פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   אכיפה גם בכינרת |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: אכיפה גם בכינרת (נקרא 8535 פעמים) |
הדפסה |
|
raz30
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ארוע משבוע שעבר של שותפי לחתירה ולדייג בכינרת, החזיר אותי לכאן. לא הייתי איתו באותה יציאה, אך אלו עיקרי הדברים. בזמן חתירה ודייג במרחק של כ300 מטר מהחוף, ניגשה אליו סירה ועליה שני אנשים שהזדהו כפקחים של רשות הטבע והגנים. שאלו אם ברשותו רשיון לדייג. כמובן שהבחור לא ידע כלל במה מדובר. הוא קיבל הרצאה שלמה על מה מותר ומה אסור ועל'-כך שהוא חייב להוציא רשיון דייג, כמי שדג מקיאק. הוא לא קיבל קנס, או התראה או שום דבר אחר במקרה זה. אני לא מכיר את כל התקנות (אקרא אותם בהקדם), אבל לשלם 250₪ כדי להוציא כמה מושטים סמרטוטיים, כנראה שזה סוף עידן הדייג מקיאק בכינרת...(99% דגים מהחוף בכינרת, אז לא ברורה לי כלל החלוקה הזו). גם לגבי גודל המושטים הם אמרו שרק מעל 22 סמ, מותר לקחת (גודל כזה של מושט ראיתי רק בסופר..), אבל על זה אקרא בתקנות.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ראשית תודה על העדכון לשאלותך 1. גם בים וגם בכינרת הוצאת רשיון נדרשת רק בדייג מכלי שייט , צלילה ,ורשת לדייג מהחוף גם בים וגם בכינרת אין צורך לרשיון 2. הרישיון יכול לשמש גם לים וגם לאילת באותו תשלום רק תבקש בבקשה שהם יכללו חוץ מהכינרת וזה כלול באותו תשלום לאותו מחיר 3. לגבי גודל המושטים נכון שהתכנית החדשות מתנות גודל מינימום אבל הם מתייחסים רק לשני זנים העדדים לא בינהם לכן לא יכולים להגביל אותך כרגע בגודל מינימום לפי דעתי
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ארוע משבוע שעבר של שותפי לחתירה ולדייג בכינרת, החזיר אותי לכאן. לא הייתי איתו באותה יציאה, אך אלו עיקרי הדברים. בזמן חתירה ודייג במרחק של כ300 מטר מהחוף, ניגשה אליו סירה ועליה שני אנשים שהזדהו כפקחים של רשות הטבע והגנים. שאלו אם ברשותו רשיון לדייג. כמובן שהבחור לא ידע כלל במה מדובר. הוא קיבל הרצאה שלמה על מה מותר ומה אסור ועל'-כך שהוא חייב להוציא רשיון דייג, כמי שדג מקיאק. הוא לא קיבל קנס, או התראה או שום דבר אחר במקרה זה. אני לא מכיר את כל התקנות (אקרא אותם בהקדם), אבל לשלם 250₪ כדי להוציא כמה מושטים סמרטוטיים, כנראה שזה סוף עידן הדייג מקיאק בכינרת...(99% דגים מהחוף בכינרת, אז לא ברורה לי כלל החלוקה הזו). גם לגבי גודל המושטים הם אמרו שרק מעל 22 סמ, מותר לקחת (גודל כזה של מושט ראיתי רק בסופר..), אבל על זה אקרא בתקנות.
רז, ראשית, יש לברך על כך שהפקח גילה מודעות והבנה להיעדר הידע שלכם בדבר הצורך ברשיון דיג לכנרת. אילו רצה "להציק ולפגוע" יכל לקחת פרטים, לחקור באזהרה ואח"כ הייתם חוטפים קנס כואב. צאו מתוך נקודת הנחה שזה סוג של אזהרה, אם יפגוש שוב את חברך - זה צפוי להיות קנס. נתן לכם הסברים -זו חובתו, ויש להעריך שהשתדל לתת הסבר מפורט והרצאה שלמה ויתר על חקירה באזהרה לאור התרשמותו - שאפו לו על הפעלת שק"ד שלא לפגוע שלא לצורך. מבחינת רשיון דיג החוק ברור ואין כאן שק"ד - זה קיים בקפודת הדיג שנים ולאחרונה החלה אכיפה. כל דיג מכלי שיט מחייב רשיון דיג אישי - בים או בכנרת או באילת או לשלושתם.. אגב, הסכום הוא 190 ש"ח ש"ח לרשיון דיג אישי. רשיון לכלי השיט אין צורך אם אין במים בו זמנית מעל 3 חכות לגבי גודל מינימום, על העדדים אין גודל מינימום בתקנות. על האמנונים האחרים זה לא בדיוק 22 אלא 18-22 תלוי במין הדג
|
-------------------------------
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
טוב אז לאחר שיחה עם אלדד איתן אחד מפקחי הכינרת יש לי תשובה לגבי אכיפת גדלי מינימום האכיפה מתפצעת רק על מיני הדגים שמופיעים ברשימה לגבי מושטים ( אימונים ) מדובר על אמנון הירדן אמנון הגליל טברנון סימון בטבלה מופיע טברנון שמעון אילו שלושת מיני האמנונים שיש עליהם מגבלות על אמנון מצוי ( עדדי ) אין מגבלת גודל ופה אני פונה אל המצפון והשכל הישר זה שאין מגבלה לא אומר שצריך לקחת כל גודל בבקשה קחו דגים בגודל סביר לדעתי לא פחות מ 15 ס''מ ורק מה שאוכלים משמעת עצמית שלנו תעזור לשימור האוכלוסיה ולהגדלת כמות הדגים הגדולים שנתפס בעתיד דבר נוסף שחשוב שתדעו שלושת האמנונים שנמצאים המגבלה בעלי מידות מינימום שונות לכן חשוב שתכירו את סוגי הדגים ומה גודל המינימום של כל אחד מהם לא להתביש להעיר לפקח בצורה יפה במידה ויגיד מידה לא נכונה או מידה אחידה לכל הזנים
|
|
|
|
gilad77
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
48
|
|
הי
האם גדלי המינימום רלוונטיים רק לדייג מכלי שייט או גל לדייג מהחוף (בו לא צריך רישיון)?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
הי
האם גדלי המינימום רלוונטיים רק לדייג מכלי שייט או גל לדייג מהחוף (בו לא צריך רישיון)?
שאלה טובה עושה ברור מקווה לחזור עם תשובה בהקדם
|
|
|
|
gilad77
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
48
|
|
תודה - אשמח לתשובה שתהיה רלוונטית גם לים. בד"כ כלל מוציא דגים קטנים או בכלל לא 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
הי
כמו שהבטחתי יש תשובה האכיפה על גדלי מינימום כוללת גם דייג מהחוף
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בהקשר של השאלות פה, כרגע הכי חשוב שאנחנו נהיה בסדר וחוקיים ב-100%. גודל מינימום, רשיונות, מכסות, הכל. אחרי זה, אנחנו יכולים לבוא בטענות כשצריך, לתקן את הפקחים כשצריך, לבקש הבהרות מפקיד הדייג כשצריך וכל היתר, אבל אם נפלנו בפרט הכי קטן, הדייג הוא העבריין, וכל ההערות והתלונות שלו ייבחנו דרך המשקפיים האלה. בתור דייגים שומרי חוק, נוכל להראות לפיקוח שאין להם סיבה או תירוץ לחפש אותנו, ונוכל להינות מהתחביב שלנו עם כמה שפחות הפרעות
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בהקשר של השאלות פה, כרגע הכי חשוב שאנחנו נהיה בסדר וחוקיים ב-100%. גודל מינימום, רשיונות, מכסות, הכל. אחרי זה, אנחנו יכולים לבוא בטענות כשצריך, לתקן את הפקחים כשצריך, לבקש הבהרות מפקיד הדייג כשצריך וכל היתר, אבל אם נפלנו בפרט הכי קטן, הדייג הוא העבריין, וכל ההערות והתלונות שלו ייבחנו דרך המשקפיים האלה. בתור דייגים שומרי חוק, נוכל להראות לפיקוח שאין להם סיבה או תירוץ לחפש אותנו, ונוכל להינות מהתחביב שלנו עם כמה שפחות הפרעות
צודק ולכן כל שעלה שעולה אני מברר עם הפקח ישירת ומפרסם 1. נותן לחברים אנפורמציה מדוייקת 2. מראה לפקח שאנחנו עושים מאמץ ללמוד את החוקים ולעבוד לפיהם
|
|
|
|
gilad77
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
48
|
|
תודה צור
|
|
|
|
driver36
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שאילה לי אליכם. אם בתוך הבית גומי ללא מנוע יושבים 3 אנשים. כמה רשיונות דייג צריך להיות להם? שאילה נוספת .יש בחור שמוציא אנשים אל הרפסודה שלו. מעכשיו כל אחד מאנשים אל רפסודה חייב ברישיון דייג ספורטיבי?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
שאילה לי אליכם. אם בתוך הבית גומי ללא מנוע יושבים 3 אנשים. כמה רשיונות דייג צריך להיות להם? שאילה נוספת .יש בחור שמוציא אנשים אל הרפסודה שלו. מעכשיו כל אחד מאנשים אל רפסודה חייב ברישיון דייג ספורטיבי?
סירת הגומי- רישיון לכל אחד. הרפסודה- צריך לבדוק את זה, אבל תאורטית, כל מי שדג מגוף צף כלשהו במים ולא מהחוף צריך להחזיק ברישיון, אז גם פה הדרישה היבשה תהיה רישיון לכל דייג
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
סירת הגומי- רישיון לכל אחד. הרפסודה- צריך לבדוק את זה, אבל תאורטית, כל מי שדג מגוף צף כלשהו במים ולא מהחוף צריך להחזיק ברישיון, אז גם פה הדרישה היבשה תהיה רישיון לכל דייג קובי צודק לגבי הרפסודה מציע לך לא להתקרב ממידע שיש לי היו להם מספר היתקלויות עם הפקחים לא מציע לך וחצי מהחברים להיות שם וליפול על ההיתקלות הבאה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|