בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  מקל אולטרא חדש + המלצה על חוט
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מקל אולטרא חדש + המלצה על חוט  (נקרא 9202 פעמים) הדפסה
SHAYU**
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: מקל אולטרא חדש + המלצה על חוט
« הגיב #15 ב- : מרץ 14, 2019, 11:04:03 AM »
 הדיון הזה מאוד מעניין, וכבוד על הנבירה והחקירה.
אבל יש לי אבל גדול..
בחיאת, זה מקל של עד 5 ג' איזה 0.8pe?מה? 
לא הייתי חושב פעמים והולך על חוט דק ככל שניתן כמו של ווריוואס \ygk  ודומיו, לא עובר את ה6 לברות ומצליח לזרוק למרחקים נורמאלים גיגים כאלה קטנים מבלי לסכן את המקל.

ג'נה, החישוב שלך בסוף מסתכם ב - חוט דק שעלול להקרע משפשוף או מדג אל מול לסכן את המקל?? לא צריך להיות שיקול, שילך הגיג או הדג למה שנקרא " אלף כפרות" והמקל ישאר שלם.
ביננו ( או שלא מוציא לשון) רוב הגיגים היום ככה אנחנו מביאים מסין או מדייגוס, עלות מינורית ולא קרה כלום אם ילכו כמה.

ב6 לברות ועבודת קלאץ נכונה מבטיח לך שתוציא את רוב הדגים שיש לחופים שלנו להציע, רוצה בטחון? שים לידר ארוך מעט אבל אל תסכן את המקל ואל תפגע במרחקי הזריקה שלך..
סתם חבל.

שי
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : מרץ 14, 2019, 11:24:41 AM »
דוגמה להמלצה שלי- חוט ואריוואס 5 ליברה 0.2pe בפחות מ-150 שקלים לגליל 150 מטר ממוכר מצטיין באיביי (חנות משנית של שימרילס)
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : מרץ 14, 2019, 11:55:36 AM »
המלצה שלי סאן ליין small game
https://www.ebay.com/itm/SUNLINE-Salti-Mate-Small-Game-PE-HG-150m-High-Grade-Braided-Line-Free-Tracking/272693342667?epid=1469333610&hash=item3f7dca31cb:m:m7VPNxxbhNDJJg6sc8-H1WQ

Jen_I
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : מרץ 14, 2019, 12:25:00 PM »
הדיון הזה מאוד מעניין, וכבוד על הנבירה והחקירה.
אבל יש לי אבל גדול..
בחיאת, זה מקל של עד 5 ג' איזה 0.8pe?מה?  
לא הייתי חושב פעמים והולך על חוט דק ככל שניתן כמו של ווריוואס \ygk  ודומיו, לא עובר את ה6 לברות ומצליח לזרוק למרחקים נורמאלים גיגים כאלה קטנים מבלי לסכן את המקל.

ג'נה, החישוב שלך בסוף מסתכם ב - חוט דק שעלול להקרע משפשוף או מדג אל מול לסכן את המקל?? לא צריך להיות שיקול, שילך הגיג או הדג למה שנקרא " אלף כפרות" והמקל ישאר שלם.
ביננו ( או שלא מוציא לשון) רוב הגיגים היום ככה אנחנו מביאים מסין או מדייגוס, עלות מינורית ולא קרה כלום אם ילכו כמה.

ב6 לברות ועבודת קלאץ נכונה מבטיח לך שתוציא את רוב הדגים שיש לחופים שלנו להציע, רוצה בטחון? שים לידר ארוך מעט אבל אל תסכן את המקל ואל תפגע במרחקי הזריקה שלך..
סתם חבל.

שי

תשים לב שלא דובר על 0.8, אני דיברתי על 0.6 בעובי 0.06ממ.

זה גם לא עניין של עלות הג׳יג, וגם לא מסתכם בקריעת החוט. הדיון נוצר סביב רצון בקבלת החלטה מתוך הבנה ולא המלצה בלבד.

אני גם מאמין שאם לעבוד נכון עם הדראג, המקל לא יהיה בסכנה, גם בעבודה עם חוטים חזקים בהרבה מהרשום.

סתם לדוגמא, שרון הדגים סיטואציה בה חוט מסתבך והחכה חוטפת מכה בזמן הטלה. אז אני עשיתי חישוב קטן, וכדי שדמוי או ג׳יג במשקל מקסימלי לחכה יהיה מסוגל להגיע לקצה העליון של הטסט בליברות, הוא יהיה חייב לנוע במהירות של 115 קמ״ש.
וכל זה במערכת אידיאלית ללא כל גורם נוסף. אני מניח גם שיצרן לקח מקדם ביטחון די גבוה בקביעת הטסט (50% אולי). ככה שזה מצב סופר קיצוני שלדעתי יהיה קשה מאוד להגיע עליו.

בסופו של דבר, מה שאני מנסה להגיד זה שמאחורי כל מספר כזה יש הגיון וחוקים. ואני רק רוצה להבין מה באמת מסתתר מאחורי הדברים האלה.
אני מעריך מאוד המלצות ונסיון של חברים כאן בפורום. וחס וחלילה לא מזלזל או שולל. אני פשוט לא אוהב לעשות דברים בלי להבין את ההגיון מאחוריהם.

בירה

נ.ב אני נוטה לכיוון הנאנופיל של ברקלי. ממה שקראתי זה חוט איכותי מאוד וגם יחסית נח לעבודה בהשוואה לחוטים שזורים דקים מאוד. הרולר שאני הולך להשתמש בו הוא יחסית גדול, ולא אמורה להיות בעיה של קיבולת.
הוא גם לא יקר יחסית, ואפילו 2 גלילים יעלו פחות מחוט שזור אחד איכותי.

עריכה אחרונה: מרץ 14, 2019, 12:45:40 PM על ידי Jen_I
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #19 ב- : מרץ 14, 2019, 13:06:06 PM »
http://sunline.co.jp/english/products/braided/sw_pe_egi_ult.html

אחד הטובים!!! כך 0.3-0.4 #

מארט  אתה בסדר
-------------------------------
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : מרץ 14, 2019, 13:41:08 PM »
ג׳נה לא הייתי הולך על הנאנופיל חוט לא מתאים למים מלוחים, קשה לקשירה ,בלאי של 2 סלילים בעונה של אולטרה.
הסאן ליין עולה עליו בכמה רמות.
עריכה אחרונה: מרץ 14, 2019, 13:42:05 PM על ידי Vegh
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : מרץ 14, 2019, 17:10:02 PM »
ג׳נה לא הייתי הולך על הנאנופיל חוט לא מתאים למים מלוחים, קשה לקשירה ,בלאי של 2 סלילים בעונה של אולטרה.

בס"ד

אישית לא מסכים לגבי ההחלטה לא להשתמש בחוט של נאנופיל.
לטעמי הוא אחלה חוט. נכון שיש לו בלאי יחסית גבוה. אבל הוא יחסית דק לעובי שלו ונח לטעמי לעבודה.

כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : מרץ 14, 2019, 18:42:28 PM »

בס"ד

אישית לא מסכים לגבי ההחלטה לא להשתמש בחוט של נאנופיל.
לטעמי הוא אחלה חוט. נכון שיש לו בלאי יחסית גבוה. אבל הוא יחסית דק לעובי שלו ונח לטעמי לעבודה.

כול אדם יפעיל את שיקוליו בקניית מוצר כלשהו אני מעדיף חוט יותר עמיד לאורך זמן.
העדפה שלי תהיה לחוטים יפנים למרות שהם יקרים הם לא אכזבו אותי.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : מרץ 14, 2019, 21:40:04 PM »
מוקדם יותר אני אמרתי (וגם בדיונים אחרים בעבר השמעתי את הדעה הזו), שדווקא לאולטרא לייט לטעמים חשוב ביותר לעבוד עם חוט ברמה גבוהה, ואני אסביר את הסיבות:
1. חוט דק יותר יהיה דק יותר ליחידת כח\טסט, ודק אומר עף יותר רחוק, נכנס יותר טוב על השפולה ומאפשר הפעלת דמויים קלים מאוד באופן מיטבי
2. חוט באיכות גבוהה יבטיח אמינות הטסט המוצהר וגם טווח ביטחון, מה שאומר שבמקום שאחד החוטים האחרים מתפוצץ בעומס יתר, החוט האיכותי ממשיך להחזיק מעמד.
3. חוט איכותי יהיה חלק יותר ושקט יותר, מה ששוב אומר שטווח הזריקה בחוט האיכותי גדל לעומת החוט הנחות ממנו
4. עמידות- חוט איכותי יחזיק מעמד גם לאורך זמן, ולא צריך להחליף אותו פעמיים בעונה, ולפעמים גם לא פעם אחת.
עם כל ההמלצות לעיל, לטעמי החוט המתאים צריך להיות איכותי, varivas, ygk וכו'
Jen_I
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : מרץ 30, 2019, 16:13:53 PM »
אז עדכון קטן וגם קצת תובנות שהיו לי מאז שפתחתי את השירשור.

אז קודם כל, אני הזמנתי חוט סיני, 4 גידים מיוחד לאוטרא.
את ההמלצה לחוט קיבלתי ממארט שהיה לו נסיון טוב איתו. הסיבה היא שאני לא הייתי סגור לגבי האם ללכת על חוט שזור או חוט אחר, ולא רציתי להוציא כסף על חוטים יקרים בשלב זה.
בנוסף אקבל בעוד כמה שבועות נאנופיל 6ליברוט.

מאז אני קראתי די הרבה בנושא דייג אולטראלייט ומיוחד Rock Fishing  

יפן היא המדינה החלוצה בתחום, ומסתבר ששם יש בכלל הסתכלות שונה על כל עניין החוטים (גם על דברים אחרים כמו צורות של גיגים וסוגי דמויים בסוג זה של דייג, אבל לא קשור לנושא כרגע).

ביפן לרוב משתמשים בחוט ניילון או פלורו בסגנון הזה. יש כמה סיבות לכך. העובדה שחוט שזור לא טובע. כשעובדים עם משקלים מאוד קטנים (ביפן מאוד נפוץ להשתמש בגיג הדים עד משקל 1.5 גרם ואפילו עם משקלים של 0.5 גרם) צריך חוט אשר לא ימנע מהדמוי מלהגיע לעומק הרצוי.
סיבה נוספת היא העובדה שעובדים עם חכות מאוד קלות, חוט בד אינו נמתח ולכן אינו מרכך מכות של הדג ומעביר אותם ישירות לחכה.

לאור כל מה שקראתי ושמעתי, אני מתכוון לקנות גם חוט פלורו בטסט המתאים ולעבוד איתו כחוט ראשי (יש 2 שפולות מתאימות).

האם מישהו כאן עבד בצורה כזאת? אשמח לשמוע חוות דעת במידה ויש.

בקיצור, כל עולם האולטרא נשמע לי מאוד מעניין. יש הרבה דברים שצריך לחשוב עליהם בהרכבת סט ורכישת ציוד ״מתכלה״

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : מרץ 30, 2019, 22:17:42 PM »
נשמע מעניין. יצא לך לברר באיזה אורכי חכות הם משתמשים? אם תנסה לעבוד רק עם פלורו, תעדכן.
וגם, אשמח לקישור לחוט שמארט המליץ עליו.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

« הגיב #26 ב- : מרץ 30, 2019, 22:39:28 PM »
נשמע מעניין. יצא לך לברר באיזה אורכי חכות הם משתמשים? אם תנסה לעבוד רק עם פלורו, תעדכן.

החוט שהומלץ במסגרת התקציב הנמוכה:

₪ 20.08  55%OFF | SeaKnight NANO 100M 300M Fishing Line 4-10LB Brand 4 Strand PE Multifilament Braided Lines Strong Thin Rope Ocean Carp Fishing
https://s.click.aliexpress.com/e/brf9bYI5

חוטים בעלי טסט 4 ו-6 ליברה.

המלצתי הייתה לחוטים יותר איכותיים... וניתן לראותן בראשית הדיון כולל קישור לדיון בנושא חוטים ל-ul.

לגבי השימוש בפלורוקרבון: משתמשים בחוטים איכותיים ובאורכי חכות כמו בכל מקום - אין אורך ספציפי.

מארט  אתה בסדר  
עריכה אחרונה: מרץ 30, 2019, 22:46:25 PM על ידי Marat Matzkin
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : מרץ 30, 2019, 23:25:44 PM »
תודה מארט

Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : מרץ 31, 2019, 20:44:44 PM »

החוט שהומלץ במסגרת התקציב הנמוכה:

₪ 20.08  55%OFF | SeaKnight NANO 100M 300M Fishing Line 4-10LB Brand 4 Strand PE Multifilament Braided Lines Strong Thin Rope Ocean Carp Fishing
https://s.click.aliexpress.com/e/brf9bYI5

חוטים בעלי טסט 4 ו-6 ליברה.

המלצתי הייתה לחוטים יותר איכותיים... וניתן לראותן בראשית הדיון כולל קישור לדיון בנושא חוטים ל-ul.

לגבי השימוש בפלורוקרבון: משתמשים בחוטים איכותיים ובאורכי חכות כמו בכל מקום - אין אורך ספציפי.

מארט  אתה בסדר   

אני עובד עם חוטים של SeaKnight כבר הרבה זמן גם באולטרא לייט וגם במדיום בים
מופתע לטובה מהחוטים שלהם (וגם דמויים טובים מאד)  אתה בסדר
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
Jen_I
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : אפריל 05, 2019, 13:10:08 PM »
כמו שהובטח, אני חוזר עם עדכון לגבי הטסטים מיצרן יפני.
אני פניתי למגאבאס (כי דייקו לא הגיבו יותר מדי) ושאלתי פרטים לגבי טסטים של חכות עליהן מוצהר טסט גם בליברות וגם PE.
אז ככה, הטסטים מתייחסים לסוגים שונים של חוטים. הטסט בליברות מתייחס לחוטי מונו או פלורו, והטסט בPE מתיחס לברייד.
מעבר לזה, יצרני החכות ביפן מסתמכים על טבלת המרה רישמית של המועצה הלאומית לייצור ציוד דייג (מסתבר שיש שם כזה) לצורך המרה מPE לליברות.

עד כאן הכל יחסית פשוט. אבל, הייתה לי שיחה עם מארט בנושא. מארט התיחס לעובדה שבשנים האחרונות יצרני החוטים אינם עומדים בתקנים של המועצה ומייצרים חוטים בעלי עובי/חוזק שונה אחד מהשני והכי חשוב שונים ממה שמופיע בטבלה. זה יוצר מצב בו ההתיחסות לנושא הPE בבחירת חוט קצת בעייתית.
המלצת מארט היא להתייחס רק לטסט של הליברות, ולא להתיחס לPE.
אני מסכים שזאת תהיה הגישה הכי בטוחה, ולא תסכן את החכה.

דבר שקצת מבלבל זה העובדה במגאבאס המליצו לי להשתמש בחוזקים שונים במידה ואני עובד עם חוט מונו/פלירו או ברייד. למשל המלצה של 20ליברוט לחוטי מונו ו30ליברות בחוטי ברייד (כאן אני מציין ש30 ליברות זה בדיוק החוזק של ברייד מהטסט של החכה לפי הטבלה הרישמית).

אני רוצה להגיד שזאת אינה המלצה, אלא עובדות יבשות ותשובה רישמית של יצרן חכות.

אני מצרף את הטבלה, ואצרף את ההתכתבות קצת יותר מאוחר היום.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!