אחרי שלב הפרגונים מגיע החלק האמנותי

בשלב ראשון, אני מבקש את התייחסותכם לבחירת החוט ובחירת הג'יג:
אין ספק שחוט 50 ליב' קונה לכם שקט נפשי - עם חוט 20 ליב' צריך ליהיות ממש זהיר, לחשוב חכם יותר מהדג ולצפות את התנהגותו - מתי לפתוח ומתי לסגור את הקלאצ' וכמובן - להכיר טוב יותר את הציוד שלכם (למשל - האם ידעתם שהדראג של הרולר הולך ומתחזק ככל שיש פחות חוט על השפולה? מה שאומר שאם הוא היה מכוון ל17 ליב' והדג ננעל ומושך 3/4 שפולה הדראג האפקטיבי עלה ב 30% והוא עכשיו בסביבות 23 ליב' ואם אתם עם חוט 20 ליב... אתם על הגבול והחוט עלול להקרע) אבל מניסיון עבודה עם חוט 20 ליב' 'קונה' לכם יותר תקיפות, הג'יג והחוט פחות מושפעים מדריפט וזרמים.... אבל עם חוט 50, או 60, או 80.... פשוט סוגרים קלאצ' ומפמפמים את הדג מעלה מעלה...
בנוסף - על כל מקל מצויין בבהירות לאיזה חוטים הוא מתוכנן. מקל שתוכנן לחוט בעובי 1.2= PE ( להזכירכם, PE היא מידה יפאנית שפותחה בעבר לתעשיית חוטי המשי ואומצה בחום על ידי יצרני חוטי הדיג, למי ששכח הנה
טבלת ההמרה - ) מה שאומר שלפני ששמים את החוט על המקל יש לבדוק את ההתאמה של החוט למקל - סתם דוגמא: מקל שמיועד ל PE 0.8 - 1.2 יצוייד על ידי היצרן בטבעות קטנטנות שמתאימות לחוט דק שכזה (קטן = קל = מדוייק) אם תשימו חוט עבה מידי הקשר יתקע או שיתקשה במעבר בטבעות מה שיגרום לתסכול רב.
כמובן שבדיון זה אין הכוונה שכל אחד יצא בהכרזה גזענית - אני רק יפאני או אני רק סיני. או לחילופין אני רק YGK... אני רק UNITIKA....
נקודה שניה
התייחסותכם לצבע הג'יג
ראינו כבר סירטונים רבים איך חברים מהפורום עובדים עם זהב ומוציאים לוקוסים, עוברים לורוד ופתאום פארידות עולות. איך בוחרים ג'יג? איך מתאימים אותו לתנאי האור?, העומק? הדגים שאנו מצפים לתפוס? איך לדעתכם הדג חושב? מה מושך אותו (למרות שאני אומר תמיד שאים אישה אני לא מצליח להבין אז שאצליח להבין דג

?) שמעתי תיאוריה שדגים ימשכו לצבע שלהם - לוקוס לצבעים החמים: אדום, חום, זהב... פארידות ימשכו לכסף וורוד... וכו'.
להמחשה - בתמונה למטה נראים מגוון הצבעים בג'יג של JM
אבל יש גם תיאוריות ודעות לגבי התאמת הג'יג לתנאי הסביבה ומזג האוויר:
למשל - בוקר מוקדם, 50 מ' עומק, יום מעונן - מה לדעתכם יבלוט במים יותר - ג'יג סגול או לומו (פוספור זוהר)?
יום בהיר ושימשי, צהריים - איזה ג'יג ינצנץ למרחקים ויקרא לדגים מרחוק?
פלמוד תוקף בחצי גובה, לוקוס למטה - איך תתאימו את סגנון העבודה ותתאימו אותו לדגים שאתם מצפים שיהיו?
ועדיין לא התחלנו לדון במאדאי ואינצ'יקו, מקל FAST או SLOW, סוויבלים וסיכות, שוק לידר וקשרים, רולר ספינינג מול שוכב, רולר PG מול מהיר, ובכלל - למה במקל לשוכב יש כל כך הרבה טבעות... הדרך עוד ארוכה והשרשור רק החל... תתחילו לשפוך