| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 25/7/2018 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 08:30 | גיג בינוני - Maya Beak 180 gram | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 1.5+- |
| 09:15 | גיג בינוני - Maya Beak 180 gram | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 1 |
| 10:45 | גיג בינוני - Zetz Slow Blatt R 180 gram | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 2.35 |
| בוקר | גיג בינוני - של נדב | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 4-5 |
| בוקר | גיג בינוני - של אלון | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 2.5 +- שוחרר |
הדו"ח:
לאחר שעברו מעבר ל 3 חודשים, ללא שום יציאת סלו, מצאנו חלון ליציאת אמצע שבוע עם ים רגוע ובלי רוחות (בדיוק כמו שאנחנו אוהבים).
יצאנו אני, אלון ונדב כשאת פנינו מקבל ים שקט ורגוע. פשוט תענוג של בוקר.
המטרה רק סלו (למרות שיש חברים שמוציאים אינטיאסים על חי, אבל הסלו הרבה יותר מושך אותנו).
בדרך לעומק עוברים דרך כמה תקלות לבדוק אולי יש משהו , אבל לא היו שם סימני חיים.
אני מחליט לעבוד עם ג'יג חדש של דוגית Maya Beak 180 גרם צבע לא סטנדרטי חצי שחור וחצי כסף/פסים ולראות איך הוא מתנהג.
כשהגענו לעומק, כבר בדריפט הראשון אלון ננעל ונדב ישר אחריו ולאחר כמה דקות אלון מוציא אדום יפה של בערך 2 ק"ג + שלאחר טיפול של ניקוז אויר מוצלח, הוא משוחרר חזרה.
נדב במקביל שולף לבן מכובד מאוד בסביבות 4.5 קג שנכנס לתא הדגים
.אני עובר לנקודה אחרת (תמיד מחליף נקודה לאחר 2 לוקוסים בסלו) עושה עוד דריפט והפעם אני ננעל רחוק
(החוט כבר היה בזוית בגלל הזרם). מאבק של כמה דקות ויוצא אדום במשקל של 1.5 ק"ג שמקבל בוק ונכנס לתא הדגים עם הקרח.

עוד סיבוב בעוד נקודה, בינתיים החום כבר מתחיל להעיק, אבל אנחנו מנסים להתמיד
ויש לי תקיפה , אבל אני מרגיש שהפעם זה דג קטן יחסית ומעלה אותו ברגוע. לאחר כ2 דקות, עולה אדום חביב שמקבל גם בוק ונכנס לתא הדגים

עוד סיבוב דריפט בעוד מקום ותוך כדי הורדת הגיג, אני מרגיש רעידות מוזרות בחכה.
אני ישר מתחיל לגלג ויש לי נעילה נחמדה, אבל לאחר כמה שניות של פייט הדג השתחרר לו לדרכו.
עוד דריפט או שניים ואני מקבל הפעם נעילה אגרסיבית יותר. אני מבין שזה דג רציני ומתחיל לגלגל אותו במהירות למעלה כדי להרחיק אותו מהסלעים.
לאחר כ10 מ' הדג החליט שהעסק לא מתאים לו ושם לי ברקס וניסה לרדת חזרה.
בשלב הזה שמתי אצבע על השפולה והייתי איתו ראש בראש (דבר שדי קשה בסלו) ואז לאחר כמה שניות, התפוצץ לי החוט בד והדג השתחרר
. (לצערי שכחתי להפעיל את המצלמה בסשן הזה).באסה, עם הגדולים האלו, אבל זה חלק מהמשחק. עכשיו צריך כבר להחליף חוט בחוט.
הג'יג הכוכב של היום עם 5 תקיפות נשאר בפה של לוקוס גדול (המוצא הישר מתבקש להחזיר
)לא היה לי כח לקשור שוב שוק לידר ואני לוקח את הסט השני שלי עם ג'יג לוקוסים רגיל שלי (Zetz) ומוריד שוב.
לאחר כמה הקפצות, שוב נעילה יפה, אני מזהה שזה לבן ומתחיל לפמפם אותו למעלה.
החום כבר נהיה בלתי נסבל
ואני בקושי מצליח לעבוד עם הדג, אבל אין ברירה. ככה בערך 4-5 דקות ויוצא לבן נחמד מאוד במשקל של 2.35 ק"ג שמקבל בוק ונכנס לתא הדגים.

בשלב הזה אמרתי לחבר'ה שאין לי כח לדוג יותר ומספיק לי להיום.
עוד 10 דק' וגן הם החליטו שמספיק להיות ומתקפלים חזרה למרינה.
לסיכום:
אצלי 6 נעילות ו 3 דגים בחוץ
אלון עם אדום אחד ששוחרר
נדב עם לבן מכובד ועוד לבן קטן ששוחר
ועכשיו הסרט המקוצר:
הציוד:
סט ראשון:
מקל : B-682RM 80-200g Black hole LIGHT GAME KN
רולר: Jigging Master Wiki 900
חוט רולר: Power Pro 30LB עם שוק לידר 35LB .
ג'יג: Maya Beak 180 gram צבע חצי שחור חצי כסף עם פסים פוספור ז"ל
סט שני:
מקל : Jigging Master Ocean seal 60B XXUL 60-120 gram
רולר: Shimano Ocea jigger 2001HG
חוט רולר: Shimano ex8 pe2 40lb, שוק לידר 40lb
ג'יג: Zetz Slow Blatt R 180 gram צבע זהב כתום

אחלה קאמבק