תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/3/2019 | בריכות דיג ומאגרים | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | בצק מתוסף - דייג בוס | אמנון הגליל (מושט אביאד/מושט לבן) | 32 | |
בוקר | בצק מתוסף - דייג בוס | קרפיון מצוי (קרפיון בריכה) | 3 |
הדו"ח:
בהמשך להרפתקאותינו במתוקים וקצת לפני שמתחילה עונת הז'ירז'ור, אנו ממשיכים בכל הכח לתור אחר הקרפיונים, המושטים וכל שאר החבר'ה של המתוקים.חלק עיקרי מהדייג במתוקים מבחינתנו הוא הכרת נקודות חדשות שלעיתים מפתיעות מעל ומעבר למצופה. וזה המקום לפתוח את הד'וח. נפגש עם שרה בשעת בוקר מוקדמת ונוסעים לנקודה הראשונה שלנו בצפון (ציפור קטנה לחשה לנו שהנקודה חמה וששווה להגיע). מגיעים באור ראשון, מתארגנים על מקלות הבוס ומתחילים לגשש אחר הדגים. לאחר כחצי שעה מבינים שהציפור שלחשה לנו כנראה לוקה בהזיות קשות. המצוף עומד ללא ניע במים, ולא נראה שמפה תבוא לנו הישועה. מהר מאוד הספונטניות האופיינית משתלטת עלינו, ותוך כשעה אנחנו כבר ממוקמים בנקודה השנייה.החלטה שתתברר כגורלית להמשך היום (גורלית לטובה כמובן). לא עוברות 3 דקות ואני שולף את הקרפיון הראשון ושרה מוציאה תוך כדי את המושט הראשון ומכאן מתחיל מחול שדים מטורף של דייג אינטנסיבי שלא הכרנו מעולם!! מושטים יפים עולים אחד אחרי השני, ולפעמים גם בזוגות, ולקראת הסוף שרה שולפת קרפיון מכובד ומושט ביחד. את כל היתר ניתן כבר לראות בסרטון.