פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   פורל trout |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: פורל trout (נקרא 4435 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
פורל troutשמי צור בן 41 מתגורר בצפון הארץ ומתעסק בדייג מגיל 6 המרחק הגדול שלי מהים מאלץ אותי להתמקד בעיקר בדייג של מים מתוקים מגוון הדגים במתוקים לא גדול קרפיונים ,מושטים, ביניות, סרדינים, שפמנונים, ומיספר מינים פולשים כמו חידקן, צלופח אירופי, ופורל מכל הדגים שהוזכרו כאן דייג הפורל הוא המאתגר והמעניין מכולם לדעתי ולכן החלטתי לכתוב מאמר על דג זה
הפורל שייך למישפחת הסלומוניים דג טורף הניזון בטבע מתולעים, חרקים, דגיגים, ולפעמים מפגינים גם קניבליזם ואוכלים את בני מינם. דגי הפורל מאוד מפונקים וחיים רק באזרים של מים זורמים, קרים, ונקיים מאוד דגי הפורל מאופיינים ביכולת לשחות נגד הזרם ועושים זאת בעיקר כדי לחפש מזון בשרם של דגי הפורל דל שומן ועשיר באומגה 3

איך ומתי התחיל גידול דגי הפורל בארץ בשנת 1946 הוחלט על גידול נסיוני המשותף לקיבוצי דן ודפנה לבסוף קיבוץ דפנה נטש את הרעיון וקיבוץ דן החל בניסוי לאחר שנחפרו שתי בריכות עפר למרגלות תל דן מידגר של 20 אלף ביצים מופרות הוטס משוויץ לארץ אך רק שליש מהם שרדו והגיעו לגודל של 2-3 ג'ר והם אוכלסו בברכות
1948 - פגז שירו הסורים פגע בברכות וכל הדגים נשטפו לדן
1965 - ביוזמת ארגון מגדלי הדגים הוקמו ברכות חדשות בין תל דן לבית אוסישקין
1967 - לאחר הניצחון במילחמה הוקמו 4 דונם של ברכות שקיבלו מים בגרביטציה מהמעין הראשי של תל דן
1969 - הגיעו 100 אלף ביצים מופרות מאיטליה ואוכלסו בברכות
1971 - הוקמו ברכות נוספות
1972 - נוסף בית אימון ובו 6 ברכות
1988-2004 - נבנו ברכות חדישות יותר + בית אריזה

איך ומתי התחלתי בדייג פורלים בסוף שנות ה 70 יצאתי עם אבי בפעם הראשונה לדייג פורלים בדן הדייג התבצע בעזרת חכת במבוק שני חלקים שצוידה בחוט, משקולת וקרס אחת חמושה בתולעים או דגיגי בניות הדייג התבצע מגשרון קטן שחצה את הנחל בסמוך לברכות הגידול באמצע שנות ה80 קיבוצי דן ודפנה חסמו את הגישה לנחל ומאז ועד לפני שנה בערך לא יצאתי לדייג פורלים לפני כשנה לערך פגשתי בחור שהיה מוכן להראות לי דרכי גישה לאיזורי דייג ושיטות חדשות כדי לדוג פורלים
דייג פורלים דייג הפורלים הוא דייג מאתגר מאוד מדובר על דייג שמתבצע בתוך ערוץ הנחל במים זורמים וקרים מאוד ומאופיין בתנאי שטח קשים ומלאים בצמחיה מה שמחייב עבודה עם חכות קצרות רצוי לא יותר מ-180 ס''מ ודג שנותן פייט מדהים שמלווה במופע קפיצות מרהיב
ציוד מומלץ לדייג פורלים :
ווסט לאכסון ציוד הדייג והפתיונות
נעליים חובה
רשת עזר להרמת הדגים
שחילר או סל
פתיונות המתאימים לדייג פורלים :
בצק רגיל או עם תוספות
תולעים (שילשולים)
דגיגים
ופתיונות מלאכותיים כמו ספינרים, ניקלים, סיליקונים, ופליי פישינג
אני אישית משתמש בספינרים, בצק מתוסף, ותולעים
ספינרים :

בצק מתוסף :

תולעים :

זמינות הדגים לדייג בשנים האחרונות ירד לאחר שצינורות הפילטרים של הברכות נחסמו בצורה טובה יותר מה שגורם לכמות קטנה יותר של דגים להגיע לנחל הדן את דג הפורל ניתן למצא גם בנחל החצבני דגים אלו מגיעם ממערכת הברכות של דג על הדן
ריג לדייג פורלים בפתיונות :
מוביל באורך של 50 ס''מ , בניה עם קרס בודדת 8-4 באורך של 15 ס''מ למניעת הסתבכות מזרם המים ומשקולת 10 ג'ר בסוף הריג לשמור על מתח

אזהרה
דייג הפורלים מתבצע באזור קשה, סבוך,וסוער
חובה להיכנס למים עם נעלים
חובה לאבטח ציוד +משקפים למי שיש
חובה להיכנס למים לפחות עם אדם נוסף
אין להיכנס למים ללא אדם שמכיר את מסלולי ההליכה בנחל
בהצלחה
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 22, 2012, 22:55:26 PM על ידי עדי
|
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
תודה צור על שיתוף המידע, שבדייג זה לא ממש מובן מאליו ועוד תמונה זה בכלל ראוי לשפו אחד גדול , אני ממש לא מצפה שתשתף מקומות רק שאלה, מאמר כזה, של דייג בדן, לא יכול לגרור אחריו קנס?  ?? (נגיד ואם יש מישהו שאוכף את השטויות האלה בפורום) או שיש מקומות שכן מותר לדוג בדן? תודה רבה על המאמר המפורט ועל המידע הכללי 
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
צור אחי אהבתי אחלה מאמר אתה תותח אח שלי  ותמונות 
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
כתוב ומסוגנן בצורה ברורה, עושה חשק לנסות מתוקים
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
יפה צור  תודה על ההשקעה איש 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
|
|
|
|
|
אחלה מאמר 
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
מלך הפורלים הבלתי מעורער הרי אתה יודע שחוץ מצרות עין וקינאה עליך אין לי יותר מדי מילים דרך הגב כמה שוקל הפורל הגדול הזה 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה לכל המפרגנים  מלך הפורלים הבלתי מעורער הרי אתה יודע שחוץ מצרות עין וקינאה עליך אין לי יותר מדי מילים דרך הגב כמה שוקל הפורל הגדול הזה  הפורל הגדול שבתמונה שוקל 2.5 ק''ג
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
תודה לכל המפרגנים  מלך הפורלים הבלתי מעורער הרי אתה יודע שחוץ מצרות עין וקינאה עליך אין לי יותר מדי מילים דרך הגב כמה שוקל הפורל הגדול הזה  הפורל הגדול שבתמונה שוקל 2.5 ק''ג 2.5 קילו ווואו  זו פעם ראשונה שאני שומע על פורל כזה גדול 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
יופי של מאמר  כל הכבוד על ההשקעה בהסבר, וכמובן על התמונות .  באיזה קשר אתה משתמש לחיבור התלאי בריג ?
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
איל הלפרין
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
58
|
|
מאמר מצויין! להוריד את הכובע ולהגיד תודה....  נשלח מהגלקסי S שלי...
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
תודה לכל המפרגנים  מלך הפורלים הבלתי מעורער הרי אתה יודע שחוץ מצרות עין וקינאה עליך אין לי יותר מדי מילים דרך הגב כמה שוקל הפורל הגדול הזה  הפורל הגדול שבתמונה שוקל 2.5 ק''ג 2.5 קילו ווואו  זו פעם ראשונה שאני שומע על פורל כזה גדול  זו לא הפעם הראשונה כבר ראיתה את התמונות שלו אצלי בטלפון  חוץ מיזה תפסיק לקנאה גם לך יש תפיסה של דג מרשים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|