פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   בניית סירת דייג - לבד ! (עודכן ב 24.8.2020) - קבלת כושר שייט !!! |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בניית סירת דייג - לבד ! (עודכן ב 24.8.2020) - קבלת כושר שייט !!! (נקרא 67636 פעמים) |
הדפסה |
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
 |
|
|
תודה רבה !
דוגמא קטנה לכמה כואבת כל טעות יכולה להיות... לצבוע סירה יש 1000 דרכים וחומרים וכל אדם שתשאל יגיד לך שמה שהקודם אמר - זה כי הוא לא מבין כלום, אגב בכלל כל בעלי המקצוע בישראל מתים על המשפט "הוא לא מבין כלום"
הייתה התלבטות גדולה מאד איך לצבוע כי אני שונא את עבודת הליטוש ואת מלאכת הצביעה אבל בסירה זה חלק מאד חשוב האיכות המוצר הסופי - וכאן אני לא מתפשר כדי שיחזיק כמה שיותר זמן
התוצאה - במקום להיות היום אחרי צבע - אנחנו מתחילים בסבב רכישה של חומרים נוספים וכלי ליטוש חדשים.
הוחלט לעשות ג'ל קאוט וטופ קאוט שזה תהליך לא פשוט.
בגדול: 1. הכנת השטח לעבודה - ולהביא אותו לכמה שיותר חלק וישר. 2. יישום 4 שכבות של גל קאוט עפ רולר בעל שערות דקות. 3. עצירה לשם ראיה האם יש צורך בתיקונים נוספים או לא, אם צריך - צובעים שכבה אחת של טופ קאוט ומשייפים לקבלת השטח הרצוי. 4. ממשיכים ל- 4 שכבות נוספות של גל. 5. 2 שכבות של טופ במקטעים של 2 מטר ושיוף עד ל- רגעין 1000 לקבלת מטח חלק ומבריק.
למה ? אטימות, חוזק, ויכולת חידוש מהירה מאד, קל לתקן צבע.
מה ההבדל בין טופ קאוט לבין ג'ל קאוט ? אותו חומר רק שיש תוספת של פראפין לטופ קאוט.
ג'ל קאוט הוא חומר מקשר שנשאר דביק כל הזמן עש ששמים עליו את הטופ ואז הוא חלק למגע.
אז קיבלנו עיקוב רציני בלוח הזמנים עכשיו - חבל, אבל כדאי.
(יש המון אפשרויות אחרות אולי קלות יותר אבל טובות הרבה פחות, בטח לשמש הישראלית) מה שנקרא....שיהיה לנו בהצלחה.
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נשמע כמו עבודה לכמה ימים טובים... אתם מתכננים לצבוע בגינה? איך אתם מתכננים להגן על הסירה מאבק/לכלוך במהלך הצביעה?
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
נשמע כמו עבודה לכמה ימים טובים... אתם מתכננים לצבוע בגינה? איך אתם מתכננים להגן על הסירה מאבק/לכלוך במהלך הצביעה?
העברנו את הסירה למקום מרוחק כדי שלא להפריע לסובבים עם ריחות חזקים ומלא אבק. אין צורך להגן עליה מכיוון שהצבע משוייף כל כך הרבה כשהוא במצב שאינו דביק ולכן חרקים וחול הם לא הבעיה. אם תחשוב על זה - כמעט כל הסירות שנצבאות בעולם ניצבעות באיזורי המרינות בשטחים פתוחים.
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
יש חשיבות מאוד גדולה דווקא לכמה שהמשטח יהיה חלק כל ייצור בעולם חוץ מנצמדי וואקום למיניהם צריך משטח מחוספס כדי להיאחז בו ודבר אחד שאנחנו לא רוצים זה שלייצורי הים יהיה במה להיאחז מתחת לסירה ולמי שעדיין לא הבין אני מדבר על הברניקים המעצבנים כמובן שלא יעזור כלום מולם אבל משטח חלק יעכב אותם קצת החלטה נכונה ונבונה  וכמובן יש גם את השייט עצמו שכמה שיותר חלק ככה פחות התנגדות של המים
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אולי אחד המנהלים יכול להצמיד את הדיון הזה לראש הדף ? נראה לי אחד הדיונים הפורים ביורתר בשנים האחרונות ותמיד יהיה מעניין לקרוא אותו.
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
עוד קצת נוגעים במים.... נשאר חשמל מנוע ואישורים !!!!!
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אולי אחד המנהלים יכול להצמיד את הדיון הזה לראש הדף ? נראה לי אחד הדיונים הפורים ביורתר בשנים האחרונות ותמיד יהיה מעניין לקרוא אותו.
צודק! טופל...
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
מדהים מור , אין מילי איך אתם שמים לב לכל פרט ופרט
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נראה יפה מאוד, כל הכבוד על הנחישות ותבונת הכפיים.
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם תחשוב על זה - כמעט כל הסירות שנצבאות בעולם ניצבעות באיזורי המרינות בשטחים פתוחים.
אני יודע, זה בדיוק מה שקרה לנו בסירה הקודמת, כשצבענו אותה במספנה. ליידנו צבעו סירה אחרת, וכשחשבנו שכבר סיימנו, מצאנו רסיסי צבע שעפו ברוח מהסירה השניה  בכל מקרה, התוצאה נראת מדהימה. כל הכבוד  כמו כולם מחכה כבר לראות תמונה שלה במים. גיל
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד מור, איזה יופי של התקדמות השגתם  כשאצלי מגיע שלב הצביעה זה אומר שאני נמצא יחסית בסופו של פרויקט... האם זה נכון גם כאן?
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
בס"ד מור, איזה יופי של התקדמות השגתם  כשאצלי מגיע שלב הצביעה זה אומר שאני נמצא יחסית בסופו של פרויקט... האם זה נכון גם כאן? תודה רבה לכולם ! כן, הצבע אכן מסמן את בוא הסוף...אבל עדיין יש הרבה דברים קטנים לעשות
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום