פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   ידית כוח... אני לא מבין למה זה טוב |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ידית כוח... אני לא מבין למה זה טוב (נקרא 3550 פעמים) |
הדפסה |
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טוב, מכיוון שאני כבר שבוע בבית עם ילדים חולים ומשעמם לי, אז יש לי הרבה זמן לבלות במחשב ועלתה לי מחשבה שהחלטתי לשתף...
בפייסבוק, בקבוצות הווטסאפ וגם בחוף, אני רואה מזרזרים שמחפשים להחליף את הידית ברולר ל"ידית כוח" או שמתהדרים בכך שהם מוכרים רולר שהוחלפה בו הידית לכזו. ולי לא ברור מה זה ולמה זה טוב... אני לא מדבר על להחליף את הראש של הידית לראש גדול יותר או מחומר זה או אחר שיותר נוח ליד, אלא על החלפה של הידית כולה.
אני מניח שידית ארוכה יותר, יכולה להפעיל יותר כוח, אבל למה צריך להפעיל יותר כוח על הרולר? אנחנו לא גוררים את הדג עם הרולר, אלא עם החכה, הרולר רק אוסף חוט. ואם מפעילים יותר כוח על הרולר, לדעתי זה רק עלול לשבור משהו.
בקיצור, אשמח לשמוע את דעתכם. ידית כוח, פיצ'ר חשוב, או סתם ליופי.
תודה, גיל
|
|
|
|
Max
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
לא זמין
Buri buri vien to papa
|
|
שמע בעיקרון אתה צודק, אבל לעיתים הדג לא בגודל שצריך לפמפם אותו עד אליך ואז מופעל לחץ על הידית . אישית חשוב לי רק שהידית תהיה מאלומיניום ולא מגרפיט או פלסטיק.
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שמע גיל, השהייה בבית עושה לך טוב. לא פעם חשבתי על זה בעצמי, בכל מקום שנחזור על ע,וזה נכונה עם הרולר נראה שהרולר עובד ( במלחמה עם הדג) כשאנחנו מטים את החכה על עבר הדג ומגלגלים כמעט על ריק, אם לא עשינו כך זה כי הדג יחסית קטן לסט שאיתו אנחנו עובדים. באמת שלא רואה שום חשיבות להחליף את הידית..כן את הקנוב.
שי
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
ל95% מהדגים שאנחנו תופסים, זה מיותר לחלוטין . אין כאן מפלצות כמו בג'יג כבד מסירה שאז יש לזה משמעות.
מי שעושה ז'רז'ור כבד לאינטיאסים בעונה, אני עוד מבין, אבל לפלמידות, לברקים, טוניות וכו' , ממש מיותר
|
-------------------------------
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אז סתם בזבזתי שבוע בלחשוב על זה...  צודק מקס, ידית אלומיניום זה חובה, והאמת שאני לא מכיר רולרים סבירים שלא מגיעים עם ידית כזו. שרגא, ברולרים של סירה, הם לא מגיעים מראש עם ידית חזקה וגדולה יותר? ושי, לא יודע עד כמה שהייה בבית עם ילדים חולים עושה טוב, לדעתי עדיף שהייה בסירה עם דגים בריאים, אבל אל תספר לאשתי  ולמי שיש דעה/נסיון שונה, אני עוד מקשיב... גיל
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
יצא לי לעבוד בגיג מסירה עם סטלות (8000) ו4000 וגם עם סלטיגה 5000 בכולם היו ידיות כוח האמת שזה לא הכי נוח בעולם , אבל עניין של הרגל כי אחרי זמן מסוים אתב לא שם לב בעבודה עם הדגים מיותר לטעמי לטעמי אין ממש צורך בידית כוח אבל יש כאלה שאוהבים אז למה לא 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לטעמי, תפוח זה תוספת טובה מאוד לרולר לעומת ידיות T רגילות, אבל ידית מוארכת נראה לי מיותר בז'ירז'ור. יש פלוס בידית מותאמת בעבודה בג'יג מסירה, כדי להתאים את הקראנק של הידית לתנועת ההקפצה של המקל, ככה מפעילים מינימום מאמץ ביד המגלגלת. רואים את זה בצורה בולטת דווקא ברולרים שוכבים ייעודיים לג'יג, כמו מאקסלים למשל, שיש להם ידיות אוברסייז.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לטעמי, תפוח זה תוספת טובה מאוד לרולר לעומת ידיות T רגילות, אבל ידית מוארכת נראה לי מיותר בז'ירז'ור. יש פלוס בידית מותאמת בעבודה בג'יג מסירה, כדי להתאים את הקראנק של הידית לתנועת ההקפצה של המקל, ככה מפעילים מינימום מאמץ ביד המגלגלת. רואים את זה בצורה בולטת דווקא ברולרים שוכבים ייעודיים לג'יג, כמו מאקסלים למשל, שיש להם ידיות אוברסייז.
נכון מאוד. ברולרים שלי של הטרולינג Tld25 החלפתי את knob הידית T לאחת ארוכה יותר שנותנת אחיזה טובה יותר והרבה יותר נוחה לעבודה מאשר חתיכה הפלסטיק המקורית.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חייב להודות שגם אני לא הבנתי מה בצורך ב"ידית כוח".... וטוב לדעת שאני בחברה טובה... 
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תשובה מלאה ומדוייקת
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לגבי ה knob, אני מסכים לחלוטין. למרות שלקח לי קצת זמן להתרגל לידית כדורית במעבר מה T שהיה בדיוואה פואגו שהיה לי כשהתחלתי, עכשיו אני עומד להחליף עכשיו בסטרדיק שלי, את ה knob T ל knob כדורי.
גם באוקומה ששימשה אותי לגיג לייט ובולוס, אחד הפיצרים שאהבתי היה ה knob המגודל.
|
|
|
|
הי בדיוק לפני שבועיים החלפתי בררניום 2500 שלי. את האמת, הרגשה אחרת לגמרי והרבה יותר נוחה! מבין למה קוראים לזה ידית כח.. הרגשה שונה מאוד בג׳יג מהחוף, יותר קל לגלגל. אחלה סופש דני. 
|
Major Craft Crostage 9'0'' 7-23g --------------- Shimano Rarenium CI4 2500FA ------------------------ YGK G-soul X8 1PE Varivas Violente Ajing Master 7'7'' 0.5-8g --- Shimano Rarenium CI4 1000FB --- Sunline Small Game PE-HG 0.6PE
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי בדיוק לפני שבועיים החלפתי בררניום 2500 שלי. את האמת, הרגשה אחרת לגמרי והרבה יותר נוחה! מבין למה קוראים לזה ידית כח.. הרגשה שונה מאוד בג׳יג מהחוף, יותר קל לגלגל. אחלה סופש דני.  החלפת את כל הידית או רק את ה knob? אפשר תמונה? גיל
|
|
|
|
|
הי בדיוק לפני שבועיים החלפתי בררניום 2500 שלי. את האמת, הרגשה אחרת לגמרי והרבה יותר נוחה! מבין למה קוראים לזה ידית כח.. הרגשה שונה מאוד בג׳יג מהחוף, יותר קל לגלגל. אחלה סופש דני.  החלפת את כל הידית או רק את ה knob? אפשר תמונה? גיל רק את הידית
|
Major Craft Crostage 9'0'' 7-23g --------------- Shimano Rarenium CI4 2500FA ------------------------ YGK G-soul X8 1PE Varivas Violente Ajing Master 7'7'' 0.5-8g --- Shimano Rarenium CI4 1000FB --- Sunline Small Game PE-HG 0.6PE
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי בדיוק לפני שבועיים החלפתי בררניום 2500 שלי. את האמת, הרגשה אחרת לגמרי והרבה יותר נוחה! מבין למה קוראים לזה ידית כח.. הרגשה שונה מאוד בג׳יג מהחוף, יותר קל לגלגל. אחלה סופש דני.  החלפת את כל הידית או רק את ה knob? אפשר תמונה? גיל רק את הידית 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|