עיתונאים כרגיל עם כותרות צעקניות וללא הרבה קשר למציאות...
כנראה לא עמלץ לבן וכנראה זה לא עד כדי כך נדיר..
ציטוט מדבריה של עדי ברש חוקרת כרישים מאוניברסיטת חיפה -"**עדכון כללי** הכריש במיורקה הוא מאקו ולא לבן. זה היה צפוי.. אבל לפחות יצא לנו לדבר עליו
בואו נעשה הפסקה קצרה מחגיגות הבטאים ונדבר על *ה*כריש. העמלץ הלבן.
למי שפספס, עמלץ לבן ביקר השבוע בחופי מיורקה, צולם (לא מאוד בהצלחה) ועשה הד תקשורתי גדול.
אז קודם כל, כרישים לבנים נמצאים בים התיכון. זה לא יוצא דופן, ולא הפעם הראשונה. אפילו לא הפעם הראשונה החודש. למעשה בחודשים האחרונים נצפו כרישים לבנים בסיציליה, ופעמיים בתוניס. וגם זה לא יוצא דופן.
אבל זה כן משמח. כי עמלצים לבנים נמצאים בסכנת הכחדה קריטית בים התיכון, לאחר ירידות של מעל 80 אחוזים ב70 השנים האחרונות (3 דורות).
מסתבר שגנטית, האוכלוסיה של הים התיכון שונה מאוכלוסיית העמלצים האטלנטית, ולכן הכרישים שנצפים בים התיכון אינם כרישים ש"מבקרים" מהאטלנטי, אלא כרישים מקומיים ששייכים לאוכלוסייה מקומית.
מזל טוב לחברה' במיורקה שזכו לראות אותו. ובקרוב אצלנו"
====================================================
איך הגענו למצב שאנחנו חושבים שדג ששוחה במים הוא תופעת טבע? אמנם כריש מסוג זה נצפה פעם אחת מזמן בחופי עכו. היה גם עוד סיפור על חדרה, לא היו מקרים רבים שהכריש הזה נצפה בחופינו. אבל זה שהוא כמעט ולא נצפה לא אומר שהוא לא קיים ולא מבקר לפעמים. הרי ידוע שהעמלץ הלבן עושה קילומטרים רבים מאוד כל ימי חייו. בעצם הוא כל הזמן בתנועה ולעולם לא עוצר. אין סיבה הגיונית אחת שהוא לא יגיע אלינו לפעמים. אני בטוח שהיו עוד עשרות כרישים כאלו בחופים שלנו, פשוט לא ידענו שהם ממש כאן. אגב, אין להם יותר מידיי מה לחפש כאן. העמלץ הלבן ידוע כדג שחושב פעמיים לפני ששורף אנרגיה על הגעה למקום ללא פוטנציאל להשיג מזון, ראיתי פעם תוכנית על תדרים קוליים שנוצרים על ידי התעשיה בים. התדרים מושכים ומטעים, דולפינים, לוייתנים, וכרישים מסוגים שונים. כמו כן גם פסולת בשר ושאריות מזון שהמדינה אוהבת לשפוך לים יכול להיות גם אחת הסיבות..
אם דג שנחשב ככזה שעומד בראש שרשרת המזון,
מגיע לאזור מסוים בו לא ראו אותו מעל 40 שנה וכך לפי הכתבה - במובן מסוים זו תופעת טבע חריגה.
כך לדעתי...
אך מסתבר כי עיתונאים כרגיל מקשקשים שטויות, לפחות לאור דברי עדי ברש...
רפי, אני די בטוח לפי הסרטון שזה מאקו
אם אתה בטוח אז גם אני... עמלץ לבן זה בטוח לא...