בגדול מה שאתם אומרים שאין מה לעשות זה קורה לכולם וכולם מחכים...
מה שמעצבן פה זה שבכל אתר כמו אלי אקספרס או איביי לדוגמה הם מתחייבים לתאריך ובמידה ולא קיבלת את החבילה הכסף חוזר למרות שברוב המקרים החבילה תגיע בסוף , פה אין עם מי לדבר הם לא מוכנים לעזור בכלום חוץ מלהגיד אנחנו מצטערים חכה בסבלנות
בס"ד
תשמע,
איביי, ועליאקספרס הם פלטפורמות שמביאות במה למוכרים ולא מוכרים בעצמם. הם גובים עמלה מהמוכרים על כל רכישה ורכישה שתבצע. ולכן הם נטו רק לטובת הקונים בצורה בלתי הוגנת בעליל כלפי המוכרים (יש לי כמה חברים שמוכרים שם).
מה שאומר שלאיביי ועלי אקספרס לא אכפת להחזיר לך את הכסף, במידה והמוצר לא הגיע אליך בתוך X ימים, מאחר והם לא רק שלא מפסידים מכך.. אלא העמלה שגבו מהמוכר לא חוזרת מהם למוכר במקרה הזה - כל שזהו נטו הפסד כפול של המוכר (גם החזיר לך את כל הסכום וכם שילם עמלה לפלטפורמה).
ומאמזון, לי לא משתלם להזמין מהם בכלל. למרות שגם הם סוג של פלטפורמה למוכרים - מאחר והרבה מוצרים מאוחסנים אצלם והם אלו שאחרים על האספקה של המוצר, אז במידה שהשליח טוען שהוא סיפק אותו - אז אין לך מה לעשות נגד זה. אין אצל אמזון הגשת תלונה על מוצר שלא הגיע במצבים הללו. ואני יודע את זה מאחר וסיטואציה כזו היתה לי. שלא לדבר שאצלם זה הרבה יותר יקר.
אני לא אוהב שמנצלים אותי ו/או את המוכרים לרעה. הפלטפורמות הללו עושים את כספם כאשר הם מנצלים לרעה את המוכרים. והמוכרים הם בני אדם בסופו של דבר.
בגלל כל אלו, אני אוהב לקנות בחנויות שאפשר לקנות אצלם בפייפאל. בחנויות הטובות זה יהיה יותר זול מאיביי - כי המוכרים לא גובים ממך את עמלת איביי/עליאקספרס (שזה בערך 10% פחות) .
פייפאל - שהוקמה במקור על ידי איביי היא טיפה יותר הוגנת כלפי מוכרים ואינה מפקירה כלל את הקונים.
כל זה לא אמור להוות סניגוריה עבור חנות שאינה מתנהלת נכון, או שנותנת שירות לקוחות כראוי. כך שבסופו של דבר זה מה שקובע בעיניי.
אני פשוט למדתי ליצור קשר עם החנות לפני כן, ופונה אליהם באופן ישיר ומקבל מחיר טוב יותר. ועדיין מוגן ע"י פייפאל. זה בעיניי השיטה המנצחת.
יצא קצת ארוך אבל זה חשוב להסביר את זה.