תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/10/2018 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
שקיעה | קלמארי - | טרכון ים תיכוני | 1 | 2.700 ק״ג |
הדו"ח:
כמעט שנה שלא יצאתי לדיג בים.
עזבו את הסיבות זה סתם יישמע טרחני

אבל שמגיעה עונת האינטיאסים אני נדרך כמו קפיץ של אקדח גלוק

מתחילת אוקטובר יצאתי רק לדיג קלמרי כדי לאגור כמות יפה לפחות לפתיחת העונה.

ממליץ לעשות כך לכל דיג אינטיאסים מושבע שיוצא קבוע לאינטיאסים.
1.לקלמרי מצב רוח משלו,גם אם תזרוק לו את הבובה הכי מפתה יש מצבים שהוא לא יתקוף אותה.
2.זמן,זמן הוא ערך יקר בסגנון הדיג הזה,לעמוד על ריפ מספר שעות ולחכות שאיזה חייזר יתקוף ואז החברים שלו יבואו בעקבותיו,שמעו זה כל שנה נהיה יותר מתיש.
לבסוף הצטיידתי לי בשני קלמרים אחד מפלצת גדול באזור הקילו ועוד אחד קטן בדיוק לתפירה קלאסית.

בסופש האחרון לאחר הכנה של הציוד ליציאה הראשונה לאינטיאסים , סוף סוף יצאתי לסופש של ים .
התחזית בישרה על ים פלטה עם רוחות קלות שלא מברברות יותר מדי את הים למעט זמן הגאות .
על זמן הזריחה בשבת ויתרתי מראש כדי לנוח טוב ולצבור כוחות אחרי לילה של זרזור פתיונות שנארזו ליציאה הבאה.
הבוקר היה מדהים עם מחזה מיוחד

מים שקטים רק דייגי הבוס מנסים את מזלם מול האראסים וניתן לראות את הקרקעית באזורים הרדודים יותר.
את היציאה כיוונתי לזמן שקיעה ולשם כך גם הכנתי את הציוד בהתאם .

באזור 18:00 השמש כבר נעלמת מהאופק לכן לקחתי לי זמן הערכות של שעה להכנסת פתיונות עם הקיאק.
את מסכת הכנסת הפתיונות עשיתי לבד אחרי שדרוגים שביצעתי לטובת זה על הקיאק.

לצורך השיתוף את הפתיונות מכניס לפחות למרחק של 200 מטר מהחוף.
הראשון בפנים , ואחריו גם השני ....

עכשיו נשאר להמתין בסבלנות ולקוות שפוסידון יחליט שאני משתתף הערב בהגרלה.
הגאות החלה במלוא עוצמתה וזרם צפוני מלווה רוח צפונית לא הכי מפנקת התחילו לשטוף את האזור
והים החל מטפס קלות לאזור ה 0.50 ס״מ .
לפתע המקל עם הקלמר הגדול מקבל ירידה עדינה ונשאר מכופף בחצי קשת מה שאומר לי מיד שיש לי שם
לוקוס דאור שסחב את הפתיון לבור שלו ועד להודעה חדשה הוא מתקבע בבור ולא זז.

אבל מחשבות לחוד ומעשים עוד יותר לחוד….

רואה שהמקל משחק , מוציא אותו מהסטנד ומחזיק בשתי ידיים תוך סגירה חלקית של הקלאצ’ שאם תהיה תזוזה
אני נותן הוקסט עוצמתי שיוציא את החמוד החוצה בלית ברירה !!!

אין שום תזוזה על המקל ואני מחזיר אותו לסטנד,משחרר שוב קלאצ לאזור ה 80 אחוז וממתין…

דקה,שתיים,שלוש ובוווווווווווווום!!! כיפוף מטורף ויציאת חוט חזקה,אני תופס המקל ומחזיר לדג קונטרה

שהוא לא ממש ציפה לה מהצד השני , לא נותן לו יותר מדי צאנס להבין מה קורה והוא כבר על הריפ קופץ כמו נינג’ה.
טרכון זכר שחור ואכזרי במשקל 2.700 ק״ג .

ינון.