תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
8/3/2019 | דרום רחב: פלמחים - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8:30 | גיג בינוני - גיג סיני | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 900 גרם |
הדו"ח:
בתקופה הזו שאנשים מוציאים פלמידות בדליים מהחוף, בימים הנכונים, נראה לי קצת מצחיק להעלות דו"ח על פלמידה בודדת, אבל זו הזדמנות להגיד תודה ולתרום מעט ליומן הדוחות.
ראשית לתודות (למי שאין כוח שידלג לסיפור התפיסה)
התודה הראשונה היא למארט, שעוזר ומייעץ ותורם מהידע שלו...
סיפור המעשה מתחיל דווקא בקייץ כשחבר מחפש סט אולטרא, העלתי שאלה בפורום וכך יצא לי לפגוש את מארט שנרתם מייד לסייע.
מאז הוא עוזר ומייעץ לי בקניית הציוד, וכששמע שאני מחפש חכת מדיום לעונת הפלמידות, הוריד אותי מהחכות של האלף+ והמליץ על הדיוואה לגאליס 14-42.
החכה שהזמנתי נשברה במשלוח, המוכר זיכה אותי אבל כדי שלא אחכה מארט הציע שאקח אחת חדשה שישבה במלאי הפרטי שלו ונתחשבן בהמשך.
אחרי יציאה אחת עם החכה הבנתי שאני צריך גיגים כבדים יותר מה 20 גרם שיש לי בארסנל והזמנתי ממיטב התוצרת הסינית.
מאז, הגיגים והחכה ישבו בארון וחיכו שאגיע לים, אבל עניינים שמחים יותר ושמחים פחות השאירו אותי לראות פלמידות רק בתמונות ובדוחות.
התודה השנייה מגיעה לשי (SHAYU), ששומר אותי מעודכן במה קורה בחוף ומדרבן לצאת גם כשאין כוח ואין זמן. בקיצור, הוואטסאפ הראשון שלי לפני כל יציאה לחוף.
התודה השלישית מגיעה לפורום הזה ולכל מי שתורם מהידע והנסיון שלו לאחרים ומעלה דוחות גם אם כמות התגובות מועטה, וליעד ששומרים את הים פתוח לכולנו.
ולסיפור של הפלמידה.
בחמישי שי מדליק אותי ומעדכן שיש עניין עם הפלמידות בחוף, אבל שנינו בעבודה וברור לנו שעד שנגיע העניין יעבור למקום אחר.
קובעים לשישי בבוקר. אבל כשאני מגיע לחוף אני מגלה שהוא מלא יותר דייגים מחול.
מחליטים לדלג לנקודה אחרת, הים עלה מיום חמישי, אז הזדמנות לחפש לברקים אבל אחרי שעתיים של עבודה אין הרבה התעניינות מהדגים הגדולים (אפילו האבונפחה שיצא היה תינוק).
מחליטים לחזור לנקודת הבסיס ומצליחים למצוא כמה מטרים פנויים לעבוד בהם. מבינים שהחגיגה לא פה היום והדייגים מצליחים לגרד פלמידות בודדות פה ושם.
עובד עם הדיוואה לגאליס 12-42, וגיג סיני של 30 גרם.
זורק למרחק שאני לא מכיר, האורך של החכה והמשקל של הגיג עושים את העבודה. מחזיר בקצב בינוני עם הקפצות, אחרי כמה זריקות מקבל עצירה וריצה מוכרת של פלמידה אבל המקל וחוט של 20 ליברה מאפשרים לי להביא אותה מהר בלי הרבה משחקים. החבר'ה ליידי מפרגנים ומפנים לי מקום להנחית אותה, ואחרי כמה דפיקות לב כשאני מרגיש את החוט מתגרד על הסלעים, מצליח לשחרר את החוט מהסלע (תודה לאצות) ולהנחית אותה בזריזות לחוף ולתיק.
חצי שעה נוספת של עבודה ואין עוד התעניינות, ואני מתקפל הביתה להספיק לקיים את יום האישה כהלכתו