פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   שלום לכל המזרזרים {דיון } |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שלום לכל המזרזרים {דיון } (נקרא 5847 פעמים) |
הדפסה |
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
סט כבד (סיים חייו לאחר שבירת המקל עקב טעות אנוש): shakespeare XCite 3.0m 20-60g fast Tica Spinfocus GT4500 Sufix Matrix 40LB
סט מדיום: SureCatch Proffesional 2.4m 7-15g fast Cabela's Prestige 3000 20LB PowerPro
סט UL: Quantom Xtralite 1.8m 0.5-3g Moderete-Slow Daiwa Torrnado 1550 - Rear drag שמסיים את תפקידו רולר יוחלף לקראת עונת המתוקים ל Okuma Avenger 1000 או Daiwa Sweepfire 1000 חוט Sufix elite 0.2mm חוט גם כן יוחלף לברקלי ננופיל 6LB
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
וואללאק תיהיו בריאים אתם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כמה חיכיתי לשרשור כזה  כל אחד פה יש לו 17 רולרים - אחד לכלבים , שני לחתולים, שלישי ללברקים, רביעי ספייר, חמישי לכנרת, ועוד 12 בבית על המדף, אבל אף אחד מכם, אף אחד (כמעט) לא הרים את הכפפה שזרקתי לו והעלה סקירה קצרצרה על הרולר. כולכם רשומים אצלי עכשיו, כ ו ל כ ם! מי שלא מעלה סקירה על לפחות רולר אחד יש לו עסק איתי אז כנסו לכאן ותתחילו למלאעכשיו תמשיכו
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
סט ul
חכה: SALMO ELITE MICRO JIG אורך 2.10 משקלי זריקה 0-10
רולר: SALMO DIAMOND ATX 5
חוט: TRABUCCO T-FORCE 0.225
סט לייט
חכה: berkley Lightning Rod IM6 אורך 2.9 משקלי זריקה 2-18
רולר: d.a.m at-30
חוט: P-Line's CX Premium Clear Fluorescent 10 lb
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 16, 2012, 22:00:05 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
שלום לכולם יש לי כמה שאלות : אני אישית מסתפק בציוד זול שעושה את העבודה כמו שצריך כולנו בסופו של דבר רוצים ציוד יותר טוב ויקר יותר הרי ידוע לנו שיותר טוב עולה לנו יותר יקר ,אני רוצה לתת דוגמה יש לי חכה של חברה daiwa vertice תאמינו לי חכה אכי פשוטה שיכולה להיות המחיר של החכה הוא משהו בסביבות 150 שקל החכה תפסה הרבה דגים עד היום החכה נראית כמו שקניתי אותה היום השאלה הראשונה אנחנו באמת צריכים חכות יקרות ?  אני אומר בסופו של דבר העיניים עושים קניות ,רוב הדייגים שלא מבינים כל כך בציוד עושים קניות מסתכלים על היופי של החכה ,זה כמו שאנחנו הולכים לבית מלון יש לנו הרבה אוכל ,אנחנו ממלאים את הצלחת עד שאין מקום אבל חצי אנחנו לא אוכלים אותו דבר דמויים ,רולרים ,חכות לכולנו יש שאיפות לציוד הכי טוב אבל זה שווה את הוצעה או שזה רק להגיד לי יש את הציוד אכי טוב אותה שאלה אני שואל גם על רולרים ? ציוד רולר וחכה ב 1000 שקל לא יעשה את העבודה כמו חכה ורולר שהמחיר 3000 שקל וזה עוד במקרה הטוב ? כולנו יודעים שכמות הדגים לא גדולה אז לא חבל לזרוק כל כך הרבה כסף בשביל להוציא כמה דגים בחודש ?  טוב חברים מספיק אני חושב  אני מבקש חוות דעת של החברים ממני מוטי 
|
-------------------------------
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
יכולות הקנייה משתנות מאחד לאחד וכך גם "רמת החיים" אין ספק שאתה צודק גם ציוד זול יעשה את העבודה במחירים יותר גבוהים אתה יכול לקנות נוחות עמידות וכן כן גם עיצוב ויופי כמובן שיש גם את "שלי יותר..." שתופס מקום די נכבד בסופו של דבר רובנו קונים לפי הכיס כדאי לא לשכוח שאוסף של ציוד לא מועיל לעליה בכמות התפיסות 
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
מוטי בוקר טוב אני דוגל בשיטה שזול זה יקר הכוונה אם תקנה ציוד זול ככה הוא גם ישרת אותך ויחזיק מעמד אני אומר את זה מנסיון היה לי רולר שהתקלקל הזמנתי בנתיים רולר מהאי ביי שעלה 18 דולר זה היה רולר חד פעמי אחרי יציאה אחת ודג זהו הפסיק לתפקד היום אני עובד עם ציוד איכותי ששוקל 324 גרם ורולר שעובד כמו חמאה אז הרבה פחות מעייף לדוג ויותר נוח .
|
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
|
 אם הייתי מטייל על בסיס קבוע בשוניות, סביר להניח שהייתי מגיע לציוד יותר יקר בסופו של דבר. אבל היחס בין הפעילות שלי לציוד לא מצדיק כרגע משהוא אחר, זה גם עניין שתקציב, ברור. את רוב התפיסות שלי תכלס תפסתי עם הציוד הכי פשוט, כי הייתי יותר בים מההתלהבות של ההתחלה, ובעצם זו גם הסיבה ששידרגתי כל פעם מחדש.(עשיתי סיבוב) אצלי אפשר לסכם ב-עלות תועלת. 
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
דעתי בנושא היא הפשרה. אני לא מוצא שום סיבה להוציא כסף על ציוד יקר בארץ, מלבד תחומים מאד תובעניים (מי שיוצא לג'יג כבד המון פעמים, יהרוס רולרים זולים על ימין ועל שמאל לדוגמה). כל עניין המשקל גם לא משחק תפקיד. 100 גרם לפה או לשם זה לא מה שיהרוג אותנו.
הבעיה היא עם רמת המחירים בארץ של מוצרי דיג רבים, ועל כן אנו מוצאים עצמנו רוכשים רולרים ב600-700 שקלים ובטוחים שהשקענו ברולר ברמה מאד גבוהה, שחיפוש קל בEBAY יגלה לנו שהרולר נמכר ב-60$ (דוגמא ממש ספציפית של רולר שחיפשתי), מה שאומר שיצאנו "קצת" פראיירים.
הדגים בארץ שנתפסים בז'ירז'ור נעים בממוצע בין עשרות גרמים למספר ק"ג בודדים. תפיסות נדירות אך קייימות של מס' דו"ס של ק"ג. השימוש הממוצע הינו כפעמיים בשבוע לפי הדוחות שעולים בפורמי הדיג.
אני לא מוצא מה רולר שעולה 1000+ ש"ח יתן לדייג שרולר של 300-400 שקלים לא יתן לו. כמה גרמים פחות? היום כל רולר ממוצע כבר נע בחלקות ונעים ביד, אז "יותר חלק" לא נשמע לי הגיוני. יותר חזק? אנחנו לא צריכים לעצור GT של כמה ק"ג כמה פעמים בכל יציאת דיג לפי מה שאני זוכר. עמידות? במה בדיוק? אלא אם רוכשים רולר אטום לחלוטין, גם אחד כזה עם מייסבי אל חלד בצלילה לתוך המים ידרוש פירוק, ניקוי, גירוז וכו'.
עולם המקלות גם כן לא כל כך מובן לי. שוב, ההבדלים מסתכמים בכמה עשרות גרמים. מסכים שטבעות איכותיות זה חשוב ושצריך שהמקל יהיה נוח ומתאים למטרה. אך לדוגמא, במה Major Craft עם נתונים זהים למקל הSureCatch שלי, עם תג מחיר של פי 4 ממנו לפחות, יתן לי שהמקל שלי לא נותן?
גם נושא החוטים לדעתי השתגע לגמרי עם כניסת החוטים ה"יפנים" לשוק. להשקיע מאות שקלים לגליל של 200-300 מטרים חוט בד - למה? בשביל לזרוק 55 מטרים במקום 50?
נושא הדמויים הוא הנושא היחיד שאני איכשהו מאמין שהשקעה סבירה היא כדאית. למרות שעד היום, באחוזים, את רוב הדגים שלי תפסתי על ניקל שעולה 10 שקלים, בדמויים קשיחים - הממש זולים לרוב אף פעם לא סיפקו את הסחורה, את הממש יקרים (100 וצפונה) מעולם לא רכשתי, ואלו של הביניים 40-60 שקלים עבדו מצויין.
כנ"ל לגבי ציוד מתכלה קטן, כגון סוויבלים וסיכות - יש הבדל עצום בין מוצרים של 5 שקלים ל10 יח' לבין אלו של 30 שקלים ל-5 יח', וההבדל הזה מתבטא פעמים רבות בכשל בציוד.
|
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
רון ומוטי אני מסכים עם כל מילה שאמרתם.
למרות שמי שכבר משקיע יכול באמת להביא מחו"ל במחיר טוב יחסית לארץ.
לדוגמא: אני הזמנתי רולר של אקומה ב-70$ ובארץ הדגם הישן יותר מתחיל ב-400 ש"ח.
כמעט חצי מחיר,ויש עוד המון דברים.
ציוד טוב במחיר סביר יחזיק מעמד מצוין,חוץ מזה ששוכחים את "חווית הקנייה",כיף להיכנס לחנות ולהתלהב כמו ילד בחנות צעצועים,ולקנות ציוד יקר כל הזמן בלתי אפשרי (לפחות לחלק מאיתנו).
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
רון ומוטי אני מסכים עם כל מילה שאמרתם.
למרות שמי שכבר משקיע יכול באמת להביא מחו"ל במחיר טוב יחסית לארץ.
לדוגמא: אני הזמנתי רולר של אקומה ב-70$ ובארץ הדגם הישן יותר מתחיל ב-400 ש"ח.
כמעט חצי מחיר,ויש עוד המון דברים.
ציוד טוב במחיר סביר יחזיק מעמד מצוין,חוץ מזה ששוכחים את "חווית הקנייה",כיף להיכנס לחנות ולהתלהב כמו ילד בחנות צעצועים,ולקנות ציוד יקר כל הזמן בלתי אפשרי (לפחות לחלק מאיתנו).
נכון אתה צודק בחו"ל יותר זול אבל אני יש לי בעיה אני אוהב להרגיש את הציוד לפני שאני קונה ולא תמיד מה שיש בחו"ל יש בארץ ואז אתה נמצא במצב שאתה לא יודע זה טוב או לא אני לא אוהב לקנות רק על פי מה שרשום באתר היו הרבה אנשים שקנו בהזמנה באתרים ואז זה לא זה  שים לב שכל מי שרשם איזה ציוד יש לו הערכת שווי של ציוד הוא עד 1500 שקל ופחות אפילו אני לדוגמה הסט שיש לי המחיר שלו זה 600 שקל ואני לא מוצא סיבה לקנות יותר טוב כל עוד הציוד משרת אותי נאמנה שנים רבות ,זה מזכיר לי שאני וחבר היינו בדייג ובחור עם ציוד מליגה אחרת לא בתקציב שאני יכול להרשות לעצמי,אני עם מקל פשוט ורולר תופס דגים והוא שום דבר,ומאז אמרתי לעצמי מוטי זה לא רק הציוד צריך פשוט לדעת לדוג זה הסיפור שלי 
|
|
|
|
kobishani
|
המז'רז'רים (כבר לא בע"מ) חבר פורום
מנותקגיל:
61
מה שתשחרר הים יחזיר ובגדול
|
|
קפצ'ר בלק 4/28 2.60 מטר מכונה שימנו אולטגרה אדבנס 3000 היי-גיר חוט סן-ליין 25LB
מג'ורקראפט קרוסטייג' 7/15 2.37 מטר מכונה שימנו נקסייב 3000 חוט חוט סן-ליין 25LB
פרוקס 1/7 אולטראלייט 2.40 מטר מכונה שימנו סאידו 300 STC חוט חוט סן-ליין 15LB
שימנו אליביו 10/40 2.70 מטר מכונה שימנו אליביו 4000 חוט 30 ליברה POWERPRO
|
הציוד שלי: מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28 מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15 מכונה: שימנו נקסייב 3000
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
מג'ורקראפט קרוסטייג' 7/15 2.37 מטר מכונה שימנו נקסייב 3000 חוט חוט סן-ליין 25LB קובי בוקר טוב אתה יכול להסביר לי יש לך חכה שמשקלי הזריקה שלה זה 4/28 ויש לך מ7/15 חכה אחת נמצאת בתוך טווח הזריקה של שתי החכות למה אתה צריך שניים שאלה אישית ?
|
|
|
|
kobishani
|
מנותקגיל:
61
|
|
לגבי ציוד: כל אחד בהתאם ליכולתו ולתקציבו. יש הבדל בין מכונה של 1500 ש"ח למכונה של 300 ש"ח למרות ששתיהן יכולות לספק את אותה הסחורה (עבודה חלקה יותר נוחות עבודה עמידות משקל קל יותר) כבר מזמן הגענו למסקנה שציוד זה עבור הדייג. עם זאת ישנן ציודים זולים טובים מאד ועמידים לאורך זמן וישנם כאלה שלא מחזיקים מעמד.
|
הציוד שלי: מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28 מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15 מכונה: שימנו נקסייב 3000
|
|
מחובר ]
|
|
|
kobishani
|
מנותקגיל:
61
|
|
מג'ורקראפט קרוסטייג' 7/15 2.37 מטר מכונה שימנו נקסייב 3000 חוט חוט סן-ליין 25LB קובי בוקר טוב אתה יכול להסביר לי יש לך חכה שמשקלי הזריקה שלה זה 4/28 ויש לך מ7/15 חכה אחת נמצאת בתוך טווח הזריקה של שתי החכות למה אתה צריך שניים שאלה אישית ? מוטי הקרוסטייג' נקנה לפני כ3 שנים והיה מצויין - קצר כי נוח לעבוד עם קצר על ריפים הבלאק יותר ארוך טיפה והוא הוסיף לי אפשרות לעבוד עם דמויים כבדים יותר שניהם אחלה של מקלות ואני עובד עם שניהם פעם זה ופעם זה לפי החשק ובהתאם לעונה ולטיב השכנה:)
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
מג'ורקראפט קרוסטייג' 7/15 2.37 מטר מכונה שימנו נקסייב 3000 חוט חוט סן-ליין 25LB קובי בוקר טוב אתה יכול להסביר לי יש לך חכה שמשקלי הזריקה שלה זה 4/28 ויש לך מ7/15 חכה אחת נמצאת בתוך טווח הזריקה של שתי החכות למה אתה צריך שניים שאלה אישית ? מוטי הקרוסטייג' נקנה לפני כ3 שנים והיה מצויין - קצר כי נוח לעבוד עם קצר על ריפים הבלאק יותר ארוך טיפה והוא הוסיף לי אפשרות לעבוד עם דמויים כבדים יותר שניהם אחלה של מקלות ואני עובד עם שניהם פעם זה ופעם זה לפי החשק ובהתאם לעונה ולטיב השכנה:) אחלה קובי תודה על התשובה  אבל איזה שכנה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3