אני בטוח שזה המקום הנכון להתייעץ! בעקבות הסרטון המקסים הזה
https://www.youtube.com/embed/e1uy_7kjSzI הגעתי למסקנה שאני רוצה לתת שכבה נוספת של הגנה לכל דמוי חדש שמגיע אלי. כולנו מכירים את התופעה של דהייה, איבוד ברק, שריטות וסימנים מהקרסים של הדמוי. הבחור בסרטון מציע לצפות באפוקסי למניעה וצמצום הנזקים וזה נראה לי יחסית פשוט ושווה בדיקה.
כמה שאלות, איזה אפוקסי יתאים למשימה, מינימום מריחות ונוח לעבודה? האם לדעתכם יש טעם בכלל? האם מישהו פה מייישם שיטות דומות?
אני זוכר פוסטים מדהימים של dovdov והדמויים שהוא היה מייצר ואני בטוח שאם יראה את הפוסט ידע לתת כמה עיצות בעניין!
דימה
עריכה אחרונה: נובמבר 17, 2018, 15:30:36 PM על ידי Dimsho
יש חומרים כאלה, עם עמידות מטורפת לשחיקה. אם אתה רוצה לעשות ציפוי כזה על דמויים קנויים הוא חייב להיות בחומר סופר איכותי, אחרת זה יהיה מיותר... יש לי דמויים מאוד יקרים לדייג הכבד, עבודת יד מעץ, ובחלקם באמת משתמשים בציפוי של אפוקסי איכותי מאוד, ברמה כזו שהם לא מקבלים שום שריטות מהקרסים ושום פגעי סביבה, אבל היצרנים מדברים על 20 שכבות של אפוקסי... לא חושב שבתנאים ביתיים יהיה פשוט לעמוד בזה
אני הייתי נזהר עם הרעיון במיוחד בדמויים יקרים והסביר למה צביעה באפוקסי מצריכה מתכן מיוחד שמסובב את הדמוי עד ליבוש של האפוקסי האפוקסי הוא חומר סמיך שמיצר שכבה עבה בכל צביעה במידה והדמוי יעמוד ולא יסתובב תקבל נזילות שיצרו שכבות לא אחידות מה שיגרום לחוסר איזון ופגיעה בשחייה ובתנועה
כמו שכתבו לך בשביל זה תזדקק לבנות מתקן מסתובב במהירות איטית של 1-4 סיבובים לדקה. יש חומרים שאפשר בטבילה, אבל אותם לא הצלחתי להשיג בארץ, ומחו"ל לא שולחים לארץ בטח לא בדרך האוויר. האפוקסי הוא לא אפוקסי 5 דקות לא דבק אפוקסי אלא שרף אפוקסי דליל יחסית ,שמיועד לציפוי בשכבות דקות. אתה יכול להשיג משהו טוב בארץ בחנויות יצירה זה נקרא אמייל קר. אפשר עוד לדלל אותו אני לא יודע בדיוק עם מה אני עדין מנסה לברר את הנושא. כשבונים דמויים מעץ אז בשביל לקבל שכבה סופית חלקה ואחידה, עושים כמה וכמה שכבות. 20 שכבות לא שמעתי עדיין, אבל על 10-12 כבר ראיתי יפנים קפדנים שעושים.
יש חומר שהרבה יפנים משתמשים בו לדמויים ולג'יגים שנקרא צלולוז, הוא מייושם בטבילה ותליה לייבוש בכמה שכבות. אני עוד מנסה לברר מה זה בדיוק החומר הזה. יש חומר אוטם שאוטם את הדמוי , ויש לציפוי חיצוני. בגדול אני חושב שקצת מיותר לעשות את זה לדמויים חדשים.
מחזק את צור ודובדוב, מתקן ייבוש, סיבוב איטי הוא חיוני בצביעת וציפוי דמויים. אני בניתי מתקן כזה מעץ. המנוע הוא מנוע של צלחת מיקרוגל ישן שהפסיק לעבוד. אם אני זוכר נכון זה מנוע של תשע וולט. מאוד פשוט להוציא אותו, זו יחידה קטנה של מנוע יחד עם מערכת גלגלי שיניים. הכל סגור בתוך מארז בגודל של מנוע של שעון קיר. לבניה של מתקן סיבוב ביתי וקטן, זה אידאלי.
מחזק את צור ודובדוב, מתקן ייבוש, סיבוב איטי הוא חיוני בצביעת וציפוי דמויים. אני בניתי מתקן כזה מעץ. המנוע הוא מנוע של צלחת מיקרוגל ישן שהפסיק לעבוד. אם אני זוכר נכון זה מנוע של תשע וולט. מאוד פשוט להוציא אותו, זו יחידה קטנה של מנוע יחד עם מערכת גלגלי שיניים. הכל סגור בתוך מארז בגודל של מנוע של שעון קיר. לבניה של מתקן סיבוב ביתי וקטן, זה אידאלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא 9V אלה 220V
אם כבר אז אצלי זה 110 וולט. אבל בוודאות לא, המנוע הוא מנוע זרם ישיר קטן ופשוט של תשע וולט אם אני זוכר נכון. אני אחפש תמונות מהבניה, המתקן כבר לא אצלי.
לא 9V אלה 220V
אם כבר אז אצלי זה 110 וולט. אבל בוודאות לא, המנוע הוא מנוע זרם ישיר קטן ופשוט של תשע וולט אם אני זוכר נכון. אני אחפש תמונות מהבניה, המתקן כבר לא אצלי.
לא יודע איפה אתה כנראה בצפון אמריקה. אצלנו בישראל המנועים של צלחת המיקרו זה 220 יש לי כמה כאלה שבניתי איתם מתקן לאפוקסי לדמויים שאני בונה. 220 מחובר ישר לחשמל ללא שנאי.
לא 9V אלה 220V
לא יודע איפה אתה כנראה בצפון אמריקה. אצלנו בישראל המנועים של צלחת המיקרו זה 220 יש לי כמה כאלה שבניתי איתם מתקן לאפוקסי לדמויים שאני בונה. 220 מחובר ישר לחשמל ללא שנאי.