פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   עזרה בבחירת רולר |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה בבחירת רולר (נקרא 10138 פעמים) |
הדפסה |
|
|
יש חשיבות לזה שהשימונו לא מוגדר מים מלוחים במידה שכמובן עובר שטיפה אחרי כל יציאה?
השימנו spheros sw כן מוגדר מים מלוחים (sw= salt water). ברור שאף רולר לא מיועד לטבילה במי ים, אבל בעבודה רגילה בים פלוס שטיפה במים מתוקים אחר כך- יעמוד בכבוד אתה צודק קובי , ועדיין יש רולר של חברת פן שמוגדר לפי הגדרות יצרן שמותר לטבילה במי מלח , אין לי אותו ולכן אני מפקפק בכך למרות שמכיר מספר דייגים שעושים בו שימוש מקיאק הוא נקרא PEN SLAMMER מקווה להתרשם ממנו מתישהו ולרשום ביקורת כאן.
|
|
|
|
|
יש חשיבות לזה שהשימונו לא מוגדר מים מלוחים במידה שכמובן עובר שטיפה אחרי כל יציאה?
השימנו spheros sw כן מוגדר מים מלוחים (sw= salt water). ברור שאף רולר לא מיועד לטבילה במי ים, אבל בעבודה רגילה בים פלוס שטיפה במים מתוקים אחר כך- יעמוד בכבוד אתה צודק קובי , ועדיין יש רולר של חברת פן שמוגדר לפי הגדרות יצרן שמותר לטבילה במי מלח , אין לי אותו ולכן אני מפקפק בכך למרות שמכיר מספר דייגים שעושים בו שימוש מקיאק הוא נקרא PEN SLAMMER מקווה להתרשם ממנו מתישהו ולרשום ביקורת כאן. אז זה לא רק הסלאמר יש לי את הפן באטל 4000 כבר 5 שנים , הרולר הזה שחה בים , נפל למים , חטף ועדיין חוטף שפריצים מהמשוט , כמובן שנשטף אחרי כל יציאה , וכלום... עובד כמו ביום דייג הראשון איתו. יש גם את הפן ספינפישר שגם נראה אימתני במיוחד בדיוק מהסיבה הזאת.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
עדיין מומלץ שלא לטבול, גם את הפן, ורולר שטובל בשגרה, כדאי לעשות לו טיפול מדי פעם, לשמן-לגרז, ולוודא שלא שתה קצת...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אי אפשר שלא להתרשם מהרמה המקצועית הגבוהה של הדיון הזה - שאפו חברים  בס"ד ואם אני יכול לחפור לכם עוד קצת איזה חוט עדיף Daiwa J-Braid Grand 8X Daiwa J-Braid x8 Duel Hardcore Super 8 Braid White
ממש מעריך את העזרה של כולם תודה רבה
לזה עדיף דיון חדש ולא לערבב את זה עם השאלות לגבי הרולר  צודק. אני אחכה להחלטה על הרולר ואפתח דיון חדש, תודה אכן, אברהם צודק לחלוטין - תמיד עדיף לא לערבב דיונים ולפתוח דיון נפרד לכל נושא... בכל מקרה, אפשר לפתוח דיון על חוט גם לפני שמחליטים על הרולר... לדעתי - ויתקנו אותי המומחים שלנו אם אני טועה - בין הבחירות הסופיות שהומלצו על רולר - הבחירה לא תשנה לגבי החוט... אגב וקנין, החלטת כבר על הרולר או טרם?
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 18, 2020, 12:23:03 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אי אפשר שלא להתרשם מהרמה המקצועית הגבוהה של הדיון הזה - שאפו חברים  בס"ד ואם אני יכול לחפור לכם עוד קצת איזה חוט עדיף Daiwa J-Braid Grand 8X Daiwa J-Braid x8 Duel Hardcore Super 8 Braid White
ממש מעריך את העזרה של כולם תודה רבה
לזה עדיף דיון חדש ולא לערבב את זה עם השאלות לגבי הרולר  צודק. אני אחכה להחלטה על הרולר ואפתח דיון חדש, תודה אכן, אברהם צודק לחלוטין - תמיד עדיף לא לערבב דיונים ולפתוח דיון נפרד לכל נושא... בכל מקרה, אפשר לפתוח דיון על חוט גם לפני שמחליטים על הרולר... לדעתי - ויתקנו אותי המומחים שלנו אם אני טועה - בין הבחירות הסופיות שהומלצו על רולר - הבחירה לא תשנה לגבי החוט... אגב וקנין, החלטת כבר על הרולר או טרם? האמת שעוד לא החלטתי קודם כל הטיול כרגע נדחה בגלל הקורונה  וגם אני מאוד מבולבל ומנסה לדלות עוד מידע מהאינטרנט הBG רולר מעולה לכל הדעות אבל בגלל שהוא דגם ישן יחסית אני מבין שיש בו פחות טכנולוגיות מהשאר ובכלל כל דגמי הLT אני מנסה להבין מה הסיפור שלהם מצד אחד מארט שאני מבין שהוא מומחה ברמה בינלאומית אומר שזו סדרה לא טובה מצד שני אני רואה רולרים גם במחירי של 400 ו500 דולר שהם מסדרת LT או יותר נכון שברמת מחיר סבירה אין לdaiwa רולרים שהם לא LT בקיצור בעיה רצינית חחחח
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
כמה דברים: 1. לגבי bg, הרולר לא ישן או מיושן, אלא במכוון דאיווה בחרו לא להכניס בו פיצ'רים מסויימים. למה? כדי לייצר רולר זול, ועדיין אמין וחזק, בדגש על פשטות. דרך אגב, מאז יצאה סדרת ה-bg, דאיווה השיקו 2 תתי דגם לסדרה, BG mag sealed ו-BG airbail, שהם שכלול לאותו דגם מעולה, עם פיצ'רים מתקדמים שחסרים בדגם המקור, ועדיין נמכרים במחירים מצויינים (וזה מבלי להפסיק לייצר את דגם 2016 המקורי, כי הוא עדיין סוס מנצח). 2. לגבי דגמי LT, זו שטות גמורה להכליל את כולם תחת אותה הקטגוריה, ולהגיד שכל מה ש-LT הוא לא טוב, זו חוסר הבנת הדגמים וההבדלים, וזה בערך לומר שכל מה שדאיווה מייצרים לא טוב. LT זה בעצם קונספט מנחה, ששינה את כל הדגמים של דאיווה, התחיל בדגמים הפשוטים יחסית, טיפס לרמות הביניים, והיום כל דגמי הדגל של דאיווה הם LT, כלומר light&tough. הקונספט אומר, חיזוק הדגמים משמעותית, ובמקביל הורדת משקל משמעותית. שתי הפעולות נעשו במספר דרכים ובמקביל בכל הדגמים, ויצרו דגמים טובים יותר בכל שורת המוצרים. בדגמים החדשים דאיווה הכניסו פיצ'רים מתקדמים מסדרות העל שלהם, גם לרולרים שנמכרים בכמה עשרות דולרים, ומאפשרים לך בסכום זעום להינות מתכונות שבעבר לא היו קיימות במכונות מתחת ל-400-500$. התכונה שחלק מהאנשים לא אוהבים היא השימוש בחלק מהדגמים בגוף Zion, בעצם גוף שלא עשוי ממתכת אלא מחומרים מרוכבים על בסיס קרבון/גרפיט, מה שיכול לגרום לבודי פלקס- גמישות של הרגל של הרולר תחת עומס גבוה. לא לכל אחד זה מפריע, וכדי להגיע למצב שתרגיש בתופעה, אתה צריך כנראה לנעול דג גדול על רולר קטן ועם קלאצ' מאוד הדוק. אפשר להימנע מזה, פשוט לבחור רולר קצת יותר גדול, שעדיין יהיה קל יותר וחזק יותר ממקבילו שעשוי אלומיניום, וגם לא להדק עד רצח את הקלאצ', כי ככה פחות נהנים ומאבדים יותר דגים... ונניח שאתה כבר יודע שזה לא מתאים לך- קח רולר עם גוף אלומיניום, בין אם LT או לא, ושלם את המחיר במשקל הרולר. עדיין יש לא מעט אופציות על כל טווח המחירים, אבל קח בחשבון שבשקלול התכונות- אתה עלול לקבל רולר פחות טוב. עובדתית, LT זה העתיד של דאיווה, והם כבר השיקו את כל דגמי הדגל שלהם תחת הקונספט, סרטט, אקזיסט, ורק לאחרונה את הסלטיגה החדשה, שגם אם לא כתבו עליה LT, יישמו בה את העקרונות שמגיעים מהקונספט הזה...
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
אין דברים כמוך קובי  כל תדובה שלך מלמדת ומשכילה. שאפו ותודה!
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
 |
|
|
כמה דברים: 1. לגבי bg, הרולר לא ישן או מיושן, אלא במכוון דאיווה בחרו לא להכניס בו פיצ'רים מסויימים. למה? כדי לייצר רולר זול, ועדיין אמין וחזק, בדגש על פשטות. דרך אגב, מאז יצאה סדרת ה-bg, דאיווה השיקו 2 תתי דגם לסדרה, BG mag sealed ו-BG airbail, שהם שכלול לאותו דגם מעולה, עם פיצ'רים מתקדמים שחסרים בדגם המקור, ועדיין נמכרים במחירים מצויינים (וזה מבלי להפסיק לייצר את דגם 2016 המקורי, כי הוא עדיין סוס מנצח). 2. לגבי דגמי LT, זו שטות גמורה להכליל את כולם תחת אותה הקטגוריה, ולהגיד שכל מה ש-LT הוא לא טוב, זו חוסר הבנת הדגמים וההבדלים, וזה בערך לומר שכל מה שדאיווה מייצרים לא טוב. LT זה בעצם קונספט מנחה, ששינה את כל הדגמים של דאיווה, התחיל בדגמים הפשוטים יחסית, טיפס לרמות הביניים, והיום כל דגמי הדגל של דאיווה הם LT, כלומר light&tough. הקונספט אומר, חיזוק הדגמים משמעותית, ובמקביל הורדת משקל משמעותית. שתי הפעולות נעשו במספר דרכים ובמקביל בכל הדגמים, ויצרו דגמים טובים יותר בכל שורת המוצרים. בדגמים החדשים דאיווה הכניסו פיצ'רים מתקדמים מסדרות העל שלהם, גם לרולרים שנמכרים בכמה עשרות דולרים, ומאפשרים לך בסכום זעום להינות מתכונות שבעבר לא היו קיימות במכונות מתחת ל-400-500$. התכונה שחלק מהאנשים לא אוהבים היא השימוש בחלק מהדגמים בגוף Zion, בעצם גוף שלא עשוי ממתכת אלא מחומרים מרוכבים על בסיס קרבון/גרפיט, מה שיכול לגרום לבודי פלקס- גמישות של הרגל של הרולר תחת עומס גבוה. לא לכל אחד זה מפריע, וכדי להגיע למצב שתרגיש בתופעה, אתה צריך כנראה לנעול דג גדול על רולר קטן ועם קלאצ' מאוד הדוק. אפשר להימנע מזה, פשוט לבחור רולר קצת יותר גדול, שעדיין יהיה קל יותר וחזק יותר ממקבילו שעשוי אלומיניום, וגם לא להדק עד רצח את הקלאצ', כי ככה פחות נהנים ומאבדים יותר דגים... ונניח שאתה כבר יודע שזה לא מתאים לך- קח רולר עם גוף אלומיניום, בין אם LT או לא, ושלם את המחיר במשקל הרולר. עדיין יש לא מעט אופציות על כל טווח המחירים, אבל קח בחשבון שבשקלול התכונות- אתה עלול לקבל רולר פחות טוב. עובדתית, LT זה העתיד של דאיווה, והם כבר השיקו את כל דגמי הדגל שלהם תחת הקונספט, סרטט, אקזיסט, ורק לאחרונה את הסלטיגה החדשה, שגם אם לא כתבו עליה LT, יישמו בה את העקרונות שמגיעים מהקונספט הזה...
קובי אתה פרופסור  כמה אפשר ללמוד מתגובה אחת כזאת זה מטורף
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 18, 2020, 18:07:39 PM על ידי Max
|
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
וואו קובי אתה ענקק קודם כל אני חייב לך תודה רבה על כל העזרה בכל השאלות שהיו לי גם בנושאים אחרים תמיד אתה עונה ונותן מידע חשוב כדי לסגור את הנושא הזה ובהנחה שכמו שאתה אומר אין סיבה לשלול דגמי LT איזה רולר היית ממליץ לשדך למקל שלי דאיווה או שימאנו לא אכפת לי מה שיהיה הקניה הכי טובה יהיה מעולה אם זה יהיה מהמבחר שאחד הקישורים האלו אבל גם אם לא זה יהיה מעולה https://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Reels_Spinning/catpage-RLSDAIWA.htmlhttps://www.tacklewarehouse.com/Shimano_Reels_Spinning/catpage-RLSSHIMANO.htmlושוב תודה רבה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
השאלה הכי חשובה היא- מה מסגרת התקציב?
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
השאלה הכי חשובה היא- מה מסגרת התקציב?
מקווה לא לעלות הרבה יותר מהמחיר של הBG והספירוס סביב ה120 דולר
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חפש bg airbail. כל הפלוסים של bg, עם הקשת החדשנית שמפחיתה משמעותית פלונטרים ומובילה את החוט בקלות לאוסף החוט בסגירת הקשת, ומגיע כבר מראש עם תפוח (knob) רך מקורי ואיכותי. אני מכיר עסקאות של 100$ לפני משלוח ( לינק), אולי יש מצב למצוא גם בפחות 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 18, 2020, 22:07:59 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אם תרצה lt, יש מבחר
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם תרצה lt, יש מבחר
האמת שאני כבר לא יודע, מה שתגיד אני יעשה אני מבולבל כבר לא אכפת לי LT או שימאנו או הBG החדש מה שתיהיה הקניה הכי חכמה
|
|
|
|
vaknin
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חפש bg airbail. כל הפלוסים של bg, עם הקשת החדשנית שמפחיתה משמעותית פלונטרים ומובילה את החוט בקלות לאוסף החוט בסגירת הקשת, ומגיע כבר מראש עם תפוח (knob) רך מקורי ואיכותי. אני מכיר עסקאות של 100$ לפני משלוח ( לינק), אולי יש מצב למצוא גם בפחות  ההבדל במשקלים בין הBG לרוב דיגמי שימאנו הוא גדול סביב ה70 גרם זה לא בעיה? זה אומר שגם אם אני אקח שימאנו 4000 הוא עדיין יותר קל מהBG
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2020, 00:19:39 AM על ידי vaknin
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה