כקצר ראיה אחד לשני - עדשות לדעתי הרבה יותר נוח (בהנחה שאין מניעה רפואית להרכיב אותן).
ביום יום אני עם משקפיים, אך ביציאה לים בימים שטופי שמש או על הקיאק - שם עדשות, ומשקפי שמש יש מגוון עצום (לפני שבוע האמת הזמנתי מEBAY כאלה עם עדשות פולוריזד, אולי עכשיו אראה דגים

).
מהניסיון שלי עם עדשות יש שתי בעיות עקריות
1.כניסה איתם למים תגרום להם להשטף מהעינים
2.חול ואבק לא הולכים עם עדשות ובים לא חסר חול
אישית לא היתי ממליץ על עדשות בזמן פעילות בים
זה כנראה עניין של הרגל, או אולי סוג עדשה.
אני כבר שנתיים+ הולך עם עדשות לים, גם שאני גולש עם הקיאק ובלי עין הרע

מתהפך על ימין ועל שמאל.
עד היום לא נפלה לי עדשה אף לא פעם אחת.
גם בדיג (מהקיאק או מהחוף) אני משתדל ללכת יותר עם עדשות, פחות בגלל רגישות לשמש (אין לי בעיה להסתכל ישירות לשמש עם עין חשופה), יותר בכלל שרסס המלח על המשקפיים זה אחד הדברים שיכולים לעצבן אותי, ממש

אישית אני הייתי משתמש בעדשות יומיות של ג'ונסון & ג'ונסון. אומנם הן ברמת המחיר היקרה של העדשות (חפיסה של 15 זוגות עולה כ150 שקלים למיטב זיכרוני), אך נוחות מאד וחדות הראיה מעולה. הייתי מסתובב איתן יום שלם מבלי להרגיש אותן בכלל. הייתי נשאר איתן אם לא היתה לי בעיה אחרת.
החיסרון הוא, לי אישית יש גם צילנדר בעין אחת, ועדשות יומיות עם צילנדר כבר לא משתלם (יותר יקר משמעותית).
עברתי לעדשות דו שבועיות, שאמורות להחזיק שבועיים של שימוש. מכיוון שאני מרכיב אותן רק לים, אני משתמש בזוג חודש עד חודשיים אפילו, פשוט מקפיד להחליף את התמיסה בזמן האיחסון כל כמה ימים גם אם אני לא משתמש.
גם כאן אני משתמש בג'ונסון & ג'ונסון.
מארז של 6 עדשות דו שבועיות (כלומר 3 זוגות) עולה 250 שקלים.
מארז של 6 עדשות דו שבועיות לצילנדר עולה 350.
יוצא לי 600 שקלים ל-6 זוגות, כאשר ה-6 זוגות האלה מספיקים לי בערך לשנה.