פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוות דעת- shimano vengeance- ax vaxsfte4220 |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חוות דעת- shimano vengeance- ax vaxsfte4220 (נקרא 4644 פעמים) |
הדפסה |
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2012, 16:56:11 PM על ידי MK2
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
מקל מצויין , דק , גימור יפה , טבעות קשירה איכותיות. לא התנסיתי בו בשטח אך "שיחקתי" איתו לא מעט בחנויות. בהחלט מקל שהייתי קונה לעצמי. עד כמה שזכור לי המחיר שפוי לרמה כזו של מקל. 
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
|
|
תודה עדי האם משקל הטלה אופטימלי של 180גר' לא כבד מידי ? מעולם לא הטלתי משהו מעבר ל140 גר', וגם 140 גר' כבר הרגיש כבד ולא נוח להטלה רחוקה יש לי את החכה כבר 3-4 חודשים, עד היום לא מצליח להוציא את המירב ממנה לפי דעתי היא לא גמישה מספיק במשקלי ההטלה האלו עד 200 גרם היא זורקת יפה מאוד והכל אחלה, אך לא נראה שלזה התכוון המשורר לחבר יש חכה שנקרת IMPERIAL Super Shoote- של יבואן מקומי, "חכת מדבקה"- המחיר כמעט זהה לשימאנו שברשותי http://www.fish-n-fun.co.il/products/1000-%D7%A4%D7%99%D7%A9-%D7%90%D7%A0%D7%93-%D7%A4%D7%90%D7%9F-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%93%D7%99%D7%92-imperial-super-shooter.aspxההבדל שעם החכה של החבר ללא שום מאמץ אפשר להטיס משקולות של 120 גר' ולסיים שפולה של רולר 5000! החכה שלו מרגישה גמישה מאוד וקלה מאוד ביחס לחכה שלי ניסיתי לזרוק משקלים שמתקרבים ל180 גרם המשקל האופטימלי הרשום על החכה, והקושי בהטלה הוא רב, פשוט קשה לגרום לחכה לצבור מספיק מומנטום, הכוונה קשה לקפל אותה על מנת להוציא את המומנט של המוט
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2012, 17:13:53 PM על ידי MK2
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני לא מכיר את המקל אבל נראה לי ש-180 גרם למקל שמוגדר עד 200 גרם זה לא המשקל האופטימלי... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
|
|
אני לא מכיר את המקל אבל נראה לי ש-180 גרם למקל שמוגדר עד 200 גרם זה לא המשקל האופטימלי...  ככה רשום על המקל
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני לא מכיר את המקל אבל נראה לי ש-180 גרם למקל שמוגדר עד 200 גרם זה לא המשקל האופטימלי...  ככה רשום על המקל ככה רשום על המקל ?? זה כבר נשמע עוד יותר מוזר...  לא ראיתי באף מקום התייחסות לנתון הזה וציון משקל הטלה אופטימלי על חכה זה דבר חריג בפני עצמו... לגבי ההשוואה שעשית בין השימנו והאימפריאל,היא לא ממש לענין. המקל של אימפריאל מוגדר כמקל מדיום מבחינת האקשן ועל השימנו אין מידע. לא ציינת איזה אורך המקל של החבר שלך אבל חוץ מהאורך ישנם פרמטרים נוספים כגון מספר וגודל הטבעות וכמובן איכותן,מספר חלקים,חומרי מבנה של החכה,משקלי מינימום (ששימנו לא מציינים אבל יכולים לתת לך מושג די טוב לגבי יכולות החכה) ועוד... לגבי 95% קרבון,אני מציע שלא תאמין לכול דבר שאתה קורא...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
אני מוכר את המקל שלי מאותה הסידרה רק אולביו ב200 שח המקל חחחחחדדדדדששש זה פחות מחצי מחיר 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני מוכר את המקל שלי מאותה הסידרה רק אולביו ב200 שח המקל חחחחחדדדדדששש זה פחות מחצי מחיר  ארוך מדי גם כשהוא מפורק,הא ? 
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
|
|
 |
|
|
אני לא מכיר את המקל אבל נראה לי ש-180 גרם למקל שמוגדר עד 200 גרם זה לא המשקל האופטימלי...  ככה רשום על המקל ככה רשום על המקל ?? זה כבר נשמע עוד יותר מוזר...  לא ראיתי באף מקום התייחסות לנתון הזה וציון משקל הטלה אופטימלי על חכה זה דבר חריג בפני עצמו... לגבי ההשוואה שעשית בין השימנו והאימפריאל,היא לא ממש לענין. המקל של אימפריאל מוגדר כמקל מדיום מבחינת האקשן ועל השימנו אין מידע. לא ציינת איזה אורך המקל של החבר שלך אבל חוץ מהאורך ישנם פרמטרים נוספים כגון מספר וגודל הטבעות וכמובן איכותן,מספר חלקים,חומרי מבנה של החכה,משקלי מינימום (ששימנו לא מציינים אבל יכולים לתת לך מושג די טוב לגבי יכולות החכה) ועוד... לגבי 95% קרבון,אני מציע שלא תאמין לכול דבר שאתה קורא... תמונה של השימנו מצורפת בתחתית ההודעה לגבי ההשוואה בין השימנו והאימפריאל אורך המקל הוא אותו האורך 4.20 אותו מספר חלקים אותו מספר טבעות- אחת צפה אותו מחיר כמעט- השימנו עולה עוד 50 שקל- האימפריאל יקרה  ההבדל הוא בטבעות, אצלי טבעות קשורות, אצלו טבעות מודבקות( אחת הספיקה להתפרק- והדביקו אותה מחדש) לגבי מרחק ההטלה והמאמץ בהטלה- עם המקל שלו- משקולות של 100- 120 גר' מגיעות יותר רחוק ללא מאמץ מיוחד מצד המטיל- המקל מאוד גמיש ורואים עליו כל נגיעה של דג
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2012, 20:35:31 PM על ידי MK2
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
לצורך העניין אבהיר כי הניסיון שלי עם מקלות shimano נמוך משל רובכם.
ישנם הרבה הבדלים בין המקל שלך לאימפריאל
אם תרצה להשוות מרחקי זריקה עליך להשתמש באותו רולר וחוט (לפרק מהמקל שזרקת איתו ואז לחבר למקל ההשוואה)
קח למשל את ה alivio - על אף שהוא נראה רגיש מכל המקלות שיש לי, חלוקת הכח במקרה של תפיסת דג היא שונה, משיכת דג יפה ומכובד לא תורגש בו בעת הגלגול כמו במקל אחר.
יצא לי להטיל alivio בחוף פעם אחת , והופתעתי לגמרי. המשקולת לא תאמה את המשקל האופטימלי אלא היתה קטנה מאוד (80 גר), למרות זאת חששתי בזריקה בגלל המבנה השונה של המקל ממה שאני רגיל. על אף שלא הרגשתי את התנגדות המשקל של העופרת (כמו שאני רגיל) השגתי תוצאה יותר טובה ממה שאני זורק בד"כ ללא מאמץ.
גם ב- vengeance - הייתי ממליץ לך לא לנסות להגיע למקסימום אלא דווקא לרדת קצת במשקלים ולעבוד יותר על הטכניקה ולהכיר את התגובה של המקל.
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
Dragon79
|
רק דגים מתים שוחים עם הזרם חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
מקל חוף מצויין , במחיר סביר לשימנו . עבר ניסוי גם כמקל קארפים . למרות המשקלים הרשומים יגיב גם בעבודה עם עופרות קלות יותר 80-100 ( לטעמי האישי עבד יותר טוב עם המקשלים הנמוכים יותר כמו גם הביסט-מאסטר ) . בהצלחה
|
"אם אין לך שום דבר נחמד להגיד עדיף שלא תגיד את זה במילים אחרות"
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
מקל חוף מצויין , במחיר סביר לשימנו . עבר ניסוי גם כמקל קארפים . למרות המשקלים הרשומים יגיב גם בעבודה עם עופרות קלות יותר 80-100 ( לטעמי האישי עבד יותר טוב עם המקשלים הנמוכים יותר כמו גם הביסט-מאסטר ) . בהצלחה
קיבלתי סימוכין לתחושה שלי בנוגע למשקלי הזריקה  תודה
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
|
|
 |
|
|
אם תרצה להשוות מרחקי זריקה עליך להשתמש באותו רולר וחוט (לפרק מהמקל שזרקת איתו ואז לחבר למקל ההשוואה)
קח למשל את ה alivio - על אף שהוא נראה רגיש מכל המקלות שיש לי, חלוקת הכח במקרה של תפיסת דג היא שונה, משיכת דג יפה ומכובד לא תורגש בו בעת הגלגול כמו במקל אחר.
יצא לי להטיל alivio בחוף פעם אחת , והופתעתי לגמרי. המשקולת לא תאמה את המשקל האופטימלי אלא היתה קטנה מאוד (80 גר), למרות זאת חששתי בזריקה בגלל המבנה השונה של המקל ממה שאני רגיל. על אף שלא הרגשתי את התנגדות המשקל של העופרת (כמו שאני רגיל) השגתי תוצאה יותר טובה ממה שאני זורק בד"כ ללא מאמץ.
גם ב- vengeance - הייתי ממליץ לך לא לנסות להגיע למקסימום אלא דווקא לרדת קצת במשקלים ולעבוד יותר על הטכניקה ולהכיר את התגובה של המקל.
עדי תודה רבה על התגובה אך לפי דעתי לא לזה יצרן החכה התכוון VAXSFTE4210 lung. 4.20m. peso 477g. 6 sez. max 100g. VAXSFTE4212 lung. 4.20m. peso 495g. 6 sez. max.120g. VAXSFTE4215 lung. 4.20m. peso 505g. 6 sez. max.150g. VAXSFTE4217 lung. 4.20m. peso 547g. 6 sez. max.170g. VAXSFTE4220 lung. 4.20m. peso 570g. 6 sez. max.200g. החכה שברשותי היא הדגם האחרון, לפי דעתי עשיתי טעות והייתי צריך ללכת על ה150 או 170 גרם ה200 קשיחה מידי לטעמי- גם להטלה ממוצעת וגם לדגים ממוצעים אכן מגיבה יותר טוב עם משקלים כמו 100-120 גר' לדיג על חי, או דג מת החכה מעולה- נותנת המון בטחון למשתמש- גם בהטלה חזקה מאוד וגם במלחמה עם דג גדול מאוד לסרגוסים מרמירים ושאר דגים קטנים לא ממש מומלץ- במחיר הזה יש חכות יותר גמישות ובעלות טווח הטלה רב יותר עריכה: תודה כוכב
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2012, 21:06:21 PM על ידי MK2
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
נכון מאוד עדי ,גם חכות קשה להשוות כי זה אינדיבידואלי לכל דייג יש לי 10 סוגי חכות לדייג חופי יש חכות שיותר נוח לי לזרוק לרחוק ויש שלא אבל תמיד יש חכה שנותנת לך יותר ביטחון
|
|
|
|
Dragon79
|
רק דגים מתים שוחים עם הזרם חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
MK2 - מנסיוני חשוב להתאים למקלות ברמות האלו חוטים ברמת קשיחות מתאימה . השימנו שלי מרגישה שונה עם חוט של טרבוקו לעומת עבודה עם חוט גמיש של ווריוואס . אם יש לך אפשרות תנסה את הוונג'נס עם חוט קשיח יותר .
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 18, 2012, 21:14:13 PM על ידי kohav
|
|
"אם אין לך שום דבר נחמד להגיד עדיף שלא תגיד את זה במילים אחרות"
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »