תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/1/2019 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
08:00 | גיג בינוני - עידן דייגוס 150 גרם כסוף פסים | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1.1 |
12:00 | גיג בינוני - עידן דייגוס 150 גרם כסוף פסים | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | השתחררה |
בוקר | גיג בינוני - של נדב | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 2 +- |
12:30 | גיג בינוני - של נדב | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 | 1.2 +- |
הדו"ח:
יום שישי מגיע, התחזית מדברת על סוואל גבוה בבוקר אבל מסודר.
למרות מידע על תפיסות פלמידות בטרולינג בימים האחרונים בגזרה, אנחנו מחלטים להתמקד באיכות ולא בכמות ומתכננים רק ג'יג

יש כבר מספיק פלמידות בבית לכולנו ורוצים להנות מהפייט. הנאה יש רק בג'יג ולא בטרולינג.
אנחנו מגיעים בבוקר למרינה, מתארגנים במהירות ויוצאים לים. הים כמו בתחזית, סוואל של 1 מ' + מדי פעם אבל מסודר עם רוח מזרחית.
6:30 אנחנו כבר בנקודה הראשונה ומתחילים דריפט ראשון ואז גם דריפט שני (זה כבר לא בסדר שני דריפטים ללא סימנים

ממשיכים לסרוק את הגזרה ורק בשעה 8:00 אני מקפל תקיפה משום מקום ולאחר פייט קצר יוצאת פלמידה חביבה לנשום קצת אויר ולהכנס לתא הדגים

אנחנו מנסים עוד דריפט באזור ונדב מקבל נעילה של משהו מוזר (מרגיש רק את המשקל ללא פייט) ולאחר זמן קצר, יוצא לוקוס לבן (במקום שבכלל לא חשבנו שהם מסתובב באזור).
עוד קצת של ג'יג בגזרה והתחלנו כבר לסרוק את התקלות , אולי שם לפחות יהיה משהו, אבל גם שם שומם.
לאחר כשעתיים וקצת, החלטנו לעבור לגזרה נוספת ואולי שם תהיינה כמה פלמידות חמקמקות

לאחר שני דריפטים, אני מקבל תקיפה מוכרת על הקרקעית ויש נעילה של פלמידה

עוד דריפט והפעם נדב נועל פלמידה נחדמה שנכנסת בשלום לתא הדגים.
לקראת 13:00 אנחנו כבר מתקפלים חזרה למרינה.
הפלמידה שלי בבית לפני

ואחרי (מנויילנת בוואקום) נמאס לי כבר לפלט אותן

ממליץ בחום לקנות מכשיר וואקום איכותי + שקיות לשמירת הדגים/פילטים בפריזר.
הציוד:
מקל : B-682RM 80-200g Black hole LIGHT GAME KN
רולר: Jigging Master Wiki 900
חוט רולר: Power Pro 30LB עם שוק לידר + 35LB חוט נילון 1.2 מ"מ אורך 30 ס"מ
ג'יג: עידן דייגוס 150 גרם כסוף פסים