דבר ידוע. לכן כל הזמן שאני רואה את הדייגים עם השחילר והדגים עומדים על הריף אני צוחק ואומר שהם אוכלים חרא של דגים מבלי להבין הכל בשביל הפוזה של תראו מה תפסתי.
דבר ידוע. לכן כל הזמן שאני רואה את הדייגים עם השחילר והדגים עומדים על הריף אני צוחק ואומר שהם אוכלים חרא של דגים מבלי להבין הכל בשביל הפוזה של תראו מה תפסתי.
כמה שאני מסכים איתך, כאילו קראת את המחשבות שלי. לפעמים אתה רואה שהדגים כבר יבשים וחסרי ברק מרוב המתנה על השחילר... אבל ככה כולם רואים כבר מרחוק שתפסת!
דבר ידוע. לכן כל הזמן שאני רואה את הדייגים עם השחילר והדגים עומדים על הריף אני צוחק ואומר שהם אוכלים חרא של דגים מבלי להבין הכל בשביל הפוזה של תראו מה תפסתי.
כמה שאני מסכים איתך, כאילו קראת את המחשבות שלי. לפעמים אתה רואה שהדגים כבר יבשים וחסרי ברק מרוב המתנה על השחילר... אבל ככה כולם רואים כבר מרחוק שתפסת!
בס"ד
אבל מה אפשר לעשות אם נפלת על להקה חולפת? עח מה תוותר עכשיו? על הדגים או על השיטת המתה?
אברהם, אני עדיין לא עושה איקגימה לדגים, מקווה יום אחד להגיע גם לזה, אבל אני כן מנקז את כל ה'ספרינטרים'- טונות, פלמידות וכו', וממית בסכין למוח את רוב האחרים. הדברים האלה, כשאתה מתורגל, לוקחים חצי דקה בדיוק, ואני לא מוותר על זה גם אם אני בתוך האטרף של הדיג. לצורך העניין, יש מולי רתיחה של טוניות, נעלתי, אני מעלה את הדג, מנקז עוד לפני שחלצתי את הקרסים, ואם אני בתוך הטירוף אני נותן לה לשכב על הסלע לדמם בזמן שאני נותן עוד כמה זריקות, וכשהבליץ נגמר אני אוסף, רוחץ מהדם ומכניס לשקית, בתוך התיק, בצל ועם בקבוק קפוא. בשיטה הזו הדג מגיע הביתה במצב מעולה, ואצלי הדגים האלה נאכלים הרבה פעמים נאים, ולכן העניין חשוב שבעתיים....
אברהם, אני עדיין לא עושה איקגימה לדגים, מקווה יום אחד להגיע גם לזה, אבל אני כן מנקז את כל ה'ספרינטרים'- טונות, פלמידות וכו', וממית בסכין למוח את רוב האחרים. הדברים האלה, כשאתה מתורגל, לוקחים חצי דקה בדיוק, ואני לא מוותר על זה גם אם אני בתוך האטרף של הדיג. לצורך העניין, יש מולי רתיחה של טוניות, נעלתי, אני מעלה את הדג, מנקז עוד לפני שחלצתי את הקרסים, ואם אני בתוך הטירוף אני נותן לה לשכב על הסלע לדמם בזמן שאני נותן עוד כמה זריקות, וכשהבליץ נגמר אני אוסף, רוחץ מהדם ומכניס לשקית, בתוך התיק, בצל ועם בקבוק קפוא. בשיטה הזו הדג מגיע הביתה במצב מעולה, ואצלי הדגים האלה נאכלים הרבה פעמים נאים, ולכן העניין חשוב שבעתיים....
אברהם, אני עדיין לא עושה איקגימה לדגים, מקווה יום אחד להגיע גם לזה, אבל אני כן מנקז את כל ה'ספרינטרים'- טונות, פלמידות וכו', וממית בסכין למוח את רוב האחרים. הדברים האלה, כשאתה מתורגל, לוקחים חצי דקה בדיוק, ואני לא מוותר על זה גם אם אני בתוך האטרף של הדיג. לצורך העניין, יש מולי רתיחה של טוניות, נעלתי, אני מעלה את הדג, מנקז עוד לפני שחלצתי את הקרסים, ואם אני בתוך הטירוף אני נותן לה לשכב על הסלע לדמם בזמן שאני נותן עוד כמה זריקות, וכשהבליץ נגמר אני אוסף, רוחץ מהדם ומכניס לשקית, בתוך התיק, בצל ועם בקבוק קפוא. בשיטה הזו הדג מגיע הביתה במצב מעולה, ואצלי הדגים האלה נאכלים הרבה פעמים נאים, ולכן העניין חשוב שבעתיים....
בדיוק לא ברור לי למה מלא מזרזרים התחילו ללכת עם שחילר במקום תיק
שחילר מעולה לקיאק כי אחרי ניקוז אני משאיר את הדג במים כדי שיצא הדם אבל באמת לא ברור למה משתמשים בו בזרזור יכול להיות שזה מענייני משקל ונוחות או כדי שלאחר ניקוז יוכלו לקשור את השחילר ולזרוק אותו שהדג עליו למים עד לסיום הדימום
לדעתי מחוסר ידיעה. כך אוכל להעיד על עצמי לפחות. אמנם לא הסתובבתי עם שחילר אבל מעולם אבל היו לי הרבה מחשבות לעשות את זה ופשוט לא יצא אל הפועל. זה היה נראה לי נח יותר מאשר להוסיף עוד תיק עלי ולא ידעתי את כל מה שאתם כותבים כאן (היום יודע אבל גם לא את כל מה שכתבתם וגם לא שיש הבדל בשמירה על סוגי דגים שונים מהתפיסה עד לבישול). הרבה מז'רז'רים היום בגלל נגישות המידע או כי ראו מישהו והתלהבו התחילו ישר כמז'רז'רים ולא בדיג בוס וחסר להם הרבה ידע בדרך.
תמיד סיקרן אותי אם מישהו כאן שמבצע את זה באמת מרגיש בהבדל בטעם ובאיכות הדג
אני לא מבצע איקה גימה, כמו בסרטון, אבל בהחלט ממית את הדגים המתה מהירה ומבצע ניקוז, וההבדל בהחלט מורגש. יש הרבה פחות "התאבנות" של הדג אחרי המוות, הבשר עדין יותר, ובעיקר בדגים שנוטים לטעם דמי מורגש, הניקוז מאוד משמעותי, הטעם הרבה פחות מתכתי והבשר ממש בהיר יותר בדג שעבר ניקוז ראוי לעומת דג שנשאר לגסוס בשקית