פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מקל לדייג חי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מקל לדייג חי (נקרא 4371 פעמים) |
הדפסה |
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
לאחרונה אני קורץ לדייג חי ( מאז שברח לי דג על סט לא הכי מתאים ) לאחרונה רכשתי מקל אולימפיק 3.3 מטר 2 חלקים משקלי זריקה עד 500 גרם בקיצור מקל חיה רעה
הבעיה שאין לי תקציב ואני מתכנן לשדך לו רולר ריובי של 6000 הרולר נהדר וחזק ויקבל חוט בד ( 40 או 20 ) השאלה היא מה יותר חשוב לי כוח בחוט ואז ללכת על ה0.40 או כמות ואז ללכת על 0.20 ואם אתם חושבים שבכלל הסט הזה יהיה יעיל או שבלי רולר 10000 אין מה להיכנס לתחום בכלל
|
-------------------------------
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
 |
|
|
אני מכיר 2 אסכולות וחוויתי אותם על בשרי, מבלי לענות לך על השאלה העלית כאן דיון מעניין אחר - אני אפתח אותו בשרשור נפרד.... 1. תתקדם עם מה שיש ושפר תוך כדי. 2. תחסוך ליעד. (מבלי לקנות בדרך ציוד ברמה פחותה) כשהתחלתי לדוג מקיאק - אמרו לי רק הובי, אבל... התקציב איפשר קיאק בפחות מחצי תקציב ! אני לא מתווכח עם העובדה שציוד טוב יתן תוצאות טובות והעבודה תיהיה נוחה יותר, אז מה ? לחכות עד שיהיה תקציב ? להיות מחוץ למים שנה ? קח בחשבון שיכול להיות שתפסיד דגים, קח בחשבון שאתה עובד עם סט שכולם יגידו "בדיחה" מה זה פאקינג מעניין אותך ? זה מה שיש לך כרגע ? תעבוד ! צא לים ! צבור נסיון ! אנשים שוכחים שעד שיבוא דג של 20 - 30 קילו יש עוד מאות דגים שתוכל להוציא בדרך, סמוך עלי, האינטיאס 30 - קילו, לא בודק איזה חוט או רולר יש לך, וראיתי אנשים עם נסיון וסבלנות מוציאים חתיכות מטורפות על סטים לא הגיוניים. יש כאן אחד שתפס טונה 83 קילו עם חוט של 50 ליברה....(אם זכרוני אינו מטעה אותי) * קח בחשבון, כנראה שבסוף אתה כן תקנה את "הציוד המתאים" ואז תזכור בבקשה שלא "ביזבזת" פעמים אלא נהנת בדרך ! ברור שכלכלי יותר יהיה לחכות ולחסוך עוד כסף, לקנות פעם אחת ציוד טוב ומתאים - אבל מי הולך לדוג כי זה כלכלי או לא ?ואם לענות לך - חוט 20 זה חלש מידי למה שאתה מיעד.... 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
תראה אני מציאותי ומבין שאני לא הולך לשלוף מפלצות עם הסט הזה הכיוון הוא יותר לגומברים /פלמידות /בייבי אינטיאסים לא מחפש דגים מעל 10 קילו ( ואם יבוא אחד כזה אני מבין שאין לי הרבה סיכוי ( אבל עדיין עם עבודה נכונה וקצת מזל הכל אפשרי )
אני בודק אולי יש לי רולר גדול אחר שאני יכול לשדך ( צריך לבדוק במחסנים חחח )
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
הציוד מעולה גם לדיג אנטיאסים של 20 קילו רק תחליף את החוט לבד 80 ליברה ואתה מסודר הרולר הוא לא כננת ואתה לא אמור לאסוף את החוט יחד עם הדג אתה מרים את המקל ותוך כדי הורדה בחזרה אתה מגלגל את החוט כך שהמלחמה היא תחלס עם המקל רק חשוב שהדראג ברולר יהיה מכוון נכון אל תוציא סתם כספים על ציוד מיותר ויקר
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תתחיל עם מה שאתה יכול להרשות לעצמך. אם הריובי יושב אצלך, שים עליו חוט מתאים- לפחות 50 ליברה, וצא לים. אם עדיין לא קנית כלום- יש פתרונות לא יקרים שיתנו לך מענה מושלם למטרה הזו, במיוחד אם תמצא את המכונות המדוברות משומשות, למשל gg100, או דאיווה BG 6500.... בהמות חזקות ועמידות שהוציאו דגים באלפים, וגם בתור חדש אפשר למצוא סביב 500 שקלים
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
תתחיל עם מה שאתה יכול להרשות לעצמך. אם הריובי יושב אצלך, שים עליו חוט מתאים- לפחות 50 ליברה, וצא לים. אם עדיין לא קנית כלום- יש פתרונות לא יקרים שיתנו לך מענה מושלם למטרה הזו, במיוחד אם תמצא את המכונות המדוברות משומשות, למשל gg100, או דאיווה BG 6500.... בהמות חזקות ועמידות שהוציאו דגים באלפים, וגם בתור חדש אפשר למצוא סביב 500 שקלים
קצת מבלבל אותי דאיווה 6500 יתאים אבל ריובי 6000 לא?? חשבתי שעיקר הבעיה היא הגודל שאין לי מספיק חוט למלחמה לא עדיף רולר 8000 או 10000 ??
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דאיווה 6500 הוא בגודל מקביל ל-14000 של שימאנו... מספיק טוב לך?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
קצת מבלבל אותי דאיווה 6500 יתאים אבל ריובי 6000 לא?? חשבתי שעיקר הבעיה היא הגודל שאין לי מספיק חוט למלחמה לא עדיף רולר 8000 או 10000 ?? תגיד לי אתה אמיתי? אני אומר לך שיש לך אחלה ציוד גם לדיג אנטיאסים של 20 קילו ואתה ממשיך לפקפק? אין בעיה אם אתה כל כך רוצה יש לי GG 100 שמעלה אבק ב-300 שקל זה באמת כננת שים חוט 200 ליברות ואתה יכול למשוך גם אוניה עם הכננת הזאת שתבין שאני דג עם טיקה ספין פוקוס על חי והוצאתי איתה לפני כמה שנים טובות כריש של 100 קילו (הכריש חזר למים) אבל עם אנטיאסים אין לרולר הזה שום בעיה וגומברים הוא לא סופר אותם בכלל אז מה בדיוק הבעיה עם הריובי שלך? אם אתה יודע לדוג זה צריך להספיק מעל ומעבר אם אתה לא יודע לדוג אז תקנה כננת ושים חוט שלא נקרע ופשוט תגלגל כשיש דג ואם גם זה לא מספיק לך אז תקנה רולר שוכב עם קיבולת חוט של 1000 מטר 
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
דאיווה 6500 הוא בגודל מקביל ל-14000 של שימאנו... מספיק טוב לך?
לא ידעתי את הנתון הזה חחחח ( מפתיע )
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
קצת מבלבל אותי דאיווה 6500 יתאים אבל ריובי 6000 לא?? חשבתי שעיקר הבעיה היא הגודל שאין לי מספיק חוט למלחמה לא עדיף רולר 8000 או 10000 ?? תגיד לי אתה אמיתי? אני אומר לך שיש לך אחלה ציוד גם לדיג אנטיאסים של 20 קילו ואתה ממשיך לפקפק? אין בעיה אם אתה כל כך רוצה יש לי GG 100 שמעלה אבק ב-300 שקל זה באמת כננת שים חוט 200 ליברות ואתה יכול למשוך גם אוניה עם הכננת הזאת שתבין שאני דג עם טיקה ספין פוקוס על חי והוצאתי איתה לפני כמה שנים טובות כריש של 100 קילו (הכריש חזר למים) אבל עם אנטיאסים אין לרולר הזה שום בעיה וגומברים הוא לא סופר אותם בכלל אז מה בדיוק הבעיה עם הריובי שלך? אם אתה יודע לדוג זה צריך להספיק מעל ומעבר אם אתה לא יודע לדוג אז תקנה כננת ושים חוט שלא נקרע ופשוט תגלגל כשיש דג ואם גם זה לא מספיק לך אז תקנה רולר שוכב עם קיבולת חוט של 1000 מטר  האמת אני סומך על הדעה שלך מאוד ( עוקב אחרי התגובות שלך והדוחות ויודע שאתה איש "שמבין " הבעיה שלי היא הריובי היא לא ה"כוח " היא הכמות לפי הנתונים שלו עם חוט 20LB נכנס 250M והחשש שהוא לא יספיק ( נטו בגלל זה כל הדיון ) אני מאוד אוהב את הרולר הוא עובד טוב ואמין אני מאמין שהסט הזה מספיק ל 95% מכל מה שאני יתפוס איתו וזה דיי מספיק
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
קצת מבלבל אותי דאיווה 6500 יתאים אבל ריובי 6000 לא?? חשבתי שעיקר הבעיה היא הגודל שאין לי מספיק חוט למלחמה לא עדיף רולר 8000 או 10000 ?? תגיד לי אתה אמיתי? אני אומר לך שיש לך אחלה ציוד גם לדיג אנטיאסים של 20 קילו ואתה ממשיך לפקפק? אין בעיה אם אתה כל כך רוצה יש לי GG 100 שמעלה אבק ב-300 שקל זה באמת כננת שים חוט 200 ליברות ואתה יכול למשוך גם אוניה עם הכננת הזאת שתבין שאני דג עם טיקה ספין פוקוס על חי והוצאתי איתה לפני כמה שנים טובות כריש של 100 קילו (הכריש חזר למים) אבל עם אנטיאסים אין לרולר הזה שום בעיה וגומברים הוא לא סופר אותם בכלל אז מה בדיוק הבעיה עם הריובי שלך? אם אתה יודע לדוג זה צריך להספיק מעל ומעבר אם אתה לא יודע לדוג אז תקנה כננת ושים חוט שלא נקרע ופשוט תגלגל כשיש דג ואם גם זה לא מספיק לך אז תקנה רולר שוכב עם קיבולת חוט של 1000 מטר  האמת אני סומך על הדעה שלך מאוד ( עוקב אחרי התגובות שלך והדוחות ויודע שאתה איש "שמבין " הבעיה שלי היא הריובי היא לא ה"כוח " היא הכמות לפי הנתונים שלו עם חוט 20LB נכנס 250M והחשש שהוא לא יספיק ( נטו בגלל זה כל הדיון ) אני מאוד אוהב את הרולר הוא עובד טוב ואמין אני מאמין שהסט הזה מספיק ל 95% מכל מה שאני יתפוס איתו וזה דיי מספיק חוט בד 80 ליברות אני מאמין שיכנס 150 מטר ואם תקנה את הוויפלאש יכנס גם 200 מטר ואולי טיפה יותר זה הרבה מעבר למה שצריך לא צריך כל כך הרבה חוט כי זה חוט מאוד חזק ואתה יכול לנעול קלצ' בלי חשש לפיצוץ החוט ככה הדג לא יברח לשום מקום ולמעשה אתה הולך איתו ראש בראש אבל זה כשמדובר על אנטיאס מעבר ל-10 קילו דיג על חי לדגים קטנים יותר גם 100 מטר חוט זה הרבה תחלס מה שקובע הכי הרבה זה החוט הקרס והקשר שעשית כל השאר כמעט ולא קובעים בדגים עד 15 קילו הציוד שיש לך מספיק לחלוטין וחבל שתבזבז כסף סתם
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
 |
|
|
קצת מבלבל אותי דאיווה 6500 יתאים אבל ריובי 6000 לא?? חשבתי שעיקר הבעיה היא הגודל שאין לי מספיק חוט למלחמה לא עדיף רולר 8000 או 10000 ?? תגיד לי אתה אמיתי? אני אומר לך שיש לך אחלה ציוד גם לדיג אנטיאסים של 20 קילו ואתה ממשיך לפקפק? אין בעיה אם אתה כל כך רוצה יש לי GG 100 שמעלה אבק ב-300 שקל זה באמת כננת שים חוט 200 ליברות ואתה יכול למשוך גם אוניה עם הכננת הזאת שתבין שאני דג עם טיקה ספין פוקוס על חי והוצאתי איתה לפני כמה שנים טובות כריש של 100 קילו (הכריש חזר למים) אבל עם אנטיאסים אין לרולר הזה שום בעיה וגומברים הוא לא סופר אותם בכלל אז מה בדיוק הבעיה עם הריובי שלך? אם אתה יודע לדוג זה צריך להספיק מעל ומעבר אם אתה לא יודע לדוג אז תקנה כננת ושים חוט שלא נקרע ופשוט תגלגל כשיש דג ואם גם זה לא מספיק לך אז תקנה רולר שוכב עם קיבולת חוט של 1000 מטר  האמת אני סומך על הדעה שלך מאוד ( עוקב אחרי התגובות שלך והדוחות ויודע שאתה איש "שמבין " הבעיה שלי היא הריובי היא לא ה"כוח " היא הכמות לפי הנתונים שלו עם חוט 20LB נכנס 250M והחשש שהוא לא יספיק ( נטו בגלל זה כל הדיון ) אני מאוד אוהב את הרולר הוא עובד טוב ואמין אני מאמין שהסט הזה מספיק ל 95% מכל מה שאני יתפוס איתו וזה דיי מספיק חוט בד 80 ליברות אני מאמין שיכנס 150 מטר ואם תקנה את הוויפלאש יכנס גם 200 מטר ואולי טיפה יותר זה הרבה מעבר למה שצריך לא צריך כל כך הרבה חוט כי זה חוט מאוד חזק ואתה יכול לנעול קלצ' בלי חשש לפיצוץ החוט ככה הדג לא יברח לשום מקום ולמעשה אתה הולך איתו ראש בראש אבל זה כשמדובר על אנטיאס מעבר ל-10 קילו דיג על חי לדגים קטנים יותר גם 100 מטר חוט זה הרבה תחלס מה שקובע הכי הרבה זה החוט הקרס והקשר שעשית כל השאר כמעט ולא קובעים בדגים עד 15 קילו הציוד שיש לך מספיק לחלוטין וחבל שתבזבז כסף סתם יש לי היסטוריה של מתיחת גבולות בדייג ואני מאמין שאני יודע ללכת עם דג ראש בראש בצורה נכונה אז אני ישאר עם הסט הזה ויזמין לו חוט 80 ליברה כמו שהמלצת נקווה שעד סוף העונה יהיה לנו דוח דיג לפרסם חחחח
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
Berkley Braided Super Line Whiplash אנחנו מדברים על החוט הזה לא מצאתי אותו מעל 65 LB
|
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
אין הרבה זמן והעונה רצה אז קניתי אותו ובנתיים עד שהוא יגיע אני אשתמש ברולר לפיתיונות רגיל שיראה קצת ים חחח
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2