תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/2/2012 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1-3 | ספינר - | לברק-חלק | 4 | לא נשקל |
3-4 | פילוטה - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 6 | לא נשקל |
הדו"ח:
יום הדיג מתחיל באיחור...כרגיל עד שמתעורר

שעה 10 וחצי - 11 וכבר בים
חוף הבונים עם רוח דרומית קלילה וים בשפל
מים נקיים וגלים חזקים עם המון השפרצות וגם המון קצף..מצב מצויין ללברקים

קטע חוף שבד"כ לא מאכזב עם לברקים ושאר ירקות

כמעט בכל פעם שמגיע לשם יש אקשן..אם לא תפיסה אז לפחות מרדפים ... קטע שופע חיים !!
כרגיל ולבדיקת נוכחות טורפים באזור וכמו תמיד מתחיל עם טופווטר כלשהו...משהו שמעיר את המתים ומראה
בבירור אם נמצאים או לא ..קל מאד לזהות מרדף עם טופווטר מאשר דמוי מינו כלשהו !!
ספינר יוצא לפעולה כדמוי טופווטר לכל דבר.. ג'רג'ור מהיר עד כדי כך שנותן לספינר לרוץ על פני המים
רעשים ..וספלאשים על פני המים ומיותר להזכיר את הבזקי האור מהכפית ..זה מה שהדמוי הזה עושה !!
כמה זריקות ויש מרדף מתוך הגל אחרי הספינר ..מרדף ללהקת לברקים לא פחות מ 4-5 פריטים בגודל נאה
המרדף היה עצבני והיה ברור שהדג עם כוונות לתקוף ..המרדף לא ארך הרבה והסתיים דווקא מהר
בדיוק בזמן הזה מבחין בעוד בחור שקורא לי ..קורא בשם סימן שמכיר ..בהתחלה היה קשה לזהות כי היה מול
השמש..הבחור מתקרב והנה יוסף שלנו גם באותו קטע ומנסה את מזלו !!
כמה כיף לפגוש מכרים בחוף..וכמה כיף באותו סגנון ..שנינו ממשיכים באותה נקודה ללא כל תזוזה במים
פשוט הכל נעלם כלא היה !!

שעה כמעט 12 יוסף פורש ואני ממשיך לפגוש את השותף שלי בחיפה ובכוונה להמשיך שם !!
החוף בחיפה יותר מבולגן והים הפך לגאות ..דווקא מצויין לאותו קטע רדוד בחיפה
מה שכן הפריע זה הרוח הדרומית שהתחזקה יותר ויותר !!
אותו ספינר ואותה שיטה ..לא חולפות להם 5 דקות ויש מרדף עצבני ..המרדף התחיל רחוק מקוו החוף
והסיכוי לנעילה גדול יותר..האטה בקצב הג'רג'ור עם שמירת הספינר קרוב לפני המים..הדגים באטרף
ויש נעילה ללברק חמוד ..הלברק נתפס רחוק מקוו החוף וכל הלהקה ליוותה אותו עד המטר האחרון
לפני שיצא לנשום אוויר !!
אותה נקודה עם מים עמוקים יחסית 2-2.5 מטר ומשני הצדדים ריף רדוד ..דבר שמבטיח שהדגים באותה תעלה
עוד זריקה ועוד מרדף ונעילה ..לברק שני !!

היה סימן מאד מעודד !!
החבר שלי עם דמוי מינו ..מבציר בו להחליף לספינר או לדמוי טופווטר אבל הוא בשלו לא רצה להחליף בכלל !!
חולפות להם עוד 10 דקות ללא אקשן ..ואז ללא שום התראה יש עוד מרדף ועוד נעילה עם אותו ספינר
קטלני להיום
הסרט חוזר על עצמו בדג הרביעי עם אותו ספינר ובאותה נקודה
הרוח מתחזקת יותר ויותר ומחליט לפרוש ..אבל לא לפני הבוס עם פילוטה ועוד צלחת יפה של סרגוסים
הסרגוסים היו דווקא בגודל יפה הפעם ..מסתפק במה יש ופורש להיום

אצל השותף לא היה כלום היום..תפס אותו יום נחס