בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  מאמר מצולם: בניית לייב-וול LIVE WELL על בסיס צידנית
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מאמר מצולם: בניית לייב-וול LIVE WELL על בסיס צידנית  (נקרא 5645 פעמים) הדפסה
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

היי חברה, מוסיף לשירשורי בניית LIVE WELL.
ההבדל: שלי מבוסס צידנית (מדהים כמה צידניות טובות לגמרי אנשים זורקים כל הזמן, אני כבר הפסקתי לאסוף).

קודם כל, אני רוצה להפנות למאמרים מעולים שכבר עלו פה, ונתנו גם לי סיוע וכיוון טוב להתחלה, למשל המאמר המעולה של אבי חכם: LIVE WELL לקיאק - עשה זאת בעצמך

בסוף המאמר יהיה דבר כזה - ככה זה נראה מבחוץ, לידו קופסת התנובה שלי:

בואו נתחיל בכמה שאלות ותשובות:

מה זה לייב-וול LIVE WELL
ה LIVE WELL הוא מיכל המחזיק מי ים "טריים" ושמים בתוכו פתיון חי שתפסתם (קלאמרי, דגים, סבידה, שרימפסים, סרטנים..) ע"מ לשמר אותם חיים. מותקנת בו (לרוב) משאבה (משאבה שקועה חשמלית) ששואבת מי ים טריים וניקוז ע"מ שאלו ייצאו ויוחלפו במים חדשים. ה-LIVE WELL מותקן כחלק אינטגרלי בהרבה מסירות הדייג הספורטיביות, ומשמש מאוד גם את הקאייקים.

לחלופין, זהו מיכל לשמירת דגים חיים בתחרויות, עד שלב שקילה, לאחר מכן הם משוחררים בריאים ושלמים בחזרה (במדינות רבות יש חוקים קשיחים המחייבים שחרור של דגים. דג מת מעניש/פוסל אותך, אצלנו בארץ זה פשוט נוח בתחרויות הכנרת, במקום לגרור שק, מה שמפריע לתנועת הקאייק)
מי שרוצה לדוג עם פתיון חי, זו הדרך.

רגע, למה לא לשים בדלי וזהו?
רעיון טוב.. אבל ישנם 3 פרמטרים שצריך להתחשב בהם:
1. חמצון המים - אפשר לפתור, ראו בהמשך
2. טמפרטורת המים - אפשר לפתור חלקית, ראו בהמשך
3. עודפי חומר אורגני מהדגים שלנו  - אין לנו פתרון חוץ מניקוז ושאיבה קבועים. למעשה מדובר בכל הזוהמה שמצטברת במים והופכת אותם לפחות רוויים בחמצן ויותר רעילים לדגים (למשל כמו העבודה של "פורקי חלבונים" באקוואריומים של מים מלוחים)

מה מקורי בשוק
להובי יש לייב-וול מקורי. למעשה עכשיו זהו דגם V2 המשודרג.
הדף הרשמי נמצא פה.
<a href="https://www.youtube.com/embed/eJDyZ7DqW8g" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/eJDyZ7DqW8g</a>
הבעיה: יקר יקר יקר, אני לא יודע מה המחיר המדויק אבל בפעם האחרונה שמעתי על 1,300 ש"ח בארץ  דופק את הראש

מה אפשר לשים במקום זה בזול
טוב, יש פתרון פשוט שעשוי לפתור את הבעיה לרובנו:
דלי + מכסה/סל דגים צף + משאבת חמצן

מצרכים:
1. דלי 18 ליטר, כמה שיותר קשיח ואיכותי. תאבטחו אותו טוב טוב לקאייק.
2. סדרו לו מכסה (שפצרו את המכסה, הוא עף ברוח. אתם צריכים מכסה כי דגים מסויימים אוהבים לקפוץ החוצה).  
3. כלי שנוח למלא מים איתו מהים לדלי ולהיפך (לאבטח !!!!)
4. רשת דגים של אקוואריומים שהיא מספיק גדולה בשביל הדגים שאתם מתעסקים איתם, אבל נוחה דיה כדי לעעבוד בתוך הדלי. (לאבטח !!!!)
5. לימי הקיץ החמים: בקבוק 2 ליטר שהקפאתם בבית מראש, לפחות למשך זמן מה זה מייצב את הטמפ' בפנים.
6. משאבת חמצן על סוללות, וכיסוי מוגן ממים.
כמו זו:

אני שם כאן לינק -  (זו חברה מעולה, מוצר טוב, יש לי אותו כבר שנתיים) - זו משאבת אוויר על סוללות (יכולה להכיל 2 גדולות ולהשתמש בשתיהן או רק באחת אם רוצים פחות משקל). טובה גם לדייג חופי.
8 דולר לפני משלוח.....
https://www.amazon.com/gp/product/B000EYULIS/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s01?ie=UTF8&psc=1

אתם עושים חור קטן 1 ס"מ לפני החלק העליון של הדלי, מעבירים את צינור החמצן ומניחים את האבן בתוך הדלי, בחוץ מחברים למשאבה ומסדרים שיהיה מוגן מים.
ממלאים מים עם הכלי, שמים את הדגים, מפעילים וזהו.
חסרון: בקיץ המים רותחים שם מהר ואתם מבשלים את הדגים. חוצמזה, אתם צריכים להחליף מים (תדירות תלויה בדגה בתוך הדלי) כדי לפרוק את החלבונים.

אזהרות: דלי עם מים על הקאייק זה דבר כבד, תבדקו כמה מים משנים לכם את היציבות ואיך. לא לנסות לשים את הדלי בים ולמלא, זו משקולת של 18 ק"ג שמושכת אותם לים והופכת את הקאייק.

שדרוג איכותי: לוקחים סל דגים (רשת ברזל ששמים בה דגים בדייג חופי) ומאבטחים אותה לקאייק עם חוט של 2 מטר, קושרים לחלק העליון שלה ספוג צף (חתיכה מהמקרוני שילדים משחקים איתו בבריכה), כך שהיא תצוף.
בזמן עצירה: זורקים את זה למים, הדגים יתאוששו וישרדו.
רוצים לזוז: שמים את הרשת בתוך הדלי, היא צפה בפנים (ואז לא צריך מכסה) ויש להם חמצן מהמשאבה.

ועכשיו משענינו על התחליף הזול:
איך בונים אחד כזה מצידנית

1. קניתי  את  הסט להכנת לייב של ATTWOOD, המשאבה הטבולה היא בדיוק זו שיש בלייבוול המקורי של הובי:

לינק לאמזון לסט הכנת לייב-וול של האטווד - באזור $35
2. לקחתי צידנית
3. חיברתי את המשאבה עם:
א - צנרת ששואבת מהחור של הניקוז של הקאייק, וכניסה לתוך הצידנית. שמתי אל-חוזר בין המשאבה למים כדי שלא ייכנס אוויר, בדיעבד ראיתי שעובד לי יותר טוב כשהוא מחובר אחרי המשאבה, בינה למבין המערכת. הכי חשוב: שהמשאבה תהיה במצב עמידה ולא שכיבה (לקח שנלמד בכאב...עד שמצאתי איך היא הכי יעילה)
ב- 2 חורי ניקוז שמוציאים החוצה לחור הניקוז של הקאייק (עשיתי 2 גבהים וברז שמחליט איזה מגבהי המים אני רוצה שייצא ממנו)
ג - שמתי משאבה ידנית כדי שאם צריך, אני יכול לפמפם +צינורית ארוכה, כדי להתחיל את השאיבה בשאיפה אם צריך, ככה מוציאים את כל האוויר מהמערכת (למעשה אם האטימה מוחלטת, כמו עכשיו אצלי אחרי שישבתי על זה, אז לא חובה, אבל תמיד משהו נדפק באטימה, אז זה שווה זהב...) + ברז שסוגר ופותח את הגישה של כל ההפעלה הידנית למערכת (ברגע שיש מים אני סוגר את הברז הזה והכל רץ לבד)

לאחרונה ראיתי בארץ אפילו משאבה ידנית... אבל הנה לינק טוב לקוטר 12 שחיפשתי: משאבה ידנית בקוטר 12

ד - מפסק + פיוז מוגן מים + כבלים שיוצאים לחיבור מהיר לתיבת סוללות
למפסקים האלה מתחבר גלנד למטה, שזה בעצם חיבור מוגן מים, למי שלא מכיר:

ה - אפשר לשים לד מוגן מים בפנים, וגם להדביק אבן חמצן (ואז כשאתה בבית אתה שם אותה עם משאבת חמצן על חשמל ושומר דגים בלילה, או בחוף כשאתה דג ורוצה לשמור אותם חיים, אז מחבר משאבת חמצן על סוללות כמו ששמתי למעלה בתחילת המאמר). תוספת נוספת שאשים בקרוב: פאנל שמחזיק בצד כלי עבודה (פלייר, גריפר, קרסים, דמויים)
ו - צינורות 2 צול בתור מחזיקי חכות ומחזיק רשת הרמה
ז - ידיות נשיאה מהצדדים
ח - רשת גדולה של אקוואריום בפנים, כמובן מאובטחת עם חוט
ט - עיניים כדי לאבטח לקאייק עם לישים/רצועות למיניהן
 - ע"מ להרחיק את מחזיקי החכה מגב הצידנית (כדי שהמכסה ייפתח) שמתי קלקר ואז קרש חיתוך. למעלה בצידנית לא הייתה לי בעיה לקדוח כי אני אדיש לחורים שם (אוטם עם סופר-7-הייטק או MARINE GOOP, אבל פחות קריטי אם יש חור). למטה פשוט כופפתי פס אלומיניום מסביב לכל המערכת (מחוזק לעצמו בקצה עם ניטים) כדי שעליו אוכל לתפוס דברים.

כל החיבורים זה צנרות גינה פשוטות, לכו לרשת עמיר יש ששם את הכל בזול. טיפ: קחו את הקופסא איתכם, תבנו את זכל החיבורים בסניף "על יבש" עם הצידנית וככה תחסכו לעצמכם ריצות ורכישות מיותרות (תמדדו לפני זה בדיוק כמה מרחק ואיפה אתם צריכים את הצנרת שלכם, אפילו תבואו עם קרטון משורטט ועם הצידנית, שבו בסניף בצד  בשקט ותרכיבו את זה במדויק).

זהו, מקווה שנהניתם ושזה יעזור לחלק מכם לקבל כיוון וכל מי שבונה, שיפרסם את היצירה שלו פה !!!!  

שנסריח כולנו מדגים !

לחיים
עריכה אחרונה: פברואר 26, 2022, 00:10:03 AM על ידי Eldad79
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, מאמר מדהים, כל הכבוד.
כתוב בצורה מובנת ומאוד יסודית.
בטוח שיעזור להרבה דייגים שחושבים על משהו בכיוון.
איפה או איך אתה משיג פתיונות חיים?

Sent from my iPhone using Tapatalk
צחי.א

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלדד
כל הכבוד על ההשקעה, בהחלט מוצר שווה לכל כיס
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

איפה או איך אתה משיג פתיונות חיים?

אכן בעיה...
1. הכנתי מלכודת ממיכל עם קצוות של בקבוקי 1.5 הפוכים --> בינתיים זה נוחל כשלון חרוץ, אפילו בתוך מעגנה שחבר שם אותה שם לניסיון (הוא עובד שם).
2. רשת זריקה - בעיה כי אנחנו יוצאים בלילה וכשיש אור אנחנו כבר לא ליד דגיגונים, וגם אין יותר מדי מקומות נחמדים בלי סלעים והפרעות (אשמח להמלצות מחברים פה). אה כן, אני עוד צריך לקנות רשת זריקה בהזדמנות (או אם אמצא החלפה על רשת חופית טובה שיש לי...).
3. דגים אותם בעומק בבוקר --> זה מה שאנחנו לרוב עושים. זורקים פתיון בעומק ומבזבזים זמן דייג בשבילם. חסרון נוסף: מיני הדגים שאנחנו מוציאים כך הם מוגבלים, לרוב סנפנים (=נימי דו-ימי, Nemipterus randalli). אנחנו לא מוציאים בכלל דגים צמחוניים, או דגי גוף מים עליון (בורי, שפיצים...).

המלצות יתקבלו בברכה, אני מתכנן פוסט בנושא הכאוב הזה בקרוב..
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, המאמר נהדר והוא תוספת מצויינת למאגר המאמרים שלנו בפורום. לדעתי יש מקום בהמשך להעביר אותו לספריית המאמרים בנוסף לדיון כאן בשירשור, כדי שיהיה נגיש יותר לאורך זמן.
אהבתי את הירידה לפרטים והלמידה תוך כדי תנועה, שבסופו של דבר הגשת מוצר מוגמר ובדוק אחרי מקצי השיפורים, ובעצם מחר כל אחד יכול על בסיס "המתכון" שלך לבנות לייב וול מקצועי ומוכח בשעתיים עבודה +-
יופי של פרוייקט, תודה על השיתוף!
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

שמח שהצלחתי לגרום לך לפתח עוד את הרעיון.
האמת , הצלחתי ללכת קצת לאיבוד כי שדרגת את הצידנית בצורה מטורפת.
ברזים , משאבות ידניות , ניקוז עליון ותחתון ועוד..
זה הרבה יותר מתקדם ממה שאני עשיתי.
שדרך אגב מוצעת למכירה ברגע זה  זקן

תמורת 500 שח ויש לכם לייב בייט לקיאק פראולר 15.
כולל צידנית , משאבה , והכל מורכב ועובד.
-------------------------------
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

קטונתי.
מעביר את ההצעה שלך לחבר שמחפש, האם היא מתאימה לאאוטבק?
אבי חכם

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ

קטונתי.
מעביר את ההצעה שלך לחבר שמחפש, האם היא מתאימה לאאוטבק?

היא נבנתה בהתאמה לפראולר 15.
אין לי שמץ איך בנוי האוטבק.
אפשר לבדוק.
יאלללה בשמחות 

וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" ..

ואישתי בחיים לא תירשם לפה  wife
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, התמונה העליונה מפחידה - זה נראה כמו מקבץ אמל"ח של חייזרים ישר מסרטי מדע בדיוני  אביל

ותכל'ס,
חן חן על מאמר ענק ומדוגם....
שאפו על יצירתיות במיטבה ועל השיתוף המושקע לטובת הכלל.
מאוד ברור ומדוגם להפליא, ההסברים עם התמונות יוצרים מדריך מעולה -
כמעט אפס עלויות ומוצר שנראה מעולה
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

וואו!! 
אמנם אני דג בז'ירז'ור בעיקר ומידי פעם חופי אבל קראתי בשקישה וזו חתיכת השקעה אחי! גם ברמת הביצוע וגם ברמת המאמר המפורט כולל התמונות. תודה רבה על שיתוף הידע מטורף הזה!
אתה לא זקוק גם לאיטום בין פתחי יציאת המים? כלומר אם אתה בוחר בברז התחתון אתה לא צריך גם איטום מהפתח העליון ע"מ ליצור סגירה הרמטית כדי שהכל ירוץ רציף ובזרם הנדרש/מתוכנן?

ושוב שאפו ענק בנאדם 
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו!! 
אתה לא זקוק גם לאיטום בין פתחי יציאת המים? כלומר אם אתה בוחר בברז התחתון אתה לא צריך גם איטום מהפתח העליון ע"מ ליצור סגירה הרמטית כדי שהכל ירוץ רציף ובזרם הנדרש/מתוכנן?

תודה רבה, שמח שאנשים נהנים ומפיקים מזה.

אולי אני לא מבין אותך, המים נכנסים מלמעלה, ויש לי 2 גבהים של ניקוז שאני בוחר ביניהם.
אם אני בוחר בניקוז התחתון מה אכפת לי מהעליון? הרי אני רוצה שהכל ינוקז עד הגובה של התחתון.

~@מור@~

חבר פורום
*

מנותק מנותק

וואו!! 

אולי אני לא מבין אותך, המים נכנסים מלמעלה, ויש לי 2 גבהים של ניקוז שאני בוחר ביניהם.
אם אני בוחר בניקוז התחתון מה אכפת לי מהעליון? הרי אני רוצה שהכל ינוקז עד הגובה של התחתון.

המים נשאבים לניקוז או זורמים לשם מכח כלים שלובים? זו תאכלס השאלה.
אם זו שאיבה אז נראה לי שיש חשיבות לאיטום. אם כלים שלובים אז באמת חסר משמעות 
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

כלים שלובים  מזופט
שיא הפשטות
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו!! 

"גירדה" לי אותה שאלה מור...
ובינתיים אלדד ענה...
ואלדד - לך שיא שיא הפשטות לי זה פשוט רק אחרי שהסברת 
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אלדד, מאמר רציני ועבודה יפה אתה בסדר