פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מאבד דמויים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מאבד דמויים (נקרא 1806 פעמים) |
הדפסה |
|
Yanfish
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לחברי הפורום היקרים אני מזרזר באזור חדרה - קיסריה עם גיגים ויש גם תפיסות אבל אני לא מפסיק לאבד דמויים בסלעים יש למישהו עצה או שיטה שאפשר להמנע או למזער את התפיסה בסלע? כל עצה תתקבל בברכה תודה
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אם אתה דג באזור סלעי אז יש תמיד סיכוי לאבד מה שאתה יכול לעשות זה בזריקה הראשונה לספור שניות עד לנגיעה בקרקע , ומהזריקה השנייה להתחיל לגלגל 5 שניות לפני
או מרגע הנגיעה בקרקע לתת הנפה למעלה , הנפה נדיבה.
זו הדרך בה אני דג עם גיג מהחוף , לא אוהב לעבוד עם שאר הצעצועים שיש
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
ברוך הבא  תוריד את הקרסים זה מונע 99% מהאיבוד דמויים 
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
|
אין פתרון אידאלי, אפשר להשתמש בדימויי טופווטר,דימויים שצוללים ל20-30 ס״מ, בומבט,להחליף לסינגלים. אבל אין פתרון חד משמעי כמו שאחרים אמרו לפני.
נ.ב זה דיון שמתאים יותר לפורום זירזור ולא תמיכה ויעול טכני.
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 18, 2019, 14:05:54 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
איבוד של דמויים וג'יגים הוא חלק מהמשחק בדיג באיזורים סלעיים, בדיוק כמו שדייגי פיתיון יאבדו שם ריגים ומשקולות. מנגד, למחיר הזה יש תמורה, כולנו יודעים שבאיזור של קרקעית סלעית יש יותר דגים בדרך כלל. איך בכל זאת אפשר לצמצם את אבדן הג'יגים? יש כמה דברים שאפשר לעשות. דבר ראשון- ללמוד את התוואי בשטח, העומקים וכו', כך שתדע מה העומק בנקודה וכמה אפשר לתת לג'יג ליפול לפני שהוא מגיע לסלע. לפני הנגיעה בקרקעית או ממש בנגיעה, חייבים מיד להקפיץ ולא לתת לג'יג לנוח על הסלע וודאי שלא להיגרר עם הזרם, כי זה המתכון הוודאי לתפיסה בסלעים. אפשר גם בהחלט לוותר על המשולשת ולעבוד עם אסיסט יחיד או כפול בלבד. הירידה בנעילות לא דרמטית במקרה הזה והסיכוי של הג'יג להיתקע תרד משמעותית. אפשר להכין ג'יג או שניים כאלה שישמשו אותך לסריקה ומיפוי של התוואי בנקודה, ואחרי שלמדת אותה תוכל לעבור לג'יג שיש עליו גם את המשולשת אם היא חשובה לך. דבר אחרון וחשוב מאוד- ללמוד את הרגש של המקל וללמוד לזהות את הנגיעה של הג'יג בקרקעית, וברגע שהוא נוגע, כמו שאמרתי, מיד להתחיל לעבוד ולא לתת לו לשכב על הסלע, בלאו הכי דגים לא יתפסו עליו כשהוא מונח, ולטעמי גם רוב התפיסות לא קורות בצמוד לקרקעית... הגעת לסלע (אם לא נמנעת מזה מראש), תן מיד מתיחה מלאה של החוט והקפצה בריאה, ואז תתחיל לעבוד בשיטה המועדפת עליך.
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
קיבלת טיפים טובים. זה שכר לימוד בכל מקום חדש. תתחיל עם ג'יגים זולים בלי קרס למטה ותעשה סוג של מיפוי/זיהוי הקרקע. אחרי שתדע כמה זמן לוקח לגיג לרדת וכו, תוכל לעבוד עם היקרים/איכותיים יותר
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2019, 14:36:26 PM על ידי shragam
|
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כמו שכתבו, איבוד דמויים זה חלק מהעניין. מה לעשות שהדגים הקטנים אוהבים את הסלעים והדגים הגדולים אוהבים דגים קטנים  הטיפ הקטן שלי...כשאני מגיע לחוף שאני לא מכיר (או חוף מוכר שלא הייתי בו הרבה זמן), אני תמיד מתחיל בסריקה עם סיליקון עם גיגהאד. גם יש לי שליטה יותר טובה בעומק השחיה שלו, גם מרגישים כשהוא פוגע בסלע (או ברשת שפרסו במים  ) וגם פחות כואב בכיס לאבד. גיל
|
|
|
|
|
ובנוסף לכל מה שכתבו לך פה החברים זכור את המקום בקייץ קח מסכה ושנורקל וצלול לאסוף את כל מה שהשארת בסלעים אני זוכר שבמרינה ת"א היה צוללן שכל שבת היה יוצא מהמיים ועושה מכירת חיסול לכל הדמויים שהוציא מהסלעים , היה עושה יומית טובה 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
Yanfish
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המון תודה לכולכם על התגובות. לא מובן מאיליו
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הייתי מוסיף עוד נקודה למחשבה:
אם דגי המטרה הם פילאגיים כגון טרחונים, פלמודים טוניות, גומברים וכיוצ"ב - אין צורך לתת לג'יג לשקוע הרבה, אפשר לסגור שפולה די מהר ולעבוד במים העליונים, באופן בו לא נותנים לג'יג לשקוע יותר מידי.
אם המטרה היא דגי קרקעית עמו לוקוסים, אין מה לעשות - איבוד ג'יגים זה חלק מהסיכון המחושב. בג'יג מהסירה אני באופן מובהק לוקח סיכון איבוד ג'יגים לטובת מקסום תקיפות ותפיסות, בין היתר שם במודע קרסים תחתונות ואפילו משולשת.
בהצלחה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|