בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  דיג בס בקנדה
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דיג בס בקנדה  (נקרא 4804 פעמים) הדפסה
nir10h
חבר פורום

מנותק מנותק

דיג בס בקנדה
« ב- : מאי 24, 2019, 15:10:01 PM »
היי. בחופש הקרוב טס לקנדה ובין היתר מתכנן לדוג באגמים שם.
התכנון הוא לקחת את הרולר שלי איתי ולקנות שם חכה פשוטה יחסית שתשמש אותי, השאלה שלי האם למישהו יצא פעם לדוג בס? הבנתי שזה דג מאוד נפוץ שם ובנוסף איזה סוגי דמויים יעבדו?

תןדה מראש
עריכה אחרונה: מאי 24, 2019, 15:13:59 PM על ידי nir10h
 IP: [ מחובר ]
צח ברק

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: דיג בס בקנדה
« הגיב #1 ב- : מאי 24, 2019, 16:00:28 PM »
מאמין שיהיה לך מענה רחב יותר במים מתוקים..
מהניסיון שלי עם באס בארהב עבדו פלאפלים מינואים קטנים וטופ ווטרים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 24, 2019, 16:31:35 PM »
הרבה מענה גם עם סיליקונים , טקסס ריג / גיגהד / נקי

לרוב הם מחלקים את הפיתיון לפני העונות (קיץ סתיו אביב )
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: דיג בס
« הגיב #3 ב- : מאי 26, 2019, 09:38:31 AM »
לא יצא לי לדוג בס
אך יש מלא תחרויות דייג שמתמקדות בדג הזה בערוץ 122 בהוט(בדיבוב לרוסית)
אפשר לראות עם מה הם דגים שם
ויש מיגון  גדול של סילקונים מצורות שונות ומשונות.
גם את תיכנס לאינטרנט כאילו לרכישה
תוכל לקבל דמויים שונים שמתאימים לדג הזה.
שים לב לרכוש רישיון דייג לטובת העניין
 בארה"ב אתה קונה את הרישיון בחניות דייג
בקנדה אין לי ניסיון

בהצלחה
נצפה לדוח

עוזי
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 26, 2019, 10:01:56 AM »
יצא לי לדוג פליי פישינג בקנדה לפני שנה וחצי בערך, פורלים (טראוט). חשוב לקנות רישיון דיג, כמעט בכל חנות דיג תמצא.
לגבי בס, יצא לי לדוג כמה פעמים כאן בברזיל. נתפסו על מינואים קטנים, אותם דמויים בהם אני משתמש לטוקונרה.
הכי טוב לשאול מקומיים ואם אפשר, לאו דוקא בחנויות דיג שם בעיקר רוצים למכור. אולי גם יתנו לך טיפים נוספים ששווים זהב.
תהנה ושיהיה בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 26, 2019, 13:20:08 PM »
טיפים לדיג באס בקנדה אין לי... אבל עשיתי לך קצת סדר בשירשור, העברתי למתוקים כמו שרצית ואיחדתי בין 2 השירשורים השונים שפתחת באותו נושא.
כמו אחרים לפני רק אוכל להוסיף ולחזק, שעל דיג באס בנהרות בצפון אמריקה יש המון חומר ברשת, זה בין התחומים הכי מסוקרים בדיג הספורטיבי (מה לעשות, זה מה שהאמריקאים אוהבים לעשות בחופשה שלהם), יש טונות של ציוד ייעודי, דמויים, שיטות וכו', יש כמה מינים שונים שדגים אותם קצת אחרת, ויש מועדים שונים בשנה שבהם עובדים עם דמויים שונים בהתאם למידת האגרסיביות של הדג ואולי גם הטרף הפוטנציאלי הטבעי באותו הזמן.
בהצלחה בלמידה המקדימה וכמובן בביצוע, ודיר בלאק אם אין פה דו"ח מסכם כשאתה חוזר לארץ...
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #6 ב- : מאי 26, 2019, 15:23:57 PM »
אני רק יודע שמהחוף הם קטנים יחסית ומהסירה זה כבר סיפור של גדולים
ככה לפי מה ששמעתי מחבר שנוסע כל קיץ לשם
לפי הסרטונים טופווטר כלבים ופופר
סילקונים מסוג fluke
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
nir10h
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 26, 2019, 18:46:43 PM »
תודה רבה לכולם
 אני אתחיל לחפש חומר על הדייג. התכנון הוא לשלב דיג ''על הדרך'' באגמים ככה שאני לא יודע  אם יצא לחי לדוג יותר מידי אני מקווה שאני אצליח לתפוס אם כן ד''וח עלי 
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #8 ב- : מאי 27, 2019, 19:52:19 PM »
לא יכול לתרום בנושא אבל מודה לכל אחד מהמגיבים והעוזרים
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : יוני 26, 2019, 23:05:33 PM »
קודם כל, אתה מדבר על אחת המדינות הגדולות בעולם, תציין איזור, כמה שיותר מפורט.
גילוי נאות: טיול אחרי הצבא שלי היה עם אוטו שבניתי בו מיטה ומטבחון, חכה... התחלתי באלסקה, לאחר מכן חציתי את כל קנדה ממערב למזרח, כשאני חי על מה שאני דג.

באסים יותר נפוצים בארה"ב, בגלל תנאי המים בחורף (שורדים יופי מתחת לקרח, אבל לא אופטימלי להם) , על אחת כמה וכמה בחצי הצפוני הקפוא של קנדה. הבאס של קנדה הוא לרוב זן SMALLMOUTH BASS בניגוד ל LARGEMOUTH BASS שנפוץ בארה"ב, וכמעט כל הדייג שלו מותנה בשחרור.

באגמים יש לך מבחר פסיכי של דגים:
* פייק ומאסקי (Muskellunge, pike) - הפייק הוא מלך הדגים, זאב המים. כבל פלדה יהיה חברך הטוב ביותר....

* פורלים מסוגים שונים, כולל סלמון אגמים שהוא סוג של סלמונואיד אגרסיבי. בעונה יש לך אפילו סלמונים אמיתיים. סוגי הפורלים (ואני מכליל כאן את משפחת הצ'אר, שהם חצי חברי משפחה, כי אנחנו לא נרד לדקויות):  Arctic Char, Brook Trout (=fontinalis), brown trout, rainbow trout, cuttthroat trout, bull trout (=dolly varden), lake trout, steelhead trout, ATLANTIC SALMON

* WALLEYE !!! -  זה דג המטרה מספר אחד שלך, כי יש מלא ממנו, הוא גדול, חזק, תוקף בלי חשבון וטעים !

* גריילינג - דג יפה, פה קטן מאוד...הוא דווקא נמצא כמה שיותר צפונה. אם פגשת אותו ואת סנפיר הגב הענק שלו בזרם חזק, תתכונן לקרב חפירות שלא הכרת....

בקנדה לכל מחוז יש רשיונות אזוריים משלו, ואתה חייב לבדוק שיש לך את הרשיון המקומי, ולבדוק מהן השיטות המותרות באיזור שאתה רוצה לדוג בו. הכי טוב זה ללכת לחנויות ציוד דייג ולבקש עזרה.

המלצה שלי: קח מדריך פליי פישינג ל 2-3 ימים מלאים (הכל עליו, מציוד ועד אוכל). חוויה שלא הכרת.
עריכה אחרונה: יוני 27, 2019, 09:12:35 AM על ידי Eldad79
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : יוני 27, 2019, 06:34:59 AM »
גילוי נאות: טיול אחרי הצבא שלי היה עם אוטו שבניתי בו מיטה ומטבחון, חכה, והתלחלתי באלסקה, לאחר מכן חציתי את כל קנדה ממערב למזרח, כשאני חי על מה שאני דג.

באסים יותר נפוצים בארה"ב, בגלל תנאי המים בחורף (שורדים יופי מתחת לקרח, אבל לא אופטימלי להם) , על אחת כמה וכמה בחצי הצפוני הקפוא של קנדה. הבאס של קנדה הוא לרוב זן SMALLMOUTH BASS בניגוד ל LARGEMOUTH BASS שנפוץ בארה"ב, וכמעט כל הדייג שלו מותנה בשחרור.

* פייק ומאסקי (Muskellunge, pike) - הפייק הוא מלך הדגים, זאב המים. כבל פלדה יהיה חברך הטוב ביותר....

* פורלים מסוגים שונים, כולל סלמון אגמים שהוא סוג של סלמונואיד אגרסיבי. בעונה יש לך אפילו סלמונים אמיתיים. סוגי הפורלים (ואני מכליל כאן את משפחת הצ'אר, שהם חצי חברי משפחה, כי אנחנו לא נרד לדקויות):  Arctic Char, Brook Trout (=fontinalis), brown trout, rainbow trout, cuttthroat trout, bull trout (=dolly varden), lake trout, steelhead trout, ATLANTIC SALMON

* WALLEYE !!! -  זה דג המטרה מספר אחד שלך, כי יש מלא ממנו, הוא גדול, חזק, תוקף בלי חשבון וטעים !

* גריילינג - דג יפה, פה קטן מאוד...הוא דווקא נמצא כמה שיותר צפונה. אם פגשת אותו ואת סנפיר הגב הענק שלו בזרם חזק, תתכונן לקרב חפירות שלא הכרת....

בקנדה לכל מחוז יש רשיונות אזוריים משלו, ואתה חייב לבדוק שיש לך את הרשיון המקומי, ולבדוק מהן השיטות המותרות באיזור שאתה רוצה לדוג בו. הכי טוב זה ללכת לחנויות ציוד דייג ולבקש עזרה.

המלצה שלי: קח מדריך פליי פישינג ל 2-3 ימים מלאים (הכל עליו, מציוד ועד אוכל). חוויה שלא הכרת.
walleyes, trout, and panfish

אלוף!
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : יוני 27, 2019, 07:44:15 AM »
כל הכבוד על התשובות המפורטות
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : יוני 27, 2019, 08:27:42 AM »
גילוי נאות: טיול אחרי הצבא שלי היה עם אוטו שבניתי בו מיטה ומטבחון, חכה, והתלחלתי באלסקה, לאחר מכן חציתי את כל קנדה ממערב למזרח, כשאני חי על מה שאני דג.

walleyes, trout, and panfish

בס"ד

תשובה מקצועית  אתה בסדר
בהתחלה, אחרי שראיתי את התגובה של קובי, לא חשבתי להגיב.
אבל תשובות מהסוג הזה פשוט מעצימות את החשיבות של הפורום הזה... ומראות עד כמה קיומו חשוב ומועיל.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : יוני 27, 2019, 09:10:45 AM »
בס"ד

תשובה מקצועית  אתה בסדר
בהתחלה, אחרי שראיתי את התגובה של קובי, לא חשבתי להגיב.
אבל תשובות מהסוג הזה פשוט מעצימות את החשיבות של הפורום הזה... ומראות עד כמה קיומו חשוב ומועיל.
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

« הגיב #14 ב- : יוני 27, 2019, 15:32:11 PM »
פייי אלדד פינקת!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.