תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/2/2012 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
08:30 | תולעים - | שפיץ / בומחיט (חדלסת הכתמים) | 49 | |
04:35 | שרימפס - | טלויזיה (סילגו נודד) | 1 |
הדו"ח:
דוח ראשון !!!!

בד"כ אני לא מצרף דוחו"ת, , אני נהנה לקרא.
אחלה פורום, חברים באמת יקרים.

מתחיל בשישי לפנות בוקר, קובע עם אביחי, הוא מחליט שהוא מגיע לג'רג'ר, אני החלטתי להגיע עם פתיונות, 2 חכות ולשבת על החוף, עם מוסיקה וליהנות מהגלים.
ישנם דיווחים על כרישים,

אז התנחמתי בים שקט ורגוע. רוח מזרחית קלילה
חמוש בתולעים שקניתי יום לפני כן מערנקו, (רח' דב הוז בחולון - קיבלת פרגון) עוד קלאמרי ושרימפס שתמיד יש במקפיא שאני קונה בד"כ ביפו...
שעה 4:15 בבוקר מתיישב כ-200 מ' צפונית ליציאת המים החמים באשדוד, זורק 2 חכות מגוונות בפתיונות.
עולה לה טלויזיה קטנה נחמדה (סילגו נודד)

כבר הרצתי בראש שאם עולים עוד דגים, היא תהפוך לפתיון על חי. בינתיים שתיהנה בדלי הירוק..
אחרי חצי שעה מתייצב אביחי הגדול עם הג'יפ הכחול. הקפה

מדווח שצריכים להגיע עוד כמה חברים מהפורום .
תמיד שמח להכיר..
ואכן אחרי כמה דקות מגיעים מוכנים למסדר ומקווה שאני לא טועה בשמות, הזהרון (קובי), שי38, שי בגדדי , אלי1 וניר... ,מי שהספיק נהנה מהקפה,
התחילו לג'רג'ר צפונה וקבעו לחזור לאחר שיתעייפו, ,
אני ממשיך ב

וכלום.... פשוט כלום, בינתיים ממשיך ב

אפילו הפתיון חוזר כל הזמן ולא נאכל. ואני ממשיך ל

עולה האור ואז אני רואה מדי פעם את השחפים מתקהלות על המים ולאט לאט מתקרבות לחוף...
ידעתי שזה סימן לשפיצים.

שעה 07:30 בערך מרכיב מצוף 80 גר' על החכה, חוט 0.45 מוביל ואחרי המצוף, כ 1.5 מ' חוט 0.3 עם קרס 10 ורבע תולעת.
זריקה ראשונה, שניה ושלישית וכלום, , רואה שהתנועה העיקרית דרומית ממני.
עשיתי מהלך, הזזתי את כל הלוגיסטיקה 40 מ' דרומה.
זריקה ראשונה והופ, , עולה לו חד לסת חמוד.. זריקה שניה ועוד אחד..
ידעתי שיהיה לי בוקר נחמד של

בינתייים אביחי חוזר עם החבר'ה הטובים בידיים ריקות ..... וטיפה מבואסים.
החלטנו שאם אין דייג, לפחות ניהנה מהשפיצים.
מתחיל לארגן לכולם את החכות עם מצופים, תולעים וקרסים, אביחי מדריך בקצרה על שיטת הדיג והחבר'ה מתחילים להתלהב.
הדג אמנם טיפש, , , אבל שהוא בדלי ושיש אקשן , , החוויה משכיחה את הבאסה ..
אחרי שעתיים וחצי בערך, , הדלי מתמלא לו בכמות נכבדה....
הגשם העדין שבא והלך כבר הרטיב את כולנו, , והמחויבויות של יום שישי התגברה על התענוג, החלטנו להתקפל..
נשארתי עוד קצת להתארגן. .בינתיים תופר חדלסת קטן על מוט נירוסטה וקרס גדולה שאביחי ארגן לי. . עם כבל פלדה.
בינתיים ממשיך להתקפל, , רואה תזוזות בחכה, מחליט להוציא, ,מלחמה קטנה והקרס חוזרת רק עם חצי מהראש של הדג והבנתי שאני מפה לא יוצא בלי להבין מה הולך..

ככה מנסה איזה 3 פעמים ורואה שהסימפטום חוזר על עצמו,
מוסיף עוד 2 קרסים מס' 1 לכבל פלדה שכל ה-3 תפורות על הדג.
זורק עוד פעמיים עם 2 דגים קטנים מהדלי ושוב מוציא בכל פעם דג שנגסו בו עמו בגליוטינה ורק הראש או חצי ראש נשאר.. מחליף לקלאמרי שלם וכבר בו לא נגעו אחרי רבע שעה במים...
כבר השעה רבע לאחת בצהריים והחלטתי לפרוש כי יש עוד דברים לעשות בבית לפני השבת.
הדלי נשאר מלא, נספרו כ-42 שפיצים לאחר שנתפרו חלק על חי....
בהחלט הנאה של דייג.

ולכל מי ששאל על מתכון לדג הזה..

תסתכלו על הדו"ח של קוקו, , , הוא פילט את הדגים רגע לפני טיגון..
מה שעושים...
לוקחים כל זוג כזה של דגים מפולטים בלי האידרה.
משרים במשך שעה-שעה וחצי בשמן זית עם שום, מעט פלפל שחור גרוס..
לאחר מכן, על זוג פילטות מורחים מעט פלפל חריף קצוץ עם כוסברה, מעט עריסה, מלח גס, פלפל שחור גרוס וטיפה כמון, על זה מניחים זוג נוסף, יש לנו מעין "דגים ממולאים" ..
בקערה בנפרד טורפים ביצים, ועם מברשת סיליקון מברישים על הדג מעט מאד ביצים טרופות (כדי ליצור דבק).
לנסות לא לשחק הרבה עם הדג הממולא שלא יתפרק.
את החבילה עוטפים בפירורי זהב או בפירורי לחם, אפשר גם רק קמח,,, (רצוי שהציפוי יתובל בטיפה מלח ופלפל )
ואת העסק זורקים לשמן עמוק רותח..
3-5 דקות ויש לנו מעדן..
מעל זה כל רוטב בסגנון מזרחי מתקבל בברכה.. (לא לשכח שזה חריף)
בתיאבון

מקווה שנהניתם לקרא
וכל מי שרוצה ליהנות מהשפיצים, , מוזמן להגיע לאשדוד, צפונית למים החמים של חברת חשמל, מצוף 40-100 גר',חכה נוחה, קרסים מס' 9 ו-10ף תולעים או אפילו החוטים של הראש של הקלמארי, רצוי ים שטוח או טיפה עובד.
אפשרי להתייעץ עם הבן של אביחי, הילד בן 6 ונחשב לאחד האלופים..
שיהיה שבוע טוב..