פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מיסים, מ.ע.מ. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מיסים, מ.ע.מ. (נקרא 2688 פעמים) |
הדפסה |
|
|
המשלח מפולין הגיע שבוע שעבר, תוך 9 ימים. המוצרים נהדרים, רולר ראיובי ביג פיט, חכת אוקומה, כמה סיליקונים. אבל, עלה לי ביוקר. מאד. נשלח ב ems. המשלח היה יקר. זו רק ההתחלה. קיבלתי הודעה במייל שיש לשלם מיסים. צפוי. רק שהסכום לא נראה לי סביר. כדי להמשיך, הייתי חייב לשלם. שילמתי. המשלח היגיע עם שליח, לא דרך הדאר. על פי חישוב מ.ע.מ. על מחיר הקניה + משלח הייתי אמור לשלם 17% מ.ע.מ. בסך של 90 ש"ח. בפעל גבו 145. פניתי לדאר, הם שלחו לי טופס ערעור למכס. שלחתי, מחכה לתשובה. מישהו התנסה בכך? יש תובנות/הסברים? תודה לעונים
|
|
|
|
|
בוודאי, EMS הינה חברת שילוח בינלאומית כמו FedEx, Dhl וכ'ו. מלבד המע"מ שהולך למדינת ישראל הם גובים אגרות נוספות כגון דמי טיפול, אגרת שחרור מהמכתב וכ'ו. לדעתי יצאת בזול!!! מארט 
|
-------------------------------
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
זה די מבאס בעיקר בסכומים קטנים . העמלות גורמות לקניה להיות לא משתלמת. 1. רצוי להבא לברר דרך מי שולחים לארץ ? 2. לבדוק גם באתרים אחרים יתכן שהפריט קצת יותר יקר, אבל המשלוח יהיה יותר זול. 3. אתה אמור לקבל חשבונית מפורטת עם כל העלויות. תסתכל
|
|
|
|
|
בוודאי, EMS הינה חברת שילוח בינלאומית כמו FedEx, Dhl וכ'ו. מלבד המע"מ שהולך למדינת ישראל הם גובים אגרות נוספות כגון דמי טיפול, אגרת שחרור מהמכתב וכ'ו. לדעתי יצאת בזול!!! מארט  סה"כ שילמתי 211 ש"ח. ברור שהקניה יצאה לא משתלמת. 145 ש"ח מ.ע.מ. ו66 עמילות מכס.(ומשלח יקר) הערעור שלי על חשוב המ.ע.מ. מה שחויבתי בו כמ.ע.מ. ,לא שווה ל17% מערך הקניה +משלח. אלא אם כן אני טועה במשהו. לא קיבלתי חשבונית.
|
|
|
|
|
מע"מ נטו = 17% מערך הקניה כולל עלות המשלוח! מארט 
|
|
|
|
|
מע"מ נטו = 17% מערך הקניה כולל עלות המשלוח! מארט  אכן, כך חישבתי, לא יוצא מה שחויבתי. נראה את תשובתם. תודה מארט
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
בוודאי, EMS הינה חברת שילוח בינלאומית כמו FedEx, Dhl וכ'ו. מלבד המע"מ שהולך למדינת ישראל הם גובים אגרות נוספות כגון דמי טיפול, אגרת שחרור מהמכתב וכ'ו. לדעתי יצאת בזול!!! מארט  סה"כ שילמתי 211 ש"ח. ברור שהקניה יצאה לא משתלמת. 145 ש"ח מ.ע.מ. ו66 עמילות מכס.(ומשלח יקר) הערעור שלי על חשוב המ.ע.מ. מה שחויבתי בו כמ.ע.מ. ,לא שווה ל17% מערך הקניה +משלח. אלא אם כן אני טועה במשהו. לא קיבלתי חשבונית. זה ייקרה רק אם מישהו התבלבל וחשב ש-211 זה בדולרים אם תבצע המרה ותחשב מע"מ תגיע קרוב לסכום הזה
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
אסור לעבוד עם EMS, חייבים לשלוח בכל דרך אחרת
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
בוודאי, EMS הינה חברת שילוח בינלאומית כמו FedEx, Dhl וכ'ו. מלבד המע"מ שהולך למדינת ישראל הם גובים אגרות נוספות כגון דמי טיפול, אגרת שחרור מהמכתב וכ'ו. לדעתי יצאת בזול!!! מארט  לא מדוייק. EMS הוא שרות דואר אקספרס של חברות הדואר הלאומיות בכל העולם, Express Mail Service. לכאורה זהו ערוץ שילוח נפרד, שאמור להיות מהיר במיוחד- 3-7 ימי עסקים לכל מקום בעולם. בישראל חברת הדואר מצאה בו ערוץ הכנסה מצויין, גובים תדלום נוסף על שירות האקספרס, וגם, במידה והפריט חייב במיסוי, עמלת רישומון שיחרור מהמכס, על זה מעמיסים עוד כמה סעיפים כמו הקצאת אשראי, עמלת מחשב, עמלות איחסון וכו'. לכל אלה יש מחירון קבוע, ואת המע"מ הם מחילים על כלל העלות, כלומר מחיר הפריט+ מחיר השילוח+ עמלות שקר זה או אחר, וככה דופקים אותנו יפה יפה. מה הפיתרון? הכי קל- להימנע בעקשנות משילוח EMS, אבל הבעיה שלא כל המוכרים קוראים לך כך, אלא לפעמים קוראים לו פשוט אקספרס בשירות הדואר המקומי, כמו למשל Express royal post service מאנגליה, או USPS Express מארה"ב, וכאן אנחנו עלולים ליפול... יש אפשרות להגיש טופס בקשה לאי שחרור ברישומון מרוכז ע"י דואר ישראל, מה שבעצם אומר- אני לא נותן לכם אישור לשחרר בשמי את החבילות. בערוץ הזה החבילה אמורה להתנהג כמו חבילה במסלול דואר רגיל, אם היא תיבדק במכס תגיע פניה לתשלום המיסים ישירות מול רשות המיסים וללא תיווך
|
|
|
|
|
 |
|
|
בוודאי, EMS הינה חברת שילוח בינלאומית כמו FedEx, Dhl וכ'ו. מלבד המע"מ שהולך למדינת ישראל הם גובים אגרות נוספות כגון דמי טיפול, אגרת שחרור מהמכתב וכ'ו. לדעתי יצאת בזול!!! מארט  לא מדוייק. EMS הוא שרות דואר אקספרס של חברות הדואר הלאומיות בכל העולם, Express Mail Service. לכאורה זהו ערוץ שילוח נפרד, שאמור להיות מהיר במיוחד- 3-7 ימי עסקים לכל מקום בעולם. בישראל חברת הדואר מצאה בו ערוץ הכנסה מצויין, גובים תדלום נוסף על שירות האקספרס, וגם, במידה והפריט חייב במיסוי, עמלת רישומון שיחרור מהמכס, על זה מעמיסים עוד כמה סעיפים כמו הקצאת אשראי, עמלת מחשב, עמלות איחסון וכו'. לכל אלה יש מחירון קבוע, ואת המע"מ הם מחילים על כלל העלות, כלומר מחיר הפריט+ מחיר השילוח+ עמלות שקר זה או אחר, וככה דופקים אותנו יפה יפה. מה הפיתרון? הכי קל- להימנע בעקשנות משילוח EMS, אבל הבעיה שלא כל המוכרים קוראים לך כך, אלא לפעמים קוראים לו פשוט אקספרס בשירות הדואר המקומי, כמו למשל Express royal post service מאנגליה, או USPS Express מארה"ב, וכאן אנחנו עלולים ליפול... יש אפשרות להגיש טופס בקשה לאי שחרור ברישומון מרוכז ע"י דואר ישראל, מה שבעצם אומר- אני לא נותן לכם אישור לשחרר בשמי את החבילות. בערוץ הזה החבילה אמורה להתנהג כמו חבילה במסלול דואר רגיל, אם היא תיבדק במכס תגיע פניה לתשלום המיסים ישירות מול רשות המיסים וללא תיווך תודה קובי, למדתי משהוא, כרגיל מתגובותיך. כלומר , המעמ שהוא מס, חושב בנוסף לעלות הקניה, גם על המשלח וגם על שרותי העמילות מכס. מס על מס. הבעיה שמהאתר הפולני לא ניתן להתחמק מה ems. יש מוצרים שהם מוכרים דרך האתר שלהם באי ביי, שם הדמי משלח קבועים וברורים. רק לא הבנתי איך, אחרי שמוצר נשלח דרך ems אני משחרר מבלי לעבור דרך עמילות המכס. כל עניין הטופס, מאיפה מתחיל. אני קיבלתי דרישת תשלום דרך הסלולרי. לא הייתה שם שום בררה, הצעה חלופית, טופס...
|
|
|
|
|
|
תודה רבה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
נראה כי כולנו ולפחות רובנו, למדנו משהו מהשרשור הזה... גם אתה מאיר, גם אני, ומניע שעוד הרבה חברים... חן חן לכל מי שתרם מהידע שלנו בנושא....  וללא ספק יש תובנות - הראשונה שבהן לברר תמיד מול החנות בחו"ל באמצעות איזו חברת שילוח הם שולחים... אגב, למרות שככלל אינני מזמין ציוד מחו"ל, לא מבין איך יש מע"מ על חבילת ציוד של פחות מ:70$, עד היום סברתי כי לסכום הזה של קנייה - אין מע"מ ומכס... 
|
|
|
|
|
נראה כי כולנו ולפחות רובנו, למדנו משהו מהשרשור הזה... גם אתה מאיר, גם אני, ומניע שעוד הרבה חברים... חן חן לכל מי שתרם מהידע שלנו בנושא....  וללא ספק יש תובנות - הראשונה שבהן לברר תמיד מול החנות בחו"ל באמצעות איזו חברת שילוח הם שולחים... אגב, למרות שככלל אינני מזמין ציוד מחו"ל, לא מבין איך יש מע"מ על חבילת ציוד של פחות מ:70$, עד היום סברתי כי לסכום הזה של קנייה - אין מע"מ ומכס...  הגשתי טופס ערעור למכס. טופס שהדאר שלח לי, והודיעו שהם, הדאר, לא אחראים לגביית מיסים. . חזרו אלי מהמכס בקשו פרטי בנק. רוצים להחזיר לי 25 ש"ח , סתם כך, ללא חישוב, פירוט. אני עוד מתעקש שייתנו לי פירוט. איך, למה, כמה. נחכה ונראה. ,ח.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
קודם כל דופקים אותך (ואת כולנו) בשיטת מצליח, זורקים מספר, גובים, מחזיקים את הציוד שלך כבן ערובה ולך אין ברירה ואתה משלם. אחר כך, גם מנסים להשתיק אותך, גם בשיטת מצליח, שוב זורקים מספר מהשרוול.... חוצפה, גניבה וזלזול באינטיליגנציה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|