פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   טרולינג! מהירות הפלגה + הורדת והרמת מהירות לסירוגין |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: טרולינג! מהירות הפלגה + הורדת והרמת מהירות לסירוגין (נקרא 5124 פעמים) |
הדפסה |
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
המהירות נגזרת ממערך הדמויים שיש בים, בחו"ל הם עושים המון ספיד טרולינג שנע סביב ה- 16 קשר. בארץ - רוב האנשים עובדים עם דמויים שמצריכים מהירות של 4-6 קשר.
לגבי שינוי מהירות, זה לעבוד בזיגזגים או סלאלום ישפר את סריקת השטח, ויש הטוענים כי בזמן פניה, מקבלים הרבה תקיפות. כך שבהחלט שינוי כיוון/מהירות - יכול להיות אפקטיבי ולשפר.
דיון מאד מעניין ובזמן...מחכה לשמוע
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
מקווה שההתערבות שלי בנושא לא תפריע (מאחר ואני לא דג מסירה)... בגדול, בעקבות סרטונים של דייג שראיתי של כמה ערוצים ביו-טיוב הבנתי שיש גם השפעה של מרחק הדמוי מהסירה בגלל שהבועות שהמנועים של הסירה גורמים לטשטוש, שבפעמים מסוימות הוא רצוי (מטשטש את הסירה) ובמצבים אחרים הוא לא רצוי (מטשטש את הדמוי). לכן אני חושב שכדאי יהיה להתייחס גם לזה כשמנסים להבין את ההשפעה בטרולינג.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
בס"ד
מקווה שההתערבות שלי בנושא לא תפריע (מאחר ואני לא דג מסירה)... בגדול, בעקבות סרטונים של דייג שראיתי של כמה ערוצים ביו-טיוב הבנתי שיש גם השפעה של מרחק הדמוי מהסירה בגלל שהבועות שהמנועים של הסירה גורמים לטשטוש, שבפעמים מסוימות הוא רצוי (מטשטש את הסירה) ובמצבים אחרים הוא לא רצוי (מטשטש את הדמוי). לכן אני חושב שכדאי יהיה להתייחס גם לזה כשמנסים להבין את ההשפעה בטרולינג.
אין דבר כזה התערבות שתפריע, כל אחד ראשי להביע דעה !! יש המון גורמים שמשפיעים (חוט/כבל/סוויבל/שמש ועוד ועוד ועוד...), אבל הדיון היה רק על מהירות ושינוי מהירות כך שלא התייחסתי לכל הגורמים אלא רק לאילו.
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד
אין דבר כזה התערבות שתפריע, כל אחד ראשי להביע דעה !! יש המון גורמים שמשפיעים (חוט/כבל/סוויבל/שמש ועוד ועוד ועוד...), אבל הדיון היה רק על מהירות ושינוי מהירות כך שלא התייחסתי לכל הגורמים אלא רק לאילו. בס"ד מור, בהחלט הבנתי את זה מלכתחילה... ולא הצעתי את עניין המרחק של הדמוי כעוד פרמטר להתחשבות... אלא זה יותר בקטע של פקטור ישיר שנובע ממהירות ההפלגה. הרי מאחר והמטרה היא ללמוד האם במהירות X יתפסו לך דג דגים. אז זה לבדו לדעתי יהיה חסר בגלל שבאותם נתונים של מהירות הפלגה יהיה שוני בתפיסות בגלל המרחק של הדמוי מהסירה - בגלל שבמצב א' הדג לא יחשוד ובמצב ב' הדג כן יחשוד. ואז יהיו כאלו שיגידו שתפסו את הדג במהירות כלשהי ואחרים יגידו שניסו את גם כן זה ולא הצליחו (ואפילו כשכל שאר הפקטורים, למעט המרחק, זהים: שמש, טמפרטורה וכו'... ).
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי בטח תסכם את הנושא שיש לך בו הרבה ניסיון. מניסיוני בקיאק תקיפות רבות היו בסיבוב הקיאק להחפה לכיוון החוף או בסיבוב בסיום קו הטרולינג.זה אולי בגלל שינוי במהירות. פלמידות רבות נתפסו ממש בפתח מעגנות. ואם יש תפיסה בדרך כנראה הלהקה בסביבה וכדאי להסתובב ולעבור על אותו תא שטח שוב. בסרטונים רבים לפלמודים הם גוררים במהירויות גבוהות מאוד. נראה לי שלפלמידות בארץ 8.5 קמש עד 9.5 זו מהירות טובה ללוקוסים 4-6 קמש כמובן שיש דמויים שלא יעבדו טוב במהירויות גבוהות ויקפצו מהמים. ראיתי בהרבה סירטונים בחול שהורדת הדמויים בקצף של המנוע מביאה יותר תקיפות לא יודע מה הסיבה: או שהדגים אולי מצפים למצא שם מזון (אולי דגים שנפצעו מהמנוע) או שהקצף הטעה את דגים ומפריע להם לראות שזה דמוי ולא דג אמיתי. אני זוכר שקראתי פעם במאמר של רפי שגרירה בכיון מסוים הביאה יותר תפיסות.
עוזי
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 03, 2019, 16:51:33 PM על ידי UZIK
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
אנחנו גוררים לפלמידות במהירות של 8 -10 קמ"ש תלוי בעננות/שמש/ מידת צלילות המים.
בד"כ מחליף מדי פעם מהירות, לא היתה תקיפה בדיוק בזמן שינוי המהירות, אבל מאמין שזה יותר מסקרן/מדרבן את הדגים .
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
מקפיץ אולי השתנה משהוא במהירות של הדגים 
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מקפיץ אולי השתנה משהוא במהירות של הדגים  חזק אתה אייל  בכל אופן, מזכיר לי שיש לי מה לכתוב בנושא ולא מעט.... למרות שמהירות הדגים לא השתנתה  אני בפתח שבוע פסיכי מבחינת עומס - בשבוע הבא יהיו השלמות (חשובות לטעמי), אם אשכח אייל - באחריותך להזכיר לי על מהירות הדגים 
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
אם אשכח אייל - באחריותך להזכיר לי על מהירות הדגים  [/quote] מזכיר לך רפי 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אם אשכח אייל - באחריותך להזכיר לי על מהירות הדגים  מזכיר לך רפי  [/quote] טוב שזכרת להזכיר  יאללה, רפי, שפוך!
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
אם אשכח אייל - באחריותך להזכיר לי על מהירות הדגים  מזכיר לך רפי  טוב שזכרת להזכיר  יאללה, רפי, שפוך! [/quote] 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|