בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  "סערה בכוס מים"
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: "סערה בכוס מים"  (נקרא 3560 פעמים) הדפסה
mushmush
חבר פורום
**

מנותק מנותק

"סערה בכוס מים"
« ב- : אוקטובר 17, 2018, 19:33:27 PM »

...אקדים ואומר שכל מה שאני כותב היא דעתי האישית בלבד ולא באה כתיבה זו כדי לקומם או להרגיז מישהו פשוט זאת דעתי וכמו כל אחד אחר גם אני יכול לטעות אבל בינתיים לא הצלחתי להבין על מה ההמולה וקול תרועה....עיינתי במה שהשר אלקין חתם ומדובר באיסור דייג על חסרי חוליות טונה כחולה ודקר אדום בשמורות הים התיכון..

.....אתם קוראים נכון בשמורות בלבד.....
אודה ולא אכחיש אני בעד ....אני זוכר שלפני 12 שנים כאשר התחלתי בתחביב של דייג מקיאק היו הרבה יותר חיים בים של דקרים וטונות ואולי טוב הדבר שייאסר דיג דקרים מכל סוג (גם הלבן שאותו עדיין מותר לדוג) ולא רק האדום. מה חסרים לכם דגים אחרים? פלמידות טרחונים סנפניםאינטיאסים פארידות ועוד ועוד ועוד..........
אני מוכן לתרום לכל מי שנלחם ברט"ג מטעמים צודקים אם כסף ידע פרסום נוכחות וכיו"ב ...אבל לא נלחם במאבקים שאינם צודקים ......
ואם אתם חושבים שאני טועה אז אנא הוכיחו זאת ומובטח שאעבור לצידכם!
ד"א כשאני יוצא לים אני לא יוצא בשביל הדגים (את זה יש לי בשפע מהשוק בנמל) אני יוצא בעיקר בגלל ובשביל החברים ותאמינו לי אני כבר מספיק שנים בתחביב......
 IP: [ מחובר ]
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: "סערה בכוס מים"
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 17, 2018, 20:34:12 PM »
סליחה מותר לך לצוד בשועל ברחוב בלי אישור?
מה אם קטיפת פרחים מוגנים לא בשמורת טבע?
למה שבים החוק היה שונה?
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 18, 2018, 01:24:42 AM »

...אקדים ואומר שכל מה שאני כותב היא דעתי האישית בלבד ולא באה כתיבה זו כדי לקומם או להרגיז מישהו פשוט זאת דעתי וכמו כל אחד אחר גם אני יכול לטעות אבל בינתיים לא הצלחתי להבין על מה ההמולה וקול תרועה....עיינתי במה שהשר אלקין חתם ומדובר באיסור דייג על חסרי חוליות טונה כחולה ודקר אדום בשמורות הים התיכון..

מותר לכל אחד כאן להביע דעתו ואים על זה שום בעיה...

לעצם העניין מושמוש-
לא הבנת נכון או הבנת לא נכון - מה שתרצה...
האיסור על דיג הטונה והדאור הוא לא איסור דיג בשמורות -
אלא אכרזה עליהם כמין מוגן שאסור לדוג בכלל וגם אסור למכור או להחזיק

.
אודה ולא אכחיש אני בעד ....אני זוכר שלפני 12 שנים כאשר התחלתי בתחביב של דייג מקיאק היו הרבה יותר חיים בים של דקרים וטונות ואולי טוב הדבר שייאסר דיג דקרים מכל סוג (גם הלבן שאותו עדיין מותר לדוג) ולא רק האדום. מה חסרים לכם דגים אחרים? פלמידות טרחונים סנפניםאינטיאסים פארידות ועוד ועוד ועוד..........
אני מוכן לתרום לכל מי שנלחם ברט"ג מטעמים צודקים אם כסף ידע פרסום נוכחות וכיו"ב ...אבל לא נלחם במאבקים שאינם צודקים ......
ד"א כשאני יוצא לים אני לא יוצא בשביל הדגים (את זה יש לי בשפע מהשוק בנמל) אני יוצא בעיקר בגלל ובשביל החברים ותאמינו לי אני כבר מספיק שנים בתחביב......
אם אתה בעד איסור בשמורות בלבד - אז לא זו הבעיה...
ולגבי מה שכתבת מספר הערות:

1. כתבת ואצטט -
"לפני 12 שנים כאשר התחלתי בתחביב של דייג מקיאק היו הרבה יותר חיים בים של דקרים וטונות"
התייחסותי -
(א)דגתי בים מסירה לפני 12 שנים וגם לפני 24 שנים..... ואני יכול לומר בודאות -
    לפני 12 שנים לא היו יותר לוקוסים מאשר היום ולפחות בצפון.... ואלו הסיבות -
   *באופן אבסורדי וזו הערכתי,
    האבונפחות ייאשו את השאראקיסטים עם חיתוך החוטים וזלילת הדגים שנתפסו...
    פחות שאראקים וימי דיג שאראקים = הרבה יותר לוקוסים
   *איסור הדיג בצלילת המיכלים שהותיר בבית חלק מדייגי המיכלים - שיפר אף הוא משמעותית
   *מתפיסות שלי ושל חברי וממה שידוע לי שמתרחש בצפון - רואים יותר לוקוסים...
(ב) לא ברור על אילו טונות אתה מדבר - כי לא מדובר כאן על הטוניות ומקיאק אין בעקרון כחולות
    ולא מדבר על תפיסה נדירה בכמה שנים..
   מבחינת הכחולות - אף מדינה באירופה ובאגן הים התיכון לא אוסרת לדוג אותן אלא מגבילה את השלל -
     ותתפלא לשמוע כי לפני שנה האיחוד האירופאי הגדיך את המכסה בגלל התאוששות המין

2. כתבת ואצטט -
"ואולי טוב הדבר שייאסר דיג דקרים מכל סוג (גם הלבן שאותו עדיין מותר לדוג) ולא רק האדום"
לטעמי לא נכון ולא לעניין מכמה סיבות -
(א) איידע אותך ואתה מוזמן לבדוק, האירדי (דוקרנית אדומה) במצב מצוין לא רק לפי ידיעה מהשטח -
גם לפי הארגון העולמי שמעדכן על מצב המינים, האירדי במצב מצוין ומוגדר "אין כל חשש הכחדה".
האירדי נפוץ כיום ונתפס כיום בדיג ספורטיבי - לא פחות ואף יותר מאשר האינטיאס, כי יש המון..
(ב) דקר המכמורת - שמו לא בכדי ניתן, נתפס בהמוניו ובעיקר ע"י המכמורתנים,
 משום המצאותו גם בחול ובעומקי 30-50 מטר, שם המכמורתנים כותשים אותם - גדולים ודגיגונים..
אז אנחנו בוודאי לא הבעיה - וגם אם יוכרז כמוגן הם ימשיכו למות ברשתות המכמורת....
תוסיף שכבר בשנה האחרונה יש התאוששות - נוכח הגבלות על דיג המכמורתנים...
(ג) הכי חשוב, אם אין סיבה ממשית, נכונה ומוצדקת להטלת איסור -
מבחינה ערכית ומוסרית לא מצדדים באיסור כזה "רק כי הוא לא מפריע לי"...
נניח שאני לא טבעוני אך גם לא אוהב לאכול בשר ולחץ הטבעונים יביא להכרזת התרנגול והפרה כמין מוגן-
זה מצדיק שאחשוב שזה בסדר?1
ונניח שמחר יחליטו לאסור דיג מקיאק ולהתיר רק לסירות - מסיבה הזויה כלשהיא בנימוק "שמירת הדגה",
האם אני אמור לתמוך בזה כי אני דג מהחוף או מהסירה?

3. הדבר החשוב -
הפתרון ממש איננו בהכרזה על מין מוגן,
אם יש חשש לגבי דג מסוים - פקיד הדיג רשאי להטיל איסור תקופתי על דיג אותו דג...
במדינת ישראל - אכרזה על מין מוגן זה אומר שלעולם לא יבוטל ללא קשר לשכיחות המין...
עובדה: ים אילת מתפוצץ מרוב קלמארי "השד האדום" שטורפים בלי סוף דגים מוגנים עליהם רוצים לשמור -
אך גאוני רט"ג מסרבים בתוקף לבטל על אכרזת הדיונונים כמין מוגן באילת והוסיפו אותו כעת בים התיכון

4. והכי חשוב -
אם נאפשר לעוד איסור הזוי לעבור וזה הרי לא הראשון...
ומאחר שרוב האיסורים מגיעים ממקומות של שימוש בדגים כאמצעי לקידום מטרות תדמיתיות ופופוליסטיות ולא מתוך דאגה אמיתית לדגה (בקרוב אעלה פוסט ארוך שיראה ויסביר כי החל"ט ורט"ג מספסרים בטבע והפכו את "שמירת הטבע" ממטרה לאמצעי שתכליתו השגת מטרות זרות")....
יגיעו עוד ועוד איסורים הזויים...
דוגמה? איסור הדיג בעונת הרביה אין הזוי ממנו מהטעם הפשוט -
אין אף לא מדינה אחת בעולם בה נאסר הדיג הספורטיבי עם חכה ולו ליום אחד, רק בישראל!!!!
יש בחו"ל עונת רביה - שאז נאסר הדיג למעט ומלבד דיג ספורטיבי בחכה. הידעת זאת?!
-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 18, 2018, 05:21:33 AM »
הטעות שלך היא בסך הכל של הבנת הנקרא... לגבי הקלמארי, עדיין צריכים להביא הבהרות בעניין הזה,  אבל לגבי המינים המדוברים, טונה כחולת סנפיר ודקר הסלעים, נאסרו לדיג, נקודה. לא קשור לשמורה או לא, והאמת שלגבי 2 המינים הנ"ל, לא הבנתי איך בכלל הצלחת להבין את זה... קראת את פקודת המינים המוגנים, או שקראת דיונים בפייסבוק?
mushmush
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 18, 2018, 19:16:35 PM »

רפי וקובי....החכמתי...מסכים אתכם !
תודה.
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 27, 2018, 15:08:49 PM »

מותר לכל אחד כאן להביע דעתו ואים על זה שום בעיה...

לעצם העניין מושמוש-
לא הבנת נכון או הבנת לא נכון - מה שתרצה...
האיסור על דיג הטונה והדאור הוא לא איסור דיג בשמורות -
אלא אכרזה עליהם כמין מוגן שאסור לדוג בכלל וגם אסור למכור או להחזיק

.
אם אתה בעד איסור בשמורות בלבד - אז לא זו הבעיה...
ולגבי מה שכתבת מספר הערות:

1. כתבת ואצטט -
"לפני 12 שנים כאשר התחלתי בתחביב של דייג מקיאק היו הרבה יותר חיים בים של דקרים וטונות"
התייחסותי -
(א)דגתי בים מסירה לפני 12 שנים וגם לפני 24 שנים..... ואני יכול לומר בודאות -
    לפני 12 שנים לא היו יותר לוקוסים מאשר היום ולפחות בצפון.... ואלו הסיבות -
   *באופן אבסורדי וזו הערכתי,
    האבונפחות ייאשו את השאראקיסטים עם חיתוך החוטים וזלילת הדגים שנתפסו...
    פחות שאראקים וימי דיג שאראקים = הרבה יותר לוקוסים
   *איסור הדיג בצלילת המיכלים שהותיר בבית חלק מדייגי המיכלים - שיפר אף הוא משמעותית
   *מתפיסות שלי ושל חברי וממה שידוע לי שמתרחש בצפון - רואים יותר לוקוסים...
(ב) לא ברור על אילו טונות אתה מדבר - כי לא מדובר כאן על הטוניות ומקיאק אין בעקרון כחולות
    ולא מדבר על תפיסה נדירה בכמה שנים..
   מבחינת הכחולות - אף מדינה באירופה ובאגן הים התיכון לא אוסרת לדוג אותן אלא מגבילה את השלל -
     ותתפלא לשמוע כי לפני שנה האיחוד האירופאי הגדיך את המכסה בגלל התאוששות המין

2. כתבת ואצטט -
"ואולי טוב הדבר שייאסר דיג דקרים מכל סוג (גם הלבן שאותו עדיין מותר לדוג) ולא רק האדום"
לטעמי לא נכון ולא לעניין מכמה סיבות -
(א) איידע אותך ואתה מוזמן לבדוק, האירדי (דוקרנית אדומה) במצב מצוין לא רק לפי ידיעה מהשטח -
גם לפי הארגון העולמי שמעדכן על מצב המינים, האירדי במצב מצוין ומוגדר "אין כל חשש הכחדה".
האירדי נפוץ כיום ונתפס כיום בדיג ספורטיבי - לא פחות ואף יותר מאשר האינטיאס, כי יש המון..
(ב) דקר המכמורת - שמו לא בכדי ניתן, נתפס בהמוניו ובעיקר ע"י המכמורתנים,
 משום המצאותו גם בחול ובעומקי 30-50 מטר, שם המכמורתנים כותשים אותם - גדולים ודגיגונים..
אז אנחנו בוודאי לא הבעיה - וגם אם יוכרז כמוגן הם ימשיכו למות ברשתות המכמורת....
תוסיף שכבר בשנה האחרונה יש התאוששות - נוכח הגבלות על דיג המכמורתנים...
(ג) הכי חשוב, אם אין סיבה ממשית, נכונה ומוצדקת להטלת איסור -
מבחינה ערכית ומוסרית לא מצדדים באיסור כזה "רק כי הוא לא מפריע לי"...
נניח שאני לא טבעוני אך גם לא אוהב לאכול בשר ולחץ הטבעונים יביא להכרזת התרנגול והפרה כמין מוגן-
זה מצדיק שאחשוב שזה בסדר?1
ונניח שמחר יחליטו לאסור דיג מקיאק ולהתיר רק לסירות - מסיבה הזויה כלשהיא בנימוק "שמירת הדגה",
האם אני אמור לתמוך בזה כי אני דג מהחוף או מהסירה?

3. הדבר החשוב -
הפתרון ממש איננו בהכרזה על מין מוגן,
אם יש חשש לגבי דג מסוים - פקיד הדיג רשאי להטיל איסור תקופתי על דיג אותו דג...
במדינת ישראל - אכרזה על מין מוגן זה אומר שלעולם לא יבוטל ללא קשר לשכיחות המין...
עובדה: ים אילת מתפוצץ מרוב קלמארי "השד האדום" שטורפים בלי סוף דגים מוגנים עליהם רוצים לשמור -
אך גאוני רט"ג מסרבים בתוקף לבטל על אכרזת הדיונונים כמין מוגן באילת והוסיפו אותו כעת בים התיכון

4. והכי חשוב -
אם נאפשר לעוד איסור הזוי לעבור וזה הרי לא הראשון...
ומאחר שרוב האיסורים מגיעים ממקומות של שימוש בדגים כאמצעי לקידום מטרות תדמיתיות ופופוליסטיות ולא מתוך דאגה אמיתית לדגה (בקרוב אעלה פוסט ארוך שיראה ויסביר כי החל"ט ורט"ג מספסרים בטבע והפכו את "שמירת הטבע" ממטרה לאמצעי שתכליתו השגת מטרות זרות")....
יגיעו עוד ועוד איסורים הזויים...
דוגמה? איסור הדיג בעונת הרביה אין הזוי ממנו מהטעם הפשוט -
אין אף לא מדינה אחת בעולם בה נאסר הדיג הספורטיבי עם חכה ולו ליום אחד, רק בישראל!!!!
יש בחו"ל עונת רביה - שאז נאסר הדיג למעט ומלבד דיג ספורטיבי בחכה. הידעת זאת?!

בתירגום למקוצר

ליפני כול דבר יש פה פרינציפ לעצור משהו שבא עקום

בישביל שזה לא ייתן פתח שיכניסו כול מה זמן עוד דברים עקומים באותה שיטה

שאלה חשובה זה מה עושים עים המספסרים בטבע ה#@$#@

איך מוציאים להם את החשק להמשיך לעשות עוד סיבובים  כול יום שני וחמישי
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל: