בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
| | |-+  עזרה - אם הייתי יודע שלסוג זה של דייג צריך רישיון מייד הייתי מוציא .
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה - אם הייתי יודע שלסוג זה של דייג צריך רישיון מייד הייתי מוציא .  (נקרא 1135 פעמים) הדפסה
יונתן

מתעניין
*

מנותק מנותק

תחשוב ירוק ואת הזבל לפח תזרוק...

שלום למכובדי ,
עזרה בבקשה.
היום (שבת 28-9-2109) כהרגלי בשבת בבוקר יצאתי לחריטה+ דייג ספורטיבי בכנרת (לא מפספס אף פעם)
כבר שנים שיש לי אותו מסלול באותה שעה בצפון הכנרת - כ 10 ק"מ מסלול
ותמיד לוקח איתי 2 חקות בטרטנינג... לפעמים נטפס דג נחמד ולרוב ביניות קטנות .\תמיד חוזרים למים ישר ,
אין לי סל או כל כלי קיבול אחר לדגים.
הבוקר  ניגשו אלי 2 חברה על סירה מרשות הטבע והגנים ורשמו לי דוח על דייג ללא רישיון .
הייתי תוך כדי חתירה עם חקות בטרוליג .
מיותר לציין שלא היו דגים ברשותי , ביקשתי להסביר שאני לא רואה עצמי דייג מסחרי אלה למטרטת הנאה , והדגים חוזרים ישר למים .
אז רשמו לי דוח  והלכו, לא קיבלתי העתק או רישום כלשהוא מהם , פשוט חתמתי להם על הדוח והם הלכו.
אשמח לקבל תשובות כח הם לא היו מוכנים להגיד לי :
למה עלי לצפות ?
מה גובה הכנס ?
האם יש אפשרות לערער על זה ?
האם אכן עשיתי עברה לעלי לשלם ?

מיותר לציין שמיד עם חזרתי הביתה (היום) שלחתי בקשה לרישיון דייג ספורטיבי -
אם הייתי  יודע שלסוג זה של דייג צריך רישיון מיד הייתי מוציא . בוכה בוכה בוכה
 תודה לעוזרים .
יונתן
 IP: [ מחובר ]
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

חוסר ידיעה לא פותרת אותך מהחוק.
זה החוק,
זה שיוציאו לך עכשיו רשיון לא יפתור אותך מתשלום הכנס.

כפרות על 750 ש"ח. העיקר שלא עשו רישום פלילי, לא שזה משנה כל כך (תלוי למי).

קח הכל בקלות,

מארט  אתה בסדר

-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

נתחיל מזה שהם צודקים, כמו שכבר הבנת. כל סוג של דיג שאינו דיג בחכה מהחוף- מחייב רישיון, כמובן שזה כולל דיג מקייאק או כל כלי שייט אחר.
גובה הקנס הנהוג במקרה הזה הוא בדרך כלל 730 שקלים. לא קיבלת דו"ח כי לא הופק דו"ח, פקחי היחידה הימית לא מוסמכים לתת דו"חות על עבירות דיג ולכן הם גבו ממך עדות כחלק מחקירה באזהרה, החתימו אותך על סיכום החקירה, והסיכום הזה מועבר למחלקה המשפטית באגף הדיג לקבלת החלטה. יקח לזה כמה חודשים, אבל בסוף תקבל את הדו"ח מהם ולא מרט"ג.
מה אפשר לעשות? האופציה הראשונה- לשלם, אם ברור שעשית עבירה, והפקחים התנהלו כמו שצריך, ואתה רוצה לשים את זה מאחוריך. אופציה שניה היא לבקש להישפט, במידה ויש בידיך טיעונים שיכולים להביא להפיכת ההחלטה ולזיכוי מהאישום של עבירת דיג ללא רישיון. אזכיר את האימרה הידועה של אנשי החוק, לפיה "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש". במידה ויש לך טיעונים מספיקים, תוכל בהחלט לבקש להישפט ולזכות לשטח את טיעוניך בבית המשפט.
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

נתחיל מזה שהם צודקים, כמו שכבר הבנת. כל סוג של דיג שאינו דיג בחכה מהחוף- מחייב רישיון, כמובן שזה כולל דיג מקייאק או כל כלי שייט אחר.
גובה הקנס הנהוג במקרה הזה הוא בדרך כלל 730 שקלים. לא קיבלת דו"ח כי לא הופק דו"ח, פקחי היחידה הימית לא מוסמכים לתת דו"חות על עבירות דיג ולכן הם גבו ממך עדות כחלק מחקירה באזהרה, החתימו אותך על סיכום החקירה, והסיכום הזה מועבר למחלקה המשפטית באגף הדיג לקבלת החלטה. יקח לזה כמה חודשים, אבל בסוף תקבל את הדו"ח מהם ולא מרט"ג.
מה אפשר לעשות? האופציה הראשונה- לשלם, אם ברור שעשית עבירה, והפקחים התנהלו כמו שצריך, ואתה רוצה לשים את זה מאחוריך. אופציה שניה היא לבקש להישפט, במידה ויש בידיך טיעונים שיכולים להביא להפיכת ההחלטה ולזיכוי מהאישום של עבירת דיג ללא רישיון. אזכיר את האימרה הידועה של אנשי החוק, לפיה "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש". במידה ויש לך טיעונים מספיקים, תוכל בהחלט לבקש להישפט ולזכות לשטח את טיעוניך בבית המשפט.

האם הודיעו לך שזכותך להיוועץ עם עורך דין? האם חתמת על ויתור היוועצות עם עורך דין?

בנוסף לאחר קבלת הדו"ח באפשרותך לפנות בכתב לאגף בדיג לשטוח את טענותיך ולבקש ביטול הדו"ח, הסיכויים לכך קלושים, אך זו אפשרות שעומדת בפניך.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

כל מי שענה כתב דברים נכונים בעיקרם, אך דעתי שונה מעט בכמה עניינים:

1. בעקרון, לפי אגף הדיג ולפי החוק, כל דיג שאיננו עם חכה מהחוף - מחייב רשיון דיג, גם מאבוב.
מבחינתי, זה העניין היחיד בו הם "צודקים".
*לטעמי, כל הליך הרישיונות פגום ובלתי חוקי - לכן ומשום סיבות נוספות, הם לא צודקים.

2. סכום הקנס הוא 750 או 1,000, הם בעצמם מבולבלים. לדעתי, אתה צפוי לקבל קנס מנהלי על 1,000 ש"ח.

3. כפי שציין קובי ואצטט אותו כמעט מילה במילה-
לא קיבלת דו"ח קנס כי לא הופק דו"ח, פקחי רט'ג מבצעים אכיפה עבור אגף הדיג והם לא מוסמכים לתת דו"חות על עבירות דיג. לכן הם גבו ממך עדות כחלק מחקירה באזהרה, החתימו אותך על הודעתך באזהרה, והסיכום הזה מועבר למחלקה המשפטית באגף הדיג לקבלת החלטה. ייקח כמה חודשים, אבל בסוף תקבל את הקנס מהם ולא מרט"ג - מדובר בקנס מנהלי.
*לא קיבלת העתק כי אינם אמורים לתת לך העתק - העתק תוכל לראות

4. עם קבלת הקנס בידך 3 אופציות:
א) לשלם
ב) לשלוח בקשה לביטול הקנס
ג) לבקש להשפט
*אם תחליט לבקש להשפט או אם תרצה להתיעץ, תקבל סיוע מרבי.

5. לטעמי, כל הליך הנפקת רשיונות הדיג, נגוע באי חוקיות מצד אגף הדיג.
לכן ועקרונית, אני לא עושה רשיון דיג ויוצא לדוג, ממתין למפגש בים ומתכוון להשפט ולנהל את הנושא.

6. בהתייחס לדבריו של מארט:
אין ולא יהיה רישום פלילי, הם גם לא יכולים לעשות רישום פלילי.
גם אם מנהלים משפט ומורשעים - עבירה על פקודת הדיג שעניינה דיג ללא רשיון דיג -
איננה נכנסת למרשם הפלילי וזה בדוק.

7. יונתן,
העלית את זה גם בפורום י.ע.ד - שאלות נוספות תמשיך שם.
-------------------------------
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!