הדו"ח: שריח עונת האולטרה לייט כבר נישא חזק באוויר, מתכנן לצאת לגיחת פתיונות נוספת בירדן. הפעם עם לינה בשטח. סוגר פרטים אחרונים עם אלון כמה ימים לפני, ואיך שמגיע הסופ'ש (עד שהוא מגיע... נצח חח) עולים צפונה. מגיעים לנקודה ומגלים שהיא תפוסה אז מפעילים את תכנית ב' ונוסעים לבדוק כמה נקודות חלופיות. כל הנקודות שהגענו אליהן או שהיו בוציות מדי או שהזרימה הייתה חזקה מדי, אז לאחר כשעה מחליטים לבדוק שוב את הנקודה הראשונה, והפלא ופלא היא פנויה! פורקים ציוד (ציוד דייג, אוהלים, כסאות ועוד ירקות) ומתחילים להתמקם. לאחר כשלושת רבעי השעה האוהלים כבר עומדים, ולאחר הסדרת נשימה קצרה ממקמים 4 מקלות עם קפיץ על הסטנדים, מכינים תערובת במקום ומטילים למים. האכילה הראשונה הגיעה רק לאחר כשלוש שעות ויוצא לו חפף נחמד. לקראת ערב קצב האכילות גובר, אך חוץ מחפפים וכמה ביניות ארוכות ראש אין היענות מצד הקרפיונים. אלון, שמשופשף היטב בתנאי שטח מכין לנו קפה איכותי וחופר בור באדמה בכדי לשים בו פחמים שיחממו אותנו בלילה (וגם אחלה תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף שהחזירו אותי אחורה לימי הקומזיצים). לאחר שישבנו כמה שעות ליד הפחמים הלוהטות מחליטים ללכת לישון. אני מחמש שוב את החכות בפתיונות, מטיל למים, שם פעמונים ופורש לאוהל.בסביבות רבע לאחת בלילה אני מתעורר מרעש פעמון שמצלצל בעקשנות. קופץ מהאוהל לעבר החכה ולאחר כשני גילגולים מבין שסוף סוף הגיע הקרפיון המיוחל. מתחיל להביא אותו אליי אך לא יכול להרים אותו לבד בגלל שהמקום גבוה ונדרשת רשת הרמה ארוכה. מעיר את אלון שנוחר לו להנאתו באוהל ותוך כמה שניות הוא נחלץ לעזרה ושולף את הקרפיון בבטחה. תענוג!!! בהמשך הלילה, בזמן שאני מתעסק עם הפתיונות אני שומע רעש של צעדים כבדים באזור קני הסוף שמאחורי, ואיך שאני מסתובב לבדוק את העניין ניצב מולי חזיר בר גדול! מהלחץ אני שוב מעיר את אלון שקם באדישות ואומר לי "בוא נדליק אש וזה כבר יבריח אותו". זה בדיוק מה שאנחנו עושים וזה עזר. בהמשך השהות שלנו החזיר חזר לבקר אותנו כמה וכמה פעמים וגם באור יום. חברים חשוב לי להדגיש שוב את העניין שלא להשאיר זבל אחריכם. לא רק שזה מטנף את הסביבה, זה גם מושך חזירים וחיות נוספות שבאים לפשפש בשאריות שזרוקות בשטח וזה יכול להיות מסוכן!! למחרת בבוקר פגשנו את אביתר ומרום שעוקבים אחרי הערוץ שלנו ביו טיוב וגם להם יש ערוץ בתחילת דרכו, ובהמשך הם גם הוציאו שני קרפיונים יפים וכמה חפפים.וגם שרה מצטרפת (עם ערמות של אוכל..). כל היתר כבר תראו בסרטון המצורף. תהנו. https://www.youtube.com/embed/rR6fYpcL_z4
עריכה אחרונה: פברואר 24, 2019, 16:44:58 PM על ידי ליאור גכמן
יופי של חוויה, ועוד עם הילדים זה תענוג כפול. כל יציאה שלך נראית כמו סרט של נשיונל גאוגרפיק. והפעם זה חזיר אמיתי ולא אלי שעושה קולות לא הייתי רוצה להתקל בו ובעיקר לא באבא/אמא שלו...
כמה חוויות... אשכרה אפשר היה לצלם סירטון כזה או לחוות את אותם חוויות גם ביערות אירופה או צפון אמריקה באותה מידה, וזה לא משנה אם דגת חפפים או סלמון, ואם פגשת חזיר בר או אייל צפון, מה שמשנה זה מהות החוויה הפראית והמנותקת... יופי של דו"ח וסירטון, תודה על השיתוף!
סרטון יפה דוח מהנה ודייג מוצלח. שאלה לי אליך תמיד בסרטונים אתה מגיע לאותם מקומות אני מאוד אשמח אם תתן קצת פרוט על המקום אפיונים , במורד נחל או בריכה ,תוואי שטח,זרימה חזקה חלשה,עומק המים. נתונים כאלה זה באמת מעשיר את הידע. אני בדרך כלל דג בים התיכון ואשמח מאוד ללמוד דייג במים מתוקים.