פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   סיכום עונת האולטרה, קטנים אבל חזקים. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: סיכום עונת האולטרה, קטנים אבל חזקים. (נקרא 3130 פעמים) |
הדפסה |
|
urbrener
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 20/9/2018 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| - | סרגוס (סרגוס משורטט) | | | | - | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | | | | - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | | |
הדו"ח:אהלן חברה  דוח ראשון שלי פה, בדר"כ לא מתפנה לשתף, כרגע אני בחופש אז זה אחלה זמן.  אז ככה, אני רוצה לסכם את תקופת הקיץ האחרונה בדגש על דייג אולטרה לייט לסרגוסים וטורפי הריף הקטנים. לא יודע למה זו העונה שאני הכי אוהב, כבר שנים שמתרגש מחדש, עם ניסיון יחסית עמוק בתחום כבר מכיר את הציוד שאני צריך וכל שנה מחדד אותו עוד קצת.  השנה עברתי לדוג עם חוט 1pe החלטתי שהמרחק זריקה שאני צריך הוא לא גדול במיוחד ועדיף לי להפסיד כמה מטרים על חשבון החיכוכים בסלעים. חשוב לציין שלטעמי דייג האולטרה בסלעים, מה שנקרא בזרזור rockfishing הינו אחד מענפי הדייג המאתגרים שיש המשלבים ציוד קל מאוד ופני שטח מאתגרים ביותר הכוללים סלעים משוננים וגלים מתנפצים בפנים. השאלה שתמיד כולם שואלים וגם אני בעצמי שאלתי שנים זה איפה למען השם, איפה תופסים כי אני יודע לדוג, אז זהו שזה לא העניין, מי שיבין את העקרונות המנחים יוכל למצוא את נק הדייג הטובות ביותר לבד לגמרי בעזרת שכל ישר ומותר להשתמש גם בgoogle earth . בעיקר ההתרכזות שלי הייתה בריפים ארוכים טבעיים ובשוברי גלים מלאכותיים, איזור החיפוש בדרכ יהיה מסביב לסלעים ביניהם לפני ואחריהם, כמה שיותר מדוייק, דמוי שמושך בזרם ונשאר במקום זו הגרסא המנצחת suspending. בדרכ התקיפות יגיעו בזרם החוזר של הגל לפני הגל הבא וממש לפני משטח הסלע שם הסרגוסים אורבים, ככל שהייתי יותר מדוייק בגירוד הסלעים כך מס' התקיפות עלה משמעותית לרמה שאפשר לנבא עפ הזריקה באם יתפס או לא והיכן בדיוק זה יקרה. כמובן שנדרש תמרון מחוכם עם החכה ודיוק גדול שלעיתים לא צולח ואובדים דמויים רבים. השנה בגלל שבחרתי לעבוד בעומקים גדולים ומשוברי גלים נתפסו לוקוסים רבים שהיוו מטרד ובעיקר הרסו ציוד, הגדול שיצא נשק לקג וחצי וברחו ולקחו דמויים סביב ה2,3 כל יציאה, מי שמוצא לוקוס עם פירסינג שידבר איתי
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 20, 2018, 17:45:31 PM על ידי urbrener
|
|
|
|
|
urbrener
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ממשיך כאן. נבחרת הדמויים האהובה עלי: duel hardcore 50 sp,ima tetra,ima issen,ima sukari, smith jade יש עוד אבל אלה שלי... אני העונה התחברתי יותר לדמויי all around game חצי וייברשיין חצי מינו כדוגמת ה ima issen במקור תוכננו לדייג פורלים אבל מחזיקים יפה בגלים ועפים יפה, לוקוסים חומדים אותם בטירוף שזה החיסרון היחיד וכל יציאה נלקחו כמה למעמקים. כל מי שיצא לו להינעל על סרגוס מעל 300 גרם עם שיני הפרא יבין שהמשולשות הרכות לא יועילו לו ולכן תחליפו!, אני אישית עובד על כחולות של גמקטסו בין גדלים 4-6. העונה הייתה הכי חלשה שזכורה לי, משהובחורף הארוך והקיץ המוזר שינה את התנהגות הדגים ולמרות שיצאו חתיכות יפות הייתי צריך לחפש אותם רחוק ולהתאמץ יותר מבדרך כלל. רציתי לעבור את מחסום ה600 גרם אבל נתקעתי על ה450 גרם  דג נוסף ומעניין מאוד שיצא לי להיתקל בו הרבה הינו הכחילה, מגיע למשקלים יפים ונותן אחלה פייט מלווה באקרובטיקה מעניינת, נמצא ליד שוברי גלים עמוקים לרוב, חיסרון בעל שפה עדינה ונקרע המון , נותן פייט מדהים. 2 פיספוסים מטורפים; כבר 8 בבוקר וחם מזהה מרדף של אחת הלהקות כחילה ופיצוץ קרב ופאף לא יאמן נקרע החוט, חתיכה שמוערכת בחצי קילו והלידר כבר היה קצת משופשף. מקרה נוסף יציאה של אחרהצ סרגוס ענק ננעל פייט של 2 דק ונכנס לסלעים של השובר ומושך חוט כמו חמור, אני יורד ומחפש אותו לבסוף קורע את החוט מוערך ב700 גרם אבל לעולם לא נדע. ציוד: MAJOR CRAFT N-ONE 1-20 + SHIMANO STELLA C2000S חוט מייגור 1PE שוק לידר 12LB סיגואר תמונות בקרוב
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 20, 2018, 17:55:04 PM על ידי urbrener
|
|
|
|
|
סתיו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
28
|
|
וואו איזה דוח מפורט ומקצועי! עבודה טובה חבר, אני בניגוד אלייך לא אוהב את הקיץ חחחח. בהצלחה בהמשך!!
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
דו"ח מעניין ולא שגרתי. הסרגוס כדג מטרה לא מככב אצלנו בפורום וביומן הרבה, בטח שלא בז'ירז'ור. נראה שהתמקצעת יפה מאוד בטירגוט הדג הזה, והתוצאות לא מאחרות לבוא. שלל סרגוסים מכובד מבטיח ארוחה יפה, הדג הזה טעים בטיגון ובגריל, ובמידות כמו שאתה תופס הוא ממלא יפה את הצלחת! יופי של דו"ח, נשמח לראות עוד כאלה ממך...  תודה על השיתוף! נ.ב. תמצא הזדמנות להציג את עצמך, נשמח להכיר קצת מסביב למי שעומד מאחורי המקלדת 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
ברוך הבא איזה דוח כיפי ומלמד גם אני חיכיתי לעונה הזאת אבל אצלנו לצערי לא היה כלום והתיאשתי מהר בתחילת הקיץ אחלה סריקת דמויים והשיטה לחפור עם הלשונית על הסלע זה כל הרעיון המון דמויים הולכים להם אבל זה דיג מהנה ומספק המון כבוד על דוח ראשון פצצה 
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
xytkhi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי היה כייף לקרוא (: תודה רבה על הפירוט והתמונות
|
יותר זול לקנות דגים בסופר או בשוק מאשר לקנות ציוד,לקום מוקדם,לחטוף מכות קור או חום להתעצבן על רשתות דייג ומכמורתנים מחורבנים. יוצא לסופר קונה לי דג. זהו.
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
ברוך הבא חבר הבאת אותה בדוח פצצה  ממש מעניין היה הדוח  תודה על השיתוף מחכים לעוד כאלה 
|
|
|
|
99אלירן
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
39
מה רבו מעשיך ה'
|
|
איזו כניסה וירטואוזית  ברוך הבא  ראיתי שאתה דג באשדוד?! אולי אנחנו מכירים... לצערי העונה עם האולטרא לא יצא לי לי לראות את הסרגוסים, 1-2 כל הקיץ... בזרם בעיקר היו אוטאוטים טרחונים פה ושם גומברים ושאר החברים המוכרים... אני מניח שהאזור שלך זה המטרות וצפונה או טו' ודרומה... שם באמת נדרשת עבודה מאסיבית... אנחנו זקנים ומחפשים עבודה קלה  הייתי רוצה לטעום פעם סרטון שלך... אבל יכול להגיד לך שאתה מגיש מעולה ולא מחסיר אף פרט בדו"ח שלך כן ירבו 
|
|
|
|
|
דו"ח מעולה שמסביר את סוג הדייג שאתה עובד בו בצורה יפה משום מה בשנים האחרונות אצלי בקייץ הדייג זורם לכנרת (קל יותר ואקשן גדול יותר) אין ספק כי סרגוס על ציוד אולטרה נותן מלחמה מדהימה והבייבי לוקוסים מבהילים אותך לרגע בתקיפה העצבנית הראשונה שלהם  בכל מקרה אין ספק שאתה שולט בדייג האולטרה בסלעים ברמה מרשימה  נשמח לקבל ממך עוד דוחות גם בעונה הקרובה  בהצלחה 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2018, 12:00:49 PM על ידי Shahar Cohen
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
קודם כל ברוך הבא אלינו  אתה נשמע בחור רציני ביותר בתחום אולטרה לייט מלוחים, שזה דבר מיוחד. נהנתי לקרוא את הדוח וההסברים השונים  כיף של אקשן מלוח ואשמח לקרוא עוד דוחות מעניינים שלך. 
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
יופי של דו"ח נהנתי לקרוא תמשיך לעדכן אותנו, ובהצלחה בהמשך 
|
|
|
|
urbrener
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
דו"ח מעניין ולא שגרתי. הסרגוס כדג מטרה לא מככב אצלנו בפורום וביומן הרבה, בטח שלא בז'ירז'ור. נראה שהתמקצעת יפה מאוד בטירגוט הדג הזה, והתוצאות לא מאחרות לבוא. שלל סרגוסים מכובד מבטיח ארוחה יפה, הדג הזה טעים בטיגון ובגריל, ובמידות כמו שאתה תופס הוא ממלא יפה את הצלחת! יופי של דו"ח, נשמח לראות עוד כאלה ממך...  תודה על השיתוף! נ.ב. תמצא הזדמנות להציג את עצמך, נשמח להכיר קצת מסביב למי שעומד מאחורי המקלדת  תודה רבה קובי, בהחלט דג משובח. אני בן 22 מאיזור המרכז קצין בצבא בתפקיד קרבי ולכן לא מתפנה יותר מדי, מה שבטוח שיש לי זמן אני בים. איזו כניסה וירטואוזית  ברוך הבא  ראיתי שאתה דג באשדוד?! אולי אנחנו מכירים... לצערי העונה עם האולטרא לא יצא לי לי לראות את הסרגוסים, 1-2 כל הקיץ... בזרם בעיקר היו אוטאוטים טרחונים פה ושם גומברים ושאר החברים המוכרים... אני מניח שהאזור שלך זה המטרות וצפונה או טו' ודרומה... שם באמת נדרשת עבודה מאסיבית... אנחנו זקנים ומחפשים עבודה קלה  הייתי רוצה לטעום פעם סרטון שלך... אבל יכול להגיד לך שאתה מגיש מעולה ולא מחסיר אף פרט בדו"ח שלך כן ירבו  אהלן אלירן, וואלה לא זכור לי שפגשתי אותך אבל אפשר לקבוע  אני התמקדתי יותר בעבודה מהשוברי גלים, מרינה וכו' תכלס באמת צריך מסלעות מכל סוג שהוא קצת גלים ואתה מסודר. ואני ככה כבר הרבה זמן חושב על להתחיל לצלם יציאות ותפיסות אני מאמין שאני לאט לאט יגיע לעניין. בכל מקרה תודה רבה לכולם בהחלט נותן את הכוח לבוא ולשתף עוד ויש לי לא מעט, בתחום האולטרלייט וגם בתחום הלייט, אבל אני חובב אולטרה מושבע. 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
דוח עם לא מעט אנפורמציה מעניינת תודה על השיתוף נשמח פעם הבאה לקבל את הדוחות בזמן אמת ולא כסיכם מכמה סיבות 1.עוזר לחברים להבין בזמן אמת מה לחפש עם מה לעבוד ואיפה 2.סתם כי כף לקרוא מגוון דוחות לאורך כל השנה בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דו"ח מעניין, בעיקר כי הטרגוט של הסרגוס הוא אצלי בעיקר בסוף היציאות כשאני מתייאש משאר הדגים, ובעיקר על תולעי סיליקון... הדג הזה יודע לתת פייט והדו"ח נותן חשק להתמקד בו.
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2018, 11:26:14 AM על ידי GilH99
|
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין