בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  old school baby- חזרה למקורות (עודכנה תפיסה נוספת)
עמודים: 1 [2] 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: old school baby- חזרה למקורות (עודכנה תפיסה נוספת)  (נקרא 9689 פעמים) הדפסה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: old school baby- חזרה למקורות
« הגיב #15 ב- : דצמבר 09, 2019, 13:37:19 PM »
תודה רבה על הפירגון, חברים. אני לא מרבה להעלות דו"חות מהשוטף, מעדיף להעלות דו"ח רק כשיש משהו מעניין מאחוריו, אבל אם אני כבר כותב דו"ח אז אני משתדל להרחיב ולפרט מהתובנות והרשמים שלי, אם זה יכול גם לסייע גם לאחרים זה מבורך, וזו מהות השיתוף פה בפורום לטעמי, לקבל וגם לתת.
תענוג קובי להצליח לגרום ללברקים לתקוף בים פלטה זה מקצוענות בים התיכון אז במפרץ?!? אני אפילו לא ידעתי שיש לברקים במפרץ אילת.

הלברק הוא לא מין מקומי במפרץ, הוא מין פולש שהתבסס פה יפה מימי החקלאות הימית, אבל הם אכן נמצאים פה ונתפסים מדי פעם, רק שהתנאים פה גורמים להם להתנהג בצורה שונה מאוד מההתנהגות הקלאסית שלהם בים התיכון.

קובי קוביי.. חם כמו תמיד דוח פצצה שכיף לקרוא.. מטרגט לברק-תופס לברק-מקצוענות במיטבה. שרק תצליח  בירה

תודה מקס. אני תמיד אומר, שבחירת דג המטרה היא הבסיס למקצוענות בדיג ספורטיבי ובמיוחד בז'ירז'ור, סביב דג המטרה מרכיבים את יתר המכלול, חכה, רולר, לידר, דמוי, טכניקות וכמובן מיקום ותזמון, וכך מגיעים לתוצאה הכי טובה. אני רואה בזה לא רק דיג ותפיסה אלא סוג של אתגר מחשבתי, להיכנס לראש של הדג כדי לגרום לו לתקוף ולהיתפס, ומבחינתי הרבה פעמים זה מספיק וזה יכול להסתיים גם בשיחרור של הדג בשמחה!
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : דצמבר 10, 2019, 21:47:44 PM »
דו"ח מעולה קובי...
מסע קסום ומקצועי שכותרתו - "כיצד מפתים את הדג" 

בעיני דו"ח מעולה שנותן המון חומר למחשבה למי שמתייחס לנושא הדיג גם כאתגר מקצועי...
ומסתבר חד משמעית מהדוח הזה - כי יש חשיבות גדולה לסוג הדמוי ולשיטת העבודה....
ניתן לומר שזה הוכח: הדג עקב ועקב אחרי כמה דמויים ובכמה שיטות - ותקף על דמוי מסוים ובשיטת X.

לא התייאשת, האמנת וניסית, בסוף גם זכית בפרס אליו כיוונת מראש בירה

הייתי לוקח מהדוח הזה שני דברים חשובים ובעצם ארבעה:
1. רצוי לחשוב מראש מה דג המטרה
2. לארגן מראש תכנית עם אילו דמויים ובאיזה סדר (תמיד הרי ניתן לסטות מהתכנית)
3. כשאין תקיפות - להחליף דמויים ולנסות אחרים
4. אם שיטה מסוימת לא גוררת תקיפה - לנסות שיטת עבודה אחרת מבחינת מלאכת הז'רז'ור וההקפצות
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : דצמבר 11, 2019, 09:48:45 AM »
רפי, תודה על הפידבק. אכן הבנת נכון את הכיוון, למרות שזה לא נכון בכל מצב, ואני אסביר:
1. לפעמים אתה לא מתכנן את היציאה לטירגוט של מין ספציפי, כמו פה- לברקים, אלא מתכנן את היציאה למגוון ספציפי (למשל- פילגיים, או למשל דיג לילה), ולפי זה מתכנן את הציוד, הנקודה, הדמויים והטכניקות. לפעמים אני דווקא מתכנן יציאה לפי הסט שבא לי- נניח אולטרא לייט, או שור ג'יג, או פופינג, ולפי זה מתכנן את דגי המטרה (ברור שבהתאמה לעונה ולשעות), את הדמויים ואת הנקודה...
2. ביציאה הספציפית הזו באתי לנקודה מצומצמת שבה הפוטנציאל ללברקים, ומוקדם יחסית זיהיתי שהם נמצאים. במידה ויש בארסנל אפשרות לגיוון, מרכיב חשוב בסריקה ללברק (ובכלל) זה להמשיך לעוד נקודות במידה ו"הלברק לא בבית", פה חוץ מכיוונים שונים על אותה נקודה, אין מקום אחר, לכן נשארתי ונברתי והתעקשתי. במידה ואין היענות, רדיפות, פיצוצים על הביזרי וכו'- לא בהכרח יש טעם להמשיך ולהחליף דמויים, אלא ממשיכים לעוד נקודה ועוד נקודה, עמידה במקום שאין בו דגים היא סתם בזבוז זמן.
3. תמיד צריך להיות מוכנים לבלת"מ (כמו שאמרו לנו בצבא, הקרב הוא ממלכת אי הוודאות מוציא לשון), יכול להיות שיצאת ללברקים, אבל פתאום נכנסת לך מול העיניים להקה של טוניות, ואם לא תזרוק להם ג'יג או ניקל, סיכוי קלוש שתתפוס אותן, יכול להיות שבאת ללברקים וממש מת, אז אתה משפר לנקודה אחרת ושם אתה בכלל תטרגט מינים אחרים לחלוטין, וכן הלאה, לכן התכנית מהבית טובה רק למקרה שהכל פועל לפי התכנון, ותמיד כדאי שיהיו במגירה תכניות לגיבוי... יש יציאות שבהן אני עובד עם דמוי אחד עד שלושה כל היציאה, ויש יציאות שבהן אני מרטיב 10+ דמויים...
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : דצמבר 14, 2019, 01:04:53 AM »
ככה מתנהג דייג אמיתי ומקצוען -  מגיע עם תכנית פעולה, עם אמל"ח מותאם, עם תכנית אלטרנטיבית (דפ"אות...) ועם הרבה מזל מהבית וטלפונים שמפריעים... כי בכל זאת מילואימניק...

נהניתי מאוד, אחרי שאתה מביא אותם שם אתה תטחן אותם פה בים תיכון... כמו שאומרים, "קפה באימונים, קל במלחמה !"

2 שאלות שעלו לי במוח תוך כדי:
1. מפנה אחד, מפנה שני - למה אתה מתכוון בזה? (בהנחה שאתה לא מפחד לחשוף איפה אתה דג סה"כ אין הרבה סודות אצלכם אני חושב)
2. ברמונדי - מה יהיה איתם, הם התבססו או שאתם חיים על שאריות הבריחה הסעודית? עדיין יש שרידים?
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : דצמבר 14, 2019, 07:34:08 AM »
ככה מתנהג דייג אמיתי ומקצוען -  מגיע עם תכנית פעולה, עם אמל"ח מותאם, עם תכנית אלטרנטיבית (דפ"אות...) ועם הרבה מזל מהבית וטלפונים שמפריעים... כי בכל זאת מילואימניק...

נהניתי מאוד, אחרי שאתה מביא אותם שם אתה תטחן אותם פה בים תיכון... כמו שאומרים, "קפה באימונים, קל במלחמה !"

2 שאלות שעלו לי במוח תוך כדי:
1. מפנה אחד, מפנה שני - למה אתה מתכוון בזה? (בהנחה שאתה לא מפחד לחשוף איפה אתה דג סה"כ אין הרבה סודות אצלכם אני חושב)
2. ברמונדי - מה יהיה איתם, הם התבססו או שאתם חיים על שאריות הבריחה הסעודית? עדיין יש שרידים?

אני חייב לתקן אותך, האימרה המקובלת היא "קפה באימונים, נס בקרב". שנים ארוכות כסמל מחלקת רתק גדודית במסייעת לימדו אותי, שצריך להכין את הקפה היטב, בהקפדה בלתי מתפשרת וירידה לפרטים, אחרת למה אנחנו מתאמנים?
לשאלותיך, הנקודה עליה עבדתי (חדי עין יראו את זה בתמונה) היא גשר בטון די גדול מעל תעלה מלאכותית. יש מפנה צפוני, במעלה התעלה, מפנה דרומי, במורד התעלה, ויש את האפשרות לעבוד מהגשר עצמו ולקבל תצפית טובה (אבל ככה אתה לא מאוד יעיל בהפעלת הדמויים ויש גם את הדילמה מה יקרה כשתנעל את הדג מלמעלה). דגים (בעיקר דגי הפיתיון) אוהבים מחסות מוצלים, והגשר מרכז פעילות יפה.
לגבי הברמונדי, יש אוכלוסיה מבוססת בכמה מקומות שכנראה מאוד מזכירים את התנאים המקוריים שלהם "מהמולדת הישנה". הם נתפסים בעיקר בסתיו-חורף, אבל די בהתמדה, ולפעמים בגדלים מרשימים, הרוב בין 1-3 קילו אבל לפעמים גם 4+. אני לא חושב שיש רביה אצלנו בים, ועד כמה שאני יודע נתפסים עדיין רק זכרים (הברמונדי הם דגים דיכוגמים, כלומר כולם מתחילים את חייהם כזכרים, וכשמגיעים לבגרות ורק אם מתקיימים התנאים הנדרשים, חלקם הופכים לנקבות ורק כך יכולים הם להתרבות). כנראה כולם פליטי החוות בסעודיה, ולא נראה לי שהם יוצאי בריחה אחת אלא טפטוף מתמשך. מעניין שהחברים בעקבה לא מכירים את הדג והם כנראה לא נתפסים אצלם, די מוזר שאצלנו כן ואצלם לא...
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : דצמבר 14, 2019, 11:20:49 AM »
אני חייב לתקן אותך, האימרה המקובלת היא "קפה באימונים, נס בקרב". שנים ארוכות כסמל מחלקת רתק גדודית במסייעת לימדו אותי, שצריך להכין את הקפה היטב, בהקפדה בלתי מתפשרת וירידה לפרטים, אחרת למה אנחנו מתאמנים?

מה זו מחלקת הרתק האשכנזית הזו?
נס?מה?
נס שלא העיפו אתכם מהמילואים על השחתת הציוד הזו....
וכסמל אתה לא לומד להכין קפה, אתה לומד "לדאוג לך לקפה"... שני דברים שונים לחלוטין אביל

בכל מקרה, התקן הצבאי המחמיר מתיר במילואים רק נחלה עם הל (השקית הירוקה) על הפינג'ן... או כוכב נהגים (כוכבן ריחני, אם אתה מכיר), או מרווה מהשטח עם סוכר ממנת הקרב...
הכי קרוב לנס זה "קפה מדורבק" אם מוצאים איזה סדירניק ומענישים אותו בהכנה  גיחוך

מעבר לזה זו בגידה במולדת.
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : דצמבר 14, 2019, 12:53:02 PM »
עולם אחר של חשיבה בין טרגוט לברק בים התיכון לים האדום
למי שדג באילת, בהחלט שיתפת אותנו פה בטיפים מנצחים שיכולים
לעשות את השינוי בין יום עם דגים לבין יום שלא

תודה רבה על השיתוף קובי
נהנתי לקרוא אתה בסדר
עריכה אחרונה: דצמבר 14, 2019, 12:53:48 PM על ידי דור שגב
אסלן
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : דצמבר 15, 2019, 10:45:02 AM »
איזו מקצוענות אחי ,החלפת הדמויים באה בדיוק בזמן ,הרבה זמן חיכינו לדוחות הקטלניים שלך אצלך זה מפלצות לרוב,מותק של ילד
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : דצמבר 16, 2019, 13:47:09 PM »

נס?מה?
וכסמל אתה לא לומד להכין קפה, אתה לומד "לדאוג לך לקפה"... שני דברים שונים לחלוטין אביל

בכל מקרה, התקן הצבאי המחמיר מתיר במילואים רק נחלה עם הל (השקית הירוקה) על הפינג'ן... או כוכב נהגים (כוכבן ריחני, אם אתה מכיר), או מרווה מהשטח עם סוכר ממנת הקרב...

אלדד, הפתגם המקורי הוא ״קשה באימונים, קל בקרב״ אני עד היום אומר את זה לתלמידים שלי בעברית. וככל שמתקדמים בצבא, הפתגם הופך לקפה באימונים, נס בקרב... טבע הדברים, הכרסים שלנו מדברות בעד עצמן.
קובי, דוח יפיפה, אהבתי לקרוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : דצמבר 16, 2019, 14:03:03 PM »

נס?מה?

אלדד, הפתגם המקורי הוא ״קשה באימונים, קל בקרב״ אני עד היום אומר את זה לתלמידים שלי בעברית. וככל שמתקדמים בצבא, הפתגם הופך לקפה באימונים, נס בקרב... טבע הדברים, הכרסים שלנו מדברות בעד עצמן.
קובי, דוח יפיפה, אהבתי לקרוא.

או, סוף סוף מישהו שלא היה ג'ובניק ומבין על מה אני מדבר!  מוציא לשון מוציא לשון מוציא לשון

תודה על הפירגון, יפתח  אתה בסדר
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : דצמבר 16, 2019, 16:26:59 PM »
הכרסים שלנו מדברות בעד עצמן.

הלו, ראיתי אותך... אין לך זכות לדבר על כרס...
בטח שלא על --כרס פז"ם--
....גם את זה אתם הרזים תיקחו מאתנו? אין לכם בושה....
דוראדו על החוף

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : דצמבר 17, 2019, 00:14:57 AM »
שיגעת את הלברק שיגעת
איזה יופי של יציאה לדג ספציפי עם תוצאות יפות
מאוד,רואים שאתה מכיר את הדג היטב ועשית לו
ביהס,תמיד נהנה מהדוחות מהגיזרה שלך,
והילד שמבסוט מהדג שאבא הביא שווה המון,
כמו שעשית עבודה לא מסודרת ולא מונוטונית
עם טוויצים או משיכות מופרעות וברקסים
סוחטות תקיפות לברק בים שקוף ורגוע
המשך הצלחות תותח  בירה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : דצמבר 17, 2019, 00:56:40 AM »

בטח שלא על --כרס פז"ם--
חחח תאמין או לא אבל לפני קרוב לעשור שקלתי 99.9 קילו. לא נתתי לעצמי להגיע למאה. עשיתי דיאטת רצח בשילוב אימוני כושר שלא נופלים מהאימונים בצבא. ירדתי חמש קילו בשבוע הראשון ועשרים קילו בחודשים לאחר מכן. מאז אני בתנודות, עולה ויורד חמש קילו בממוצע בשנה ונשאר סביב ה 85.

Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : דצמבר 17, 2019, 16:43:46 PM »

בטח שלא על --כרס פז"ם--
חחח תאמין או לא אבל לפני קרוב לעשור שקלתי 99.9 קילו. לא נתתי לעצמי להגיע למאה. עשיתי דיאטת רצח בשילוב אימוני כושר שלא נופלים מהאימונים בצבא. ירדתי חמש קילו בשבוע הראשון ועשרים קילו בחודשים לאחר מכן. מאז אני בתנודות, עולה ויורד חמש קילו בממוצע בשנה ונשאר סביב ה 85.

מכובד מאוד !!!
יפה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : דצמבר 17, 2019, 17:33:23 PM »
שיגעת את הלברק שיגעת
איזה יופי של יציאה לדג ספציפי עם תוצאות יפות
מאוד,רואים שאתה מכיר את הדג היטב ועשית לו
ביהס,תמיד נהנה מהדוחות מהגיזרה שלך,
והילד שמבסוט מהדג שאבא הביא שווה המון,
כמו שעשית עבודה לא מסודרת ולא מונוטונית
עם טוויצים או משיכות מופרעות וברקסים
סוחטות תקיפות לברק בים שקוף ורגוע
המשך הצלחות תותח  בירה

תודה איש יקר. קומפלימנטים כאלה ממך זה....  מתבייש מתבייש מתבייש
תמיד חייבים להתאים את עצמנו לתנאים ולהתנהגות הדג, אחרת נחזור הביתה בידיים ריקות...
לגבי הילד, אני כבר מזהה שהוא דייג לעתיד, משתגע מהדגים שמגיעים הביתה, יש לו כבר צעצועי דיג וגם קצת עודפים משלי עוברים אליו- דמויים שנשברה להם הכפית, או כאלה שלא הצליחו לשכנע אותי ביעילותם, רולר סיני שקיבלתי לתיקון מחבר ונמצא שמצבו לא מצדיק את המאמץ, ועוד....  יקח קצת זמן, אבל ביום מן הימים הוא ישים אותי בכיס הקטן, אם רק נשכיל להשאיר משהו בים גם בשבילו...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!