פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   עזרה בבחירת רולר |
עמודים: 1 2 3 [4]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה בבחירת רולר (נקרא 10104 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ה-70 גרם האלה מבטאים את הגוף הקשיח של ה-bg, גוף אלומיניום מלא, ללא חלקי פלסטיק שנועדו להוריד משקל על חשבון עמידות. ברוב המקרים ה-70 גרם האלה לא יהיו משמעותיים, אלא אם אתה מרכיב אותו על מקל קצר יחסית וקל מאוד, ושם עלול להיווצר חוסר איזון. לדעתי, ברף המחירים הזה, של סביב ה-100$, אין לשימנו תשובה של רולר שנותן תחרות ל-bg הנ"ל, וזו לא רק דעתי- כך חושבים הרוב המוחלט של סוקרי הציוד ברשת, בלוגרים וכו'. אם תעמיד מולו למשל את הסטראדיק- הסטראדיק עדיף, אבל יעלה כפול ממנו... אם בכל זאת תרצה לרדת במשקל, הייתי הולך על fuego lt 4000dtxh, שוקל כ-240 גרם, ומכיל את כל הטכנולוגיות המתקדמות של דאיווה, אכן בנוי מגוף קרבון, אבל לדעתי יהיה לך קשה מאוד להרגיש את הגמישות שלו בגודל הזה. חשוב מאוד לציין- אני לא מכיר משום מקום בעולם דיווח על רולר lt שנשבר או ניזוק בגלל תופעות הגמישות המדוברת, התופעה מפריעה לאנשים מסויימים ברמת התחושה בלבד, וכדי להגמיש את ה-4000 תצטרך לנעול דג גדול מאוד עם קלאצ' מאוד מאוד הדוק
|
|
|
|
|
 |
|
|
ה-70 גרם האלה מבטאים את הגוף הקשיח של ה-bg, גוף אלומיניום מלא, ללא חלקי פלסטיק שנועדו להוריד משקל על חשבון עמידות. ברוב המקרים ה-70 גרם האלה לא יהיו משמעותיים, אלא אם אתה מרכיב אותו על מקל קצר יחסית וקל מאוד, ושם עלול להיווצר חוסר איזון. לדעתי, ברף המחירים הזה, של סביב ה-100$, אין לשימנו תשובה של רולר שנותן תחרות ל-bg הנ"ל, וזו לא רק דעתי- כך חושבים הרוב המוחלט של סוקרי הציוד ברשת, בלוגרים וכו'. אם תעמיד מולו למשל את הסטראדיק- הסטראדיק עדיף, אבל יעלה כפול ממנו... אם בכל זאת תרצה לרדת במשקל, הייתי הולך על fuego lt 4000dtxh, שוקל כ-240 גרם, ומכיל את כל הטכנולוגיות המתקדמות של דאיווה, אכן בנוי מגוף קרבון, אבל לדעתי יהיה לך קשה מאוד להרגיש את הגמישות שלו בגודל הזה. חשוב מאוד לציין- אני לא מכיר משום מקום בעולם דיווח על רולר lt שנשבר או ניזוק בגלל תופעות הגמישות המדוברת, התופעה מפריעה לאנשים מסויימים ברמת התחושה בלבד, וכדי להגמיש את ה-4000 תצטרך לנעול דג גדול מאוד עם קלאצ' מאוד מאוד הדוק
קובי אני לרב לא חולק עלייך, אתה ויקפדיה של דיג אבל מנסיון שלי המצב קצת יותר קיצוני ממה שתיארת. נסיון מר עם פואגו 4000DCXH נעילה ראשונה ברולר של לוקוס בערך קילו קלאצ' סגור 80% כמו שצריך בדיג לוקוסים הרולר קיבל עיוות שחשבתי שהשפולה עומדת לצאת מהמקום בקושי הצלחתי לגלגל את הידית היא נהייתה קשה מאוד. פעם שניה ושלישית קרה לי עם טרחון וטונית של קילו בערך עם קלאצ של 60% . אותו דבר באקסלר 2000 בסט אולטרה עם ביניות גדולות בכנרת ועם טרכון שחור היחיד שנעלתי עד היום מרב שהתעסקתי עם הרולר היה רפיון בחוט והוא השתחרר. בדגים קטנים יותר של חצי קילו לא הרגשתי את זה בכלל. חבר עם סרטטה לא חווה מעולם את התופעה אז מניח שהיא קיימת רק בסדרות הזולות של פואגו ומטה. הרולרים הוחלפו בסטרדיק FK ועכשיו FL 4000 ואולטגרה 1000 מה אני אגיד לך עולם אחר מבחינתי. יש לי הרבה יותר בטחון בציוד. אז נכון שהרולר כנראה לא ישבר אבל זה מוריד משמעותית מכל החוויה, מבטחון בציוד והתפעול של הציוד.
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2020, 10:07:51 AM על ידי TzvikaR
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
צביקה, אני לרגע לא מבטל את ההמלצות שלך, שבאות מניסיון. אצלי אישית יש פואגו 2500 בסט הלייט, הוציאה דגים של קילו+ ולא הגיעה למה שאתה מתאר, מה שאומר שאו שאנחנו עובדים בסגנונות שונים לגמרי, או שאולי ברולר שלך יש גמישות יתר, קשה לי להבין. בכל מקרה, אין לי ספק שמכונה עם גוף קשיח (=אלומיניום), היא עמידה יותר, ונותנת תחושת ביטחון גבוהה יותר. כולנו רוצים רולר- חזק וחלק וקל ואמין ומתקדם ושקט ויפה.... ורוצים שהוא יתאים לתקציב שלנו, ולכן כדי להתאים את החליפה, צריך לקצץ קצת בחלק מהפרמטרים... השוק מלא במוצרים, בזמן האחרון שוק ה-mid range ממש בנסיקה, אבל כל המכונות בטווחים האלה כוללות פשרות... במאמר מוסגר, ההמלצה הכי טובה שלי, היא להגדיל תקציב, כי כשמתקרבים לאיזור ה-200$ ההיצע גדול יותר למוצרים טובים יותר...
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2020, 13:32:02 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
צביקה, אני לרגע לא מבטל את ההמלצות שלך, שבאות מניסיון. אצלי אישית יש פואגו 2500 בסט הלייט, הוציאה דגים של קילו+ ולא הגיעה למה שאתה מתאר, מה שאומר שאו שאנחנו עובדים בסגנונות שונים לגמרי, או שאולי ברולר שלך יש גמישות יתר, קשה לי להבין. בכל מקרה, אין לי ספק שמכונה עם גוף קשיח (=אלומיניום), היא עמידה יותר, ונותנת תחושת ביטחון גבוהה יותר. כולנו רוצים רולר- חזק וחלק וקל ואמין ומתקדם ושקט ויפה.... ורוצים שהוא יתאים לתקציב שלנו, ולכן כדי להתאים את החליפה, צריך לקצץ קצת בחלק מהפרמטרים... השוק מלא במוצרים, בזמן האחרון שוק ה-mid range ממש בנסיקה, אבל כל המכונות בטווחים האלה כוללות פשרות... במאמר מוסגר, ההמלצה הכי טובה שלי, היא להגדיל תקציב, כי כדמתקרבים לאיזור ה-200$ ההיצע גדול יותר למוצרים טובים יותר...
מה שקוראים חוק השמיכה הקצרה  2-10 זה לייט קובי? וטוניות ופלמדיות במשקלים הללו גם נותנות יופי של פייט  (בהנחה ואני מנחש נכון על איזה סט אתה מתכוון)
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2020, 12:28:49 PM על ידי ~@מור@~
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אתה צודק, מור, זה הסט, ויכול להיות שבגלל שמדובר בסט קליל, ואני עובד איתו לפילגיים בעיקר, או לברקים, אני עובד פתוח מאוד ולא לוחץ את הדגים, ולכן לא חוויתי את מה שצביקה מתאר, כשהוא עובד מאוד סגור ללוקוסים ולוחץ חזק, לזה התכוונתי בכך שסגנונות העבודה שלנו מאוד שונים. בכל מקרה, בסטים שבהם אני עובד סגור ולוחץ, יש לי רולרים חסוניםשאיתם אין לי חשש מפיתולים וכיפופים, אבל גם תיקצבתי אותם בהתאם... לעניין הדיון פה, אם רוצים כבר להתמקד, אני מאמין שבטווח ה-100$, עומדים על השולחן שני רולרים, האולטגרה וה-BG airbail, לדעתי- ה-bg לוקח
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אתה צודק, מור, זה הסט, ויכול להיות שבגלל שמדובר בסט קליל, ואני עובד איתו לפילגיים בעיקר, או לברקים, אני עובד פתוח מאוד ולא לוחץ את הדגים, ולכן לא חוויתי את מה שצביקה מתאר, כשהוא עובד מאוד סגור ללוקוסים ולוחץ חזק, לזה התכוונתי בכך שסגנונות העבודה שלנו מאוד שונים. בכל מקרה, בסטים שבהם אני עובד סגור ולוחץ, יש לי רולרים חסוניםשאיתם אין לי חשש מפיתולים וכיפופים, אבל גם תיקצבתי אותם בהתאם... לעניין הדיון פה, אם רוצים כבר להתמקד, אני מאמין שבטווח ה-100$, עומדים על השולחן שני רולרים, האולטגרה וה-BG airbail, לדעתי- ה-bg לוקח
מעולה קובי תודה רבה על כל העזרה. בכל החנויות בארהב אין את הBG הזה אז אין לי ברירה אני אוותר על לקנות שם ואני אתחיל לחפש ברשת כי ההיצע לא גדול בקושי מצאתי אתרים שמחזיקים אותו לפי הנתונים באתר ששלחת על גודל 3000 נכנס חוט 30LB באורך 170M זה אומר שאני יכול לקחת את ה YGK G-SOUL שמגיע באורך 200 מטר. אבל אולי בגלל שהקיבולת קטנה יחסית כדאי לקחת חוט דק יותר?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
ממליץ להתעלם מהנתון הזה. החישוב על הרולר הוא לפי j-braid האמריקאי, עם מידות עובי לא הגיוניות. אתה תוכל בקלות למלא בו 300 מטר של חוט 25 ליברה, pe1.2 במידה נורמלית (אמור להיות סביב 0.18), אפילו עם צורך בקצת באקינג, ויכנסו גם 300 של 30 ליברה אם תתעקש. ממליץ להזמין גליל של 300 מטר. דרך אגב, החנות שבלינק שצירפתי, fishingbuddy.com.sg מסינגפור, היא חנות מעולה ומאוד מומלצת, אם לא מצאת עיסקה זולה יותר- אל תהסס להזמין מהם!
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2020, 16:26:59 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ממליץ להתעלם מהנתון הזה. החישוב על הרולר הוא לפי j-braid האמריקאי, עם מידות עובי לא הגיוניות. אתה תוכל בקלות למלא בו 300 מטר של חוט 25 ליברה, pe1.2 במידה נורמלית (אמור להיות סביב 0.18), אפילו עם צורך בקצת באקינג, ויכנסו גם 300 של 30 ליברה אם תתעקש. ממליץ להזמין גליל של 300 מטר. דרך אגב, החנות שבלינק שצירפתי, fishingbuddy.com.sg מסינגפור, היא חנות מעולה ומאוד מומלצת, אם לא מצאת עיסקה זולה יותר- אל תהסס להזמין מהם!
כרגע אני לא מוצא משהו זול יותר ואם אתה ממליץ על החנות זה מספיק לי אני כנראה אזמין ממנו לגבי החוט ראיתי באתר הזה את החוט הזה https://www.fishingbuddy.com.sg/product-details/2258/duel-super-xwire-8-braided-line-150m--200m--300mאני זוכר שראיתי המלצות על החוט זה הוא טוב? אבל מה שראיתי נראה באריזה שונה זה אותו חוט שפשוט החליפו לו גליל ואריזה?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לי לא יצא לעבוד איתו, אבל הוא חוט ששמו הולך לפניו בארץ, יש עליו הרבה המלצות. בכל זאת, מההיבט הצרכני, לא מומלץ לצרף אותו לאותה קנייה ביחד עם הרולר, מה שבטוח יעלה את שווי החבילה ועלול לחייב אותך במיסים ועמלות. יש את בחוט הזה וחוטים מצויינים נוספים בעסקאות free shipping באיביי, או במחירים טובים לא פחות גם עם דמי משלוח, ובכל מקרה, חבילות נפרדות ירחיקו אותך מתשלומים מיותרים
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לי לא יצא לעבוד איתו, אבל הוא חוט ששמו הולך לפניו בארץ, יש עליו הרבה המלצות. בכל זאת, מההיבט הצרכני, לא מומלץ לצרף אותו לאותה קנייה ביחד עם הרולר, מה שבטוח יעלה את שווי החבילה ועלול לחייב אותך במיסים ועמלות. יש את בחוט הזה וחוטים מצויינים נוספים בעסקאות free shipping באיביי, או במחירים טובים לא פחות גם עם דמי משלוח, ובכל מקרה, חבילות נפרדות ירחיקו אותך מתשלומים מיותרים
אני אזמין אותו או ממקום אחר או פשוט אזמין 2 חבילות הוא עדיף מהYGK?
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 3 [4]
|