פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   משהו שמעט מפריע לי בהתייחסות ל י.ע.ד , אשמח לתגובת הקבינט :) |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: משהו שמעט מפריע לי בהתייחסות ל י.ע.ד , אשמח לתגובת הקבינט :) (נקרא 7059 פעמים) |
הדפסה |
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
אהלן חברים ואחים לדייג, נתקלתי לאחרונה במשהו שמפריע לי מעט ואני חושב שקצת פוגם ביכולת המאבק שלנו לפחות בתהודה של הציבור הרחב וחסר המושג. אני נתקל לא מעט בתגובות לפוסטים אבל יצא לי גם להתקל בפוסט רשמי עצמו של י.ע.ד בו אנו מבדילים ומנכרים עצמנו בצורה של לעג או גיחוך מקהלים אשר כדי לזכות באהדת הציבור במאבק זה אנו נצטרך את עזרתם . הערות לפוסטים כגון " טבעונים הזויים " או "ירוקים" בקונטציה שלילית לפחות בעיני היא ירייה לעצמנו ברגל שהרי האין כולנו מנסים לעזור לכדור בו אנו חיים ? האם לא כל עניין המאבק של י.ע.ד הוא שימור הים והדגה ושימור יכולת דיג ספורטיבי לדורות הבאים ? האם אין בבקשות הפיקוח על הדיג המסחרי שהציגו כאן לא פעם אלמנטים ירוקים לחלוטין ? ולא פחות חשוב , האם כש"האזרח הקטן" ייחשף לתגובות מעין אלה על המאבק, לא ניתפס כחבורת פרזיטים אשר לא מעניין אותם שלום הים ובזים בפה מלא לאותם "ירוקים "? אישית אני רוצה לחשוב ואולי אני טועה שעל אף שאני דייג , אני דג באחריות ואני "ירוק" ככל הניתן, אולי הגיעה העת להפסיק להשתמש במילה ירוק כאות לגנאי ?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ארז סלח לי אבל אתה תמים ואסביר לך למה וגם למה התגובות השליליות אם אתה חושב לרגע שהרצון שלנו לשמור על הים תוכן את מה שהירוקים והטבעוניים רוצים אתה טועה אנחנו רוצים שיהיה חוק וסדרות כמו בכל העולם מה שאומר הגבלות על מה שצריך מכסות איפה ועל מה שצריך משקל וגודל מינימלי לכול דג על-ידי הסדרה כזו נוכל לשמור על הים לעומת זאת הגופים הירוקים והטבעוניים רוצים לעצור את הדייג כליל עובדה לישיבה שהיתה במשרדו של השר אלקין על נושא רשימת הדגים המוגנים הגיעו חוץ מחלה"ט , רט"ג , משרד החקלאות , לנציגי הדייגים גם אנשים מאנונימוס , תנו לחיות לחיות , ותומכי הטיבעונות למיניהם מה יש להם לחפש בישיבה כזו ? בטוח שלא תמיכה במה שאנחנו מנסים לקדם אלה תמיכה במה שהחלה"ט ורט"ג מנסים לקדם כי זה תואם בדיוק למה שהם מקדמים לעצור את ההתעללות בבעלי חיים
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
ארז סלח לי אבל אתה תמים ואסביר לך למה וגם למה התגובות השליליות אם אתה חושב לרגע שהרצון שלנו לשמור על הים תוכן את מה שהירוקים והטבעוניים רוצים אתה טועה אנחנו רוצים שיהיה חוק וסדרות כמו בכל העולם מה שאומר הגבלות על מה שצריך מכסות איפה ועל מה שצריך משקל וגודל מינימלי לכול דג על-ידי הסדרה כזו נוכל לשמור על הים לעומת זאת הגופים הירוקים והטבעוניים רוצים לעצור את הדייג כליל עובדה לישיבה שהיתה במשרדו של השר אלקין על נושא רשימת הדגים המוגנים הגיעו חוץ מחלה"ט , רט"ג , משרד החקלאות , לנציגי הדייגים גם אנשים מאנונימוס , תנו לחיות לחיות , ותומכי הטיבעונות למיניהם מה יש להם לחפש בישיבה כזו ? בטוח שלא תמיכה במה שאנחנו מנסים לקדם אלה תמיכה במה שהחלה"ט ורט"ג מנסים לקדם כי זה תואם בדיוק למה שהם מקדמים לעצור את ההתעללות בבעלי חיים
צור זאת פעם ראשונה שאני שומע שתנו לחיות, אנונימוס ועוד חולירות היו שם בשום מקרה ובשום מצב זה לא הגיע לידיעתנו עכשיו זה ברור יותר וצועק עוד יותר חזק שיש פה לובי של מחבקי עצים אבל עדיין זה לא סותר את מה שארז רשם ולדעתי יש צדק במה שהוא רשם אנחנו לא צריכים להראות לציבור שבתחלס אנחנו יוצאים לים כדי להרוג דגים הציבור מושפע תמיד ממה שמראים לו ואם נראה לציבור שאנחנו ציידים שהורגים דגים חלק מהציבור אוטומטית ירתע זה פשוט עניין של איך אתה מציג את הדברים אפשרות ראשונה היא שאנחנו ציידים ופוגעים בדגים בשביל הכיף (תפוס ושחרר) ובשביל ארוחה טעימה אפשרות שניה שאנחנו דייגים חובבים ושאנחנו דואגים לדור העתיד ודגים עם הגבלות ומגבלות ומשחררים דגים שלא הגיעו לפחות לגיל ההתרבות ושהעמידו לפחות דור עתיד אחד אז תגיד לי אתה איפה זה נראה יותר נכון?
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
צור זאת פעם ראשונה שאני שומע שתנו לחיות, אנונימוס ועוד חולירות היו שם בשום מקרה ובשום מצב זה לא הגיע לידיעתנו עכשיו זה ברור יותר וצועק עוד יותר חזק שיש פה לובי של מחבקי עצים אבל עדיין זה לא סותר את מה שארז רשם ולדעתי יש צדק במה שהוא רשם אנחנו לא צריכים להראות לציבור שבתחלס אנחנו יוצאים לים כדי להרוג דגים הציבור מושפע תמיד ממה שמראים לו ואם נראה לציבור שאנחנו ציידים שהורגים דגים חלק מהציבור אוטומטית ירתע זה פשוט עניין של איך אתה מציג את הדברים אפשרות ראשונה היא שאנחנו ציידים ופוגעים בדגים בשביל הכיף (תפוס ושחרר) ובשביל ארוחה טעימה אפשרות שניה שאנחנו דייגים חובבים ושאנחנו דואגים לדור העתיד ודגים עם הגבלות ומגבלות ומשחררים דגים שלא הגיעו לפחות לגיל ההתרבות ושהעמידו לפחות דור עתיד אחד אז תגיד לי אתה איפה זה נראה יותר נכון? אלון כנראה שאתה עדיין לא מבין עם מי יש לך עסק אנשים האלו פטנטים לא מעניין אותם תפוס ושחרר לא מעניין אותם שאתה לוקח רק מה שאתה אוכל לא מעניין אותם שאתה דג סלקטיבי מבחינתם דייג = התעללות מבחינתם גם אם שיחרת דג הוא סבל והוא מסכן מבחינתם אתה רוצח מבחינתם אתה עושה שואה לים האנשים האלו קיצוניים ויש להם מטרה אחת לעצור בכל דרך אפשרית על פגיעה בבעלי חיים ודייגו מבחינתם גם אם הוא סלקטיבי או תפוס שחרר זו פגיעה והתעללות ולכל אין שום סיכוי שבעולם שנצליח לגרום להם להיות בצד דלנו
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
צור זאת פעם ראשונה שאני שומע שתנו לחיות, אנונימוס ועוד חולירות היו שם בשום מקרה ובשום מצב זה לא הגיע לידיעתנו עכשיו זה ברור יותר וצועק עוד יותר חזק שיש פה לובי של מחבקי עצים אבל עדיין זה לא סותר את מה שארז רשם ולדעתי יש צדק במה שהוא רשם אנחנו לא צריכים להראות לציבור שבתחלס אנחנו יוצאים לים כדי להרוג דגים הציבור מושפע תמיד ממה שמראים לו ואם נראה לציבור שאנחנו ציידים שהורגים דגים חלק מהציבור אוטומטית ירתע זה פשוט עניין של איך אתה מציג את הדברים אפשרות ראשונה היא שאנחנו ציידים ופוגעים בדגים בשביל הכיף (תפוס ושחרר) ובשביל ארוחה טעימה אפשרות שניה שאנחנו דייגים חובבים ושאנחנו דואגים לדור העתיד ודגים עם הגבלות ומגבלות ומשחררים דגים שלא הגיעו לפחות לגיל ההתרבות ושהעמידו לפחות דור עתיד אחד אז תגיד לי אתה איפה זה נראה יותר נכון? אלון כנראה שאתה עדיין לא מבין עם מי יש לך עסק אנשים האלו פטנטים לא מעניין אותם תפוס ושחרר לא מעניין אותם שאתה לוקח רק מה שאתה אוכל לא מעניין אותם שאתה דג סלקטיבי מבחינתם דייג = התעללות מבחינתם גם אם שיחרת דג הוא סבל והוא מסכן מבחינתם אתה רוצח מבחינתם אתה עושה שואה לים האנשים האלו קיצוניים ויש להם מטרה אחת לעצור בכל דרך אפשרית על פגיעה בבעלי חיים ודייגו מבחינתם גם אם הוא סלקטיבי או תפוס שחרר זו פגיעה והתעללות ולכל אין שום סיכוי שבעולם שנצליח לגרום להם להיות בצד דלנו צור אני הבנתי טוב מאוד מי הם אבל אתה לא הבנת על מה ומי בכלל אנחנו מדברים אנחנו מדברים על הציבור הרחב ודעת הקהל ולא על כל הגופים ההזויים האלה
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
צור זאת פעם ראשונה שאני שומע שתנו לחיות, אנונימוס ועוד חולירות היו שם בשום מקרה ובשום מצב זה לא הגיע לידיעתנו עכשיו זה ברור יותר וצועק עוד יותר חזק שיש פה לובי של מחבקי עצים אבל עדיין זה לא סותר את מה שארז רשם ולדעתי יש צדק במה שהוא רשם אנחנו לא צריכים להראות לציבור שבתחלס אנחנו יוצאים לים כדי להרוג דגים הציבור מושפע תמיד ממה שמראים לו ואם נראה לציבור שאנחנו ציידים שהורגים דגים חלק מהציבור אוטומטית ירתע זה פשוט עניין של איך אתה מציג את הדברים אפשרות ראשונה היא שאנחנו ציידים ופוגעים בדגים בשביל הכיף (תפוס ושחרר) ובשביל ארוחה טעימה אפשרות שניה שאנחנו דייגים חובבים ושאנחנו דואגים לדור העתיד ודגים עם הגבלות ומגבלות ומשחררים דגים שלא הגיעו לפחות לגיל ההתרבות ושהעמידו לפחות דור עתיד אחד אז תגיד לי אתה איפה זה נראה יותר נכון? אלון כנראה שאתה עדיין לא מבין עם מי יש לך עסק אנשים האלו פטנטים לא מעניין אותם תפוס ושחרר לא מעניין אותם שאתה לוקח רק מה שאתה אוכל לא מעניין אותם שאתה דג סלקטיבי מבחינתם דייג = התעללות מבחינתם גם אם שיחרת דג הוא סבל והוא מסכן מבחינתם אתה רוצח מבחינתם אתה עושה שואה לים האנשים האלו קיצוניים ויש להם מטרה אחת לעצור בכל דרך אפשרית על פגיעה בבעלי חיים ודייגו מבחינתם גם אם הוא סלקטיבי או תפוס שחרר זו פגיעה והתעללות ולכל אין שום סיכוי שבעולם שנצליח לגרום להם להיות בצד דלנו צור אני הבנתי טוב מאוד מי הם אבל אתה לא הבנת על מה ומי בכלל אנחנו מדברים אנחנו מדברים על הציבור הרחב ודעת הקהל ולא על כל הגופים ההזויים האלה אלון כנראה שאתה לא הבנת גם הקהל הוא פנט החברה האלו הם כמו קת וראשי הגופים הם הגורו אין עם מי לדבר ואין קהל שיקשיב לך תאמין לי אני מכיר את זה מהבית אחותי הפכה להיות טבעונית היא לא בראש עמותה או גוף היא אחת מהאנשים שהם הקהל שאתה מדבר עליו אבל כמו שאמרתי לך הקהל גם קיצוני ובגלל הקיצוניות והשיח המתלהם אני כבר שנתיים לא מדבר איתה כי זה כבר בלתי נסבל בקיצור הקהל הולך כמו עיוור אחרי מנהיגי הקת ולנו אין שום סיכוי להצליח ולשנות את דעת הכהל
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
צור זאת פעם ראשונה שאני שומע שתנו לחיות, אנונימוס ועוד חולירות היו שם בשום מקרה ובשום מצב זה לא הגיע לידיעתנו עכשיו זה ברור יותר וצועק עוד יותר חזק שיש פה לובי של מחבקי עצים אבל עדיין זה לא סותר את מה שארז רשם ולדעתי יש צדק במה שהוא רשם אנחנו לא צריכים להראות לציבור שבתחלס אנחנו יוצאים לים כדי להרוג דגים הציבור מושפע תמיד ממה שמראים לו ואם נראה לציבור שאנחנו ציידים שהורגים דגים חלק מהציבור אוטומטית ירתע זה פשוט עניין של איך אתה מציג את הדברים אפשרות ראשונה היא שאנחנו ציידים ופוגעים בדגים בשביל הכיף (תפוס ושחרר) ובשביל ארוחה טעימה אפשרות שניה שאנחנו דייגים חובבים ושאנחנו דואגים לדור העתיד ודגים עם הגבלות ומגבלות ומשחררים דגים שלא הגיעו לפחות לגיל ההתרבות ושהעמידו לפחות דור עתיד אחד אז תגיד לי אתה איפה זה נראה יותר נכון? אלון כנראה שאתה עדיין לא מבין עם מי יש לך עסק אנשים האלו פטנטים לא מעניין אותם תפוס ושחרר לא מעניין אותם שאתה לוקח רק מה שאתה אוכל לא מעניין אותם שאתה דג סלקטיבי מבחינתם דייג = התעללות מבחינתם גם אם שיחרת דג הוא סבל והוא מסכן מבחינתם אתה רוצח מבחינתם אתה עושה שואה לים האנשים האלו קיצוניים ויש להם מטרה אחת לעצור בכל דרך אפשרית על פגיעה בבעלי חיים ודייגו מבחינתם גם אם הוא סלקטיבי או תפוס שחרר זו פגיעה והתעללות ולכל אין שום סיכוי שבעולם שנצליח לגרום להם להיות בצד דלנו צור אני הבנתי טוב מאוד מי הם אבל אתה לא הבנת על מה ומי בכלל אנחנו מדברים אנחנו מדברים על הציבור הרחב ודעת הקהל ולא על כל הגופים ההזויים האלה אלון כנראה שאתה לא הבנת גם הקהל הוא פנט החברה האלו הם כמו קת וראשי הגופים הם הגורו אין עם מי לדבר ואין קהל שיקשיב לך תאמין לי אני מכיר את זה מהבית אחותי הפכה להיות טבעונית היא לא בראש עמותה או גוף היא אחת מהאנשים שהם הקהל שאתה מדבר עליו אבל כמו שאמרתי לך הקהל גם קיצוני ובגלל הקיצוניות והשיח המתלהם אני כבר שנתיים לא מדבר איתה כי זה כבר בלתי נסבל בקיצור הקהל הולך כמו עיוור אחרי מנהיגי הקת ולנו אין שום סיכוי להצליח ולשנות את דעת הכהל בס"ד צור אני חושב שדוגמא מהבית של אחד או אחת שהפכה להיות טבעונית אינה משקפת את המציאות. גם אחותי החליטה להיות סוג של טבעונית... אבל בהרבה מקרים זה אפיזודה חולפת. וגם אם לא, האנשים האלו הם לא רוב האוכלוסיה, לא חצי ממנה וגם לא קרוב לזה. בשביל להצליח במאבקים - הדרך שבה אתה מפרסם את זה ומקדם את זה בתקשורת הוא סופר חשוב. זה שאתה יודע שאתה צודק לא הופך את זה שכולם יודעים ומבינים את זה. בנושא שהוא לא האג'נדה הפרטית של בן אדם, בשביל שהוא יביע בזה התענינות, אתה צריך לעשות את זה מעניין ויפה. הרבה גימי'קים בשביל שהוא יסתכל על זה מלכתחילה. אין לי.ע.ד תקציבים שיש לחל"ט ורט"ג.... אתה לא יכול להתחרות אתם בפרסום שהם יכולים לשים בתקשורת. אתה לא יכול להתקרב אליהם ביכולות האלו. אז כל שנשאר לך זה האיכות בהעברת הידע. ומתוך ניסיון - כשאתה תוקף ארגונים שידועים בעולם כאירוגונים שידועים כ"בעד העולם" - אז בעיני רוב האנשים אתה מתחיל לא טוב - למה? כי לאנשים אין כח (וגם זה לא כזה מעניין אותם) להתעניין באמת בדברים הללו. כך לדוגמא את הסרטון שעשו על הלוקוסים - סרטון מושקע שכולו מלא בפרטים לא נכונים ושמצדיקים באופן מושחת את הפיכת הדגים לשמורים. לאנשים אין ברירה אלא להאמין לזה. אין להם באמת את הכח לבדוק אם זה נכון כי אחרי הכל הם לא מבינים בזה. צריך לעשות קמפיינים מושקעים שהם הפוך על הפוך. קמפיין שכל מטרתו היא שמירת הים והדגים - קמפיין נגד התעללות בהם וכו'...זה הרי מה שגם אנחנו רוצים. רק צריך לדעת להציג את זה נכון.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
לשאלה המקורית, ארז, ענה צור היטב. אנחנו מותחים ביקורת על האירגונים הירוקים ולא על השקפת העולם הירוקה או הפרו-סביבתית. אנחנו בי.ע.ד רואים את עצמנו אירגון סביבתי לשמירה על הים והחי הימי לצד דיג בר קיימא. עם זאת, האירגונים הסביבתיים לכאורה, פעילי זכויות בעלי החיים וגם החלה"ט ורט"ג לא רואים בנו כדייגים ציבור לגיטימי, אנחנו רוצים להגיע איתם להבנות- הם רוצים להעיף אותנו מהים! לא מעניין אותם מכסות, גודל מינימום או רישיונות, וגם לא שמירה על הסביבה, מעניין אותם שאתה ואני נישאר בבית עם החכות שלנו. נקודה. ועם יריב ששולל את עצם זכות קיומך אי אפשר להגיע להבנות או פשרות. אנחנו נמשיך בדרכנו ולפי תפיסת עולמנו, נדוג באחריות לא כסיסמה אלא כדרך חיים, נשחרר דגים מתחת לגיל הרביה או מעבר למה שאנחנו צריכים, באהבה ולא מתוך אילוץ, נשמור על הניקיון סביבנו בנקודות הדייג ובחופים, וגם נמשיך להיזדהות עם הצרכים האמיתיים של הסביבה, שמירה מפני זיהום הים, מניעת הזרמת שפכים, בקרה על התעשיות המזהמות הראשן תעשיית הגז עתירת הממון, וגם נמשיך לדרוש פיקוח ואכיפה על הדיג המסחרי הבלתי מבוקר, הקפדה גם אצלם על גדלי מינימום, על עונות אסורות לדיג בדגש על המכמורתנים ופגיעה בחי הימי שלא לצורך כמו צבים, דגי סחוס וכ'ו
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
דעתי ולא דעת י.ע.ד: 1. ארז - אתה נוגע בנקודה שאני מנסה להעביר כבר זמן רב, פשוט אין שום צורך להתייחס אל אף אחד מהארגונים האילו, אין עם מי לדבר, והם ניזונים מכל פרסום שלילי או חיובי 2. זו מלחמה די אבודה, אין אדם בעולם שהוא לא דייג ותוכל להסביר לו למה אתה מנקב דג וזה גורם לך אושר עיליי 3. אנחנו צריכים לחנך את עצמנו - ראה את התמונות שיש עכשיו בפייסבוק עם הדניסים, אנשים מעלים תמונות עם 50 ויותר דגים - איך בדיוק אתה רוצה להסביר לציבור הרחב שאנחנו שומרים על הים (ואל תגידו קומץ, כי יש מאות כאלו) 4. תוסיף על זה את הלכלוך שהדייגים משאירים, ללא קשר לאכיפה או חינוך רטג או לא - עכשיו מאכזיב ועד ראש הנקרה הרבה יותר נקי, לך תסביר לעובר אורך שהרטג והמועצות היו צריכים לאכוף, לשים פחים, לדאוג למקום מסודר לדייג.... הם רואים תוצאה סופית ותומכים בסגירות - אותו אדם לא מבין שיש אבו נפחא וזהרון שרק מתרבים עכשיו ואת התוצאה נראה בעוד 10 שנים....
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
 |
|
|
אני לרגע לא אומר שצריך לחדול להלחם בשקרי הרט'ג ודומיה או לנסות להתנחמד ולעטות נוצות שאינן לנו, כל שטענתי הוא שלאדם הפשוט מהרחוב כשהוא קורא שקרים של "ירוקים לכאורה" ואז קורא תגובות מתלהמות כלפי הירוקים זה שם באור מאוד מאוד ברור ולא מחמיא את הכיוון שלנו ככאלה ששימור הירוק לא בראשי סדרי העדיפיות שלהם ואני חושב שזה חטא לאמת ! אם אנו דואגים לעתיד הים ולזכותנו לדוג בו , למה לתת להם את הכבוד להיות היחידים שירוקים ולמה להציג זאת לאדם מבחוץ , כזה שלא קרא את החומר אלא ניזון מפוסט או שניים והפידבקים עליו כדי לגבש עמדה לחשוב שיש כאן צד ירוק שאכפתי ומנסה לשמור על הים ויש את הצד הלא ירוק שבאופן אינטואיטיבי - בז לירוק- בז לסביבה ולים. אפשר לטעון אלף טיעונים ואני אסכים עם רובם אבל האמת הפשוטה היא שאם תקח עשר אנשים מהרחוב בלי שום ידע על המאבק תציג להם פוסט של רטג ותציג להם פוסט שלנו עם תגובות מתלהמות אין לי ספק ש10 מתוך 10 יהיו בטוחים כי יש כאן צד צודק והוא לא הצד שלנו, כל שמבקש הוא לכנות אותם בשמות גנאי שראוים להם , שקרנים אם תרצו, מחפשי כח ושררה , להדביק לירוק קונטציה שלילית זה ממש לבקש מהקהל להתנגד לנו , אני לא אומר זאת כמצדד בצד שלהם , אני דייג ואלחם על זכותי לדוג אני פשוט חושב שאנו משרתים את הדיסאינפורמציה של הארגונים הכוזבים הללו בכך שאנו מגנים קהלים שלמים ולא את הארגונים צמאי הכח עצמם
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
מור אני מסכים לגמרי עם מה שאמרת ...כל ההתנהלות הזו זו יריה ברגל ובתקווה שלא בראש ,תמונה שווה אלף מילים ....כמה שווה תמונה עם עשרות דגיגים בידי הארגונים השרלטנים ? אני מאמין בבשורה של י.ע.ד ותולה בה המון תקווה גם בפיתוח קוד אתי לדייגים , יהיה הרבה יותר קל להלחם בארגונים צמאי כח כשאנו רובנו נהיה קהל ממושמע ומכבד את הסביבה , אני חושב שזה צריך להיות חלק מהמאבק ומשהו שנוכל להציג לרגולטור בבוא הזמן, כלים וסדרות חינוך בהם אנו מלמדים את הדורות הבאים כיצד דגים באחריות ומשמרים דיג בר קיימא ובאותה עת שומרים על הים , בחזוני אנשים שולפים סרגלי מידה של י.ע.ד בחופים שבהם אינפורמציה מהותית על עונות וגדלי רבייה ועוד כהנה וכהנה  הלוואי בימינו
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
ארז אנסה לענות מכיוון שונה לגמרי ומתייחס רק לרוח השאלה.
כן, כל תגובה רשמית מצד י.ע.ד צריכה להיות בצורה שאינה מתלהמת, אינה מזלזלת ואינה פוגעת. לא משנה מה הנושא וכנגד מי מגיבים. י.ע.ד צריכה לפרסם מכתבים ותגובות ברוח מטרותיה.
מה שכן לא ניתן למנוע זה תגובות של דייגים וסגנון הכתיבה של כל אחד ואחד.
זו דעתי האישית.
זוהר
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ארז היקר,
ראשית, טוב שהעלית את אשר על לבך.
אבהיר כי הכוונה היא והדבר מובהר, במילים ירוקים/טבעוניים קיצוניים/פנאטיים, הכוונה כמובן לכאלו כמו אנונימוס ו"קירות שקופים" שמתיימרים להכתיב לכל הציבור - ומבחינתם כל דיג זו אכזריות ובריונות כי כואב לדגים.
מסכים כי אנחנו "ירוקים" במובן מסוים מבחינת אכפתיות כלפי החי הימי והסביבה הימית, גישתנו ידועה" דיג פנאי מקיים ומידתי ללא איסורים הזויים וכמובן שמירת נקיון הים והחופים
בכל אופן נתת חומר למחשבה, צריך לחשוב על הדברים בכובד ראש.
התייחסות מפורטת ונרחבת שלי, תהיה בתחילת השבוע.
להסרת ספק! לי כמו גם לכל מנהלי י.ע.ד ומנהלי הפורום ויש להניח כי לרוב רובם של דייגי הפנאי, אין דבר וחצי דבר כנגד "ירוקים" או טבעוניים, חלקנו ממילא "ירוקים" או טבעוניים, ממילא לא רואים ב"ירוק" או "טבעוני" מילת גנאי. להבדיל, ירוקים/טבעוניים קיצוניים דוגמת אנונימוס וקירות שקופים ו"תנו לחיות לחיות" שהתגלו כפנאטיים הזויים, לדעתי ולדעת רבים ראויים לכל גנאי, משום הקיצוניות הפנאטית שלהם... משום שהם רואים בכל אוכל בשר או דייג פנאי משום "בריון ורוצח שמתעלל בדגים".. משום שהם איבדו כיוון כמו בכל כת קיצונית פננאטית... וכמו בכל כת קיצונית פנאטית הם מתיימרים להשליט את השקפתם הקיצונית על הציבור כולו
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 02, 2018, 15:15:32 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
ברכה והצלחה לכולנו, הדברים נאמרו אך ורק כדי למקד עניינית את המאבק ולא לאבד את דעת הקהל באם יגיע היום להסלים ולהאבק ציבורית
|
|
|
|
|
 |
|
|
״חבר׳ה חבר׳ה רגע רגע״.... קצת סדר, ראשית הנושא חשוב בהחלט ונתפס אצל כל אחד בצורה קצת שונה ולכן יש דעות שונות והתנהגויות שונות. אתמול שמעתי ברדיו על כך שישנה דרישה מטבעוניים המשרתים בצה״ל לאוכל טבעוני בחדרי האוכל בדיוק כפי שיש אוכל כשר. הטבעוניים קבוצה של אנשים שאי אפשר להתעלם ממנה כיום ואנחנו בי.ע.ד. וכחברה מודרנית לא רוצים להתעלם מהרוב הנורמלי שבינהם. אמנם מספרם שולי וזניח ביותר אך חברה מתוקנת ומודרנית כשלנו מתחשבת גם בקצוות שלה ומקבלת כל אדם באשר הוא כל עוד הוא מתנהג בהתאם לנורמות החברה בה הוא חי. ואז בא לעולם אדם קיצוני , אני מעדיף לקרוא לו ״מבולבל״. ברגע שאותו טבעוני קיצוני מבולבל מתערב ומנסה לכפות את אמונתו ואורחות חייו על אחרים פה מתחילה בעיה. שמכנים ילד עם חכה על מזח ״רוצח״ ברור שמי שקורא לו כך הוא אינו בקו השפיות ואין צורך להתייחס אליו, ואם כן אז להוקיע אותו ולהעמידו במקומו ולהסביר לו שהוא פריק בחברה שלנו. ברגע שהחברה להגנת הטבע לוקחת את קומץ הקיצוניים האלו ומעמידה אותם מול אנשים נורמטיביים זו התנהגות בזויה ורק מראה על חולשת האירגון הזה. מעשים כאלו מביאים אנשים גם המתונים ביותר להפסיק לחשוב בהיגיון ולהתחיל לפזר סיסמאות, קללות ושאר מטעמים. דבר אחרון, דייגים הם אנשים שמקבלים המון מהים, לכן הם אוהבים אותו בנפשם. לבוא ולקרוא לדייגים רוצחים וסדיסטים מצד קומץ קיצוני מביא אותנו לפעמים להגיב בצורה לא שקולה. גם אני שותף לעברה- מודה. שורה תחתונה, דייגים הם אנשים מהיותר ירוקים שיש לנו בארץ, תמיד יש חריגים, תמיד יש כאלו שעוד לא מבינים את התמונה במלואה ועוברים שינויים. לא צריך להיגרר לריבים מיותרים וכל תגובה שלנו לקומץ מופרעים נותנת להם במה לעשות הרבה הצגות, ושיש במה ויש שחקנים -יש קהל. אנחנו כדייגים נמשיך לשמור על הים ועל הטבע בארץ ובעולם. נמשיך לכבד כל אדם צמח וחיה ונדחק לקצוות את הקיצוניים. קצת מספרים: 2 אחוזים מהאוכלוסיה הם צמחוניים וטבעונים. המספרים גדלים לאט והמודעות גוברת. מתוך שני האחוזים האלה ישנם כמה עשרות של קיצוניים הדואגים לזרוע שנאה והרס. אלה אוהבי חיות וצמחים כמו הדייגים ממש , רק שהם שונאי אדם ומצידם שכולם יחיו במערות. אין מה להתייחס אליהם. אנחנו נמשיך לשמור על הטבע ובמקביל נמשיך לרחם על המבולבלים האלה.
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 04, 2019, 07:58:46 AM על ידי searasta
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה