שלום לכל חברי הפורום , בעוד כשבועיים אני נוסע לטורקיה לאזורים- kas, kekova, kalakan דרום מערבית לאנטליה למשך שבועיים. שבוע ראשון אבלה על יאכטה פרטית שבה נעבור ממפרץ למפרץ ועלייה גם נלון .האם מישהו ביקר שם , דג שם או יודע משהו על דגי המטרה והשיטות שם? , כמובן שאני מתכוון לדוג שם אבל לא ידועות לי שיטות הדייג ואם הן כמו בארץ . הבנתי שיש שם טוניות בשפע לוקוסים למינהם אינטיאסים לברקים וגומברים מפלצתיים כך שנושא הגיג על הפרק , מתכנן לקחת לטיול שלושה סטים שישמשו אותי ברובם למלאכת הזרזור והמיקרו גיג (עד 40 גרם) אך לא פוסל את אפשרות הבולוס אם אני אתפוס קלאמרי או שניים.
סט ראשון הוא סט לזירזור לייט- מקל עד 28g m 2.70 רולר shimano nasci3000hg וחוט 15 lb זה הסט בו אני משתמש בארץ ובו אשתמש גם לדייג מהחוף וגם לדייג מהסירה .
סט שני הוא סט מדיום- מקל עד 56 גרם אורך 2.1 ורולר shimano sahara 4000fe עליו יש חוט של 42 lb לכול צרה שלא תבוא.. מתכוון להשתמש בו בעיקר למיקרו גיג slow בעומקים של עד 80 מטר אך לא פוסל את האפשרות לזרזור כבד יותר בנסיון לטרגט מפלצת או שתיים על הפופר . וכמובן עניין הטרולינג שדווקא אליו אני מוכן מבחינת בובות אבל קצת מפחיד אותי שטונית גדולה או מפלצת ים אחרת תחמוד בדמוי ותשאיר אותי עם לסת נפולה ובלי חוט בשפולה ( אין מה לעשות זה הציוד שיש ואיתו ננצח)
הסט השלישי הוא סט אולטרה לייט 0.6 - 6g בעיקר לסרגוסים ושאר חבריהם כמו כחילות טרכונים וביביי לוקוסים
מקווה שנתתי מספיק מידע ושתוכלו לעזור לי בעניין זה , טיפים הארות ומסקנות יתקבלו בברכה ...