רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש לי רולר קטן של dam משמש לדייג בולונז והחוט הצטמצטם אני רוצה להוסיף עוד חוט על החוט הקיים ( אותו חוט ממש מאותה חבילה ) מדובר על חוט 0.30 מה הקשר הכי נכון לזה? הסתכלתי באתר הזה שמובא כאן בפורום https://www.netknots.com/fishing_knots ולא הבנתי איזה קשר הכי מתאים לחוט באותו עובי . אשמח לעזרתכם
|
|
|
|
|
היי רותם, ברולרים עם קיבולת חוט מונו קטנה , לא היייתי קושר חוט לחוט אלא ממלא את השפולה בחוט מונו חדש. 0.3 זה חוט מאוד עבה עבור בולונז!!! אם בכל זאת החלטת לעשות זאת אז תדאג שהקשר יהיה כמה שיותר ל"פנים/בסיס" השפולה עם קשר מסוג double uni knot: https://www.netknots.com/fishing_knots/double-uni-knotמארט 
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 08, 2018, 18:22:30 PM על ידי Marat Matzkin
|
|
-------------------------------
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
לדעתי מארט צודק בתענה שעדיף ברולר קטן למלא כבר את כולו בחוט חדש
אני משתמש באופן קבוע בקשר באולברייט , יש גם קשר אלברטו שהוא טוב
שניהם מופיעים לך בקישור שנתת
קשר אוני אוני גם יעשה עבודה טובה יש מצב שהוא גם מופיע בקישור
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 08, 2018, 18:21:54 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
0.3 זה ממש יותר מידי חבר. שקול לנצל את ההזדמנות להחליף כבר לחוט דק יותר. אני גם הייתי הולל על דאבל יוני או על blood knot
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על הטיפים. ברולר הזה אני משתמש לדייג לילה בבולונז לכן השימוש בחוט 0.30 לדייג עם פתיונות בשרים ברגש. אם זה עבה מידי אולי שווה להוריד קוטר מה הקוטר המומלץ לדייג כזה ?
|
|
|
|
|
תודה על הטיפים. ברולר הזה אני משתמש לדייג לילה בבולונז לכן השימוש בחוט 0.30 לדייג עם פתיונות בשרים ברגש. אם זה עבה מידי אולי שווה להוריד קוטר מה הקוטר המומלץ לדייג כזה ?
לסוג דייג זה אני לא הייתי שם יותר עבה מ- 0.23 מ"מ ואפילו פחות. מארט 
|
|
|
|
|
קשר blood לדעתי. מצטרף להמלצה להחליף קומפלט. או תוודא שאתה לא מגיע/מרגיש את הקשר בעת עבודה...ולמיטב זכרוני הטבעות בבולו קטנות והקשר עשוי להתקע...סתם צרות מיותרות 
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה על התגובה המהירה. מה החסרונות של חוט עבה בדייג כזה? אני מדבר על דייג בלי מצוף רגש נטו. האם בחוט דק תהיה לי בעיה להתמודד עם דג טיפה מסיבי? או לחילופין חוט דק יותר מ 0.30 יהיה יותר קשה להרגיש באכילה?
|
|
|
|
~@מור@~
|
מנותקגיל:
40
|
|
בדיוק מהסיבה של הרגש כדאי לך לרדת בקוטר החוט. עדיף חוט קצת יותר יקר עם קוטר נמוך יותר וטסט גבוה יותר. לא אמורה להיות בעיה כלל להתמודד עם משקלים גדולים יותר. מה הכי גדול שיצא לך להוציא?
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בדיוק מהסיבה של הרגש כדאי לך לרדת בקוטר החוט. עדיף חוט קצת יותר יקר עם קוטר נמוך יותר וטסט גבוה יותר. לא אמורה להיות בעיה כלל להתמודד עם משקלים גדולים יותר. מה הכי גדול שיצא לך להוציא?
לא הבנתי אם הקוטר יותר דג הרגש יותר טוב?
|
|
|
|
~@מור@~
|
מנותקגיל:
40
|
|
יותר דק=יותר תחושה ורגש
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מצטרף לכל ההמלצות של מארט... לאור העלות הזניחה של חוט נילון - הייתי הולך על חדש ללא היסוס.. גם כי קשר זה תמיד סוג של הפרעה ובוודאי אם אתה מאמץ את ההמלצה ויורד בקוטר החוט בדיוק מהסיבה של הרגש כדאי לך לרדת בקוטר החוט. עדיף חוט קצת יותר יקר עם קוטר נמוך יותר וטסט גבוה יותר. לא אמורה להיות בעיה כלל להתמודד עם משקלים גדולים יותר. מה הכי גדול שיצא לך להוציא?
לא הבנתי אם הקוטר יותר דג הרגש יותר טוב? גם הרגש יותר טוב... גם ההוקסט יותר טוב כי יש פחות חיכוך במים... גם ההטלה יותר מדויקת ויותר רחוקה גם תקבל יותר אכילות ובמיוחד אם זה בורי... בהצלחה 
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מצטרף לכל ההמלצות של מארט... לאור העלות הזניחה של חוט נילון - הייתי הולך על חדש ללא היסוס.. גם כי קשר זה תמיד סוג של הפרעה ובוודאי אם אתה מאמץ את ההמלצה ויורד בקוטר החוט בדיוק מהסיבה של הרגש כדאי לך לרדת בקוטר החוט. עדיף חוט קצת יותר יקר עם קוטר נמוך יותר וטסט גבוה יותר. לא אמורה להיות בעיה כלל להתמודד עם משקלים גדולים יותר. מה הכי גדול שיצא לך להוציא?
לא הבנתי אם הקוטר יותר דג הרגש יותר טוב? גם הרגש יותר טוב... גם ההוקסט יותר טוב כי יש פחות חיכוך במים... גם ההטלה יותר מדויקת ויותר רחוקה גם תקבל יותר אכילות ובמיוחד אם זה בורי... בהצלחה  אשמח את תסביר יותר. זה יהיה תקף גם לדיג על רגש בבוס לדוגמה?
|
|
|
|
|
לא הבנתי אם הקוטר יותר דג הרגש יותר טוב? גם הרגש יותר טוב... גם ההוקסט יותר טוב כי יש פחות חיכוך במים... גם ההטלה יותר מדויקת ויותר רחוקה גם תקבל יותר אכילות ובמיוחד אם זה בורי... בהצלחה  אשמח את תסביר יותר. זה יהיה תקף גם לדיג על רגש בבוס לדוגמה? תקף לכל דבר!!! מארט 
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|