הפרקים הקודמים:
ריכוז פרקים
מתי לעצור ?
בשיפוץ (לפחות שלי) יש את הצורך לומר מתי די לאותו השלב, אני מניח שחלק יעצרו כי יגמר הכח, חלק כי ירצו לשוב לים וכמובן בעיית תקציב.
אצלי היו כמה מטרות:
1. לחוש מה זה שיפוץ (גם אם זה על קצה המזלג).
2. להבין במה מדובר ומה צריך, לראות סרטונים לדבר עם אנשים לא בהכרח יתן לכם את התחושה כמו ניסוי וטעיה (בעיקר טעיה).
3. להביא את הסירה למצב שאני רוצה, מבחינת תאורה, שלמות הסירה (חורים וסדקים) וכמובן נראות.
כרגע אנחנו נמצאים במצב שקוסמטית הסירה במצב טוב מאד, ממש לא קרוב למה שרציתי מכיוון שהיו תקלות בצבע שלא התייבש וגרם לליכלוך על הסיפון אבל מבחינה פיסית – הסירה בסדר גמור וללא חורים – והיו הרבה חורים וסדקים.
מכיוון שאין צפי למזג אוויר שימשי בקרוב החלטנו לעצור כרגע ולהמשיך מאוחר יותר.
חשמל – כנאמר בפרקים הקודמים הוספנו תאורת סיפון, תוקנה תאורת הניווט, הוספנו תאורה לקונסולה, פרוג'קטור קידמי, אור ירוק לדייג לילי וכמובן הוספת מצבר משתי סיבות האחת בטיחות בשטח, תמיד טוב שיש עוד מצבר לשעת חירום, והסיבה השניה היא הפרדת המצבר של המנוע מהתאורה – זה פרק שלדעתי יצא הכי טוב (זה גם התחום שיש לי הכי הרבה ניסיון וידע).
סולם עליה – החלפת הקרשים הייתה תרפיה ואפילו יצא נחמד מאד.
טיפול במנוע – הבאנו את המנוע ליישור קו, עשינו את כל הטיפולים הנדרשים.
הוספת שעון טורים ומד שעות – כלי שייתן אינדיקציה טובה למצב המנוע.
מה עוד?
- אנחנו שוקלים האם להוסיף מנוע עזר (יש לנו מנוע – האם לשים או לא ?)
- התקנת מעמד חכות.
- הוספת ברז שטיפה.
- Live Bait – אולי להסתפק רק בדלי גדול עם אויר ?
- שינוי היצול של העגלה הנגררת והוספת עניים לעיגון הסירה.
צירפתי כמה תמונות מהפרוייקט להמחשה וגירוי....
עד כאן השלב הראשון בשיפוץ, אני מאמין שניפגש לאורך הדרך עם עדכונים ואולי לקראת הקיץ טיפול חוזר של הצבע
תהנו





