בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  התייעצות לפני רכישת רולר
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: התייעצות לפני רכישת רולר  (נקרא 7637 פעמים) הדפסה
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

התייעצות לפני רכישת רולר
« ב- : מרץ 15, 2020, 18:01:09 PM »
שלום לכל חברי הפורום
אני חדש כאן אז אני יציג את עצמי
קוראים לי מתן כהן אני בן 25 מאזור הצפון
אני רוצה להתייעץ איתכם לפני שאני קונה רולר חדש הישן עשה את שלו כבר
אני מתלבט בין כמה דגמים ושאמח לקבל ממכם הכוונה
daiwa BG או Shimano Ultegra או Shimano Spheros SW

המקל שלי הוא Daiwa Crosscast אורך 2.90M משקלי זריקה 14-42G

בגלל המקל אני מכוון לגודל 3000
השימנו ultegra עולה יותר מהאחרים השאלה אם הוא טוב משמעותית
ועוד שאלה קטנה אני מתכוון להזמין את הרולר מחול אבל הבנתי שמעכשיו מתחילים לפתוח במכס את כל החבילות מישהו יודע מה זה אומר בהזמנה של רולר?

IP: [ מחובר ]
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

בעניין: התייעצות לפני רכישת רולר
« הגיב #1 ב- : מרץ 15, 2020, 23:34:31 PM »
 ברוך הבא אחי, הצגת את עצמך כמו שצריך  בירה  האתר מספר 1

לנושא , לא מבין בזה , עוד קצת המומחים פה יענו ואני בטוח שיעזרו לך 
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מרץ 17, 2020, 16:31:08 PM »
ה-bg מאוד שונה משני הרולרים האחרים. הדאיווה קשוח בהרבה, עמיד, אבל שוקל יותר- פונקציה של גוף מוקשח יותר.
בין 2 דגמי שימנו שהצעת, כמובן שהאולטגרה עדיף, למרות שגם הוא רולר די בסיסי ופשוט יחסית, קצת יותר אלגנטי וקליל מה-bg.
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מרץ 18, 2020, 17:17:38 PM »
מקס תודה רבה.
קובי קודם כל תודה על העזרה
יש אפשרות שתסביר לי מה הכוונה ברולר קשוח ?
אני די מחפש משהו שסוג של יתאים להכל אני מבין שזו הגדרה בעייתית אבל בכל זאת הייתי רוצה רולר שיתן לי מענה לכמה שנים קדימה ואם זאת שיהיה מה שנקרא הקניה הכי טובה לעומת הכסף
יש לך אולי המלצה לרולר אחר במגבלת המחירים האלו 100 דולר פלוס מינוס?
קראתי פה בפורם קצת על דגמי LT  והאמת שלא כל כך הצלחתי להבין אם טוב או לא
תודה
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מרץ 18, 2020, 18:22:57 PM »
מתן ברוך הבא
אני גם בהתלבטות דומה לשלך ואפילו המקלות שלנו בעלי נתונים דומים
יש נושא פתוח שלי שנקרא עזרה בבחירת רולר
אצלי אומנם האולטגרה הוא לא אופציה אבל השניים האחרים כן
יש בנושא הזה הרבה מידע תוכל לנסות לקרוא שם ואולי זה יעזור לך הדיון עדיין בעיצומו אז כרגע אין בחירה
דרך אגב שם יפה קריצה גם אני מתן חחח
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מרץ 19, 2020, 12:17:48 PM »
מתן ברוך המצטרף לפורום 
אני עובד במקל שלי עם רולר 4000 קריצה שימנו סטרדיק ci4+  מקל 8-32
החוט הוא 14 ליברות ויש באקיניג של חוט נוסף מתחת.

אני בגישה שיהיה קצת יותר מאשר חסר. הבדלי משקל בין 4000 ל 3000 ממש זניחים או אפילו זהים.

-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מרץ 19, 2020, 12:52:37 PM »
ברוך הבא מתן!
אישית אף פעם לא חקרתי על הרולרים הנ"ל
אך כשמגיע הרגע להתחדש באחד חדש אני באמת אוהב לבחור כמה דגמים שונים(כמו שעשית)
ולהשוות בינהם, ממש לשרטט טבלה ובה אני מציין את כל התונים שהיצרנים מציינים
עם עוד טיפה סבלנות ואנרגיה אני גם מחפש ביוטיוב סרטונים על אותם רולרים ומנסה לאסוף חוות דעת שונות

ובסוף אני מגיע פה לפורום ושואל בתקווה שמישהו יוכל לשתף מנסיונו הפרטי

לגבי המכס, משלמים מכס על מוצרים מחו"ל מעל 75$
כמה איך ולמה, אני לא זוכר בדיוק...הרבה זמן לא הזמנתי
אבל יש את כל המידע במדיוק באינטרנט, רק צריך לחפש קצת

גילוי נאות, הרבה פעמים הזמנתי חבילות מעל ל-75$ ולא יצא לי לשלם מכס/מע"מ
אולי עיניין של מזל
אולי כי המוכר ציין מחיר נמוך יותר על החבילה

אני לא זוכר במדוייק, אבל תיקח גם את זה בחשבון
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

« הגיב #7 ב- : מרץ 19, 2020, 13:45:37 PM »
אתרום את 2 הסנט שלי לעניין ההזמנה מחו"ל-
היום דואר ישראל מחוייב להעביר את כל החבילות במכס ככה שמזל כבר לא ישחק כנראה אבל מה שכן הרבה מוכרים מוכנים/רושמים מחיר נמוך מרף המכס כדי למנוע את זה. לרוב זה עובד אך לא תמיד.
אופציה נוספת ששווה לקחת בחשבון היא רכישה מאמזון, משהו שעשיתי ממש לאחרונה (הרולר הגיע אתמול בדיוק. כשבועיים מרגע ההזמנה) וגם אם אתה משלם טיפה יותר אתה מכוסה גם עם האחריות של אמזון שהיא מדהימה וגם אתה יודע מראש מה יהיה המחיר הסופי כולל כל תוספת אפשרית בדרך עד אליך. ועל הדרך נהנה ממשלוח מהיר יחסית להזמנה מחו"ל.

לי מההצעות שלך קורץ הbg למען האמת ואולי אפילו ה bg airbail שהוצע בדיון שפתח vaknin ע"י קובי.

בהצלחה חבר וברוך הבר לפורום!
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מרץ 23, 2020, 17:06:43 PM »
אתרום את 2 הסנט שלי לעניין ההזמנה מחו"ל-
היום דואר ישראל מחוייב להעביר את כל החבילות במכס ככה שמזל כבר לא ישחק כנראה אבל מה שכן הרבה מוכרים מוכנים/רושמים מחיר נמוך מרף המכס כדי למנוע את זה. לרוב זה עובד אך לא תמיד.
אופציה נוספת ששווה לקחת בחשבון היא רכישה מאמזון, משהו שעשיתי ממש לאחרונה (הרולר הגיע אתמול בדיוק. כשבועיים מרגע ההזמנה) וגם אם אתה משלם טיפה יותר אתה מכוסה גם עם האחריות של אמזון שהיא מדהימה וגם אתה יודע מראש מה יהיה המחיר הסופי כולל כל תוספת אפשרית בדרך עד אליך. ועל הדרך נהנה ממשלוח מהיר יחסית להזמנה מחו"ל.

לי מההצעות שלך קורץ הbg למען האמת ואולי אפילו ה bg airbail שהוצע בדיון שפתח vaknin ע"י קובי.

בהצלחה חבר וברוך הבר לפורום!

כמובן שאבקש מהמוכר לרשום סכום נמוך מרף המכס אבל אני חושב שבגלל שעכשיו יצא החוק שהם פותחים כל חבילה הם יכולים להשוות את זה למחירון שיש להם ואני מאמין שכבר הזמינו לפניי רולר זהה

יש לי כמה דברים שלא ברורים לי ואשמח לעזרה בהם
קראתי את הדיון של vaknin ובאמת ההתלבטות זהה אבל האמת שהBG הוא העדיפות האחרונה שלי לא יודע למה פחות התחברתי אבל עדיין לא שולל
לא ברור לי למה באתר של shimano הספירוש נמצא תחת קטגוריית SW והאוטגרה לא? זה אומר שהאוטגרה לא מתאים למים מלוחים ?
ראיתי כמה סרטונים שטוענים שהספירוס הוא סטרדיק עם כמה שינויים קלים ביותר זה נכון? אם כך בידיעה שהסטרדיק רולר מעולה+++ הספירוס לא אמור להיות האופציה המובילה?
אם אני זוכר נכון גם האוטגרה הוא בעל גוף אלומיניום ולפי מה שאני רואה כל הטכנולוגיות שיש בספירוס יש גם באוטגרה אז מה ההבדל בינהם?
כמובן שאני לא שולל את bg  אם תגידו שהוא יותר טוב נקודה אבל כמו שאמרתי משהו בו לא קרץ לי
תודה על הזערה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מרץ 23, 2020, 17:28:03 PM »
היי מתן. השתדלתי לתת לדיון להתגלגל עד עכשיו, בסך הכל יש פה 3 דיונים די דומים במקביל, וגם החברים האחרים נתנו לך עד עכשיו את כל התשובות שהיית צריך.
לגבי השאלות שלך, כמה דברים:
א. ההגדרה sw היא כבר מזמן לא מדברת על רולר מים מלוחים כן/לא, אלא בעצם מגדירה גרסת hd בשימנו, ובדרך כלל כוללת "גודל מלא" של המכונה, לעומת גירסאות קטנות (c) בדגמים הרגילים ללא sw. שים לב, גם בדגמים המובילים, כמו טווין פאואר וסטלה, יש דגמים רגילים ויש sw, וברור שגם סטלה "רגילה" (רולר של כמעט 1000$) עמידה למי ים באותה מידה...
ב. לגבי הספירוס, אתה מתכוון לדגם החדש של ספירוס- spheros sw offshore, דגם ממש חדש שהושק למיטב זכרוני בסוף 2019, ולפי מה שאני יודע, הוא כמעט זהה לחלוטין למכלול של הסטראדיק fk, עם קליפה שונה ומיתוג מחודש, אבל עד כמה שאני זוכר, הם מגיעים במידות גדולות, כיאה לדגמי offshore, החל מ-5000 או 6000.... הספירוס sw הקודם הוא רולר בינוני ומטה, שהיתרון המשמעותי שלו הוא המחיר בלבד.
ג. לגבי ה-BG, אם אתה לא מתחבר- אתה לא מתחבר, אין מה להתעקש ללכת לכיוון. הציוד שלך צריך לבוא לך טוב, גם ביד וגם בעין, בסוף זה ציוד פנאי\פאן, לך על משהו אחר
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מרץ 23, 2020, 17:59:46 PM »
היי מתן. השתדלתי לתת לדיון להתגלגל עד עכשיו, בסך הכל יש פה 3 דיונים די דומים במקביל, וגם החברים האחרים נתנו לך עד עכשיו את כל התשובות שהיית צריך.
א. ההגדרה sw היא כבר מזמן לא מדברת על רולר מים מלוחים כן/לא, אלא בעצם מגדירה גרסת hd בשימנו, ובדרך כלל כוללת "גודל מלא" של המכונה, לעומת גירסאות קטנות (c) בדגמים הרגילים ללא sw. שים לב, גם בדגמים המובילים, כמו טווין פאואר וסטלה, יש דגמים רגילים ויש sw, וברור שגם סטלה "רגילה" (רולר של כמעט 1000$) עמידה למי ים באותה מידה...
ב. לגבי הספירוס, אתה מתכוון לדגם החדש של ספירוס- spheros sw offshore, דגם ממש חדש שהושק למיטב זכרוני בסוף 2019, ולפי מה שאני יודע, הוא כמעט זהה לחלוטין למכלול של הסטראדיק fk, עם קליפה שונה ומיתוג מחודש, אבל עד כמה שאני זוכר, הם מגיעים במידות גדולות, כיאה לדגמי offshore, החל מ-5000 או 6000.... הספירוס sw הקודם הוא רולר בינוני ומטה, שהיתרון המשמעותי שלו הוא המחיר בלבד.
ג. לגבי ה-BG, אם אתה לא מתחבר- אתה לא מתחבר, אין מה להתעקש ללכת לכיוון. הציוד שלך צריך לבוא לך טוב, גם ביד וגם בעין, בסוף זה ציוד פנאי\פאן, לך על משהו אחר

האמת שהתכוונתי לזה SPHEROS SW Inshore
ומה שרשמתי לגבי הסטרדיק זה בהסתמך על הסרטון הזה
<a href="https://www.youtube.com/embed/tPX133h7w3I" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/tPX133h7w3I</a>

יכול להיות שלא הבנתי נכון פה הוא משווה את הספירוס לסטרדיק ואפילו מחליף בין החלקים שלהם.

לגבי הBG אני שוב לא שולל כי בסופו של דבר בגלל זה אני מתייעץ איתכם אם תגיד לי שהאוטרגה והספירוס לא מתקרבים לBG וזאת תיהיה טעות לקנות אחד מהם ולא את הדאוייה אני לא אתווכח
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מרץ 25, 2020, 03:04:59 AM »
ברוך הבא לפורום מתן ויפה עשית שהצגת את עצמך....

בקטע במקצועי שקשור לז'רז'ור - אחרי קובי לי בוודאי אין מה להוסיף...

<a href="https://www.youtube.com/embed/tPX133h7w3I" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/tPX133h7w3I</a>

יכול להיות שלא הבנתי נכון פה הוא משווה את הספירוס לסטרדיק ואפילו מחליף בין החלקים שלהם.

לגבי הBG אני שוב לא שולל כי בסופו של דבר בגלל זה אני מתייעץ איתכם אם תגיד לי שהאוטרגה והספירוס לא מתקרבים לBG וזאת תיהיה טעות לקנות אחד מהם ולא את הדאוייה אני לא אתווכח
מותר "להתווכח" וזה בסדר לא לאמץ המלצות...
קובי ממש לא יעלב אם לא תאמץ המלצה שלו...
מצד שני, לקובי המון ידע בציוד והוא מז'רז'ר המון שנים...
אם ארצה לבחור ציוד לז'רז'ור ואקבל ממנו המלצה - הולך על זה בעיניים עצומות...

אל תשכח לעדכן בבחירה שלך...
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מרץ 25, 2020, 05:52:36 AM »

האמת ששכחתח שיש גם גרסת inshore... את הסרטון הזה ראיתי מזמן ומאוד אהבתי. מדובר ברולר של סביב ה120$, תמורה מצויינת לכסף. חיסרון שאני רואה- משום מה הם נצמדו לנתון היבש של הספירוס הקודם, שיש לו 3+1 מיסבים בלבד, כנראה כדי עדיין לשמר את הפערים בין הדגמים, אבל אני מאמין שאיפה שאין מיסב ובמקומו הרכיבו בושינג, אפשר יהיה להחליף אותו במיסב איכותי ולקבל רולר חלק יותר ושקט יותר בקצת השקעה
matan_cohen4
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : מרץ 25, 2020, 16:32:19 PM »

האמת ששכחתח שיש גם גרסת inshore... את הסרטון הזה ראיתי מזמן ומאוד אהבתי. מדובר ברולר של סביב ה120$, תמורה מצויינת לכסף. חיסרון שאני רואה- משום מה הם נצמדו לנתון היבש של הספירוס הקודם, שיש לו 3+1 מיסבים בלבד, כנראה כדי עדיין לשמר את הפערים בין הדגמים, אבל אני מאמין שאיפה שאין מיסב ובמקומו הרכיבו בושינג, אפשר יהיה להחליף אותו במיסב איכותי ולקבל רולר חלק יותר ושקט יותר בקצת השקעה

אפשר לראות במהלך הסרטון שיש 2 בושינגים בידית ועוד אחד בגיר עצמו והוא אומר שניתן להחליף אותם במיסב . אני לא יודע אם מיסבים בידית נחשבים בספירה אבל אם כן כבר קיבלת רולר של 6+1
כשמדובר על הרולר הזה הוא עדיף מהשאר?
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : מרץ 25, 2020, 17:23:32 PM »
בושינגים או מיסבים בידית, זה נחמד, אבל לא ממש משדרגים את הרולר. כשיש 3+1 מיסבים, זה בדרך כלל אומר 2 מיסבים בגלגל השיניים הראשי, ועוד אחד על הפיניון. אין מיסבים בחליזון, אין מיסב תומך בפניון, אין מיסב איסוף חוט. לטעמי- לא מפרט משובח, הבושינגים בשלב מסויים ירעישו, ובשלב שני יפתחו חופשים. אפשר לשדרג, בשביל זה צריך להוריד מידות של המיסבים, להזמין מיסבי נירוסטה ולשבת ולפרק את הרולר לגורמים, ולהרכיב מחדש (super tune). אני עושה את זה מדי פעם, לאחרונה הדרכתי חבר איך לשדרג אולר של 6+1 ל-11+1, אבל מראש הרולר שלו מגיע מנקודת פתיחה טובה יותר...
אם שידרגת- קיבלת רולר מצויין- אפילו טוב יוצר מהסטראדיק fk, אבל ללא שדרוג- הרולר מאבד ניקוד מבחינתי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!