בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מה הורג יותר סלפי או כרישים?
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה הורג יותר סלפי או כרישים?  (נקרא 1917 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מה הורג יותר סלפי או כרישים?
« ב- : יולי 02, 2018, 15:59:56 PM »
לא יאומן,
אך בשנת 2015 צילומי סלפי הרגו יותר אנשים מאשר כרישים
https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3669783,00.html

אז תתחילו להזהר חברים עם הסלפי שלכם... זהירות

ולכתבה המלאה -

====================================

יותר אנשים מתו השנה מצילום סלפי מאשר מתקיפת כריש

12 איש ניסו לצלם את עצמם ומפלו מצוקים, ממדרגות ואל פסי רכבת, הוכשו בידי נחשים שניסו להכניס לפריים, הותקפו בידי דובים ועוד; הכרישים, מצידם, הרגו שמונה אנשים בשל טעויות תמימות בזיהוי

צילום סלפי הרג יותר אנשים השנה מתקיפות כרישים. כן, זה נכון: בעוד ששמונה אנשים מתו מפצעים שספגו במסגרת תקיפת כריש - תאונות סלפי משונות גבו את חייהם של 12 בני אדם. עתה, כל שנותר הוא להמתין למשתמש חסר מזל או מודעות, שינסה לצלם סלפי עם כריש.

לפי דיווח של מאשאבל, הקורבן האחרון הוא תייר יפני שניסה לצלם את עצמו בטיול בהודו, בבואו לטאג' מאהל. הוא ניסה למצוא את הזווית המושלמת, לא שם לב לרצפה והתגלגל במורד גרם מדרגות תלול, כשהוא שובר את מפרקתו.

כמעט כל המקרים בהם מתו אנשים מצילום סלפי נבעו מתאונות נפילה: צילום על צוק נישא, או תוך כדי טיפוס והתמקדות בצילום ולא בסביבה הם שגרמו לאנשים להחליק וליפול. במקרה אחד, ניסה משתמש לצלם עצמו בתחנת רכבת, מעד ונפל אל הפסים בדיוק כשנכנסה הרכבת לתחנה. מקרים אחרים לא הסתיימו במוות, אך הובילו לפציעה חמורה - ביניהם כמה שקשורים לתקיפות בעלי חיים; יעיד על כך משתמש אמריקאי, שהחליט לצלם סלפי עם נחש עכסן, ובעודו מנסה להכניס את הזוחל לפריים, הכניס האחרון את שיניו לגופו של האוויל. מקרים של צילום סלפי עם דובים בארה"ב הסתיימו גם הם בתקיפות, אם כי ללא אבדות בנפש.

הכריש הוא אחד הטורפים הבודדים שמסוגלים להרוג אדם בקלות; השילוב של מלתעות, מהירות תנועה וחושים חדים יכול לגבור על כל שחיין ומקרי פציעה ומוות קורים בכל שנה בחופי העולם. ואולם, התקיפות נדירות מאוד. בנוסף, כרישים לא ניזונים על בני אדם וכמעט שכל התקיפות הן בשל טעות בזיהוי: אדם שוחה בצורה שמזכירה כלב ים פצוע, יצור שכרישים מאוד אוהבים לאכול.

================================
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
גורן

לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש....
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מה הורג יותר סלפי או כרישים?
« הגיב #1 ב- : יולי 05, 2018, 16:00:57 PM »
לפני כמה שנים יצא לקרוא מחקר על פגעי טבע מסוכנים לאדם , במחקר השוו בין החיות הקטלניות ביותר לאדם על פני כדור הארץ , אז במקום ראשון יתושים כי הם נושאי מלריה , במקום השני טפילי מים בילהרציה וכו',ועוד כך וכך דברים מפתיעים כמו דבורי בר , וסופות ברקים ,במקומות האחרונים היו דווקא הכשות נחש , ותקיפות כרישים  , לדוגמה  באפריקה נהרגים יותר בני אדם מדריסת היפופוטם מאשר מתקיפות תנין .
בנושא הכרישים נכתב שרשומות בממוצע בכל רחבי הגלובוס כ 160 תקיפות כריש מדווחות בשנה , לא כולל כל מיני אנשים שנפלו מכלי שיט  ולא ידוע גורלם , מתוכן בין 5 ל8 תקיפות קטלניות בשנה בעולם
נתון מעניין שהופיע במחקר העלה שכ160 בני אדם נהרגים במישרין או בעקיפין , ע"י הכלבים שלהם בביתם רק ברחבי ארה"ב , כשהכלב הקטלני ביותר הוא הקוקר ספניאל , נכון נשמע הזוי !
פשוט מאוד , זהו זן הכלבים הנפוץ ביותר בבתים בארה"ב.
אבל אנחנו עדיין מתים מפחד מכרישים  
 362  בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בכבישי הארץ במהלך 2017 !!! שזה כמעט        
בן אדם אחד ליממה , כך שסטטיסטית הדבר הכי טריוויאלי שאנחנו עושים יום יום מסוכן פי מיליונים מהסיכון לפגוש כריש .
•   כמה פעמים נהגתם בפראות תוך ידיעה שאתם לוקחים סיכון מיותר ?
•   כמה פעמים נהגתם בפראות תוך עקיפות מימין וסיכנתם את עצמכם והסובבים ?  
•   כמה פעמים נהגתם בפראות בתוך ישוב בו ילדים מטיילים עם אופניים ומשחקים?  
•   כמה פעמים סיכנתם את היקרים לכם אתכם ברכב בידיעה שאתם לוקחים סיכון מיותר ?  
•   כמה פעמים נהגתם בפראות בידיעה שאתם לוקחים סיכון מיותר , רק בשביל לצאת גבר?
•    כמה פעמים גנבתם רמזור אדום תוך ידיעה שאתם לוקחים סיכון מיותר ?  
לסיכום אומר שלאורך הקריירה שלי בצלילה חופשית לדייג נתקלתי בכרישים פעמיים , והנסתי אותם קיבינימט ללא כל בעיה , אני מכיר עוד כמה דייגים בצלילה חופשית שכרישים ניג'סו להם במהלך השנים האחרונות והכל נגמר בשלום , לכל מי ששואל אותי אם אני לא מפחד מכרישים כשאני בים אני עונה שכן , אבל יותר מפחד מהכביש בדרך לים , כי שם באמת אפשר למות !!!
הבאנו את עצמנו למצב לא הגיוני שאנחנו מסתכנים ומסכנים את הכל בשביל לצאת גבר על הכבישים ,יותר מסוכן מלבנון,מעזה,ומפיגועים  , התמזל לי מזלי ששני בני אדם שחילצתי בתאונות דרכים נפטרו אצלי בידיים , כמה מיותר !
ותיזכרו אנחנו עדיין מתים מפחד מכרישים
לסיכום לכל אלו שכרישים מדירים שינה מהם מרוב פחד אני ממליץ , תשמרו על עצמכם ועל היקרים לנו בזמן שאתם עושים את הדבר הכי מסוכן שיש , נוסעים לעבודה .  

אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
גורן

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 03, 2018, 06:29:48 AM »
החלטתי להקפיץ את הדיון הזה מחדש , נראה לי שזה בסדר אם קצת יותר מ20 איש יקראו את מה שכתבתי ......

נכון רפי ?
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 03, 2018, 11:20:40 AM »

שכחת את אחד החשובים שכבר מזמן נחשב למכת מדינה

כמה פעמים סימסתם או התעסקתם בנייד בזמן נהיגה וסטיתם טיפה מהנתיב ובכך סיכנתם את יושבי הרכב ואת משתמשי הדרך האחרים?

ואם בכרישים עסקינן
לפני כמה ימים הועלה סרטון על הכריש בחוף בנתניה
הכריש עלה לחוף ולא הצליח לחזור למים עד שמת
הרבה אנשים קטלו את הצלם בטענה שהיה עסוק בלצלם ולא החזיר את הכריש למים
אז קודם כל טוב שהוא לא ניסה כי יכול מאוד להיות שהיינו קוראים כתבה על תקיפת כריש בנתניה
כשתופסים כריש בזנבו אחד האינסטינקטים שלו זה להסתובב ולנסות לנשוך
כריש הוא לא בן אדם הוא חיית פרא והוא לא יודע שבאים לעזור לו
מי שלא מיומן עם כרישים עדיף שלא יתעסק ועם כל הצער גם לתת לכריש למות ולא להכנס לסטטיסטיקה שנזכרה למעלה

רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 03, 2018, 11:50:24 AM »
צודקים 100%
גורן

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 03, 2018, 14:43:10 PM »
וולאה בנצי
 כמה חיכיתי לתגובה מאחד שפוי כמוך
פה ושם מופיעים כל מיני פירסומים ופוסטים איומים ונוראים על כרישים , וכמה כולנו נורא מפחדים מהם
אני מצליח להבין את הפחד הקדמון שיש לבני האדם מאיזה שהו טורף עליון שמסכן את חייהם ומאיים עליהם ללא אפשרות להגן על עצמם , נחש ,תנין , אריות , טיגריסים , ובין היתר כרישים .
צללתי לדייג בצלילה חופשית בארה"ב  , דרא"פ , ואוסטרליה  ובכל המקומות הנ"ל הייתה נוכחות של מיני כריש שבאמת נחשבים מסוכנים לאדם, עמלץ לבן , טייגרים , וכריש שורי BULL SHARK שהוא הגרוע מכל , אצלנו בשלולית יש סנפירתנים ופטישנים שבידע בסיסי ,איך ,וקצת ניסיון , אפשר אפילו להנות מהנוכחות שלהם .
הנזק התדמיתי הנורא שנגרם למין הזה ( כרישתנים ) עקב דעות שגויות וקדומות , ובעיקר מתוך הפחד מהלא נודע (אנו מאויימים ע"י משהו שעלול לאכול אותנו ולא הפוך ),הפך המין האנושי את הכריש לסוג של חיה שמומלץ  להשמיד בכל מחיר .
ובעיקר לאחר הסרט מתלעות, לדוגמה בסרטי הילדים תמיד הכריש הוא הדמות של הרשע שרודף אחרי נמו ...
לאחר שעלו כאן בפורום כל מיני פירסומי אימה לגבי עמלץ לבן שנצפה בספרד, חשבתי לעצמי שאם כל אחד שכל כך מפחד מכרישים , היה מבין כמה גדול הסיכון שהוא לוקח בכבישים יום יום אז אולי היינו כולנו דבקים בסטטיסטיקה , ומבינים שכאשר כולנו ננהג כמו בני אדם בכביש , אולי אולי נגיע לסיכון הסטטסטי של תקיפת כריש בחופי ישראל .
לגבי כריש שעלה לחוף או ניתפס בדייג , ישנו איזה כלל אצבע שאומר שהכריש מרגע יציאתו מהמים חייב לחזור תוך 3 דקות למים יחד עם עזרה , הנשמה קרי הזרמת מים אל הזימים שלו,לא כל אחד יודע איך עושים זאת ובאמת עדיף שיתעסק בלצלם ולהעלות פוסט בפייס בוק שלו , מאשר יחטוף ביס מחוסר ידע....
מצרף שחרור של כריש בדייג מהחוף , בפחות מ 3 דקות -
<a href="https://www.youtube.com/embed/7eh2l_-Dvmw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/7eh2l_-Dvmw</a>

ואיך זה נראה בדרא"פ עם כריש הרבה יותר גרוע , ונודניק BLACK TIP

<a href="https://www.youtube.com/embed/MRluSpR_VQw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/MRluSpR_VQw</a>

ואני מתחייב שבכל פעם שמישהו יעלה כאן איזה סיפור אימה על כרישים מרחבי הרשת , התגובה שלי תהייה דומה.
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 05, 2018, 16:28:48 PM »
לפני כמה שנים יצא לקרוא מחקר על פגעי טבע מסוכנים לאדם , במחקר השוו בין החיות הקטלניות ביותר לאדם על פני כדור הארץ , אז במקום ראשון יתושים כי הם נושאי מלריה , במקום השני טפילי מים בילהרציה וכו',ועוד כך וכך דברים מפתיעים כמו דבורי בר , וסופות ברקים ,במקומות האחרונים היו דווקא הכשות נחש , ותקיפות כרישים  , לדוגמה  באפריקה נהרגים יותר בני אדם מדריסת היפופוטם מאשר מתקיפות תנין .
בנושא הכרישים נכתב שרשומות בממוצע בכל רחבי הגלובוס כ 160 תקיפות כריש מדווחות בשנה , לא כולל כל מיני אנשים שנפלו מכלי שיט  ולא ידוע גורלם , מתוכן בין 5 ל8 תקיפות קטלניות בשנה בעולם
נתון מעניין שהופיע במחקר העלה שכ160 בני אדם נהרגים במישרין או בעקיפין , ע"י הכלבים שלהם בביתם רק ברחבי ארה"ב , כשהכלב הקטלני ביותר הוא הקוקר ספניאל , נכון נשמע הזוי !
פשוט מאוד , זהו זן הכלבים הנפוץ ביותר בבתים בארה"ב.
 362  בני אדם נהרגו בתאונות דרכים בכבישי הארץ במהלך 2017 !!! שזה כמעט        
בן אדם אחד ליממה , כך שסטטיסטית הדבר הכי טריוויאלי שאנחנו עושים יום יום מסוכן פי מיליונים מהסיכון לפגוש כריש .
לסיכום אומר שלאורך הקריירה שלי בצלילה חופשית לדייג נתקלתי בכרישים פעמיים , והנסתי אותם קיבינימט ללא כל בעיה , אני מכיר עוד כמה דייגים בצלילה חופשית שכרישים ניג'סו להם במהלך השנים האחרונות והכל נגמר בשלום , לכל מי ששואל אותי אם אני לא מפחד מכרישים כשאני בים אני עונה שכן , אבל יותר מפחד מהכביש בדרך לים , כי שם באמת אפשר למות !!!
הבאנו את עצמנו למצב לא הגיוני שאנחנו מסתכנים ומסכנים את הכל בשביל לצאת גבר על הכבישים ,יותר מסוכן מלבנון,מעזה,ומפיגועים  , התמזל לי מזלי ששני בני אדם שחילצתי בתאונות דרכים נפטרו אצלי בידיים , כמה מיותר !
ותיזכרו אנחנו עדיין מתים מפחד מכרישים
לסיכום לכל אלו שכרישים מדירים שינה מהם מרוב פחד אני ממליץ , תשמרו על עצמכם ועל היקרים לנו בזמן שאתם עושים את הדבר הכי מסוכן שיש , נוסעים לעבודה .  

וולאה בנצי
 כמה חיכיתי לתגובה מאחד שפוי כמוך
פה ושם מופיעים כל מיני פירסומים ופוסטים איומים ונוראים על כרישים , וכמה כולנו נורא מפחדים מהם
אני מצליח להבין את הפחד הקדמון שיש לבני האדם מאיזה שהו טורף עליון שמסכן את חייהם ומאיים עליהם ללא אפשרות להגן על עצמם , נחש ,תנין , אריות , טיגריסים , ובין היתר כרישים .
צללתי לדייג בצלילה חופשית בארה"ב  , דרא"פ , ואוסטרליה  ובכל המקומות הנ"ל הייתה נוכחות של מיני כריש שבאמת נחשבים מסוכנים לאדם, עמלץ לבן , טייגרים , וכריש שורי BULL SHARK שהוא הגרוע מכל , אצלנו בשלולית יש סנפירתנים ופטישנים שבידע בסיסי ,איך ,וקצת ניסיון , אפשר אפילו להנות מהנוכחות שלהם .
הנזק התדמיתי הנורא שנגרם למין הזה ( כרישתנים ) עקב דעות שגויות וקדומות , ובעיקר מתוך הפחד מהלא נודע (אנו מאויימים ע"י משהו שעלול לאכול אותנו ולא הפוך ),הפך המין האנושי את הכריש לסוג של חיה שמומלץ  להשמיד בכל מחיר .
ובעיקר לאחר הסרט מתלעות, לדוגמה בסרטי הילדים תמיד הכריש הוא הדמות של הרשע שרודף אחרי נמו ...
לאחר שעלו כאן בפורום כל מיני פירסומי אימה לגבי עמלץ לבן שנצפה בספרד, חשבתי לעצמי שאם כל אחד שכל כך מפחד מכרישים , היה מבין כמה גדול הסיכון שהוא לוקח בכבישים יום יום אז אולי היינו כולנו דבקים בסטטיסטיקה , ומבינים שכאשר כולנו ננהג כמו בני אדם בכביש , אולי אולי נגיע לסיכון הסטטסטי של תקיפת כריש בחופי ישראל .
לגבי כריש שעלה לחוף או ניתפס בדייג , ישנו איזה כלל אצבע שאומר שהכריש מרגע יציאתו מהמים חייב לחזור תוך 3 דקות למים יחד עם עזרה , הנשמה קרי הזרמת מים אל הזימים שלו,לא כל אחד יודע איך עושים זאת ובאמת עדיף שיתעסק בלצלם ולהעלות פוסט בפייס בוק שלו , מאשר יחטוף ביס מחוסר ידע....
מצרף שחרור של כריש בדייג מהחוף , בפחות מ 3 דקות -
<a href="https://www.youtube.com/embed/7eh2l_-Dvmw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/7eh2l_-Dvmw</a>

ואיך זה נראה בדרא"פ עם כריש הרבה יותר גרוע , ונודניק BLACK TIP

<a href="https://www.youtube.com/embed/MRluSpR_VQw" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/MRluSpR_VQw</a>

ואני מתחייב שבכל פעם שמישהו יעלה כאן איזה סיפור אימה על כרישים מרחבי הרשת , התגובה שלי תהייה דומה.

מעניין אששש מה שכתבת 

אנשים לא יודעים הכול גם לא חושבים רחוק כול כך

מתי שחושבים על מה שכתבת אתה צודק במיליון אחוז   הגזעי

גם אחלה סרטים שמראים שהשד ביכלל לא כזה נוראי   הגזעי
גורן

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוגוסט 05, 2018, 19:28:14 PM »
קבל עוד אחד אילן

20 שנה לאסון המכבייה וכעת הזיהום בנחל הירקון ממית אסון חדש. ממות לדגה שהיא המזון לכרישי הים, שכעת מתקרבים אל חופי תל אביב ותוקפים מתרחצים.

<a href="https://www.youtube.com/embed/07I-KI_-lak" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/07I-KI_-lak</a>
עוד קישקוש בלבוש מבית היוצר של העיתונות המשועממת שחייבת להמציא איזה סקופ מטופש בכל מחיר , בלי לבדוק את העובדות , באמת כל הכבוד לשלל המומחים והמדענים שהצליח העיתונאי הגאון לאסוף
( מתרחצים ,ומתרחצות) מעניין איזה תואר זה בביולוגיה ימית ? .
מעניין אם העיתונאי הגאון הזה היה מוכן להתמיד ולעשות כתבות שמראות את התייחסות המומחים למיניהם  
לרצועת חוף הים , ולסקר את התייחסות " המתרחצים ,והמתרחצות" לחוף ולאשפה שהם משאירים אחריהם.
 באיזה קלות אפשר לייצר פניקה מכלום
וכמה כח שיש לעיתונות שלא מנוצל לחשוף ולחנך את הציבור שהפלסטיק והאשפה שהוא משאיר בים ילוו גם את הנכדים , והנינים שלו , אבל עיתונאי שיעסוק בדברים שוליים שכאלו כנראה לא ימצא פרנסה ....
עריכה אחרונה: אוגוסט 05, 2018, 19:29:10 PM על ידי גורן
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 05, 2018, 15:41:17 PM »
ושוב הסלפי המחורבן הזה גבה חיים
https://news.walla.co.il/item/3185873

כותרת הכתבה -
בן 18 מירושלים נפל מצוק בפארק יוסמיטי כשניסה לעשות סלפי - ונהרג
הודעה נמסרה למשפחתו של הצעיר שטייל בפארק הלאומי שבמדינת קליפורניה, והמחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ מסייעת בהעברת גופתו לישראל. אתמול מתה במפתיע מטיילת ישראלית בהודו, ככל הנראה בגלל רגישות לחלב

כואב הלב על הבחור
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!