פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   יציאה היום לים אשמח לעזרתכם |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: יציאה היום לים אשמח לעזרתכם (נקרא 2528 פעמים) |
הדפסה |
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בעזרת השם אני אמור לצאת היום בערב לים לדייג חופי עם רולר. הציוד הוא או חכת בולונז . או חכת זרזור 5-25 גרם . אורך מטר 80. ואני מתלבט בקשר לאיזה פתיונות לקחת. יש לי דגי טלויזיה וחשבתי לחתוך לחצי אולי עם קרס מס 1 או לחילופין לרכוש גמברי או קלמרי עם קרס יותר קטנה . החוף הוא חוף מעורב סלע וחול הדייג מתבצע ממזח .אין שם עומק גדול. אני פשןוט די חלש בסגנון דייג הזה ואין לי מושג מה יהיה יותר אפקטיבי. נ.ב אם חותכים רצועות קטנות של טלויזיה מרמורים וסרגוסים ייתפסו על זה לדעתכם?
|
|
|
|
shmuel b
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
68
פלא- 0503800055
|
|
היי רותם. אני מציע לך להתמקד בסוג אחד של דייג ,ג"ירגו"ר או פיתיון. כך לא תאבד שליטה. בעניין הפיתיון ממליץ על שניצל תזרה עליו מלח לפני השימוש. בהצלחה.
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא אמרתי שאני מזרזר. אני משתמש בחכה לזרזור. שניצל לא בא בחשבון . אשמח לדעת מה ניתו לטרגט העטנה בפתיונות קלים
|
|
|
|
Nisan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא אמרתי שאני מזרזר. אני משתמש בחכה לזרזור. שניצל לא בא בחשבון . אשמח לדעת מה ניתו לטרגט העטנה בפתיונות קלים
שניצל זה אחלה פיתיון לדגים קטנים, אל תזלזל בו, סרגוסים תוקפים עליו כמו משוגעים מניסיון, קח איתך גם תולעים. שיהיה בהצלחה ותעדכן
|
|
|
|
|
תיקח רשת קטנה של אקווריום ותגרד את הסלעים לסרטנים,צדפות,חסילונים כול אלה פיתיונות טובים ולא עולים כסף 
|
|
עריכה אחרונה: יוני 17, 2018, 21:33:29 PM על ידי Vegh
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שניצל זה אחלה פיתיון לדגים קטנים, אל תזלזל בו, סרגוסים תוקפים עליו כמו משוגעים מניסיון, קח איתך גם תולעים. שיהיה בהצלחה ותעדכן לא מזלזל חלילה נותן לי תחושה לא טובה להשתמש בעוף לדייג סוג של בל תשחית
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
תולעים וגומברי כשגומברי זה פיתיון קצת יקר שניצל יעשה גם עבודה טובה והמכיר סביר
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
קצת באיחור, אך אני מניח רותם שעוד יהיו לך יציאות דיג..
לא הסברת עד הסוף, אך מניח שהתכוונת לדיג סרף - להטיל עופרת עם קרסים ומשקולת..
חכת הזרזור על 25ג' מגבילה אותך לעופרת קטנה (קח בחשבון גם את משקל הפתיון), תבדוק אם מתאים לך להשתמש בה להטלה ובגעה למקומות אליהם תרצה להגיע בהטלה
מבחינת פתיונות: אין מניעה לחתוך קוביות של דגי טלויזיה... מרמירים וסרגוסים ייתפסו טוב יותר על פתיונות אחרים: גמברי (שרימפס) פתיון מצוין - תוודא שלא יהיה קטן ורך מידי כדי שלא יעוף מהקרס בזמן ההטלה, אפשר גם רצועות קלמארי או זרוע מראש של קלמארי - גודל הפתיון בהתאמה לגודל דגי המטרה תולעים קנויות - פתיון שעובד היטב.. *עד כאן פתיונות מומלצים לסרגוסים ומרמירים - בדיג יום אעדיף גמברי ותולעים על פני קלמרי
ההמלצה של עידן ( Vegh) מצוינת: אם תחפש ותמצא רדס (=קפצנים: שרימפס קטנים שקופים) - מעולה לדגים שציינת.... סרטנים קטנים - גם מעולה ומזמין סרגוסים גדולים.. צדפות סלע - לא צריך רשת, אישית לא אהבתי - פתיון קשה מידי אם כי עובד (פחות טוב לטעמי) בהצלחה
|
-------------------------------
|
|
|
Dimsho
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אשמח לחידוד בעניין הקפצנים שהומלצו פה. היכן מאתרים אותם ? מה הגודל הממוצע שלהם?
Sent from my A0001 using Tapatalk
|
|
|
|
|
במפרץ/ריף מוגן ישירות מגלים. נמצאים גם בבריכות גאות לרוב ליד הסלעים. גודל - 2 עד 5 סמ. לרוב 2.
|
|
|
|
Dimsho
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
במפרץ/ריף מוגן ישירות מגלים. נמצאים גם בבריכות גאות לרוב ליד הסלעים. גודל - 2 עד 5 סמ. לרוב 2. תודה חבר Sent from my A0001 using Tapatalk
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
במפרץ/ריף מוגן ישירות מגלים. נמצאים גם בבריכות גאות לרוב ליד הסלעים. גודל - 2 עד 5 סמ. לרוב 2. אוסיף: במים של 10-60ס"מ (גם יותר עמוק אך אין טעם לחפש) הם שקופים, צמודים גם לקרקעית אך במיוחד ל"קירות"... חפש היכן שאין תנועת מים, ככלל בין הריפים וגם באלו שהכי קרובים לחוף, כולל ובמיוחד ב"שלוליות" שנוצרות בין הריפים... תסתכל טוב - ותראה אותם.. ככלל הם שקופים - אז קח בחשבון שאתה מחפש יצורים קטנים ושקופים שנעים לאט
|
-------------------------------
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
חכת הזרזור על 25ג' מגבילה אותך לעופרת קטנה (קח בחשבון גם את משקל הפתיון), תבדוק אם מתאים לך להשתמש בה להטלה ובגעה למקומות אליהם תרצה להגיע בהטלה
מבחינת פתיונות: אין מניעה לחתוך קוביות של דגי טלויזיה... מרמירים וסרגוסים ייתפסו טוב יותר על פתיונות אחרים: גמברי (שרימפס) פתיון מצוין - תוודא שלא יהיה קטן ורך מידי כדי שלא יעוף מהקרס בזמן ההטלה, אפשר גם רצועות קלמארי או זרוע מראש של קלמארי - גודל הפתיון בהתאמה לגודל דגי המטרה תולעים קנויות - פתיון שעובד היטב.. *עד כאן פתיונות מומלצים לסרגוסים ומרמירים - בדיג יום אעדיף גמברי ותולעים על פני קלמרי
ההמלצה של עידן ( Vegh) מצוינת: אם תחפש ותמצא רדס (=קפצנים: שרימפס קטנים שקופים) - מעולה לדגים שציינת.... סרטנים קטנים - גם מעולה ומזמין סרגוסים גדולים.. צדפות סלע - לא צריך רשת, אישית לא אהבתי - פתיון קשה מידי אם כי עובד (פחות טוב לטעמי) בהצלחה
גם התגובה שלי קצת באיחור. אני אוהב להשתמש בפתיונות בחכות עם משקלים קלים , מטעמי דינמיקה בחוף. מבעס אותי לצאת עם ציוד כבד יחסית .בסוף פשוט ירדתי לשוק קניתי סקומברי חתכתי לקוביות . היה לילה קשה לדייג מלא מלא אצות בחוף ובורות שזזו בעקבות החול. אבל היה מגניב. הסקומברי כן הניב אכילות של קטנטנים שגלחו לי את הפתיון כל פעם מחדש עד שנתפס אוטאוט קטן שחזר הביתה לגדול. תודה על העזרה! ושאלה על הדרך . מה באמת ניתן לטרגט בחוף חולי יחסית עם סקמברי (מקרל) או שלא ילך כ"כ בעיקר בבוס / בולונז? ולמה הפתיון הזה לא כל כך נפוץ ? לא שמעתי הרבה על חברה שדגים עם סקמברי
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
גם התגובה שלי קצת באיחור. אני אוהב להשתמש בפתיונות בחכות עם משקלים קלים , מטעמי דינמיקה בחוף. מבעס אותי לצאת עם ציוד כבד יחסית .בסוף פשוט ירדתי לשוק קניתי סקומברי חתכתי לקוביות . היה לילה קשה לדייג מלא מלא אצות בחוף ובורות שזזו בעקבות החול. אבל היה מגניב. הסקומברי כן הניב אכילות של קטנטנים שגלחו לי את הפתיון כל פעם מחדש עד שנתפס אוטאוט קטן שחזר הביתה לגדול. תודה על העזרה! ושאלה על הדרך . מה באמת ניתן לטרגט בחוף חולי יחסית עם סקמברי (מקרל) או שלא ילך כ"כ בעיקר בבוס / בולונז? ולמה הפתיון הזה לא כל כך נפוץ ? לא שמעתי הרבה על חברה שדגים עם סקמברי תגובה באיחור אבל אחלה תגובה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|