בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  עזרה בבחירת רולר
עמודים: [1] 2 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בבחירת רולר  (נקרא 10095 פעמים) הדפסה
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

עזרה בבחירת רולר
« ב- : פברואר 16, 2020, 04:33:12 AM »
היי חברים זה קצת ארוך אז...
ביום חמישי קיבלתי את המקל החדש שלי Daiwa legalis 2.90 14-42
בקיצור אחרי יציאה קצרה לים בסופ"ש החיידק מכרסם בי לשדך לו גם רולר חדש, כיום שמתי עליו 3000 ואני חושב להחליף ל4000
אני בקרוב טס לטיול בארה"ב וחשבתי לקנות שם, אני מכוון לדגמים הזולים של Daiwa אבל מי אני שאני אשלול את Shimano
מצאתי חנות עם מחירים טובים בערך כמו wavwinn שנמצאת במסלול שלי אני אגיד גם שאני פחות בקטע של להוציא אלפי שקלים על רולר וציוד בכללי
אשמח לשמוע איזה דגם הייתם לוקחים מבין האפשריות

1) Daiwa Exceler LT
2)Daiwa Legalis LT
3)Daiwa Regal LT
4)Daiwa Revros LT

מצרף קישור לאתר של החנות אולי פספסתי דגם טוב
https://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Reels_Spinning/catpage-RLSDAIWA.html
עריכה אחרונה: פברואר 16, 2020, 05:30:00 AM על ידי vaknin
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בבחירת רולר
« הגיב #1 ב- : פברואר 16, 2020, 06:44:41 AM »
קודם כל- תתחדש על המקל. אני לא בטוח שאתה צריך לשדך לו רולר במידה 4000, לדעתי למקל 14-42 יספיק בהחלט רולר במידה 3000 עם חוט 25 ליברה.
אם בכל זאת אתה רוצה לחדש, והרביעייה שהצעת הם הרולרים שעל הכוונת, הרולר שהייתי בוחר ביניהם הוא האקסלר, המפרט שלו עולה על האחרים. באופן כללי, שים לב שכמו שההיגיון הבריא יכול להבין, ככל שהמחיר עולה, כך המפרט משתפר, והרולרים שהצעת מטפסים כל אחד בכ-10$ מעל קודמן, הנחות בהם היא הריגל, מעליו רברוס, לגליס והטוב ביותר ברשימה הוא האקסלר, כשההבדל בא לידי ביטוי ביותר מיסבים, ידית מתברגת ישירות לגיר ו-airbail
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : פברואר 16, 2020, 08:08:08 AM »
אישית בתקציב הזה הייתי מוסיף עוד 100 שקל והולך על שימאנו אולטגרה ולא על הרולרים האלה.
יש לי נסיון מר עם הפואגו והאקסלר שסובלים מBODY FLEX עצבני. ככה שלהמליץ לך על סדרת LT בדגמים שזולים מ400 שקל קשה לי מנסיון אישי.  הם אמינים, עובדים חלק וקלים מאוד עד שננעלים על דג ואז כל החולשות שלהם מתגלות.
זאת דעתי לפחות עם נסיון איתם.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : פברואר 16, 2020, 10:06:52 AM »
אישית בתקציב הזה הייתי מוסיף עוד 100 שקל והולך על שימאנו אולטגרה ולא על הרולרים האלה.
יש לי נסיון מר עם הפואגו והאקסלר שסובלים מBODY FLEX עצבני. ככה שלהמליץ לך על סדרת LT בדגמים שזולים מ400 שקל קשה לי מנסיון אישי.  הם אמינים, עובדים חלק וקלים מאוד עד שננעלים על דג ואז כל החולשות שלהם מתגלות.

אני גם מעדיף רולר עם גוף אלומיניום, למעט הסט ul שלי, שעליו יש לי fuego lt (שאני מאוד מרוצה ממנו, אבל משמש אותי בעיקר לדדים קטנים...
אם רוצים מכונה עם גוף אלומיניום מבין הדגמים של דאיווה, ברף המחירים ההגיוני, אפשר ללכת על ה-eliminator או bg, במידה 2500
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : פברואר 16, 2020, 15:50:14 PM »
קודם תודה על התשובה
עד כמה שאני רואה השימונו יקר משמעותית מהדגמים האלו כמעט כפול . זה פחות העניין של כסף ויותר ניסיון עצמי לעצור את הביזבוז שלי. כשקניתי סירה מההתלהבות רצתי וקניתי ציוד בכמעט 12 אלף להגיד לך שזה הגדיל לי משמעותית את התפיסות ?! אז לא היו יוצאים איתי חברים לים עם ציוד של שקל ועשרה מאיביי ותופסים דברים יפים מאוד מה גם שאחרי תקופה מתה התייאשתי הזנחתי את הציוד חלק גדול ממנו נמכר עם הסירה וחלק פשוט שכב במחסן. בקיצור לא רוצה לחזור על אותה הטעות

אבל אם אתה אומר שהיית ממש לא מרוצה מהדגמים האלו הייתי שמח לשמוע כמה לדעתך יותר טוב לעלות את המחיר קצת וללכת על הBG
תודה
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : פברואר 16, 2020, 16:00:55 PM »

אני גם מעדיף רולר עם גוף אלומיניום, למעט הסט ul שלי, שעליו יש לי fuego lt (שאני מאוד מרוצה ממנו, אבל משמש אותי בעיקר לדדים קטנים...
אם רוצים מכונה עם גוף אלומיניום מבין הדגמים של דאיווה, ברף המחירים ההגיוני, אפשר ללכת על ה-eliminator או bg, במידה 2500
[/quote]

נניח ואני אלך על אחד מהדגמים שהצעת ההבדל במחירים שלהם הוא זניח יש עדיפות לאחד מהם? אני לא יודע אם אקח את ה2500 כי הייתי מעדיף לקחת מידה גדולה יותר שאם ארצה להחליף מקל לא אצטרך להחליף גם רולר בחנות הזו יש את הBG במידה 3500 או את eliminator  במידה 4000 מה מהם עדיף?

ועוד שאלה קטנה בקישור שאני מצרף לדגמים של שימונו יש פה משהו שעדיף על שניהם באזור המחירים האלו ?
https://www.tacklewarehouse.com/Shimano_Reels_Spinning/catpage-RLSSHIMANO.html
תודה רבה
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : פברואר 16, 2020, 17:08:41 PM »
אני גם מסכים עם מה שכתבו למעלה, שלמקל מדיום אתה עלול לגלות שהרולרים LT הזולים "רכים" מידי. וכבר נתקלתי בכמה פרסומים שהם לא שרדו אחרי מלחמה עם דגים גדולים.
חסרון נוסף בדגמי ה - LT, במקרה של המקל שלך הם דווקא המשקל הקל שלהם, שיביא לחוסר איזון גדול במקל ותרגיש את זה בעבודה ממושכת (תצטרך לאזן את המקל עם המפרק של שורש כף היד).
אני שמתי על המקל הזה רולר במשקל שאתה מדבר עליו, ואיזנתי אותו עם משקולת בבסיס החכה, כדי להקל על העבודה (העלתי שירשור בנושא לפני כמה חודשים).

לגבי ה BG, קח בחשבון שמדובר ברולר מאסיבי וכבד ביחס לרולרים של שימאנו (BG 2500 שוקל יותר מהאולטגרה 3000), אבל מסורתית הרולרים של דיוואה מכילים יותר חוט בהשוואה לשימאנו באותו הגודל.

עוד נקודה למחשבה, היום אפשר להזמין את הרולרים האלו מאליאקספרס, במחירים שיותר זולים מלקנות בארה"ב. אז אם אתה לא לחוץ בזמנים, שווה לחשוב על זה.

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : פברואר 16, 2020, 17:24:12 PM »

נניח ואני אלך על אחד מהדגמים שהצעת ההבדל במחירים שלהם הוא זניח יש עדיפות לאחד מהם? אני לא יודע אם אקח את ה2500 כי הייתי מעדיף לקחת מידה גדולה יותר שאם ארצה להחליף מקל לא אצטרך להחליף גם רולר בחנות הזו יש את הBG במידה 3500 או את eliminator  במידה 4000 מה מהם עדיף?

ועוד שאלה קטנה בקישור שאני מצרף לדגמים של שימונו יש פה משהו שעדיף על שניהם באזור המחירים האלו ?
תודה רבה
[/quote]

אתה טועה בהערכה שלך, ולקנות למקל הזה bg במידה 3500/4000 תהיה טעות איומה. אני מניח שאין לך מושג לגבי הפרופורציה, אבל מדובר ברולרים ענקיים למדי, מאוד לא רלוונטיים למקל הזה, ומעבר לקיבולת החוט המוגזמת, רולר במידה הזו ירכיב סט לא מאוזן בעליל עם המקל שלך, ועודף המשקל יהיה מאוד מוחשי.
סתם לפרופורציה, אני עובד עם רולר דאיווה 3500, עם סט שזורק עד 100 גרם...
באופן כללי, החשיבה של לקנות רולר שיתאים גם למקל הבא, לא נכונה. כדי שהסט יהיה מאוזן, לכל סט של טווח משקלים שונה, אין מנוס גם מלהחזיק רולר שונה בהתאמה.
אני שוב אמליץ, ברולרים בגודל מלא של דאיווה (לא lt), המידה הנכונה למקל שלך היא 2500
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : פברואר 16, 2020, 18:52:31 PM »
אני גם מסכים עם מה שכתבו למעלה, שלמקל מדיום אתה עלול לגלות שהרולרים LT הזולים "רכים" מידי. וכבר נתקלתי בכמה פרסומים שהם לא שרדו אחרי מלחמה עם דגים גדולים.
חסרון נוסף בדגמי ה - LT, במקרה של המקל שלך הם דווקא המשקל הקל שלהם, שיביא לחוסר איזון גדול במקל ותרגיש את זה בעבודה ממושכת (תצטרך לאזן את המקל עם המפרק של שורש כף היד).
אני שמתי על המקל הזה רולר במשקל שאתה מדבר עליו, ואיזנתי אותו עם משקולת בבסיס החכה, כדי להקל על העבודה (העלתי שירשור בנושא לפני כמה חודשים).

לגבי ה BG, קח בחשבון שמדובר ברולר מאסיבי וכבד ביחס לרולרים של שימאנו (BG 2500 שוקל יותר מהאולטגרה 3000), אבל מסורתית הרולרים של דיוואה מכילים יותר חוט בהשוואה לשימאנו באותו הגודל.

עוד נקודה למחשבה, היום אפשר להזמין את הרולרים האלו מאליאקספרס, במחירים שיותר זולים מלקנות בארה"ב. אז אם אתה לא לחוץ בזמנים, שווה לחשוב על זה.

אז בגדול לרדת מכל דגמי הLT ?
לגבי עלי אקספרס יש לי כמה חבילות שנקנו מאז שהתחילה הקורונה שם חלקן פשוט עוד לא נשלחו עבר משהו כמו חודש ואלו שכן נשלחו לא יצאו לדרך דיברתי עם כמה מהספקים הם אומרים שפשוט לא עובדים שם חלקים גדולים מסין נמצאים בהסגר בבית ואין להם איך לשלוח את החבילות אז עלי אקספרס כרגע לא רלוונטי מה גם שמדובר על הבדל של 10 דולר אם ניקח את BG לדוגמה . והאמת שבטיול הרבה פחות מרגישים את הכסף מאשר שמוציאים אותו בבית קריצה
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : פברואר 16, 2020, 18:58:34 PM »

תודה רבה

אתה טועה בהערכה שלך, ולקנות למקל הזה bg במידה 3500/4000 תהיה טעות איומה. אני מניח שאין לך מושג לגבי הפרופורציה, אבל מדובר ברולרים ענקיים למדי, מאוד לא רלוונטיים למקל הזה, ומעבר לקיבולת החוט המוגזמת, רולר במידה הזו ירכיב סט לא מאוזן בעליל עם המקל שלך, ועודף המשקל יהיה מאוד מוחשי.
סתם לפרופורציה, אני עובד עם רולר דאיווה 3500, עם סט שזורק עד 100 גרם...
באופן כללי, החשיבה של לקנות רולר שיתאים גם למקל הבא, לא נכונה. כדי שהסט יהיה מאוזן, לכל סט של טווח משקלים שונה, אין מנוס גם מלהחזיק רולר שונה בהתאמה.
אני שוב אמליץ, ברולרים בגודל מלא של דאיווה (לא lt), המידה הנכונה למקל שלך היא 2500

[/quote]
קודם כל תודה על התשובה כי באמת לא לקחתי בחשבון את איזון המקל האמת כי פשוט לא ראיתי או החזקתי את הBG כנראה שבאמת החשיבה שלי מוטעית כאילו מבחינתי 2500 זה ממש קטן. ולגבי המקל הבא אני מאמין שגם כאחליף את המקל זה יהיה פחות או יותר לאותו רמה ומשקלי זריקה אז גם במקרה כזה לא היית לוקח נניח אפילו 3000 שיכסה את האופציה?
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : פברואר 16, 2020, 19:13:34 PM »
כמו שקובי כתב, ה BG רולר מאסיבי וגדול ביחס למספרים שלו.
3500 זה כבר גודל לגיג לייט מסירה...
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : פברואר 16, 2020, 19:37:08 PM »

אני לא מבין משהו אחד בגודל 2500 מדובר על דראג של 13.2 LB זה יוצא משהו כמו 6 קילו זה הגיוני שרולר שלפי מה שאני מבין מכם הוא גדול והרבה יותר איכותי מדגמי הLT יש לו דראג של 6 קילו?
עריכה אחרונה: פברואר 16, 2020, 19:42:32 PM על ידי vaknin
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : פברואר 16, 2020, 20:53:14 PM »

אני לא מבין משהו אחד בגודל 2500 מדובר על דראג של 13.2 LB זה יוצא משהו כמו 6 קילו זה הגיוני שרולר שלפי מה שאני מבין מכם הוא גדול והרבה יותר איכותי מדגמי הLT יש לו דראג של 6 קילו?

קודם כל- אני לא אומר שה-bg יותר איכותי מדגמי lt. בדגמי lt הכניסו יותר טכנולוגיות מסדרות הרולרים המתקדמות, שב-bg לא נמצאות. היתרון היחיד של ה-bg הוא גוף אלומיניום, שלא נמצא בדגמי ה-lt שדיברנו עליהם, אבל יש בהחלט גם כאלה עם גוף אלומיניום.
גוף אלומיניום אומר שרידות יותר גבוהה, אבל בעיקר- רולר קשיח לגמרי, בלי body flex בכלל.
לעניין הדראג- אני ממליץ להתעלם מהנתון הזה, בעיניי הוא חסר משמעות
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #13 ב- : פברואר 16, 2020, 21:31:03 PM »

קודם כל- אני לא אומר שה-bg יותר איכותי מדגמי lt. בדגמי lt הכניסו יותר טכנולוגיות מסדרות הרולרים המתקדמות, שב-bg לא נמצאות. היתרון היחיד של ה-bg הוא גוף אלומיניום, שלא נמצא בדגמי ה-lt שדיברנו עליהם, אבל יש בהחלט גם כאלה עם גוף אלומיניום.
גוף אלומיניום אומר שרידות יותר גבוהה, אבל בעיקר- רולר קשיח לגמרי, בלי body flex בכלל.
כמו שאמרתי עוד לפני שחברת Daiwa  הוציאה למכירה את סדרת ה-LT:

"יש את ה-LT ויש את הדבר האמיתי"!

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
vaknin
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : פברואר 16, 2020, 22:44:50 PM »

קצת התבלבלתי אז מה עדיף טכנולוגיה או גוף?
אם נעזוב את daiwa נתקלתי קצת בפורום בדיבורים על הרולר הזה Shimano Spheros SW הוא עדיף?
ובכללי דיגמי שימונו באזור ה120 דולר יש משהו שעדיף?
ושוב תודה רבה על העזרה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!