תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/10/2018 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
22:00 | אחר - בובה לסבידה | קלמארי (דיונון) | 1 | 2 קילו בערך (לא נשקל) |
הדו"ח:
הלילות מתחילים להתקרר, המים עדיין לא, אבל החייזרים כבר כאן.
פה ושם מספר יציאות שהניבו מספר פריטים.
קובע עם צור ליציאה למקום הקבוע, צור מגיע כשעה לפניי ,כשאני מגיע הוא כבר עם 2 חתיכות יפות.
במשך שעה וחצי אין לי נגיעות, פעם אחת היה פספוס בלבד , בזמן הזה מסביבי וכולל צור ממשיכים להוציא מספר פריטים ואני מתחיל להיות קצת מתוסכל , אבל פתאום מרגיש תקיפה עצבנית ועד שאני מתעשת הבחור מצליח להוציא מעט חוט ולהשתחרר, אני קצת בהלם מעוצמת התקיפה ומבין שמדובר באחד מהפריטים הנדירים בגודלם.
אוסף מהר את החוט, משחרר קצת יותר את הקלאץ וזורק לאותו האזור, 2 הקפצפות ושוב נעילה עצבנית ויציאת חוט כאילו מדובר באינטיאס 10 קילו בצד השני, עובד איתו בעדינות תוך שהוא מוציא מידי פעם חוט נוסף, בסופו של דבר הוא עולה על פני המיים ומדובר במפלץ מעמקים אמיתי.
מבין מיד שאין שום סיכוי להרים אותו מעל המים עם המקל, מברר אם למישהו יש רשת בסביבה, למזלי היה שם דייג עם רשת קטנה יחסית, הבחור מיד יורד לעזור, צור מנחה אותו לאסוף את הקלמארי מהחלק האחורי למקרה שהוא יחליט לפתןח מבערים, בקושי מצליחים להרים אותו כאשר חצי ממנו מחוץ לרשת בגלל הגודל.
ממשיכים לנסות עוד קצת אבל אין יותר שיתוף פעולה ומחליטים להתקפל.
כמובן לא מוותרים על תמונה, צור אומר שיש לו מטר באוטו וממליץ למדוד אותו, מדידה קצרה ומדובר בחייזר בגודל של 80 ס"מ.
לאחר שהאיסור על דיג הקלמארי חלף כלעומת שבא יש רק לאחל בתקווה לעונה מוצלחת.