rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אגף הדיג פרסם הודעה על עונת הרבייה לשנת 2020 - עם ציון התקופה וציון האיסורים וההיתרים לפי שיטות הדיג השונות. יצוין כבר עכשיו: עמותת י.ע.ד ופורום הדיג הספורטיבי בישראל - מתנגדים להמשך איסור פעילות הדיג הספורטיבי בעונת הרבייה!בעונת הרבייה אמורה להיות מגבלה (איסור) על דגים מסוימים עליהם רוצים להגן - לא איסור על הפעילות. כבר השבוע נוציא פנייה מתאימה אל מנהל אגף הדיג ובהיעדר הסכמות - נפעל לביטול האיסור לשנה הבאה כולל באמצעים משפטיים. יש לזכור כי אין בעולם אף מדינה בה חל איסור על פעילות דיג ספורטיבי עם חכות בעונת הרבייה!!!! להלן התמונות עם ההודעה - הסברים והתייחסות יובאו בהמשך: ההודעה על תקופת הרבייה בים התיכון - ההיתר החלקי (הנימוקים של פקיד הדיג הראשי יועלו בתגובה הבאה) הבהרה חשובה!תשומת לבכם דייגי הסירות והקיאקים - אשר עוסקים בדיג ספורטיבי עם חכות: בהתאם להגדרה המסורבלת של תקנות הדיג - דיג ספורטיבי עם כמה משויך לקטגוריה של "דיג חופי". לכן, ההיתר שניתן לגבי "דיג חופי" - מתייחס גם לדיג ספורטיבי עם חכות!ההבהרה החשובה הזו איננה רק פרשנות - שוחחתי היום עם מנהל אגף הדיג ניר פרוימן שאישר והבהיר את הדברים ואף סוכם על דעתו שאפרסם את ההבהרה הזו: בכל מקום בו נאמר בהודעת ובהיתר "דיג חופי" - משמע גם דיג ספורטיבי עם חכות!ההודעה פורסמה באתר משרד החקלאות בקישור הזה: https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/fishery/publication/2020/Pages/breeding_season.aspx
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 16, 2020, 14:48:52 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הנימוקים להודעת איסור והיתר הדיג בעונת הרבייה
יועלה בהמשך היום.... לא שזה משנה יותר מידי - חלק מקובל וחלק ממש לא, אך שום נימוק לא מצדיק כי ישראל תהיה המדינה היחידה בה יאסר דיג עם חכות!
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 16, 2020, 15:12:51 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אז בעצם כמו שנה שעברה סגורים 45 ימים ?
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
לא סגורים 72 יום!!! כל חודש מאי כל חודש יוני 11 יום מחודש אפריל
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 16, 2020, 18:42:33 PM על ידי (אלון)
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לא סגורים 72 יום!!! כל חודש מאי כל חודש יוני 11 יום מחודש אפריל לא מדויק אלון.... מ:17/5 עד 30/6 - 45 ימים: איסור דיג מוחלט מ:19/4 עד 16/5: 28 ימים - מותר דיג חכות מקיאק וסירה בעומק של מעל 10מ' למעט לוקוסים ומוסארים - עם מגבלת שלל דיג של עד 3 קילו או דג אחד מעל 3 קילו.
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
אז שורה תחתונה דיג חופי ממש (סרף/ז'ירז'ור) אסור בכל ה72 ימים הללו??
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
יעד יקרים, האם תוכלו לתת הבהרות לכל סוג דיג כולל הסייגים ?
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
צריך 72 יום רק כדי להבין מה מותר ומה אסור ואיפה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אין שום איסור או מגבלה על דיג עם חכות מהחוף!!!להזכיר, בשנה שעברה הודיע אגף הדיג על איסור דיג לוקוסים עם חכה מהחוף, פנינו בדרישה לבטל זאת מהטעם שאין לאגף הדיג סמכות להטיל מגבלות על דיג חכה מהחוף - הם הודו שזו היתה חריגה מסמכות מתוך טעות שלהם! נציין כי היתה אז התחכמות וניסיון להצדיק מגבלה לא חוקית על דיג עם חכות מכלי שיט - הגשנו עתירה מנהלית והיא עודנה תלויה וממתינה להכרעה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
צריך 72 יום רק כדי להבין מה מותר ומה אסור ואיפה   יעד יקרים, האם תוכלו לתת הבהרות לכל סוג דיג כולל הסייגים ?
ארז היקר - תהיה תשובה לכל שאלה... פשוט תשאל 
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
אין שום איסור או מגבלה על דיג עם חכות מהחוף!!!להזכיר, בשנה שעברה הודיע אגף הדיג על איסור דיג לוקוסים עם חכה מהחוף, פנינו בדרישה לבטל זאת מהטעם שאין לאגף הדיג סמכות להטיל מגבלות על דיג חכה מהחוף - הם הודו שזו היתה חריגה מסמכות מתוך טעות שלהם! נציין כי היתה אז התחכמות וניסיון להצדיק מגבלה לא חוקית על דיג עם חכות מכלי שיט - הגשנו עתירה מנהלית והיא עודנה תלויה וממתינה להכרעה. תודה על ההסבר רפי.
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
תודה רפאל , השבת לי כבר בהתייחסות , האם יש מקום לחשוש מהתפלספות של פקח כי מזח או שובר אינם דיג מן החוף ? או שזה מעוגן או לפחות מקובל שכך הדבר ?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
תודה רפאל , השבת לי כבר בהתייחסות , האם יש מקום לחשוש מהתפלספות של פקח כי מזח או שובר אינם דיג מן החוף ? או שזה מעוגן או לפחות מקובל שכך הדבר ?
כל עוד אתה לא נמצא בכלי ציפה זה דיג מהחוף
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קשה לי להבין את התפלפלות של ההנחיה וההיתר, אם בכל זאת הבנתי נכון אז בעומק מאפס עד עשרה מטרים, יש איסור דיג של 72 ימים רצופים, ולפי תקנות הדיג, מותר לפקיד הדיג לאסור דיג בתקופת הרביה במשך 45 ימים רצופים בלבד, אם הוא אוסר דיג על תקופה הגדולה מ 45 ימים הוא צריך את אישור ועדת הכלכלה של הכנסת. וככל הידוע לי אין כרגע ועדות בכנסת. אז האם פקיד הדיג פועל בניגוד לחוק? היתכן?
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
קשה לי להבין את התפלפלות של ההנחיה וההיתר, אם בכל זאת הבנתי נכון אז בעומק מאפס עד עשרה מטרים, יש איסור דיג של 72 ימים רצופים, ולפי תקנות הדיג, מותר לפקיד הדיג לאסור דיג בתקופת הרביה במשך 45 ימים רצופים בלבד, אם הוא אוסר דיג על תקופה הגדולה מ 45 ימים הוא צריך את אישור ועדת הכלכלה של הכנסת. וככל הידוע לי אין כרגע ועדות בכנסת. אז האם פקיד הדיג פועל בניגוד לחוק? היתכן?
מבולבלים? גם אנחנו...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|