידע שלמדתי בים ולנסות לכתוב מאמר על דיג הבורי .
לפני הכל שאפו על הגישה, על המחשבה והרצון לשתף את החברים בידע שלך...

דבר שני, שאפו על המקצועיות והיסודיות.....
מאמר יסודי ומקצועי ברמות הגבוהות, עד לפרט הכי קטן...
בבחינת "כל מה שרציתם לדעת על דיג הבורי ולא העזתם לשאול"...

אהבתי ובגדול אתה בסדר

נ.ב.
יש לי כמה שאלות, אגיע לזה....
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #12 ב- : אפריל 13, 2020, 22:55:01 PM »
אין מה לומר מקס, שאפו גדול  בירה
ומתנצל מראש -
"ערכתי" את המאמר רק מבחינת הדגשות בקו ובמרקור של הכותרות....
יותר מידי אהבתי והתרשמתי - אז גירד לי  מגניב
מקווה שזה בסדר מבחינתך - ואם לא תמיד תוכל לשנות בחזרה.. קריצה

חשבתי לעזור גם לשאר החברים המידע שלמדתי בים ולנסות לכתוב מאמר על דיג הבורי .
לפני הכל שאפו על הגישה, על המחשבה והרצון לשתף את החברים בידע שלך...

דבר שני, שאפו על המקצועיות והיסודיות.....
מאמר יסודי ומקצועי ברמות הגבוהות, עד לפרט הכי קטן...
בבחינת "כל מה שרציתם לדעת על דיג הבורי ולא העזתם לשאול"...

אהבתי ובגדול אתה בסדר

נ.ב.
יש לי כמה שאלות, אגיע לזה....

תודה רבה רפי . עם העריכה יצא מעולה בירה
ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: דיג בורי - מאמר מדריך (נוספו תמונות)
« הגיב #13 ב- : אפריל 17, 2020, 11:59:03 AM »
מאמר מצויין מקס, כל הכבוד ותודה שלקחת את הזמן לכך, אני אומנם מז'רז'ר אבל נדמה לי שארצה לנסות בורי באיזה שלב, אם תוכל להוסיף צילום של הלולאה  שדיברת עליה מתחת לפקמן שנראה איך זה אמור להראות , זה יעזור מאוד סמיילי תודה
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

בעניין: דיג בורי - מאמר מדריך (נוספו תמונות)
« הגיב #14 ב- : אפריל 17, 2020, 12:09:32 PM »
מאמר מצויין מקס, כל הכבוד ותודה שלקחת את הזמן לכך, אני אומנם מז'רז'ר אבל נדמה לי שארצה לנסות בורי באיזה שלב, אם תוכל להוסיף צילום של הלולאה  שדיברת עליה מתחת לפקמן שנראה איך זה אמור להראות , זה יעזור מאוד סמיילי תודה

לולאה אמצעית רגילה https://youtu.be/BFaVPhBY-uI

זה בחוט של הבנייה , חוט ניילון רגיל של מטר , משני הצדדים קושר קרס ובאמצע עם נטייה קלה הצידה אתה עושה לולאה כמו בסרטון. ללולאה אתה  קושר את החוט הראשי ומעל הלולאה משקולת
עריכה אחרונה: אפריל 17, 2020, 12:19:23 PM על ידי Max
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!