הדו"ח: לאחר ששמענו שנפתחה עונת הפלמידות גם בטרולינג (בשבת הוציאו יפה), החלטנו לקפוץ באמצע השבוע לתת סיבוב טרולינג קצר עד 10 ולחזור.
אלון לא יכל להצטרף ויצאנו רק אני ונדב. הגענו למרינה, מתחילים להתארגן בסירה ואז יש אזעקה ואחריה שני ירוטים בשמיים. לי אין מושג מה קרה (לא היו חדשות בדרך למרינה) ואז נדב מעדכן שהיה חיסול בעזה.
התלבטות קצרה ומחליטים לצאת לים יחד עם עוד כמה סירות שיצאו.
יוצאים מהמרינה, פורסים 4 מקלות ומתחילים לעשות טרולינג ברדוד . לאחר כרבע שעה נדב מקבל את התקיפה הראשונה ויוצאת פלמידה לסירה.
אנחנו ממשיכים לגרור ונדב שולף גם את הפלמידה השניה לאחר כחצי שעה. עוד סיבוב באותו אזור והפעם הגיע התור שלי ויוצאת פלמידה נחמדה על דמוי של סטורם בצבע זהב שכמובן מקבלת בוק
מדי פעם יש אזעקה ואנחנו רואים ירוט או שניים בשמיים. (אני חושב שבים אנחנו יחסית יותר בטוחים מאשר ביבשה ).
עוד סיבוב ושוב נדב אבל הפעם יוצאת שחורה קטנה שנתנה פייט יותר טוב מהפלמידה
עוד סיבוב ואני שומע את הרולר שלי מתחיל להשמיע רעשים (כמו בדייגי הטונה שהדג מתחיל לקחת חוט לאט ) .
אני בא למקל, מוציא ונתן הוק. אני בקושי מרגיש שיש משהו בצד השני ובסוף יוצאת גם לי שחורה קטנה שלאחר התלבטות קצרה מוחזרת חזרה לים.
(סיימנו את עונת הגרירה של הרתמות, כך שאין לי צורך בה).
השעה כבר 9 בבוקר, עוד סיבוב ונדב שוב מוציא פלמידה ואנחנו מחליטים להתחיל לגרור למרינה לסיים את הבוקר (הנשים קצת לחוצות שנחזור) .
ב10 אנחנו במרינה, שוטפים בזריזות את הסירה ונוסעים חזרה למרכז.
ברשותך, מה פירוש סיום עונת הרתמות? הרי יש עכשיו גם פלמודים גדולים שמתים על הטוניות.
ולגבי החשיבה שבים אנו בטוחים יותר בזמן נפילת טילים, אין זה נכון ןחויתי זאת על בשרי.
באחד מסבבי הלחימה, כשירו טילים על תל אביב, חשבתי כמוך ויצאתי לים.
אני יושב על עוגן ודג להנאתי, לפתע אני שומע את האזעקה מהחוף, מארגן לי זוית ישיבה לראות את המיירטים של כיפת ברזל, ממריאים לשמיים ונאדה לא שובלים ולא בטיח.
פתאום אני שומע בום אדיר, 200 מטרים ממני נופלת רקטה מתפוצצת עם נד מים גדול, היה די מפחיד.
מה מסתבר? לגבי כיפת ברזל הים הוא שטח פתוח שאין היא מגינה עליו ולכן כל רקטה שאמורה ליפול בים אינה מיורטת.
פיצוצים בשמים ופיצוצים על החוטים... המשכתם בתנופה מסוף השבוע ונראה שאפקט השום והמלח בסירה עדיין לא פג. יותר בטוח או פחות בלב ים, נראה שאין תשובה חד משמעית, אבל ביום כל כך מתוח, בטוח שיותר מרגיע להיות בים מאשר בממ"ד יופי של תפיסות, שאפו על השחרור ותודה על השיתוף
ברשותך, מה פירוש סיום עונת הרתמות? הרי יש עכשיו גם פלמודים גדולים שמתים על הטוניות.
ולגבי החשיבה שבים אנו בטוחים יותר בזמן נפילת טילים, אין זה נכון ןחויתי זאת על בשרי.
באחד מסבבי הלחימה, כשירו טילים על תל אביב, חשבתי כמוך ויצאתי לים.
אני יושב על עוגן ודג להנאתי, לפתע אני שומע את האזעקה מהחוף, מארגן לי זוית ישיבה לראות את המיירטים של כיפת ברזל, ממריאים לשמיים ונאדה לא שובלים ולא בטיח.
פתאום אני שומע בום אדיר, 200 מטרים ממני נופלת רקטה מתפוצצת עם נד מים גדול, היה די מפחיד.
מה מסתבר? לגבי כיפת ברזל הים הוא שטח פתוח שאין היא מגינה עליו ולכן כל רקטה שאמורה ליפול בים אינה מיורטת.
כך שהסכנה עדיין קיימת.
רק בריאות (ודגים)
אנחנו גוררים רתמות רק בתחילת העונה עשיש את הגדולות והקטנות לא נמצאות עדיין. השנה ניסינו רתמות כבר 4 או 5 פעמים, ללא שום תוצאות. הדייגים באזור פינקו/הרגילו אותם לאכול דג חי בגרירה .
אנחנו בכלל מעדיפים שהקטנות יותר יגיעו ולהוציא אותן בסלו מאשר טרולינג. עושים שעה שעתיים של טרולינג, מתחילים להשתעמם ואז עוברים לסלו
* לגבי הטילים, אחד אכן נפל באזור ניצנים במים קרוב לחוף, זה היה סוג של רמז להתחיל לחזור. אבל הרסיסים יותר מפחידים מהטילים מבחינת סכנת הפגיעה . בים לא מיירטים וביבשה כן.
עריכה אחרונה: נובמבר 13, 2019, 07:54:00 AM על ידי shragam
פיצוצים בשמים ופיצוצים על החוטים... המשכתם בתנופה מסוף השבוע ונראה שאפקט השום והמלח בסירה עדיין לא פג. יותר בטוח או פחות בלב ים, נראה שאין תשובה חד משמעית, אבל ביום כל כך מתוח, בטוח שיותר מרגיע להיות בים מאשר בממ"ד יופי של תפיסות, שאפו על השחרור ותודה על השיתוף
השום והמלח עושים את שלהם כנראה
בסופ"ש הקרוב כל הסירות יוצאות עם שום ומלח... איך הפטנט עובד בדיג חוף? לשים בגרביים?
השום והמלח עושים את שלהם כנראה
בסופ"ש הקרוב כל הסירות יוצאות עם שום ומלח... איך הפטנט עובד בדיג חוף? לשים בגרביים?
שרגא, הספקתם המון בזמן קצר והתפאורה והמופע הפירוטכני מוסיפים עוד משהו לא שגרתי ליציאה ... אני לא מבין למה אתה מפסיק לגרור רתמות עכשיו? עד חנוכה לפחות הפלמודים מסתובבים בגזרה, נכנסים ויוצאים. לא נראה לי שיש להם העדפה לרתמה או לדג חי, יכול להיות שגרירת דג חי יותר אטרקטיבית ויותר מגרה אבל הרתמה עובדת גם כן. אם אתה מעדיף סלואו אשריך- תהנה!