פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   דעתכם לגבי מקל ALL AROUNDER של דאיווה |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דעתכם לגבי מקל ALL AROUNDER של דאיווה (נקרא 6949 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
היי, אני רוצה לשדרג את המקל בסיס שלי (Daiwa BG SEABASS) אחרי שנתיים של עבודה. הוא עושה עבודה טובה מאוד ואני מרוצה אבל בא לי להתחדש. חברים בתחום מחזיקים מספר מקלות עם כמה טווחי של משקלי זריקה ומתאימים את הדמויים בכל יציאה למקל. זה פחות מדבר אליי ואני מעדיף מקל אחד מרכזי שישמש אותי לזרוק בובות של 18 גרם, גיגים של 40 גרם וסיליקונים של 30 גרם. בקיצור הבנתם את הכוונה. אני מרגיש שהמקל שיש לי למרות שביעות הרצון לא ממצה את תום את מרחקי הזריקה בטווחים שקרובים לטסט במינימום ובמקסימום. הטסט של המקל 14-42 גרם אז נגיד בובות של 16 גרם או גיג של 40 נזרק בסדר אבל לא מעולה. אבל בובה של 24 גרם נגיד או 30 עפה מצוין. בקיצור חשבתי להרחיב את הטווחים לקבל מקסום תוצאה. אני מעדיף להצמד למקלות של דאיווה שאני שנים איתם ומאוד מרוצה אבל מוכן לשמוע הצעות נוספות עד טווח של 1200 שקל. ההתלבטות שלי בין: daiwa lazy 96m - אורך 2.92 משקלי זריקה 10-50 גרם (דגם 2018) daiwa lateo R 93M - אורך 2.84 משקלי זריקה 10-50 (R דגם 2019 החדש לא Q הישן)
אשמח לשמוע דעתכם לגבי 2 המקלות או שעדיף בכל זאת לקחת 2 מקלות עם טווחי משקל שונים ? אני כרגע נוטה לכיוון הלטאו החדש.
תודה רבה
|
|
|
|
|
Lateo R בלי לחשוב פעמיים, דגם יותר פרימיום עם טכנולוגיות מהמורטן (כמו התושבת רולר)
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 19, 2020, 12:12:54 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לטאו, מקל מצויין. עם זאת, ממליץ גם לפתוח את הראש, אני חולה על דאיווה, אבל יש גם מקלות אחרים מעולים במחיר הזה
|
|
|
|
|
לטאו, מקל מצויין. עם זאת, ממליץ גם לפתוח את הראש, אני חולה על דאיווה, אבל יש גם מקלות אחרים מעולים במחיר הזה
מוכן לשמוע אם יש לך רעיון (רק לא מייגור קראפט)
|
|
|
|
|
מוכן לשמוע אם יש לך רעיון (רק לא מייגור קראפט) Tailwalk,Apia,Yamaga אפילו שימנאו JDM לא רעים בטווח מחירים הזה
|
|
|
|
|
אני מכיר את כל החברות ורב החכות זאת לא הבעיה, אני מחפש משהו ספיציפי שיענה על הצרכים שלי שרשמתי למעלה. לא מצאתי אצל אף חברה מקל עם טווח כזה של משקלים all around.
|
|
|
|
|
אני מכיר את כל החברות ורב החכות זאת לא הבעיה, אני מחפש משהו ספיציפי שיענה על הצרכים שלי שרשמתי למעלה. לא מצאתי אצל אף חברה מקל עם טווח כזה של משקלים all around.
Apia Grandage 96MH Yamaga Blanks Early 102MH שני אלה בדיוק עונים על הדרישות שלך.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
צביקה, המקלות ה"מדוייקים" הם בדרך כלל המקלות היקרים. מקל עם חוזק חומרים וטכנולוגיה גבוהים, מאפשר חוזק גבוה עם כמות חומר מעטה, וכך יש לך מקל רגיש יותר ומדוייק יותר, שיפעיל ביעילות גבוהה יותר דמויים ממנעד רחב של משקלים. בכל זאת, עדיין יש בעייה להגיע לגמישות מלאה בסט נתון, נניח בטווח 10-60, כי העבודה האפקטיבית בין הטווחים האלה לא תלויה רק במקל, אלא גם בחוט, בלידר, בקצב איסוף החוט.... לא יכול להיות מצב שסט אפ נתון יפעיל גם סיליקון על ג'יגהאד ששוקלים 11 גרם, ובהחלפת דמוי בלבד יעבור באותה יעילות לפופר של 55 גרם, אין מצב...
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם אין הגבלה בתקציב הייתי בודק גם את הזינאק סוניו, משחקים 10-100..מקל שאמור לעשות הכל למרות שהטווח האפקטיבי הוא יוצר לכיוון ה20-80 לדעתי אבל זה זינאק..מקלות ברמה אחרת לגמרי.
שי
|
|
|
|
|
 |
|
|
צביקה, המקלות ה"מדוייקים" הם בדרך כלל המקלות היקרים. מקל עם חוזק חומרים וטכנולוגיה גבוהים, מאפשר חוזק גבוה עם כמות חומר מעטה, וכך יש לך מקל רגיש יותר ומדוייק יותר, שיפעיל ביעילות גבוהה יותר דמויים ממנעד רחב של משקלים. בכל זאת, עדיין יש בעייה להגיע לגמישות מלאה בסט נתון, נניח בטווח 10-60, כי העבודה האפקטיבית בין הטווחים האלה לא תלויה רק במקל, אלא גם בחוט, בלידר, בקצב איסוף החוט.... לא יכול להיות מצב שסט אפ נתון יפעיל גם סיליקון על ג'יגהאד ששוקלים 11 גרם, ובהחלפת דמוי בלבד יעבור באותה יעילות לפופר של 55 גרם, אין מצב...
זה ברור לי אבל אני לא הולך לקיצונית ואזרוק בובות אולטרה. אני רוצה להרחיב את טווח הביניים. הבעיה שלי הייתה בחכה שהמינ' 14 גרם והייתי זורק מינו 18 התפעול והמשקל זריקה לא היה טוב. אז אם אני מגדיל את הטווח מ14 ל10 אז 18 כבר אמור לעבוד טוב יותר. כנ"ל לגבי משקלים במקס'. החכה עד 42 וגיג של 40 גרם הרגיש לי כבד על הקצה, אז בחכה של עד 50 , גיג של 40 אמור להיות ולעבוד טוב יותר. בגלל זה החשיבה שלי שטווח רחב כמה שאפשר אמור לשפר את המצב וככה לא אצטרך לקנות 2 סטים. הלטאו החדשה אמורה להיות חכה טובה מאוד והיא שוקלת 20 גרם פחות מהחכה הנוכחית שלי ומחומרים וטכנולוגיות יותר איכותיים בהרבה והמחיר עצמו לא רע בכלל לחכה כזאת 850 שקל. יש לי נסיון עם דגם Q הקודם של הלטאו ואני מאוד מרוצה ממנו ועובד איתו משוברים בים גבוה. לצערי זנק אני לא יכול לקנות. אז חכות פרימיום לא באות בחשבון. לגבי 2 ההצעות של VEGH. הימאגה ארוכה לי מדי ושוקלת המון, והאפיה אין הגדלה של טווח המינימום והחכה כבדה בטירוף מעל 200 גרם. בקיצור נראה לי אני סתם חופר לכם ומשכנע את עצמי. 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לגמרי מסכים איתך לגבי לא ללכת לכיוון של מקלות כבדים יותר, רק לרדת במשקלים. באופן כללי דאיווה מצטיינים בעניין של הורדת משקלי מקלות וטכנולוגיות סיבי הקרבון וכו'. השיא של היישום הזה הוא במקלות מסדרת מוריטאן, ממש מקלות נוצה, מאוד וורסטיליים.
|
|
|
|
|
מקל 9.6 פיט (2.93 מ'), טסטים 8-45 גרם במשקל עצמי של 195 גרם יתאים לך? מארט 
|
-------------------------------
|
|
|
|
ממליץ בחום על בלאק הול הוריקאן, מקל קל משקל ( 146 גרם) וגמיש משקלי זריקה 14-42. אני עובד בעיקר גיגים והמקל גמיש ומתפעל אותם מעולה. לטעמי מקל מצויין ביחס למחיר שלו
|
|
|
|
|
הזמנתי את הלטאו R החדש 93M 10-50G. המקל חדש בשוק מ11/2019 ואין עליו הרבה מידע ברשת גם ביפנית. החלטתי ללכת על זה בגלל הנסיון המצוין עם הדגם קודם לטאו Q ועם דאיווה בכלל ובגלל זה שעונה על הדרישות שלי של הפחתה במשקל והגדלת טווח הזריחה במינ' ובמקס'. ארשום עליו ביקורת כשיגיע לאחר שימוש ראשון. תודה לכולם
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תתחדש, צביקה. שתף גם מאיפה הזמנת, ובהמשך על חווית הקניה