תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/3/2019 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:00 | ניקל בינוני - סיני 20 גרם | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 2 |
הדו"ח:
היא הגיעה , סוף סוף, שנה שלמה חיכיתי לה והיא הגיעה .
אז נתחיל והפעם בקצרה

גררתי במשך שלושה חודשים סיבוך ריאתי שמנע ממני לדוג לחלוטין בעונת הפלמידה, התסכול היה רב כי הבילד אפ שנוצר אצלי לעונה הזו ...איך אתאר זאת...הבת זוג שלי שלא מתעניינת בדיג כבר יודעת מה היא אותה פלמידה וכמה אני חושק בה .
בשנה שעברה בתחילת צעדיי קראתי דוח מסמר שיער של מאסטר שרון - דוראדו על החוף- המיומנות שנדרשה כדי להוציא את הדג הזה בלטה והוא סומן כדג המטרה ב-ה הידיעה.
במשך שנה צברתי מידע, בניתי ג'יגים , קשרתי אסיסטים, עשיתי כל שיכולתי כדי להגיע לעונה הזו מוכן לדג הזה שבאמת באמת, פסגת שאיפותיי .
הגיעה העונה ואני מרותק לבית ולא יכול לצאת לדוג, התסכול היה רב, אבל חיכיתי לשעת כושר, חשבתי לרמות בתחילת החודש ולהכריז עליי ככשיר אך מהר מאוד התברר שלא כך הדבר וחזרתי למיטה.
היום זה קרה. לאחר שרכז המודיעין האישי שלי ואיש ים שאין כדוגמתו -מישה- דיווח בתחילת שבוע שביום שישי התנאים יבשילו לפלמידות , בישלתי תוכנית כבר מיום ראשון, החל מאיך מנסה להדוף כל ניסיון של החבר'ה מהעבודה להביא אותי לעבוד בשישי וכלה באיפה אדוג ,עם מה אתחיל ועם מה אמשיך.
שם חברנו טוב הלב והמידות נכנס לתמונה- אברהם, חלקך בסיפור הזה גדול

חשבתי ללכת למזח של הילטון אך בעודי צועד על רצפת הנמל הידהדו מילותיו של אברהם ( אני לא צוחק, זה באמת היה כך) בהן טען כי צפה במזח של מציצים בפלמידות בתקופה זו בשנה..החלטתי להקשיב לידידי וחברי לפורום.
עלייה קלה למזח לפני אור ראשון והליכה עד לקצה כדי לכסות גם את הדגים הנכנסים למפרצון וגם גישה לים הפתוח, הרצפה חלקה ואצתית - למזלי הזיזים במגף הדיג סיפקו אחיזה איתנה .
מתחיל לעבוד עם מינו לבן ומחכה לאור ראשון כדי לחפש את מה שבאתי לשמו, שום לוקוס או לברק לא היו מספקים אותי היום , רק הפלמידה הזו , זו שלבת הזוג שלי נמאס כבר לשמוע עליה, זו שבגללה יש לי סיגר ומצת בווסט ואני איני מעשן כלל, אותה פלמידה.
העבודה עם המינו לא הניבה תוצאות והשחר עלה , אור ראשון הגיח ואני נצמד לתוכנית הקרב, מחמש בג'יג שהכנתי , כזה שכבר הביא תוצאות בעבר וחש איתו בטחון, חמש הטלות ב3 נקודות שונות , בדיוק לפי תוכנית הקרב ( יש לי נטייה להתקע במקום אחד ולחרוש אותו וכך בעצם פחות סורק את השטח ועל כן החלטתי שהפעם נצמד לתוכנית) ,אין היענות ועובר לכפית סינית שהביאה לי אבו נאפחות , לדידי אם הביאה אבו נאפחות תביא גם פלמידה.
הטלה ראשונה!!!! לרחוק!!! מאפשר לה לשקוע ואז מתחיל לאסוף אותה בתנועת גריפה ארוכה. עוד בגריפה הראשונה זה קרה! נעילה....( יש אני חושב לעצמי ) אבל משום מה הדג הרגיש לי קטן, יכולתי לחוש אותו אבל לא חשתי איזו התנגדות מטורפת בעודי מגלגל.
הבנתי זאת רק אחר כך, הדג בעצם צימצם אליי תחילה אך משהתקרב למזח פתאום חשתי התנגדות מטורפת, הרולר פשוט צורח...וצורח... וצורחח.... אני המום ולא בקטע טוב.
חוסר הניסיון עם הדג בלט, התחלתי לשחק בקלאצ, בעודי מתמלא חששות , אני עם חוט בקוטר של פאקינג 0.06 מ"מ, הדג הזה הפך לוחמני וחזק עשרות מונים .
הרולר צורח ממש, ואני מצמצם כשהיא נרגעת ומביא אותה שוב, עדיין איני רואה אותה אבל נגיחות שכאלה וריצה כזו, לא חוויתי מעולם, זה דג חדש והחשד מקנן בי שזו הפלמידה שחיפשתי .
משחק הריצה מהמזח חזר שלוש פעמים כשהיא באמת כמעט גומרת לי 200 מטר מהחוט , שאגב כדי באמת להביא את הפלמידה כשתבוא, דאגתי לבוא עם גליל חוט חדש , שלוש מאות מטר, מגולגלים כמו בספר.
בפעם הרביעית שקירבתי אותה למזח היא הפגינה סימני החלשות אז במקום לרוץ שוב לעומק, חתכה ימינה חזק ואני בלחץ שהחוט יקרע בסלעים.
למזלי הרב, היו שם 2 חברה מנוסים וחברמנים אמיתיים , שנחלצו לעזרה, אחד ירד למסלעה כדי לשלוף אותה החוצה והרי היא לפניכם.
מאותו רגע היום הפך מושלם, החברה שכעסה עליי אתמול הייתה המומה מהדג ששכחה שכעסה, הדוד מחמיא בלי סוף, מישה פירגן בדרכו " יופי...יצאת סוף סוף לים "

סוף דבר : הפייט הכי טוב שחוויתי, אורגזמה ארוכה שנעה בין " כל הפחדים כולם" ל " תשע וחצי שבועות של שיכרון חושים" , הסיגר הוצת והשמש זרחה בגוון מיוחד רק עבורי בעוד לכל השאר היה יום חורפי

מאסטר שרון - תודה שבכתיבתך ובשיתופיך יצרת בי את הצורך העז הזה לדג הזה, הוא היה כל מה שדמיינתי ויותר !
אברהם - תודה שהגבת בזמנו , רואה בך שותף לדג הזה היום

מישה- אתה אח יקר ותמיד מדרבן אותי לצאת לים - אוהב אותך אהבת אמת .
תודה בורא עולם על חוויה שענתה על כל הפנטזייה שיצרתי סביבה .
תודה לכולכם שתמיד שם במשך כל השנה לשתף ולעזור.